Gde su, šta rade...?

Vaša sećanja na utakmice, bivše igrače, legende...
limanfkv

Post by limanfkv »

RUSIJA - FINALE KUPA!

CSKA Moscow * [2 - 2] Amkar Perm

Milos KRASIC ima novi trofej u rukama!Ovoga puta osvojen je kup Rusije,sto ce Milosu biti , prema nekim informacijama,verovatno i poslednji u timu iz Moskve.CSKA je tek nakon penala uspeo da savlada ekipu koju predvodi "grof" Bozovic i koja pruza odlicne partije.Nije sve islo dobro za CSKA,sta vise Amkar je poveo sa 2:0(prvi gol postigao je igrac iz nase lige Drincic Nikola),da bi Moskovljani uspeli da izjednace.
CSKA je savladao Amkar tek nakon penala sa 4:1!
Kod prvog gola CSKA KRASIC je bio ko-asistent,posto je posle njegovog muljanja lopte u 16-tercu lopta stigla do Vagnera Lova.Tacnije on mu je dodao,a sad namerno ili slucajno - nije ni bitno.
Nisam nasao na Youtubu,ali evo ovde mozete pogledati =LINK=
Image
Image
Image
Image
:lol: Ovo je trener CSKA,zablokirao mi mozak,zaboravio sam kako se zove...

Nisam mogao da saznam da li je sa druge strane igrao Predrag Sikimic.

Inace evo intervjua Milosa KRASIC-a za Novosti od pre nekoliko dana...Selektor Djukic nije pozvao Milosa u reprezentaciju.
Krasić: Nisam folirant!
M. MARKOVIĆ, 15.05.2008 19:31:05 Ocena: 5.00 (Glasova: 3) Komentara: 1

OČEKIVALO se da Miloš Krasić (24) bude sa svojom generacijom: Jankovićem, Ivanovićem, Rukavinom... oslonac u reprezentaciji Srbije pošto poseduje ekstra potencijal. Ali, selektor Miroslav Đukić je ponovo, posle Ukrajine, odlučio i da za majske provere "precrta" plavokosog momka. Razlozi nisu poznati ni igraču CSKA iz Moskve, koji u klupskom dresu ima zapažen učinak u šampionatu Rusije...
- Bio sam ponovo iznenađen izostavljanjem sa spiska. I mnogo mi je krivo što nisam u reprezentaciji, čiji dres uvek nosim sa ogromnim entuzijazmom. Tako je bilo i kada sam igrao za mlađe selekcije. A, sada kada treba da budem na glavnoj sceni, jedino je za mene "spuštena rampa" - priča Krasić.
U javnosti se polemiše da postoji tajni sukob na relaciji igrač - selektor.
- To je smešno! Nikada nisam imao probleme sa trenerima jer je njihova uvek poslednja. Sada se pita Đukić, možda on može da reši taj rebus koji meni zaista nije poznat.
Spominje se da još od EP u Holandiji i od povrede Krasića traje "prekid na vezama".
- Povredio sam se na utakmici i lekari su ustanovili da moram da mirujem. Pauzirao sam gotovo jedan mesec dok nisam ponovo počeo da igram, a onda se situacija pogoršalai pauzirao sam duplo više. Dokumentacija postoji i u klubu, za koji sam tek počeo da igram u finišu sezone. Možda neko misli da sam folirao, ali nisam takav čovek, niti se služim prevarama.
Ipak, vezista ruskog giganta smatra da će dobrim igrama "naterati" Đukića da ga vrati u tim.
- Prošao sam jedan ciklus kvalifikacija. I sam nisam zadovoljan učinkom, ali mislim da sam se naučio na sopstvenim greškama i da mogu da sa punim pravom nosim dres Srbije. Verujem da je ovo samo trenutan status, a kada počne takmičarski ritam, da ću ponovo obući crveni dres - optimista je sjajni Miloš Krasić.

KRASIĆ JURI SEDMI TROFEJ
PRE pauze u šampionatu predstoji finale Kupa, a CSKA dočekuje Amkar.
- Sada je na talonu sedmi trofej, do sada smo osvojili tri titule, dva nacionalna kupa i Kup UEFA. Ali, Amakar igra odlično i čeka nas težak posao u nedelju - smatra Krasić.

PARIZ ILI BREMEN
NA leto postoji i opcija da srpski igrač napusti Moskvu.
- Ugovor mi važi do leta 2011. godine, ali je ponovo aktuelna selidba u Pari sen Žermen. Tu je i Verder iz Bremena, a ja samo čekam da se klubovi dogovore. Nadam se da ću uspeti da pređem u drugi deo Evrope.
Dynamo Moscow [2 - 1] Terek Grozny
Odigrano je i par utakmica prvenstva Rusije.Dinamo je konacno pobedio nakon nekoliko losih rezultata,ali je Joca TANASIJEVIC presedeo ceo mec na klupi.

CESKA

Olomouc [1 - 0] Budejovice
Darko Suskavcevic nije igrao u poslednjem kolu ceskog sampionata.Ovom pobedom Sigma se spasla ispadanja i sezonu zavrsila na 11. mestu.Za mnoge je verovatno i lepa vest to da je prvak Ceske ponovo postala praska Slavija!

UKRAJINA

Tavriya Symferopol [2 - 2] Metalurg Zaporizhya
Ser Sasa TODIC izgleda ocarava navijace gde god se pojavi..A kako i ne bi kad je ljudina! Kao sto vidite iako nije 1. golman ekipe vec duze vreme da se primetiti da ga navijaci nisu zaboravili i da kod njih "broj 1".
Image
Inace Tavrija je izborila najveci uspeh u poslednjih nekoliko godina,ako se ne varan,i svi su odusevljeni,posebno zbog cinjenice da je cilj bio OPSTANAK,a ostvarena je EVROPA,odn. Intertoto kup.
Bas kao i Ser Sasa TODIC, ni Slobodan Markovic nije igrao ovu utakmicu.
http://sctavriya.com/files/images/ts_mz_03_02_0.jpg
http://sctavriya.com/files/images/ts_mz_03_14_0.jpg
slike navijaca Tavrije - 5.sektor

Vorskla Poltava [1 - 1] Naftovik
Miroslav Grumic nije bio ni na klupi Vorskle.Inace Vorskla je odlicnim igrama u poslednjih nekoliko kola obezbedila opstanak,zavrsivsi 8.

BUGARSKA

Litex Lovech [2 - 1] Chernomorets Burgas Burgas
Zoran JANKOVIC nije igrao na poslednjoj utakmici sezone.Inace Liteks je sezonu zavrsio na 4. mestu i izborio Evropu.Ovaj jaza je bio presrecan, najjaca njuska od svih srpskih trenera 8)
Image

Vihren Sandanski [1 - 2] CSKA Sofia
Nenad NASTIC je uzeo trofej kao sto smo vec rekli...Nesa je igrao svih 90 minuta.

NEMACKA

Image
Kao sto sam vec napisao Herta je dobila mesto u Kupu UEFA kao nagradu za FER-PLEY.

Bayern Munich [4 - 1] Hertha BSC
Ocekivan, mada pomalo ubedljiv, poraz Herte na gostovanju u Minhenu.
Gojko KACAR upiso je novih 90 minuta koji ce sigurno mnogo znaciti za njegovo iskustvo.E slike nemogu da nadjem...
Herta je sezonu zavrsila 10-oplasirana.

Hannover [4 - 0] Energie Cottbus
Branko Jelic nije igrao zbog povrede.Kotbus je opstao u ligi i zavrsio 14.

Bajern je prvak,a ligu napustaju Nirnberg,Hansa i Duizburg.

ITALIA
Poslednje kolo igralo se i u Italiji...

Torino [0 - 1] Fiorentina
Na moje ogromno zadovoljstvo (sta cu mrzim Milan :lol: ) ,Fiorela je slavila u Torinu i jadni mali provincijalni Milancic i gazda Berluskoni ostali su uskraceni za Ljigu Sampiona.Dobro je videti da PARE ne pobedjuju bas uvek...
Nikola Lazetic odigrao je neki minut.
Vlada AVRAMOV presedeo je mec na klupi.

Serija B
Treviso [2 - 1] Cesena
Trevizo je uspeo da opsane u ligi (nemstivsi samo 100 utakmica :lol: )...
Vlada Smit nije igrao,ako je on uopste tu vise...

TURSKA
Zanimljive vesti stizu iz Turske :lol: :lol:
1. epizoda sapunice: Damir Kahriman http://img517.imageshack.us/img517/2051/zssssc6.jpg
2. epizoda sapunice: Damir Kahriman http://img503.imageshack.us/img503/427/zzzii2.jpg
.. e sad obicno se te sapunice zavrse happy end-om, a ja sam bas cuo nesto da zvezdi fali golman :lol: :lol:

LETONIJA

Ventspils [0 - 0] Olimps
Sasa CILINSEK igrao je svih 90 minuta.
Image

...
0.0625
limanfkv

Post by limanfkv »

Image
Poslednjoj utakmici u Novom Sadu prisustvovao je i Radoslav Batak 8)
Image
:) :) :) :) :) :) :) :)
RF 8) jako dobra slika
0.0625
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

limanfkv wrote:Image
Ko bi rekao da ce Maradona promasiti onaj zicer kad je sam izasao pred Brkica.... da nismo mi kupili tu utakmicu,malo mi to cudno za Maradonu,nije mu bas svojstveno :lol:
Image
Milan

Post by Milan »

Bravo za Prašku Slaviju!

Titula posle 12 godina, ako se ne varam. Hoće li i nas već jednom sunce ogrejati...?
POŠTO OBRAZ ???!!!
vlada90

Post by vlada90 »

Sad sam video na Hertinom sajtu ima glasanje za igraca sezone, Kacar posle Marka Pantelica ima najvise glasova!!! Kod nas 1. polusezona, najbolji igrac, u Herti 2. polusezona, drugi najboli igrac!!!
limanfkv

Post by limanfkv »

MADJARSKA
Ja sam se nesto bio istripovao da je u Madjarskoj zavrseno prvenstvo,ali izgleda da nije :shock:

Paks [2 - 2] Debrecen
36' [1 - 0] T. Balo
49' [1 - 1] M.P.d.A. Leandro
69' [2 - 1] M. Belenyesi
73' [2 - 2] I. Bogdanovics

Tatabanya [2 - 6] Kaposvar
15' [0 - 1] A. Alves
39' [0 - 2] L. Olah
46' [0 - 3] L. Olah

56' [0 - 4] D.S. Leandro
68' [1 - 4] A. Nemeth
82' [1 - 5] L. Olah
84' [2 - 5] G. Ferenczi
90' [2 - 6] N. Nikolic

Jos jednom bi pohvalio lavove iz uprave na sjajno obavljenom zadatku :wink: I ti ljudi mogu da dobiju otkaz,ili ipak ne?

LETONIJA

SK Blazma [0 - 3] Ventspils
Sasa Cilinsek nije igrao.

CRNA GORA

Mogren iz Budve trijumfom u kupu idu u kvalifikacije kupa UEFA,dok Grbalj iz Radanovica :D Franciskovica idu u intertoto kup.

REPUBLIKA SRPSKA

Modrica u poslednjem kolu, i pored meni cudnog poraza u Laktasima, ima sansu da uzme trofej premijer lige biha.
Eto nama sanse da i Sreten CICA VASIC digne trofej 8)
0.0625
Stoik
Starosedelac

Post by Stoik »

Pozdrav za Franca!!! :D
Kako si mogao i da pomisliš da su te svi, pa i navijači Vojvodine zaboravili?
Srećno u nastavku karijere 8)
Turija

Post by Turija »

Red Firm wrote:Pozdrav za Franca!!! :D
Kako si mogao i da pomisliš da su te svi, pa i navijači Vojvodine zaboravili?
Srećno u nastavku karijere 8)
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
mihailov

Post by mihailov »

E moj Zilicu... :?
Imam 34 godine, ali u svetu ima mnogo primera da golmani brane i u četvrtdesetoj. Ne daj Bože neke povrede, ali dokle god mogu da branim na visokom nivou, odnosno onom koji mene zadovoljava, neću da 'kačim kopačke o klin'. A sad, gde bih voleo da završim karijeru, pa naravno u jednom od naša dva najveća kluba, ali o tome je iluzorno govoriti. Moguće je da se jednog dana vratim u Srbiju i kao trener, ali ponavljam, dokle god se osećam kao mladić neću prekidati karijeru", zaključio je Žilić, koji je na vrlo zanimljiv način ušao i u istoriju hrvatskog fudbala
Mondo

Ceo intervju:

Srpski golman Dragan Žilić svojim briljantnim odbranama naterao je pripadnike riječke "Armade" da skandiraju njegovo ime, iako je po dolasku 2005. godine bio dočekan na "nož" uz vrlo ružno vredjanje i pretnje.

Tri godine kasnije, dok na miru ispija kafu pred redovni trening, tvrdi da nikad nije zažalio što se posle rodne Kikinde, novosadske Vojvodine, epizode u sofijskom CSKA i Sartidu iz Smedereva, na kraju obreo na "Kantridi".

"Ono što te ne slomi, sigurno te ojača", uz smešak započinje intervju za MONDO Dragan Žilić u klubu riječkog stadiona.

Podsećanja radi, ekstremni deo riječkih navijača optužio je Žilića da je nosio šajkaču sa četničkom kokardom, te da je prilikom gostovanja tadašnje reprezentacije SR Jugoslavije u Zagrebu (2:2) kada su "plavi" izborili EURO 2000, dizao tri prsta (kao da je to neki greh?!), što je jako uvredilo "Armadu".

"Ma te optužbe su bile vrlo neozbiljne sa njihove strane. Na sreću, većina ljubitelja fudbala nije podržala stavove tog ekstremnog dela 'Armade', ali moram priznati da su smirivanju strasti doprinele i moje dobre partije. Što se tiče saigrača, nikad takvih problema nisam imao. Svi su me podržavali u ove tri sezone. Slobodno mogu reći da sam postao jedan od stubova ekipe. Sad sam i po godinama najstariji, pa me zaista svi poštuju", rekao je Žilić, što potvrdjuje i većina osoblja kluba, koji su u nekoliko navrata, uz izvinjenje, prekidali intervju i dolazili da stisnu ruku srpskog "čuvara mreže".

Iako je sakupio više od 30 nastupa za reprezentaciju SRJ i SCG, i 2006. godine branio u životnoj formi, blamažu "plavih" na Mundijalu u Nemačkoj je ispratio sa televizije. Većina fudbalskih stručnjaka u Srbiji i celokupna srpska javnost zahtevala je od tadašnjeg selektora Ilije Petkovića da Žilić bude na spisku reprezentativaca, ali se to ipak nije dogodilo.

"Petković je objasnio razloge zašto me nije uvrstio u sastav. Nije želeo da menja ekipu koja je tada superiorno prošla kvalifikacije sa samo jednim primljenim golom. To je bilo korektno s njegove strane. Naravno, voleo bi da sam bio deo tima, ali..."

I posle toga usledila je ponuda državnog tima Bosne i Hercegovine, da postane njihov prvi čuvar mreže, što ga je, prema sopstvenom priznanju, jako obradovalo.

"Tadašnji kormilar BiH Fuad Muzurović, jedan veliki čovek i trener, šokirao me ponudom. Iskreno mu se zahvaljujem i ovim putem zbog ukazanog poverenja, ali nisam mogao da prelomim. Taj angažman bi mi sigurno podigao cenu, ali Srbija je moja zemlja i nje se nikad ne bi odrekao", kaže Žilić.

Podrška Đukiću

Zbog toga se i nada da će do kraja karijere barem jedanput obući dres nacionalne selekcije, možda baš kod novog selektora "orlova" Miroslava Đukića, koga poznaje iz igračkih dana, kada je Žilić bio na početku, a Đuka završavao reprezentativnu karijeru.

"Zasad nema poziva, ali svim srcem navijam za Đukine momke, i želim im sve najbolje na Olimpijadi u Pekingu i u kvalifikacijama za SP 2010. u Južnoj Africi. Medjutim, iskreno govoreći nisam optimista. Veoma cenim Đukića koji je nesumnjivo odličan stručnjak, što je i dokazao u mladoj reprezentaciji i Partizanu, ali mislim da mu predstoji jako težak posao, prvenstveno zbog svega što se dešavalo u poslednje vreme. Mislim na previranja u FSS, bekstvo bivšeg predsednika Zvezdana Terzića, hapšenje Dragana Džajića i druge ružne stvari".

Prema njegovim rečima, glavni nedostatak Srba, u odnosu na recimo Hrvate, nije kako mnogi tvrde manjak "nacionalnog ponosa", već činjenica da "kockasti" uspevaju da sakriju sav "prljav veš" u i oko reprezentacije, dok to nije bio slučaj u dosadašnjim okupljanjima naših igrača pod vodjstvom Petkovića, ali i Havijera Klementea.

"Đukić je, uveren sam, kadar da sve te ružne stvari u reprezentaciji drži u svojim rukama. Poznajem ga desetak godina, ima 'šlifa' da mnoge zvezdice iz reprezentacije spusti i podredi jednom cilju, a to je plasman na Mundijal. Medjutim, problem su stvari izvan ekipe, u FSS i sve što sam prethodno pomenuo, na koje ne može da utiče. Doduše, nije dobro krenuo nerešenim dvobojima sa Makedonijom i Kinom, ali ako i ne bude uspešan u ovom ciklusu, treba mu dati šansu u narednom. Mada kod nas u slučaju najmanjeg neuspeha uvek se traži 'glava' selektora", podvukao je golman Riječana.

Osim toga, Žilić kao razloge hrvatskog reprezentativnog uspeha vidi i u odličnom stručnjaku Slavenu Biliću, bez koga "vatreni" sigurno ne bi dva puta pobedili Englesku u kvalifikacijama za EURO 2008.

"Zasluge za uspeh Hrvatske u najvećem delu leže u selektoru Biliću, koji je uspeo da spoji mladost i iskustvo, te vrlo profesionalno drži konce u svojim rukama. Takodje, iako je po rejtingu UEFA, njihova liga slabija od srpske (Srbija 21. Hrvatska 27), ovde igrači duže ostaju u svojim klubovima, barem nekoliko sezona, pa tek kasnije idu u inostranstvo. Primer Luke Modrića dovoljno govori. Iz Crvene zvezde ili Partizana, igrači napuštaju zemlju sa 18 godina. Čini mi se da je Partizan prodao Fiorentini mladog Crnogorca Stevana Jovetića, iako je tek postao punoletan. Tako se ne može graditi nekakav veliki uspeh".

Uvek za regionalnu ligu

Na pitanje kako unaprediti srpski fudbal, i da li bi podržao ideju regionalne lige, po uzoru na košarkašku NLB, Žilić naglašava da bi takvo takmičenje sigurno vratilo atraktivnost, i navijače na tribine, ali dodaje da bi time trebalo da se pozabave stručnjaci iz svih oblasti, ekonomisti, sociolozi...

"Pre dve godine sam podržao ideju stvaranja regionalne fudbalske lige, ali i tada i sada mislim da su huligani na svim stranama najveća prepreka realizaciji te ideje. Drugo je pitanje, šta bi mi dobili, a šta izgubili u tom takmičenju. Time treba da se bave eksperti. Jedno je sigurno, liga bivše Jugoslavije je bila neuporedivo kvalitetnija. Osim klubova 'velike četvorke' bilo je još mnogo timova poput, Sarajeva, Željezničara, Veleža, Olimpije, Vardara, Rijeke... koji nisu lagano gubili utakmice".

Žilića ugovor za "fiumane" veže još jednu sezonu, ali još uvek nije siguran hoće li ovog leta ostati ili napustiti Rijeku, tačnije Opatiju, gde živi sa suprugom i dvoje dece.

"Sačekajmo prvo kraj sezone pa ćemo videti šta i kako dalje. Još uvek imamo šansu da se domognemo Kupa UEFA, iako očekivati bodove protiv Dinama na Maksimiru, nije realno. 'Modri' će želeti da pobedom proslave titulu, a osim toga oprašta se Modrić, tako da će biti jako teško. Ipak, čak i u slučaju poraza imamo šansu da kroz Intertoto Kup izborimo nastup u Evropi".

Njegove godine, sugerišu da se nalazi u zenitu igračke karijere, međutim Žilić podvlači da nema nameru da ide u penziju sve dok se, kako navodi, oseća kao mladić.

"Imam 34 godine, ali u svetu ima mnogo primera da golmani brane i u četvrtdesetoj. Ne daj Bože neke povrede, ali dokle god mogu da branim na visokom nivou, odnosno onom koji mene zadovoljava, neću da 'kačim kopačke o klin'. A sad, gde bih voleo da završim karijeru, pa naravno u jednom od naša dva najveća kluba, ali o tome je iluzorno govoriti. Moguće je da se jednog dana vratim u Srbiju i kao trener, ali ponavljam, dokle god se osećam kao mladić neću prekidati karijeru", zaključio je Žilić, koji je na vrlo zanimljiv način ušao i u istoriju hrvatskog fudbala.

"Pa osim što sam prvi Srbin iz Srbije, koji je zaigrao u HNL-u, ušao sam u istoriju kao prvi golman, koji je zatresao mrežu otkako postoji ova liga, i to iz igre. Bilo je to u Kupu na lokalnom derbiju sa četvrtoligašem Konavlama, na vrlo 'vrućem terenu', gde sam u sudijskoj nadoknadi glavom doneo pobedu i spasao svoj tim velike bruke", otkrio je Žilić.

(Nebojša Šatara, MONDO)
Napred Voso!
limanfkv

Post by limanfkv »

Od njega nisam nista bolje ni ocekivao.
0.0625
limanfkv

Post by limanfkv »

REPUBLIKA SRPSKA

CICA UZEO TROFEJ

Image

MODRIČA MAXIMA - JEDINSTVO 3:0 (1:0)
Strijelci: Vasić u 22, Dugić u 52. i Zafirović u 90. minutu (Modriča Maxima).

U 22. minutu na dodavanje Joce Stokića, veteran Sreten Vasić loptu je zakucao pod prečku.
U posljednjim trenucima meča Nikolić je proturio loptu kroz noge Emiru Muliću, poslužio Đorđa Zafirovića koji je postavio konačan rezultat.
Image
Mi imamo svoga Boga - ime mu je Sreten Vasic!
0.0625
limanfkv

Post by limanfkv »

Debrecen [3 - 1] Ujpest
7' [1 - 0] I. Bogdanovics
39' [2 - 0] Z. Kerekes
56' R. Habi crveni
85' [2 - 1] C. Regedei
86' [3 - 1] I. Bogdanovics

Kaposvar [3 - 0] REAC

51' [1 - 0] L. Olah
58' [2 - 0] L. Olah

88' [3 - 0] N. Nikolic

Zalaegerszeg [1 - 3] FC Fehervar
0.0625
Turija

Post by Turija »

Liman, imaš li podatak koliko je Olah dao golova i koliko ima godina?
Svake utakmice gol-dva.A, bar se meni čini, da je mađarska Liga, po kvalitetu, tu negde u ravni sa našom.Bolji poznavaoci prilika u Mađarskom fudbalu mogli bi svakako merodavnije od mene proceniti kvalitet Lige i Olaha.
Ne znam, da li bi lOlah želeo da ponovo okuša sreću u Voši?Stara Garda i Davidov sigurno imaju proverene informacije, pa bih zamolio da iznesu neke podatke u vezi igre i golova Olaha.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
vladans

Post by vladans »

Turija wrote:Liman, imaš li podatak koliko je Olah dao golova i koliko ima godina?
Lorant Olah je postigao 15 golova i prvi je strelac Kaposvara!
limanfkv

Post by limanfkv »

vladans wrote:
Turija wrote:Liman, imaš li podatak koliko je Olah dao golova i koliko ima godina?
Lorant Olah je postigao 15 golova i prvi je strelac Kaposvara!
23.11.1979.
0.0625
Post Reply