Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Koral

Post by Koral »

servalsorim

Post by servalsorim »

Пријатељи!!!На овом форуму као да се у најмању руку кује нека завера или припрема државни удар.Тензија до максимума !!!Мислим да је крајње глупо у ове наше разговоре убацивати било какво дневно политиканство и на тај начин тему одвлачити у сасвим погрешном правцу а при том се служити произвољним закључцима и неким стварима које немају везе са животом.Да не дужим.Сви смо ми овде ради Ф.К Војводине и нико овде није њен непријатељ поготово ако критикује,указује на неке појаве или ако се не слаже са неким решењима.Дотакли смо се јако осетљиве теме Управе.И нормално је да су се мишљеља о њеном раду мало поларизовала после ево већ четврте сезоне.И једна и друга страна имају јаке аргументе да мисле да су у праву.Но оно што је јако битно а то је да ми навијачи Војводине немамо права да се због различитог виђења ствари делимо.Ако нас спаја љубав према клубу значи да је и наш циљ јединствен а то је јака,стабилна и трофејна Војводина.И још нешто.Мислим да смо довољно сви овде одрасли и озбиљни да нема потребе да се отварају дупли налози и никови.Ценим ауторитет и стручност а пре свега љубав према клубу покретача,администратора и модератора овог форума и мислим да су ваша имена и никови довољно јаки да упозорења упућујете са ваших правих никова а не да за тако нешто отварате нове.Ако мом посту овде није место,пребаците га у одговарајућу тему!!!Мислим да смо сви помало промашили теме и да се све своди на причу о управи. :!:
...uno di noi...
Djumi

Post by Djumi »

servalsorim wrote:Мислим да је крајње глупо у ове наше разговоре убацивати било какво дневно политиканство и на тај начин тему одвлачити у сасвим погрешном правцу а при том се служити произвољним закључцима и неким стварима које немају везе са животом.:!:
Ovo je kljucna stvar za ocuvanje Foruma onakvim kakav jeste.

Uzmi prav smer sopstvenim znanjem,a ne vođen drugima :!:

A sto se tice straha od politicara,on bi mogao da izgleda ovako: Jednoga dana kada ovo bude normalna zemlja Vi (politicari) cete biti majmuni u kavezu a bice i banana a mi cemo drzati cuveni smrk sa vodom.A bice bogaami i polivanja :!:
MILAN DJURICIC
Last edited by Djumi on Thu Feb 18, 2010 9:34 pm, edited 1 time in total.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Turija

Post by Turija »

Slažem se sa servalsorimovim mišljenjem, da sada ispada kao da se na Forumu kuje neka zavera - što je apsolutno netačno.
Generalno, problem je našeg društva što bilo koja jasna i otvorena rasprava, koja izlazi iz klišea 50godišnjih navika se odmah svrstava u neprijateljsku delatnost.
Možda je FK Vojvodini sada teže osvojiti Titulu, nego u SFRJ dve, ali je zato sigurno to mnogo lakše uraditi na terenu, nego onda (neuporedivo slabija sportska konkurencija).Tako da otprilike, tu smo negde.Pata karte.
Rasprava u ,,Transferima" je otišla u smeru Uprave, ali nije to nešto neobično čudno, jer i transferi su jedno od ogledala Uprave.
Ja sam isto od onih koji je u prve 2 godine verovao u rad Uprave, tj da će puno stvari pomeriti napred.Realno gledano, Svet je odredio (u najvećem broju mandata Funkcija) da je 4 godine optimalni rok (mada ima i 5godišnjih, pa i 7godišnjih mandata-istina u jako malom broju slučajeva) da se iskaže sposobnost i rada nekog menadžmenta.
Uobičajeno je da prva polovina mandata ide u pripremu uslova i pozicija, a druga u realizaciju ideja i ubiranje plodova rada, baš tako da se pri kraju mandata ostvaruju najbolji rezultati - u cilju reizbora.Zato je za očekivati da se krene uzlaznom putanjom rezultata, tu negde u trećoj godini.
Po meni, nije nama najvažnije da osvojimo Titulu.Potpuno sam na strani Djumija da svoj uspon treba da gradimo preko Evrope, isključivo svojim kvalitetom, i da se uopšte ne bavimo ,,blizancima".Mi treba da formiramo ekipu koja će moći izaći na crtu evropskim timovima srednje snage i to preko UEFA Lige.
Da bi se gledaoci vratili na Novosadski Stadion nije potrebna Titula, pa čak ni Kup.Svi se dobro sećamo kako smo i preko Intertoto Kupa punili Stadion, a za Werder na Njemu nije bilo mesta za sve koji su želeli da u toj utakmici vide Vojvodinu.
Pad poverenja, velikog dela navijača, u Upravu leži u tom čisto sportskom razlogu, a ne u izostanku domaćih Trofeja.Dakle, razlog je FUDBALSKI KVALITET FK VOJVODINE.
Dosadašnjim radom ne možemo otići dalje od prvog kola predkvalifikacija (ili uz veliku pomoć sreće, možda drugog).To je osnovni uzrok svih frustracija i nezadovoljstva:ne vidi se sportski kvalitet na terenu, ni za evropska predtakmičenja, a ne ozbiljnija Takmičenja tamo.
Smešni smo međ svetom (ja i danas smatram da smo protiv Austrije bili jadni, iako dosta ljudi uzima tu utakmicu kao odu - modlu projekcije dobre igre Vojvodine.Za mene je ona bila na potpuno istom nivou kakav smo imali celu jesen u Jelen ligi.Ni po čemu ni bolja, ni gora).
Evropa donosi novac i slavu, ali za to treba ogroman rad, odgovornost i umeće.
Veliki broj navijača veruje da ova Uprava može daleko, daleko više nego što trenutni rezultati pokazuju.U tome je sav nesporazum da postoje dva tabora navijača Vojvodine na FKV Forumu: branioci i ,,pljuvači".
Čim se na terenu srede stvari, srediće se i na tribinama.Na terenu se mora igrati fudbal, jer to je osnovni princip bitisanja FK Vojvodine od osnivanja Kluba.
Pobeđivaće se i gubiće se.I u najslavnija vremena mi smo gubili utakmice, ali se uvek navijalo i drhtalo na tribinama za Vojvodinu (bez obzira na rezultat), jer se na terenu igrao pravi fudbal (pa, po tome smo i najprepoznatljiviji Klub na čitavoj teritoriji EXYU i dan danas.Sreća njihova, što nas ne znaju kakvi smo poslednje dve decenije, uz poneka kratkotrajna iskakakanja iz opšteg sivila).
Vidljivi znaci promena u igri Vojvodine, i odnosa aktera prema njoj, doneće više nego vidljive promene raspoloženja i poverenja navijača, simpatizera, i ostalih gledalaca, na našim utakmicama.
A, da li je FK Vojvodina spremna da to uradi ove godine, najbolje će se videti sredinom leta? Proleće, kao i obično, biće samo vesnik predstojećih događaja.

PS
Siva Eminencijo, očekujem Tvoj skori povratak na Forum. Jer, s Tobom i bez Tebe, on ne izgleda isto ( a, isto tako i bez svakog našeg ,,izgubljenog" člana).U jednoj emotivnoj diskusiji izgovori se često i reč više, koju ne bi smo nikad rekli da nam nije stalo do Kluba.Jednom će pogrešiti ,,jedna strana" drugi put ,,druga", ali ne sme zbog toga da trpi Stara Dama.Mala paralela: sećam se jedne situacije, gotovo anegdote, iz detinjstva kada su svi iz okoline govorili majci kako je njen sin, njoj lično, učinio loše delo i veliku nepravdu. Ona je klimala glavom i slagala se da je sve to tako.Međutim, na kraju, kada je ostala bez ijednog valjanog argumenta protiv, rekla je sledeće:
,,Da, ali on je moj i ja ću njemu oprostiti".
Pozdrav!
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
shecky

Post by shecky »

Slazem se sa Turijom ,i ja ocekujem povratak Sivog iako se ne slazem sa njim.
Ali naj fazon u svoj ovoj diskusiji je to sto se ulkjucilo dosta ljudi koji inace ne pisu:)
Nesto smo i postigli ovim.. zar ne?
ice

Post by ice »

Slažem se sa mnogim postovima gore.
Što se mene tiče nikakve podele među nama ne postoje niti sam ja ikoga gledao kao nekoga "sa druge strane",tako nešto je meni potpuno strano.
Mislim da je rasprava bila sasvim korektna i da je normalno da se sučeljavaju različiti stavovi(u ovom slučaju došli smo indirektno do uprave).

Što se tiče politike,mislim da je reakcija da se ona potencira malo preterana jer smo je dotakli zaista ovlaš,a cilj moga pisanja je bio uprava da napomenem kako ona sa svim dešavanjima vezano za naš klub nema nikakve veze.
Smeta mi to što se malo po malo kada god naš klub grca i kada se tada dotaknemo rada uprave,od strane pojedinaca servira rečenica "kako mi ne možemo da postignemo ništa i zbog političkih razloga i da uprava tu ne može ništa".
Mislim da je to klasično traženje lažnih opravdanja.
Politici nema mesta na forumu,ali molim lepo,neka onda ubuduće nema mesta i za spomenutu rečenicu koju sam stavio u navodnike(naravno ne mora bukvalno isto da zvuči).
Što se tiče uprave,vreme će pokazati da li valja,ali ne baš toliko dugačak vremenski period.A šta će pokazati?Pa to da li se promenio NAČIN RADA I RAZMIŠLJANJA.Loš način rada i razmišljanja veoma je blizak mešetarenju zarad ličnih interesa.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Turija wrote:Čim se na terenu srede stvari, srediće se i na tribinama.Na terenu se mora igrati fudbal, jer to je osnovni princip bitisanja FK Vojvodine od osnivanja Kluba.
Mislim da tu i lezi kamen spoticanja. Neki od nas misle bas tako kao sto ti kazes, da je osnovna delatnost FK Vojvodine fudbal, i da je merilo uspeha ono sto se vidi na terenu, da zato kvalitet igre treba da bude na prvom mestu, alfa i omega svega. Zbog toga u prvih 11 uvek moraju da budu oni u tom trenutnku najkvalitetniji, najspremniji i najmotivisaniji - nema mesta za "bele medvede" i ostale zasticene vrste.

Sa druge strane nam se servira prica kako se FK Vojvodina zapravo ne bavi fudbalom vec je obicna eksport-import trgovinska firma koja se bavi (pre)prodajom fudbalera i da se zbog toga mora zrtvovati i kvalitet igre i rezultat, jer treba sto pre "progurati" kvarljivu robu i da je jedina mera uspeha koliko se igraca prodalo u zadnjem roku.

E pa ja ne mogu da se pomirim sa takvim razmisljanjem jer je ono u sustini sasvim pogresno postavljeno. To je tipican sibicarski princip da se ucari na brzinu bez nekog dugorocnijeg plana sta da se radi sutra. Jer, jeste cinjenica da se igraci moraju prodavati, i da se na taj nacin finansira dnevno poslovanje tima. Ali 'ajde onda da vidimo kako cemo maksimalno da podignemo cenu nasoj "robi". To se moze postici na jedan jedini nacin - planskim radom na podizanju kvaliteta igre. Teren je merilo svega!

Jer, kada Vosa bude gazila u domacem prvenstu, kada izadjemo u Evropu (a ne ko dosad u "predsoblje Evrope") i skinemo par skalpova zvucnijih evropskih timova, onda ce nasi igraci biti cenjeni i trazeni na evropskom trzistu, i nece nam se vise desavati da prodajemo najtalentovanije izdanke nase fudbalske skole u bescenje po principu "daj sta das" da bi za samo godinu-dve njihova cena desetostruko skocila.

I tu je "pitanje svih pitanja": da li je sadasnja uprava spremna da se upusti u dugorocno plansko gradjenje tima koje ce kao rezultat na kraju imati i podizanje trzisne vrednosti svakog igraca u tom timu ili ce se zadovoljiti poslovanjem "od danas do sutra", i nastaviti sa budzasto prodajom svega sto vredi u nasem timu u nadi da ce nasa skola poput nepresusnog bunara uvek proizvoditi nove talente?
Mare

Post by Mare »

Politika je kurva to svi znamo, pa mislim da je pravo vreme da se vratimo temi iz naslova ovog dela foruma, a to su transferi!

U ovom prelaznom roku je učinjeno dosta, međutim, mislim da je ostao još jedan težak ali i vrlo važan korak da bi se sve kockice složile i da bi imali sve pozicije u timu pokrivene.
Napadačka linija tima je izgleda dobila novu dimenziju sa Bilbijom. Na osnovu izveštaja sa priprema čini se da momak ima puno samopouzdanja i da nema straha i respekta prema bilo kom igraču koji mu se nađe na putu do njegovog krajnjeg cilja, a to je lopta u mreži protivničkog golmana. Narodski rečeno čovek ima muda. Tu su još i kapiten Mrđa, Adams i zajedno sa njima još neko od naše dece bi trebalo da čine taj deo našeg tima, naravno i Miša čim se skroz oporavi, što svi želimo!
Sredina terena je dolaskom Gruzijca možda i najbolje pokrivena. Do sada nam je falio taj "play" u sredini, čovek koji će da bude kreator, valjda smo to rešili sa našim zadnjim pojačanjem. Tu su još Tadić, Đurovski, Novaković, Stjepanović, Smiljanić, Medojević, Ađuru, Mitošević, Tumbasević...
Zadnja linija - polovina ostala ista, polovina promenjena - Ako je suditi na osnovu priprema najviše problema će da bude upravo u ovom delu našeg tima. Desno neprikosnoveni Vule nema adekvatnu zamenu, pretpostavljam da bi Smiljanić uletao na tu poziciju u slučaju ne daj Bože neke povrede. Na poziciji štopera ako Marcelo nastavi sa igrama iz prvog dela sezone neće biti problema, uz rame našem do sada najbolje ocenjenom igraču (po glasovima članova foruma FKVOJVODINA) trebalo bi da se po svim indikacijama nađe Mojsov, kao rezerve tu su Karan i Đurišić. Dolazimo do najkritičnije pozicije u našem timu, iako na kraju jesenjeg dela niko nije verovao da će upravo ta pozicija biti najproblematičnija. Levu stranu naše odbrane drži Nestorović, kako je do sada to funkcionisalo najbolje je opisao Gospodin S. Savić iz Dnevnika.
Ako je dilema u vezi s Adamsom rešiva na način poverenja te uloge drugom igraču, onda učinak Dunaša Nestorovića na levom boku ne može nikoga u Vojvodini da ostavi ravnodušnim. Najlakše bi bilo pomiriti se s konstatacijom da je u pitanju “ teže prilagođavanje na novu sredinu ”. Ako je u pitanju samo period adaptacije onda ni po jada, ali šta ako se ispostavi da njegovi dometi nisu mnogo veći od prikazanih igara i ne mogu da dosegnu zahteve kluba kakav je Vojvodina? Da budemo precizni: u fazi napada Nestorović je ispunio ono što se od njega očekuje, ali se problem javlja kada suparnik oduzme loptu.

U tim situacijama osamnaestogodišnji Daniel Faber pokazao se kao taktički obučeniji i spremniji igrač, no, teško je poverovati da će mu stručni štab dati prednost nad pet godina starijim Nestorovićem.

I koliko god u Vojvodini teško prihvataju priču o “slučaju Kizito”, sada je i te kako jasno da se problem u formaciji pojavio upravo na mestu koje je pripadalo reprezentativcu Ugande. S njim u postavi, Vojvodina bi zaista mogla da nakrivi kapu. Ovako, stručnom štabu i navijačima ostaje nada da će Nestorović što pre prevazići krizu i potvrditi epitet pojačanja ili, pak, svesni rizik pružanja podrške mladom Faberu koji bi na duži rok sigurno doneo višestruku dobit.

Da se vratim sad na rečenicu sa početka, gde sam spomenuo onaj jedan težak i vrlo važan korak. Gospodine Đumi, tvoja ljubav prema Vojvodini je puno puta dokazana, puno puta si se i žrtvovao i podmetao svoja leđa zarad kluba. Mislim da ti možeš da utičeš na obe strane i ovim putem želim da te zamolim da učiniš sve što je u tvojoj moći da se Kiza vrati u prvi tim i odradi još ovu polusezonu, pa ako Bog da uzmemo taj kup i da se čovek koji je proveo pet godina u ovom klubu oprosti od njega na pravi gospodski način koji priliči i klubu FK Vojvodini i Kizi!

Nisam zaboravio golmane - Pored Brke i Kese, gol u našoj mreži videti se ne sme!!!
aNS

Post by aNS »

Синоћ сам гледао утакмицу А. Лима-Естудиантес. Ови перуанци су имали нападе на фору наших из првог дела када је све ишло на нашег капитена, само што су они у свом тиму имали Вилмер Агуиреа. Човек зна са лоптом, јак као бик и брз, метнуо је 3 гола и имао асистенцију. А по овоме и није толико скуп http://www.transfermarkt.co.uk/en/basic ... er+Aguirre :wink:
Jambo

Post by Jambo »

ice wrote: Smeta mi to što se malo po malo kada god naš klub grca i kada se tada dotaknemo rada uprave,od strane pojedinaca servira rečenica "kako mi ne možemo da postignemo ništa i zbog političkih razloga i da uprava tu ne može ništa".
Mislim da je to klasično traženje lažnih opravdanja.
Politici nema mesta na forumu,
I ja isto mislim,cak sam siguran da se to namerno prica.
Butorovicu-THE END !!!
Alan Ford

Post by Alan Ford »

Turija wrote:Po meni, nije nama najvažnije da osvojimo Titulu.Potpuno sam na strani Djumija da svoj uspon treba da gradimo preko Evrope, isključivo svojim kvalitetom, i da se uopšte ne bavimo ,,blizancima".Mi treba da formiramo ekipu koja će moći izaći na crtu evropskim timovima srednje snage i to preko UEFA Lige.
Da bi se gledaoci vratili na Novosadski Stadion nije potrebna Titula, pa čak ni Kup.Svi se dobro sećamo kako smo i preko Intertoto Kupa punili Stadion, a za Werder na Njemu nije bilo mesta za sve koji su želeli da u toj utakmici vide Vojvodinu.

PS
Siva Eminencijo, očekujem Tvoj skori povratak na Forum. Jer, s Tobom i bez Tebe, on ne izgleda isto ( a, isto tako i bez svakog našeg ,,izgubljenog" člana).U jednoj emotivnoj diskusiji izgovori se često i reč više, koju ne bi smo nikad rekli da nam nije stalo do Kluba.
Slazem se, ovo je trenutno jedini put kojim mozemo podici ugled kluba, vratiti stare i dobiti nove navijace.
Zanositi se titulom i kupom, a pri tom ne dotaci temu zvana politika je gotovo nemoguce, to vam je kao nokat i meso. Nesto slicno je pisao i Siva Eminencija, nazalost i mene boli ta surova istina ciji sam svedok godinama u nazad. Doslo je dotle da sam u jednom periodu bojkotovao utakmice voljenog kluba skoro dve sezone. Na srecu, postoji nesto jace od svega, nesto sto ne sme da trpi i ispasta, a to su FK Vojvodina kao institucija i moji prijatelji na tribinama.

VRA-TI SE SI-VI :hurray: , VRA-TI SE SI-VI :hurray:
Lala sa zapada

Post by Lala sa zapada »

Za sve one koji su za to da evropska prica bude primarna.

Gde cemo mi igrati utakmice lige Evrope? Misljenja sam da smo mi jos jako daleko od grupne faze lige Evrope, ali hajde da se bavimo hipotetickim razmisljanjima. Za mene je to najgora anti-reklama koju jedan klub moze da dozivi, igranje meceva u drugom gradu.

Po cenu da budem dosadan ponavljajuci iste reci, ko nam je kriv za poraz u Krusevcu? Ko nam je kriv za gubitak bodova u mecevima u kojima je pobeda bila vec vidjena. Nismo bili osteceni u jesenjim duelima sa blizancima.

Takodje, nije mi najjasnije misljenje pojedinih kolega Vojvodinasa. Tokom sezone kukamo kako se sve manje ekipe zabunkerisu kada dodju na Karadjordje, a sada pricamo kako ekipe protiv nas kidisu, dok u mecevima sa blizancima igraju da ne izgube.
:D
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Lala sa zapada wrote: Takodje, nije mi najjasnije misljenje pojedinih kolega Vojvodinasa. Tokom sezone kukamo kako se sve manje ekipe zabunkerisu kada dodju na Karadjordje, a sada pricamo kako ekipe protiv nas kidisu, dok u mecevima sa blizancima igraju da ne izgube.:D
Mislim da su forumasi koji su to izneli kao argument pre svega mislili na situaciju kada mi gostujemo tim ekipama!
Djumi

Post by Djumi »

Lala sa zapada wrote:Za sve one koji su za to da evropska prica bude primarna.

Gde cemo mi igrati utakmice lige Evrope? Misljenja sam da smo mi jos jako daleko od grupne faze lige Evrope, ali hajde da se bavimo hipotetickim razmisljanjima. Za mene je to najgora anti-reklama koju jedan klub moze da dozivi, igranje meceva u drugom gradu.
Lalo mislim da si debelo u pravu sto se tice anti-reklame,ako se utakmice igraju van N.Sada :!:
Prvo delujemo u Evropi neozbiljno kao klub a s druge strane pricamo o Evropskoj Vojvodini.
Kad pogledamo malo bolje fudbalsku scenu, nameće se pitanje ko koga predstavlja i zastupa?
Sve politicke stranke zastupaju sve i svakoga, i u tom kupusu jasno je da niko ne zastupa nikoga, osim samog sebe!Opet politika,ali samo kao konstatacija.
Vosa ima jednu mogucnost koja nije popularna ali licno mislim da je delotvorna a to je da jasno i glasno kaze da NECE igrati utakmice van KARADJORDJA !
Ako Pokraina i Grad ne zele da se u N.Sadu igraju medjunarodne utakmice,onda neka se i suoce sa tim problemom.
Neka "majmini"budu sledbenici svoga proroka Darvina i prihvate mogucnost da budu stvarni majmuni.
Mnogi od Vas mogu reci:boli njih uvo zbog toga! Nije,nego :!: Igralo bi se na Karadjordju itekako.
Ukratko, u toj džungli najbolje se snalaze "majmuni" ali samo ako su obicni ljudi ili navijaci mirni i gledaju svoja posla.Ipak,Veliki Brat, Farma i Trenutak Istine ce se jednom zavrsiti i mora ce da obrate paznju na klub koji jeste Brend(nevolim ovu rec) N.Sada,Vojvodine,Srbije u svakom pogledu.
Druga bi stvar bila kad bi Firma posle takvog saopstenja preduzela i odredjene stavove,tj. imala krajnje koncizan i jasan stav o tome što hoce i koga zastupa. Recimo, ko ne bi digao glas za Vojvodinu u Evropi ?
I Zbog cega se ne bi krenulo vec sada sa odredjenim koracima u tom pravcu.Pa sta treba da cekamo da dodje do Evropskih takmicenja da bi pricali o stadionu.
Ako zelimo da nam drugi pomognu?Onda moramo pokusati da ne budemo u nevolji ali i u cajtnotu.
Licno mislim da Bata netreba da ide i da ih moljaka za reflektore i slicne stvari ali to svakako u ime Vojvodine moze recimo da uradi Zajednica Jelen lige jer je to i njen interes.Zasto ne i ukljuciti FS Srbije.
Ako nemogu da pomognu(grad),onda neka prepuste stadion Klubu na 99 godina :!:
Last edited by Djumi on Fri Feb 19, 2010 4:03 pm, edited 2 times in total.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Dejan

Post by Dejan »

Golic je ostao u Indjiji, izgleda je bilo zapelo ok para sa Kinezima... Ugovor mu istice na kraju prvenstva, po mnogima je rec o najboljem i najperspektivnijem igracu iz druge lige. Bilo bi ga idealno dovesti u paru sa Joksimovicem :wink:
Post Reply