Koral wrote:Karlsson wrote:Naravno da mi lično ne smeta što Voša ima navijače i van pokrajine. Drago mi je zbog toga. Ali to ne briše činjenicu da Vojvodina uglavnom poseduje regionalnu reputaciju poput Hajduka u Dalmaciji (iako trenutno samo možemo da sanjamo takvu reputaciju). Naravno to što je Vojvodina klub regionalnog karaktera ne utiče nikako na to koliko je u isto vreme i srpski klub, jer koji bi drugo i bila?
I Radnički je srpski klub, Borac, Spartak i svi ostali. Ali oni su klubovi lokalne reputacije i podržavaju ih uglavnom ljudi iz njihovog grada i okoline.
Da, ali dobar deo vas nikako da shvati da u tome i jeste fora.. Dokle god Voša ne ugrozi bg blizance, tako što će da skuplja publiku po Srbiji neće moći sa istima i da se nosi... Zato onolika frka sa finalom kupa sa crnima. Uplasili su se naleta koji je Vojvodina imala tog trenutka. Ako zelimo da budemo veliki klub, onda moramo da budemo otvoreni za sve, pa i one koji za početak samo simpatišu klub širom Srbije, što ne i dalje.. Ako mi sebe smatramo za regionalnim klubom, ili gradskim onda će i oni da potenciraju tu priču. Ne znam što neko to smatra čudnim, nije tačno da svako širom Srbije se opredeljuje za blizance, mnogi bi nekog trećeg, a mi smo uvek tu bili blizu, ali se nikada stvarno nismo nametnuli
Мало се претерује с хард кором, наравно да ван Војводине прво можемо да стекнемо људе који нас симпатишу (јежим се на реч симпатизер) пре него ватрене залуђенике за Вошу, наравно да у НС има маса људи која неће доћи да гледа Радник ал ће по лепом времену доћи да гледа европску утакмицу... Али ни мени није право кад морам да ходам по трибини ко по јајима да не сметам излетницима који неће да устану целу утакмицу сем на полувремену. 100-200 дин стави карту, у хуманитарне сврхе, бар да елиминише оне најгоре. За жене нек буде бесплатно
Што се тиче остатка Србије и Републике Српске, постоји нешто што бих ја назвао терором Звјездаша. Чак се и Гробари толеришу, јер мораш имати неког непријатеља, али ако се деси да се случајно неким чудом декларишеш као навијач неког трећег клуба... Можда умишљам, али некад осетим толики набој као да ме мрзе и као да би ме тукли да могу

Балавурдија из провинције је толико наложена жељом да буду као своји идоли "сас београцки асвалт", годинама, да је то постало болесно међу сељачијом. Зато по мени треба поздравити сваку симпатију према Воши, одакле год дошла, а не глумити некакав ексклузивни клуб за који је потребно да су ти преци били рибе у Панонском мору
Тотал пре није имао РТВ у понуди, последњих годину две има, тако да ће се вечерас гледати утакмица и на истоку РС

Уз пар пива можда намамим и неке још незаражене звјездашењем да погледају, само да не буде нека пропаст од резултата