14. kolo: Vojvodina-Smederevo 4:1

Vasa prognoza:

Poll ended at Mon Nov 29, 2010 7:36 pm

Pobeda Vojvodine
44
76%
Nereseno
12
21%
Pobeda Smedereva
2
3%

Total votes: 58

Passion

Post by Passion »

Све је већ речено, утакмица за памћење...нисам ни гледо посећеност, ал чини ми се да је била солидна, лична процена негде око 3000 људи на стадиону, можда мање, не знам ни сам...ал дефинитивно осим фудбалских дешавања, највећи утасак, цео стадион: звезду да ми понудее . . . :lol:

Шта рећи осим - ДИВЉИ ЗАПАД :!: :lol:
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Del_Boske

Post by Del_Boske »

Овај Мереба је чудо, до пре 15 дана, по неким форумашима, није знао да хода, а види га сад...
KoKanidja

Post by KoKanidja »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QKi28_VP ... r_embedded[/youtube]

Моменат од 6:20 стварно лепо звучи и најежио сам се, али да не покрећем сад тему да сви ти људи треба да су на Северу.

Мереба изгледа стварно лепо отворио сезону, човек игра везног, а дао је толико голова, кад смо имали такав случај? Не рачунајући Качара.
А могу мислити какве би хвале биле да је "наше дете".

Не треба опет пуно узлетети, него што пре на ово заборавити, јер идемо даље - ЦИГАНЕ ДА ЈЕБЕМО.

И ТО СВИ, АЛИ СВИ ЗАЈЕДНО. Прадеда, деда, отац и син - правац маракана !!!
Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
soderstorm

Post by soderstorm »

Eh da nismo napravili par kikseva bila bi idealna polusezona.

Gledajuci mi smo drugi po broju postignutih golova a prvi sto se tice primnjenih golova a nalazimo se na 3 mestu. Ovakva statistika je vredna bar 2 ako ne i prvog mesta. Steta, da nismo napravili kiks protiv Metalca, Ofk Beograda mozda i Rada mi bismo na Marakni igrali za jesnju titulu ali da ne cepidlacim i borba za 2 je uspeh. Krenulo je dosta traljavo do te mera da smo bili skeptici sto se tice ligaske pozicije ove sezone a gle de smo sad.

To je sto se tice polusezone do meca na Marakni.

Posto su ovde svi vec rekli nesto o utakmici jacu samo dodati .Sto se tice ove utakmice neverovatno dati 3 gola za 21 minut je za Vojodinu naucna fantastika narocito s obzirom da samo okraterisani kao tim koji tesko prima a tesko i ga i daje. Kad je mec bio malo pao u temu kada se videlo da Smederevo dominira moze da smanji rezultat da ucini mec neizvesnijim mi daje mo 4 i resavamo sve tako rade prave ekipe. Toliko o utakmici.

Eto sto se tice pozitvnih stvari iznecu sledece:

Igra nam se dosta popravlja jer imamo 11 pravih igraca.
Odbrana i sa Karanom izgleda kao zid da je bio tu Trajkovic ili Milovic mi bi i danas bili ne savladani.
Mitosevic postaje clan prvih 11 i cak mislim da moze i bolje od ovoga pa kad proradi i on jao protivnici.
Medojevic se dize i dize samo neka tako nastavi.
Merebashvili 3 nas najbitniji igrac i ujedno ako se ne varam i nas najbolji strelac.
Brana Ilic ili Ilic Brana posto ova dva igraca nemogu da se porede. Covek na pocetku i sada ko dva potpuno druga igraca. Uglavnom povrede kakvu je imao igraca uglavnom vracaju nazad u formi ali ovaj covek se popravio za neverovati.
Nikola Lazetic kada sam rekao da nismo dobili ciganskog kapitena nego nekog lika od 32 godine sad me bas i demanutuje. Sve je vise onaj stari igrao je vec 2 pune utakmice i pravi ispit ga ceka sledece nedelje da li ce pokazati profesionalizam ili pokazati ono drugo videcemo. Ako bude igrao kao danas bogami Karleusa ce biti u velikom problemu.
Dolazim do igraca koji je po meni 2 nas najbolji igrac a to je Abubakar. Igra covek neverovatno daje golove kad je nama najbitnije a kad ga ne da eto drugi se raspucaju, dosta doprinosi timu i definitivno nase najbolje pojacanje ove godine.
Takodje imamo i dobre rezervne igrace Tumbasevic (super sub), Katai i Stevanovic valjda ce dobijati i vise da igraju. Smiljanic koji se pokazao da moze da pokrije nasu najvecu rupu u poslednje dve godine. Sad da ga vidimo i na njegovoj poziciji pa da vidimo gde mu je granica.

Sto se tice negativnih stvari:

Zaista nemogu da verujem da smo 6 bodova iza Partizana i 3 iza Zvezde. Kako Zvezda dobija utakmice nekim cudom tako smo i mi nekim cudom i gubili bez veze bodove. Nije da se bunim ali zaista je steta da nismo bolje plasirani na osnovu polusezone. Ali da ne preterujem dobro je ovo kazem da je moglo bolje ali nije ni ovo lose. Ostaje ta zadnja utakmica da se povuce crta sto se tice ove sezone i nadam se da cemo prolece docekati u odlicnom raspolozenju da cemo jedva cekati da se sneg otopi pa da idemo ponovo na stadion. I druga negativna stvar je u tome da nam najverovatnije treba neki gol igrac nesto kao Mrdja. Jer nazalost Bilbija jos nije pokazao ono sto zna a to je da daje golove. Slabo je to za njega.

Minimalne korekcije i eto nama borba za 1 trofej koji videcemo. To je najverovatnije taj famozni kup ali , ne treba se predavati ni u JSL valjda ce ovi poceti vise da gube bodove pa mozda i prvenstvo konacno i sa nase strane bude zanimljive od ubedljivog 3 mesta. Zaista kad se pokaze statistika mi smo tek 3 to kad bi gledao neko sa strane ne bi mu bas bilo sve jasno ali ovde se kod nas sve zna. Mi smo fala bogu skloni kiksevima a ovi prave greske redje od pomracenja sunca.
šumar

Post by šumar »

Dobre stvari, pre svega jednostavnost akcija kod postizanja golova.Svi golovi su bili super i iz par poteza.
Borbenost, fantastična sem posle trećeg datog do primljenog.Očito je napravljena konkurencija za svako mesto u timu, za šta je svakako zaslužan i trener.
Danas su po meni svi sem Karana zadovoljili, a ja bi ipak posebno istakao trio naše dece, odigrali su fantastično/Meda,Vuk,Smiljanić/.Bojim se da bi već u polusezoni mogli da ostanemo bez jednog od ovih sjajnih igrača.Odlično su odigrali i Oumaru,Mojsov i Lazetić.Mereba igra na mahove ali i njemu svaka čast za ovo juče, kada bi svaku tako odigrao bilo bi super.
Dobro navijanje, mada Firma nastavlja da se bavi politikom i ne znam šta im to treba.Prvo ono sa Mladićem, sada kraljevina Srbija....Kako čujem, zbog toga ih je dosta ljudi/sa pravom/ napustilo i prešlo na druge tribine.Moraju shvatiti nekoliko stvari a to su da pod broj jedan nisu svi vojvodinaši srbi, a i oni koji jesu nisu svi za Mladića a nisu ni za monarhiju i glupo je uopšte ubacivati politiku u sport.Ako voliš kralja nemoj terati i mene da ga volim itd.Možda sam o ovome trebao da pišem na drugom mestu ali nadam se da mi administracija neće na tome zameriti.
Ono što sam primetio je da se nepotrebno ponekad prilikom kontri forsiraju neki igrači.Nekoliko puta lopta u kontri nije išla najbolje postavljenom igraču već se traži npr. Lazetić, a Vule trči kao mazga/posle se to ponovilo sa Stevanovićem/ i ne doda mu se lopta.Kao da su neki igrači izborili za sebe jači status u timu.
Kao što rekoh već, bojim se da ne ostanemo u polusezoni bez Mede ili Vuka.Mislim da bi i Bati bilo pametnije ako hoće da se opari/a to uvek hoće/ da ne prodaje ove bisere sada zato što će ih duplo bolje prodati za sedam-osam meseci. Ima nekih drugih igrača, da ih ne spominjem, koji bi se isto mogli sada prodati a ne bi bila tolika šteta za tim.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Del_Boske wrote:Овај Мереба је чудо, до пре 15 дана, по неким форумашима, није знао да хода, а види га сад...
Voja wrote:Mereba je zalamao bas dobro... i nekako imam utisak,da mu treba jos jedno mesec-dva i da ce se napokon opustiti i poceti da uziva u igri.Sve ovo do sad sto je igrao moze se baciti u vodu,jer to ocigledno nije bio on... imam osecaj da je nesto bio nezadovoljan i da je njegova alavost do sada bila neka vrsta bojkota.Mislim da cemo tek sad imati priliku da vidimo pravog Merebu.To je opet onako,kao i uvek,tek moje malo vidjenje situacije.
Evo i mog predvidjanja pre nekih mesec dana :lol:
Image
Minja
Administrator

Post by Minja »

Ilićev pogodak

Image
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Veliko hvala Minji na prelepim slikama! Nadam se da ce se taj materijal prebaciti u galeriju Sajta!?

Par slika koje kruze po medijima sa ove utakmice:

Image

Image

Image

Image
Last edited by Zeljafcv on Sun Nov 28, 2010 12:11 pm, edited 1 time in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
budababa

Post by budababa »

Svakako da posle jučerašnje partije imamo razloga da budemo zadovoljni i optimisti pred utakmicu kojom završavamo prvi deo sezone. Izgleda da neke kritike navijača ipak dopiru do struktura koje vode tim, jer smo i na 3:1 nastavili da napadamo, iako smo imali zalihu od dva gola kao i protiv Inđije, a tada smo jednostavno otaljali posao do kraja. Podbara je dobro primetio način na koji su Brka i Meda završili utakmicu, pozdravljajući se na kraju sa sve tri tribine stadiona "Karađorđe". Verovatno je ovo bila i poslednja njihova utakmica pred svojom publikom, ako u čaršijskim pričama ima imalo istine. Prelazni rok je blizu i nećemo dugo čekati na rasplet po tom pitanju. Pored toga, mislim da nije u redu da posle jedne glatke pobede i dobre igre tima u celini nekome (konkretno, Karanu) lepimo etiketu "najgoreg". Momak nema kvalitet kao Mojsov ili Trajković, ali mu borbenosti ne manjka, a u utakmicama sa slabijim protivnicima dobro je imati alternativu prvom paru štopera, te dati istima priliku da se odmore ili očiste kartone. Treba da raduje to što smo konačno našli "ključ" za ekipe koje dolaze u Novi Sad da odigraju na nulu, pa smo poslednje tri utakmice rešili sa lakoćom. Jednostavno, daš gol na vreme, rasteretiš čitavu ekipu i pustiš da kvalitet ispliva na površinu. Nadam se da ćemo isti recept primeniti i u finalnoj utakmici 2010. godine.

P.S. Minja, hvala na slikama :!:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

Igra na koju smo svi ponosni, povratak Minje na mesto iza fotoaparata (pa sad imamo da "vidimo" i one ispred njega)...Gde ćeš lepši vikend!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Mislim da je Firmin forum odgovarajuce mesto za diskusiju o ovome (tj za kritike te vrste)!

Al ipak da i ja kazem, ja na to napustanje Severa pojedinih ljudi ne bih gledao kao nesto lose, naprotiv, mislim da je zbog toga juce na celom stadionu bila odlicna atmosfera, jer su se snage ravnomernije raspodelile po svim tribinama, a rezultat je bio fenomenalna atmosfera!
ssnigd

Post by ssnigd »

Ceran iz Smedereva, igrac sa brojem 7, momak koga vredi dovesti koliko je puta znao da sacuva loptu i Runija da okrene, odlicnu tehniku ima, a koliko sam video i na drugim utakmicama i dobar sut. I iznenadio me je ovaj mali Marinkovic(mislim da je 88. godiste). Inace svaka cast Smederevu igrali sasvim dobar fudbal, ali je ipak kvalitet bio na nasoj strani.

Atmosfera na stadionu, sever, zapad i istok svi kao jedan, uostalom tako i treba da bude :!:
Zvezdu da mi ponude,...........
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Grba_NS wrote:Mislim da je Firmin forum odgovarajuce mesto za diskusiju o ovome (tj za kritike te vrste)!
Сви постови који имају везе са политичким ставовима појединаца и који су усмерени ка навијачкој групи Ф89 су обрисани. Ко жели да расправља о тим темама нека нас прескочи. Овде је уложен угроман напор неколико десетина људи са различитим ставовима и погледима на свет и нећемо дозволити да нас дневно политичке теме деле!

ЈУЧЕ смо имали прелеп дан и феномелано навијање! Зашто све то кварити?
Minja
Administrator

Post by Minja »

Poslednja za forum, sve ostale postaviću naknadno u galeriju

Image
Locked