Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

kafe bagdad wrote:Cak su i u vreme SFRJ igraci jedva cekali da odu u inostranstvo iako je tadasnja liga bila neuporedivo jaca od ove sadasnje. Cini mi se da to ima veze sa nasim mentalitetom i uverenjem da je u drugim zemljama sve lepse i bolje.
U vreme SFRJ postojala je zabrana na transfere u inostranstvo za igrace mladje od 27 godina, tako da im je to zaista bio zadnji voz da nesto urade napolju i uzmu neku kintu pa da od toga otvore neku kafanu, komision ili butik u rodnom selu da se nadje za penziju.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

kafe bagdad wrote:Cak su i u vreme SFRJ igraci jedva cekali da odu u inostranstvo iako je tadasnja liga bila neuporedivo jaca od ove sadasnje. Cini mi se da to ima veze sa nasim mentalitetom i uverenjem da je u drugim zemljama sve lepse i bolje.
Pa kad je fudbal u pitanju, i jeste bolje.
U pravo je Djumi, ja razumem fudbalere, ali i mi navijaci svi ko da su poslovne knjige u nasim rukama.I posle razumemo Ducu i Danija sto ne ginu na terenu, jer su se kao ispraznili i prerasli ligu, umesto da budemo nadrndani na takvo ponasanje.Ja im zelim da ostanu, jer inace nece nikad nauciti da otaljavanjem mogu dobiti dobar ugovor...jer nece postati veliki fudbaleri,to mozda moze samo Super Mario,ako provodadzija Stepi uspe :roll:
Io odio Belgrado
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Ala je ovaj Mario sretan kao mali majmun :lol: :lol:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Somborac

Post by Somborac »

Ne zna, jadnik da mu dizu cenu kako bi ga se kurtalisali!
budababa

Post by budababa »

Ne treba biti jednostran u citavoj prici oko Maria. Prvo, mi tu mozemo dobro zaraditi ako Herr Stepi odradi posao kako treba, pa nam je u interesu da sam Mario bude zadovoljan (koliko on, mi jos vise). Druga stvar, treba malo gledati i na duze staze. Stepi ovim potezom stavlja svoju reputaciju u Nemackoj na panj. Ako se Mario ispostavi kao dobro resenje za Bajer, brka dobija veliki kredit pri odabiru sledecih potencijalnih pojacanja za bundesligaske klubove. A u toj igri bi mi mogli lepo da profitiramo, jer bi stojala cinjenica da su iz "tamo neke Vose u Srbiji" dosli i znacajan trag ostavili igraci kao Kacar i (videcemo jos) Djurovski, pa recimo i Neziri. Dakle, Djurovskom sve najbolje u ovoj prici, prvenstveno sa aspekta nasih interesa.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ice

Post by ice »

Ne vidim kako bi se Đurovski na bilo koji način mogao dokazati u Nemačkoj,da se obruka,to je već mnogo realnija priča.Pa zar neko misli da će tamo moći da prolaze ovi fazoni koje je nama redovno servirao?Nikako.

Zatim,ne mislim da bi zbog par igrača koji su u rasponu od nekoliko godina došli u Nemačku iz našeg kluba,Voša dobila na nekoj reputaciji kao odličan klub za prodaju igrača.Pa uzmimo neki prosečan rumunski klub(dakle ne oni najbolji),pa taj je u zadnjih nekoliko godina prodao u Bundesligu nekoliko puta više igrača nego mi.
A opet na kraju krajeva,ne vidim kakve veze ima to odakle je neki igrač prodat?Jedino da baš redovno proizvodi dobre i mlade igrače kao Ajaks,ali eto pogledajmo i taj Ajaks,i oni su dosta zakazali u zadnjih nekoliko godina i više se ne otimaju za njihove igrače,uostalom teška je situacija.
Nema to odlučujuću ulogu,pa ni preporuka Stepanovića,on tamo ima ugled kao bivši dobar igrač i trener jer su Nemci gospoda ali znaju i oni da je on već čovek u godinama,već odlučujuću ulogu u svemu imaju MENADZERI.Od toga koliko su oni "jaki" i vešti u pregovorima sve zavisi,a za igrača je jedino bitno koliko je igrao u bivšem klubu,a na koji način-nije važno.Pa čak i igrač koji je više grejao klupu može uz dobru priču da bude prodat.Naravno,svi ti igrači neće imati puno šansi da se dokažu i ako se ne pokaže da vrede,brzo će dobiti šut kartu ili grejati klupu ili možda biti pozajmljeni nekom manjem klubu.Ali naši igrači,a i još neki istočnoevropski su tu potpuno zadovoljni jer para kaplje,njima je i to pravo bogatstvo u odnosu na ono na šta su navikli,iako se i ti bogatiji klubovi sve više štite od takvih transfera i stavljaju razne klauzule u ugovore i plaćaju na rate,dogovaraju bonuse pod uslovima....
Od ove priče sa Leverkuzenom ne treba mnogo očekivati,mislim da je to marketing,a već sam napisao da bi Marija trebalo dati maltene za dzabe,jer bi se taman otvorilo mesto za Mitoševića koji bi ginuo za dres za razliku od dotičnog.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
One and only

Post by One and only »

Danasnji Dnevnik:
Вошин тим вреди 24,5 милиона евра

Јасно је да је увек најреалнија она цена за неког играча која је и плаћена, али је интересантно завирити у најпосећенији сајт који се бави тржишном вредношћу фудбалера

- чувени “Трансфермаркт”. Према процени уређивача овог својеврсног фудбалског излога, Вошин тим вреди 24.500.000 евра. Укупно 27 регистрованих играча извредновано је тако да у збиру новосадски црвено-бели заузимају друго место у Србији, одмах иза Партизана чијих је 25 професионалаца процењено на 32.100.000 евра.
Трећа је Црвена звезда чијих су 28 фудбалера процењени на 22.050.000 евра, четврти ОФК Београд чијих је 30 професионалаца процењено на 11.450.000 евра. Интересантно је да је на тој листи у Србији најмање вреднован тим Спартака Златибор воде који је јесен завршио на високом петом месту са само бодом заостатка иза трећепласиране Војводине. Тим плавих голубова (27 играча) процењен је на 11.450.000 евра.
Што се Војводине тиче, у просеку сваки играч из ФЦ “Вујадин Бошков” вреди 907.407 евра, али је појединачно та слика, наравно, другачија.
Перјаница тима по ценовнику је Вошин вундеркинд Данијел Алексић чија је вредност процењена на 3.000.000 евра. Следи Душан Тадић чије је умеће процењено на 2.750.000 евра, па голгетер и капитен Драган Мрђа чија је садашња вредност 2.250.000 евра. Ако ослушнемо планове руководства црвено-белих из Новог Сада, управо се од овог трилинга највише очекује на понуђеном зимском тржишту и ако се оствари само један трансфер, Вошина каса биће поново пуна.
Четврти на листи је голман Жељко Бркић који вреди 2.000.000 евра, а пети Уганђанин Џозеф Нестрој Кизито чија је вредност процењена на 1.500.000 евра. Шесто место заузима летошње појачање из Ивањице Мирослав Вулићевић са 1.250.000 евра, а само 50 хиљада јефтинији је Нигеријац Наемека Ађуру.
Од 8. до 10. места са по 900.000 евра вредновани су Македонци Влатко Грозданоски, Марио Ђуровски и штопер Дарко Ловрић, а 11. на тој листи је Иван Гвозденовић који вреди 750.000 евра, па Славен Стјепановић са 700.000 евра. Квартет који чине Бразилац Марсело Плећ, Митар Пековић, Слободан Медојевић и Јанко Тумбасевић процењен је на 650.000 евра, али је као дан јасно да би, бар када је Медојевић у питању, председник Ратко Буторовић испред шестицу одмах додао макар јединицу.
Румун Алин Стојка је на 17. месту са 550.000, Горан Смиљанић и Александар Кесић су процењени на пола милиона евра, а Дејан Каран и Бобан Максимовић на 450.000 евра. Грузијац Михаил Хуцишвили и Црногорац Ристо Лакић вредновани су с 350.000 евра, Мирослав Милутиновић процењен је на 250.000, а трећи голман Дарко Ристић на 150.00 евра. Прво зимско појачање Садик Адамс још није добио званичну процену.
С. С

Вредност тимова

Ево како је “Трансфермаркт” проценио вредност српских суперлигашких фудбалских тимова: 1. Партизан 32.100.000 евра, 2. Војводина 24.500.000, 3. Црвена звезда 22.050.000, 4. ОФК Београд 11.450.000, 5. Рад 10.250.000, 6. Напредак 9.150.000, 7. Јагодина 8.850.000, 8. Хајдук 8.825.000, 9. Борац 8.425.000, 10. Јавор 8.125.000, 11. БСК Борча 7.225.000, 12. Млади радник 7.175.000, 13. Чукарички 6.925.000, 14. Смедерево 6.375.000, 15. Металац 6.175.000 и 16. Спартак Златибор воде 5.375.000 евра.
United of Vojvodina
Djumi

Post by Djumi »

Voja wrote:Djumi,sve si to lepo napisao,ali... to je teorija... stvarnost je skroz drugacija.Lako je Valensiji da ne da igraca,jer se i on sam ne buni i zadovoljan je.A kako odbiti transfer iz naseg kluba,kad i svi igraci zive za to.Sta mislite,sta bi bilo koji igrac naseg tima pre izabrao kao opciju: siguran lep transfer vani ili (ne)mogucu titulu sa Vosom!?
Vojo nije tu problem teorije i prakse vec usmerenosti paznje svih pripadnika u isti fokus a to je vrlo vazno za formiranje mase.Kad se masa formira za odredjeni tip misljenja onda to postaje pravilo.Ljudi koji rade u fudbalu se mogu ponasati konstruktivno ili destruktivno.Ovaj tip razmisljanja je svakako destruktivan jer u svome osnovu podrazumeva da je to jedini nacin finansiranja klubova.Takvo stanje povecava sugestivnost skoro svakog coveka koji se bavi fudbalom a time smanjuje sposobnost kritickog misljenja.Kriticko misljenje svakako pozitivno utice na kreativne procese i to direktno.
Nije sada problem da se iz Vojvodine proda ceo tim ali da se tacno zna koncepcija KAKO DALJE.Za Kizita,Mrdju,Tadica,Aleksica i jos par igraca se moze uzeti nekoliko miliona evra a sa time Vosa moze da funkcionise nekoliko godina.Strategija razvoja je veoma bitan faktor uspeha.Kad srpski fudbal dozivi mentalnu zarazu onda mu svakako treba i mentalno prociscenje.Ubedjen sam da Vojvodina moze da bude pionir ovakvih ideja,posebno sto Bata ima snagu da tako nesto i sprovede.
Mnogi od vas su nezadovoljni Kizitom ali navescu Vam jedan podatak da po istrazivanju Skauting sluzbe beogradskog DIF-a Kiza i Vule su najbolji bekovski par u zemlji(podudara se sa mojim misljenjem) na osnovu njihovog istrazivanja tj.da igraju naj delotvornije za tim.Po istom istrazivanju Plec je naj bolji Centralni bek i drzi rekord na jednoj utakmici sa 10 oduzetih lopti.
Konacno nije lako odbiti odredjeni transfer ali ako imamo strategiju onda to i nije tesko jer je svakako deo strategije.Vojvodina je veliki klub i nemoze sve biti na prodaju!
Doslednost je najelementarniji uslov za egzistenciju jednog fudbalskog kluba!
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
One and only

Post by One and only »

U potpunosti se slazem sa Djumijem! :)
United of Vojvodina
prijatelj fudbala

Post by prijatelj fudbala »

One and only wrote:Danasnji Dnevnik:
Вошин тим вреди 24,5 милиона евра

Јасно је да је увек најреалнија она цена за неког играча која је и плаћена, али је интересантно завирити у најпосећенији сајт који се бави тржишном вредношћу фудбалера

- чувени “Трансфермаркт”. Према процени уређивача овог својеврсног фудбалског излога, Вошин тим вреди 24.500.000 евра. Укупно 27 регистрованих играча извредновано је тако да у збиру новосадски црвено-бели заузимају друго место у Србији, одмах иза Партизана чијих је 25 професионалаца процењено на 32.100.000 евра.
Трећа је Црвена звезда чијих су 28 фудбалера процењени на 22.050.000 евра, четврти ОФК Београд чијих је 30 професионалаца процењено на 11.450.000 евра. Интересантно је да је на тој листи у Србији најмање вреднован тим Спартака Златибор воде који је јесен завршио на високом петом месту са само бодом заостатка иза трећепласиране Војводине. Тим плавих голубова (27 играча) процењен је на 11.450.000 евра.
Што се Војводине тиче, у просеку сваки играч из ФЦ “Вујадин Бошков” вреди 907.407 евра, али је појединачно та слика, наравно, другачија.
Перјаница тима по ценовнику је Вошин вундеркинд Данијел Алексић чија је вредност процењена на 3.000.000 евра. Следи Душан Тадић чије је умеће процењено на 2.750.000 евра, па голгетер и капитен Драган Мрђа чија је садашња вредност 2.250.000 евра. Ако ослушнемо планове руководства црвено-белих из Новог Сада, управо се од овог трилинга највише очекује на понуђеном зимском тржишту и ако се оствари само један трансфер, Вошина каса биће поново пуна.
Четврти на листи је голман Жељко Бркић који вреди 2.000.000 евра, а пети Уганђанин Џозеф Нестрој Кизито чија је вредност процењена на 1.500.000 евра. Шесто место заузима летошње појачање из Ивањице Мирослав Вулићевић са 1.250.000 евра, а само 50 хиљада јефтинији је Нигеријац Наемека Ађуру.
Од 8. до 10. места са по 900.000 евра вредновани су Македонци Влатко Грозданоски, Марио Ђуровски и штопер Дарко Ловрић, а 11. на тој листи је Иван Гвозденовић који вреди 750.000 евра, па Славен Стјепановић са 700.000 евра. Квартет који чине Бразилац Марсело Плећ, Митар Пековић, Слободан Медојевић и Јанко Тумбасевић процењен је на 650.000 евра, али је као дан јасно да би, бар када је Медојевић у питању, председник Ратко Буторовић испред шестицу одмах додао макар јединицу.
Румун Алин Стојка је на 17. месту са 550.000, Горан Смиљанић и Александар Кесић су процењени на пола милиона евра, а Дејан Каран и Бобан Максимовић на 450.000 евра. Грузијац Михаил Хуцишвили и Црногорац Ристо Лакић вредновани су с 350.000 евра, Мирослав Милутиновић процењен је на 250.000, а трећи голман Дарко Ристић на 150.00 евра. Прво зимско појачање Садик Адамс још није добио званичну процену.
С. С

Вредност тимова

Ево како је “Трансфермаркт” проценио вредност српских суперлигашких фудбалских тимова: 1. Партизан 32.100.000 евра, 2. Војводина 24.500.000, 3. Црвена звезда 22.050.000, 4. ОФК Београд 11.450.000, 5. Рад 10.250.000, 6. Напредак 9.150.000, 7. Јагодина 8.850.000, 8. Хајдук 8.825.000, 9. Борац 8.425.000, 10. Јавор 8.125.000, 11. БСК Борча 7.225.000, 12. Млади радник 7.175.000, 13. Чукарички 6.925.000, 14. Смедерево 6.375.000, 15. Металац 6.175.000 и 16. Спартак Златибор воде 5.375.000 евра.
Davno se nisam tako nasmeja kao dok sam ovo citao.
Gvozdenovic 750.000???
Slaven 700.000???
Mrdja 2.250.000???

Ej, pa jesu li oni normalni??? Ko bi krsten dao tolike pare?
Jambo

Post by Jambo »

A ko moze ovo da nepodrzi.Kapa I glava!
Butorovicu-THE END !!!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

One and only wrote:U potpunosti se slazem sa Djumijem! :)
:!:
shecky

Post by shecky »

Kao prvo moramo razgraniciti klub i ljude koje ga vode..dakle Vojvodina jeste veliki klub ali sa malim ljudima koji rukovode njom,ko razume...
Naravno da nije bas realan trasnfermarkt ali zasto da Mrdja ne vredi toliko? Ne razumem neke ljude da samo zbog licne netrpeljivosti prema nekom zele da omalozavaju istog..Mario? Ko god se ne slaze da je on odlican fudbaler taj nema veze sa fudbalom..E..sad dal je on menadzerski igrac i fenser itd itd to je sasvim druga stvar, iskreno , na toj poziciji kojoj igra mislim da je bolji od pola bundes lige!
I na kraju..naravno da Aleksic vredi vise od 3.000.000e , pa ispade ovako da je Ljaljic 3puta bolji od njega...
Pohvala za Djumija za podatke o Vuletu. Kizi i gosp. Plecu , nisam znao da kod nas postoji takva statistika.
Krle

Post by Krle »

Blizanacki monstrumi se pojacavaju, KOS-ovci doveli Mijica iz Spartaka, zaista vredno pojacanje, a mi? Mi cutimo. Cekamo da naidje neki lovarni slepac da kupi ovih nasih vedeta na kilo. Gde je tu, STRATEGIJA? Imamo li mi SKAUTING? Znamo li mi STA HOCEMO? Ili zavisimo od pravca i jacine vetra? Koliko god da zelim da budem dobronameran i koliko god da sam svestan situacije u kojoj se nalazimo, dodje mi da bacim peglu!
lexa

Post by lexa »

Sve je to lepo sto je Djumi rekao ali...(kod nas uvek postoji to ali)
...mislim da je kod nas jako tesko nesto tako sprovesti u delo.

`Ajmo krenuti ovako. Sta je fudbalski proizvod?
Fudbalski proizvod je kvalitetna utakmica. Da li mi to imamo? Nemamo!
Zasto ljudi ne dolaze na stadione? Zato sto ne zele platiti los proizvod.
Zasto nema sponzora? Pa zasto bi ljudi placali svoju reklamu koju nema ko da vidi.
I kako onda zaraditi nego prodajom igraca.
Tu moram stati u odbranu klubova jer drugog nacina nema.

Ali,ono sto nedostaje je ono sto je upravo Djumi spomenuo,a to je vizija,koncept.
Ljudi koji vode nase klubove nemaju viziju,nemaju koncept kojeg bi se pridrzavali.
Sve se svodi na neki boemski sistem "od danas do sutra",bez nekih dugorocnijih planova.
Ako se vec proda dobar igrac,pa hajmo onda taj novac pametno uloziti kako bi sutra imali
dva dobra igraca i time podigli kvalitet na visi nivo.
E toga nema kod nas i to je glavni problem.
Post Reply