Stadion "Karađorđe"

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Mare_Liman

Re: Stadion "Karađorđe"

Post by Mare_Liman »

Image

Хвала Фудбалском Савезу Србије на подршци током радова на Карађорђу

Прва утакмица на стадиону Карађорђе, након два месеца радова на новом терену, одиграће се у суботу, 14. септембра у 18 часова, између ФК Војводина и ФК Железничар из Панчева. Радови на новом терену су у завршној фази и све је спремно за наставак домаћег првенства на стадиону Карађорђе. Тим поводом, директорица стадиона Јелена Кулпински захвалила се Фудбалском Савезу Србије на подршци током протекла два месеца.

Желела бих посебно да се захвалим Фудбалском Савезу Србије на несебичној подршци у претходном периоду, који су пре свега финансијски омогућили да стадион Карађорђе добије нови терен, и били присутни у праћењу радова и контроли како би све протекло како је планирано. Захваљујући ФСС, ФК Војводина је добила терен са највишим могућим стандардима у свету фудбала. Велика су улагања у инфраструктуру српског фудбала, десет клубова је овог лета добило нове терене, чиме се неминовно квалитет домаћег првенства и европских такмичења диже на много виши ниво. Надамо се да ће се овај тренд наставити и у будућности – рекла је Јелена Кулпински.

Image

Фудбалски клуб Војводина позива све навијаче и симпатизере клуба да 14. септембра дођу на стадион да виде нови терен и подрже нашу Војводину у борби за победу.
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

са чиме си ми хвалимо, још страни људе долазе да нас уче брука 21.век...
Milan

Post by Milan »

Dođi na stadion - igra Teren!
POŠTO OBRAZ ???!!!
Go west

Post by Go west »

Red Marquis wrote: Wed Sep 04, 2024 10:48 pm Radili je u junu odmah nakon poslednjeg kola. Treba oko 2 meseca da se primi, videćemo kako će izgledati u septembru.

Ovaj deo iz tadašnjeg intervjua mene brine ne samo za nas već za sve terene Superlige. Znamo koliko se bilo šta održava u Srbiji. Plaši me da će ovo za većinu klubova biti nešto što će trajati samo sezonu dve.
Sa druge strane, koordinator Topolčana za zelene podloge ističe i da nije poenta samo postaviti novi teren, već da on mora i da se održava, u suprotnom će vremenom izgubiti kvalitet.

“Ovakav teren zahteva svakodnevni rad i stručna lica za taj posao, kao i mehanizaciju. Bez toga ne može ništa. Kao da imate rols-rojs automobil i nikada ga ne servisirate. Tako je i sa ovim tipom terena, dakle mehanizacija i ljudi koji znaju da ga održavaju. U suprotnom bi već posle godinu dana teren počeo da propada“, podvukao je Aleksandar Očenaš.
Stručnjaka nam nikad nije nedostajalo.
Nadam se da će na prvoj utakici u Novom Sadu vlasnici sezonskih karata za Istok moći da uđu i na Istok.
VošaNS

Post by VošaNS »

Fudbal se vraća kući, otvaraju se kapije u Novom Sadu, Subotici, Lučanima i Novom Pazaru

https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... aru/491351
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Go west wrote: Fri Sep 06, 2024 12:19 am Nadam se da će na prvoj utakici u Novom Sadu vlasnici sezonskih karata za Istok moći da uđu i na Istok.
Добра :mrgreen:
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Turija

Post by Turija »

Milan wrote: Thu Sep 05, 2024 5:27 pm Dođi na stadion - igra Teren!
Dok ga ne upropastimo.

Ne cudi me toliko izgled novih terena, u gradovima koji nemaju superligasa. Uopste, odrzavanje tamo. Ali, da u Backoj Topoli tako lose izgleda trava, za mene je zapanjujuce.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Simica

Post by Simica »

Rečeno je da treba minimum 30-40 dana posle postavljanja da odleži nova trava, uz adekvatnu negu. Nigde to nije ispoštovano, pa i u B.Topoli. Sad i mi brzamo.
Zamalo da zapalim juče za Loznicu i lično pitam predsednika šta se dešava sa našim stadionom, i rekonstrukcijom obećanom pre m'logo godina. Da pitam i šta je sa atletskim stadionom. Neko je debelo zakočio sve. A i premijer je znamo ko,.... :beg:
Mare_Liman

Post by Mare_Liman »

Simica wrote: Sun Sep 08, 2024 1:15 pm Rečeno je da treba minimum 30-40 dana posle postavljanja da odleži nova trava, uz adekvatnu negu. Nigde to nije ispoštovano, pa i u B.Topoli. Sad i mi brzamo.
Zamalo da zapalim juče za Loznicu i lično pitam predsednika šta se dešava sa našim stadionom, i rekonstrukcijom obećanom pre m'logo godina. Da pitam i šta je sa atletskim stadionom. Neko je debelo zakočio sve. A i premijer je znamo ko,.... :beg:
Ваљда ће бити океј и са 2 недеље, не знам ко је приметио али и увече остају упаљени рефлектори да се одржава трава и ради шта треба, значи да су људи који требају максимално задужени за цео посао око траве, свакако ће се једна одиграти па следећа тек за 2 недеље, у Тополи су 2 клуба играла на свака 3 дана...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
Na_3_boda

Post by Na_3_boda »

Dobar potez uprave bio bi kada bi ulaz bio besplatan, ili utakmica himanitarnog karaktera gde bi ulaz bio 200-300 dinara. I to bi trebalo objaviti cim pre.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Терен на пар места жути, можда је то и нормално, јер је сам почетак.

Ал да нисмо и ми мало поранили са играњем на истом?
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Cane

Post by Cane »

Pretpostavljam da je ovo snimano u vreme onih nenormalnih vrelina, kad je trava i postavljena. Nadam se da će ovaj pad temperature i kiša pomoći da sve bude kako treba.
A da je rano za igru moguće je, to i mene brine. Videćemo u subotu kako sve to izgleda uživo.
ssnigd

Post by ssnigd »

Nisam nikakav strucnjak za ovu temu, koliko je vremena potrebno da se trava "prilagodi" terenu.
Da li smo pozurili sa povratkim ili nismo, videcemo. Ono sto je bitno, kako ce se teren odrzavati? Da li imamo angazovanu mehanizaciju i strucni kadar za ovako nesto? Stvarno se nadam da nismo amateri.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Mislim da to kako će sada izgledati nije merodavno, ni dobro ni loše. Utisci će svakako biti preuranjeni. Interesuje me kako će izdržati tu negde do kraja polusezone.
Io odio Belgrado
Cane

Post by Cane »

Za mene je ključni utisak s jučerašnje utakmice, pored nasušno potrebne pobede, bilo stanje i izgled terena. Svaka čast na urađenom, juče je bio pravi test drenažnog sistema u realnim uslovima i apsolutno je zadovoljio. Takođe, izgled i kvalitet trave za svaku pohvalu, igralo se u onakvim uslovima i nigde ne primetih izvaljeno busenje a što je na starom terenu bilo nezamislivo. Sad je ključni zadatak kako ga sačuvati takvim i pitanje održavanja ovakvog terena je nešto čime bi trebali da se najozbiljnije bave, bilo bi katastrofa ako ga nebrigom ili neznanjem dovedu u loše stanje.
Gledajući sve ovo sinoć pomislio sam, eh kako bi bilo dobro da i ostatak stadiona posle rekonstrukcije izgleda barem približno dobro poput terena. Sada je u zaista teškom neskladu i tribine nam nekako deluju još jadnije nego pre ovoga.
Post Reply