Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Mala ispravka, Brkic je imao ugovor na jos jednu godinu i produzio je za jos jednu (a ne dve godine), tako da ga sada ugovor vezuje jos dve godine.

Igraci kojima ugovor istice za 6 meseci- mislim da je Lazetic taj i ako ne produzi ugovor sada moci ce bez obestecenja da ode :mrgreen:

Pavicevic je dobar, ali vec smo imali igraca slicnog kvaliteta- Milovica, a on je poslat na pozajmicu. Na stoperima imamo Mojsova, Trajkovica i zamenu Karana. Na desnom beku tu su Vulicevic, Stevanovic i Smiljanic (za 6 meseci). Kao poslednja opcija za obe pozicije tu je i Novakovic.

Mislim da bi produzavanje ugovora sa igracima od kojih se ocekuje obestecenje trebalo obavljati kada igrac ima jos godinu dana ugovora (kao sa Brkicem), a ne kad im preostane 6 meseci, jer tada igraci mogu da se odluce da sacekaju istek ugovora (Kizito, Grozdanoski, Kesic). Tesko da bi se neko odlucio da zrtvuje godinu dana karijere cekajuci istek ugovora...
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Avangarda

Post by Avangarda »

@novosadjanin
Стевановић је десни спољни или десно крило, било би грешка гурати га на бека, а од Смиљанића ни до сад није било ништа, а тек кад се врати... За мене је он отписан! Новаковић је леви бек, а може још ваљда и на штоперу да одговори, мада чини ми се да на њега у клубу уопште не рачунају... Остају нам од штопера: Мојсов, Трајковић и Каран, што значи само 3 штопера, а познато је нпр. да сваки иоле озбиљан европски тим има по 4 штопера! По мени је грешка што је управа пустила једног искусног и поузданог штопера Миловића у тамо неку албанију и то на позајмицу?! Ако нам се неко (Не дај Боже) од стандардних штопера повреди или накупи картоне, Миловић је увек могао квалитетно да ускочи! Каран по мени није квалитет за ФКВ, може да буде 4ти штопер у екипи максимално... Можда не би било лоше вратити младог Ковачевића из куле који тамо доста ретко добија шансу, а боље му је да седи на клупи овде него тамо...

Поред једног штопера, нама су по мени још потребни: један леви и десни бек као алтернативе за Вулета и Павловића, као и један класичан центарфор који може да нам поправи ефикасност и да нам донесе нову димензију у игри главом...
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
trelos gia fcv

Post by trelos gia fcv »

Avangarda wrote:@novosadjanin
Стевановић је десни спољни или десно крило, било би грешка гурати га на бека, а од Смиљанића ни до сад није било ништа, а тек кад се врати... За мене је он отписан! Новаковић је леви бек, а може још ваљда и на штоперу да одговори, мада чини ми се да на њега у клубу уопште не рачунају... Остају нам од штопера: Мојсов, Трајковић и Каран, што значи само 3 штопера, а познато је нпр. да сваки иоле озбиљан европски тим има по 4 штопера! По мени је грешка што је управа пустила једног искусног и поузданог штопера Миловића у тамо неку албанију и то на позајмицу?! Ако нам се неко (Не дај Боже) од стандардних штопера повреди или накупи картоне, Миловић је увек могао квалитетно да ускочи! Каран по мени није квалитет за ФКВ, може да буде 4ти штопер у екипи максимално... Можда не би било лоше вратити младог Ковачевића из куле који тамо доста ретко добија шансу, а боље му је да седи на клупи овде него тамо...

Поред једног штопера, нама су по мени још потребни: један леви и десни бек као алтернативе за Вулета и Павловића, као и један класичан центарфор који може да нам поправи ефикасност и да нам донесе нову димензију у игри главом...
Bravo za post!!!
GAZI, GAZI, CRNO-BELU GAMAD!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Novakovic Slobodan, a ne Milko. Slobodan je krilo i bek, kao sto je novosadjanin spomenuo.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Imam jedno pitanje.... za bolje upucene.... moze li Vojvodina da bude platezno jaka kao neki klub druge holandske lige,tj.ima li snage da kupi nekog igraca od ekipa takvog ranga!?Svidja mi se jedan igrac tamo,pa pomislih,kako bi bilo lepo da takav igra u Vosi :D

edit:
konkretno,rec je o ovom igracu(sad vidim da link ne vodi direktno na profil igraca,kliknite na Johan Voskamp)

http://www.sparta-rotterdam.nl/Voetbal/Spelersinfo.aspx

Dosta me na ovom klipu podseca i na Stojaka!!!
Image
Avangarda

Post by Avangarda »

Rabba wrote:

Novakovic Slobodan, a ne Milko. Slobodan je krilo i bek, kao sto je novosadjanin spomenuo.
Нисмо се разумели, моја грешка! Али зар и Слоба није у хајдуку?
novosadjanin

Post by novosadjanin »

-Stevanovic moze da igra i desnog beka i desnog veznog. Po meni vise moze da pruzi na beku.
-Mislio sam na Milka Novakovica. On je stoper, ali je letos na jednoj prijateljskoj (protiv Hajduka) odigrao poluvreme kao desni bek, pa ga valjda Milinkovic ima u vidu u nekoj krajnjoj varijanti i za tu poziciju.
-Slazem se da nisu trebali pustati Milovica. Verovatno su procenili da je dosta za ovu polusezonu tri stopera Mojsov, Trajkovic i Karan (i Milko Novakovic kao cetvrti). I u prosloj polusezoni vise sansi je dobijao Karan od Milovica, na kraju je verovatno partijom na marakani "kupio" mesto treceg stopera i za ovu polusezonu.
-Treba nam levi bek, zamena za Pavlovica, po mogucstvu neki mladji ali spreman da uskoci (Joksimovic?). Posebno zato sto ce Pavlovic sigurno propustiti neku utakmicu zbog kartona, a ne bih bas da uzivam u Nestorovim carolijama.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Avangarda

Post by Avangarda »

Слажемо се у већини, само ја ипак мислим да је Стевановић бољи на својој природној позицији (десни спољни) и не подржавам ту бата ђорину & живадиовићеву школу гурања крила на бекове итд. Код нас мало-мало како ко нема места на својој позицији, дај га на бека нема везе! То је аматерски, тако се радило пре 30-40 година, а у модерном фудбалу добар комплетан бек који игра у оба правца је пола екипе! Бекови у данашњем фудбалу имају највећу цену и најтраженији су! Снага најачих европских тимова је управо у јаком бековском тандему. Нема ту импровизације, осим ако евентуално мука не натера, а код нас у фудбалу ће још мало почети и резервне голмане да гурају на бекове... То је само један од показатеља зашто нам је лига праисторијска...

Нпр. била је занимљива прича у интеру пре неколико година, посвађали су се Ибрахимовић и Мајкон. Мајкон је од управе тражио или да продају њега или Ибру. Расплет знате, Ибра је отишао у Барсу, а Интер је те сезоне освојио триплету... :wink: Да ме неко не разуме погрешно, не кажем да је то била већином мајконова заслуга, већ да су између одличног бека и највеће звезде тима и првог стрелца тима, ипак одабрали бека!
etxeberria

Post by etxeberria »

To je pre svega zbog manjka bekova na trzistu, sto je posledica vec recenog, daj najgoreg klinca na beka. Slicna je donekle i prica sa golmanima.
sam svoj najveci neprijatelj
Avangarda

Post by Avangarda »

etxeberria wrote:To je pre svega zbog manjka bekova na trzistu, sto je posledica vec recenog, daj najgoreg klinca na beka. Slicna je donekle i prica sa golmanima.
Тачно тако, зато је код нас фудбал тако заостао и на најнижим могућим гранама. Има ту близу мене у крају школа фудбала и кад видим те "тренере" како раде, то је срамота... Значи та "класична" прича, клинца који није неки дриблер и није упадљив у тим годинама, одма га дај на левог бека или голмана, а позиције се играчима одређују једино и искључиво по висини! Значи ако си висок, можеш само бити центарфор или штопер, трећег нема! Опет ако си низак идеш на бека или крило... Све је то лепо, али тако се радило пре 30-40 година, фудбал је од тог времена у коме и даље наши "фудбалски радници" живе доста напредовао. Пеле данас да игра не би могао да се "осоли" поред модерних штопера и задњих везних, а "популарни" Шекуларац би данас да игра пре нашао ангажман у циркусу него у неком сеоском клубу...
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Evo kako ja gledam na bekove.
Od kako se pre 10ak godina pocelo igrati sa 4 igraca u poslednjoj liniji, postalo je jako vazno ubacivanje beka u napad, njegova saradnja sa igracem ispred sebe, taj "fudbalski pikenrol" i kvalitetan bekovski centarsut. Ofanzivna uloga beka sada je mozda i vaznija od defanzivne. Po meni je problem taj da se nasi bekovi skoluju da igraju previse rezervisano. Takodje, nije redak slucaj da se kod nas i stoper stavlja na takvo mesto sto je u modernom fudbalu nezamislivo. Zato je po meni bolje na beka staviti igraca sa ofanzivnijim karakteristikama, nego igraca koji se kod nas "skolovao za beka". Taj ofanzivniji igrac je blizi "evropskom tipu beka" od naseg "skolovanog beka"! Zato bih ja voleo da bar na jednoj prijateljskoj utakmici vidim i Kataija na levom beku (iako su neki na ovom forumu rekli da on to ne moze da odigra).
Turija

Post by Turija »

Da, ali ta pozicija ofanzivnog beka traži veliku snagu i izdržljivost igrača (tako da neki igrači koji izvanredno zadovoljavaju jedne parametre, ne mogu one druge - setimo se samo meča u Kuli, kada se Smiljanić, posle 2 istrčavanja u napad, na početku meča , ,,presekao" sebe i nije mogao da dođe do daha, sve do kraja prvog poluvremena, a u drugom raspoređivao i čuvao snagu, daleko više brinući za svoj gol, nego misleći na protivnički, iako je po vokaciju hitronogi napadač).
Veće trkačke zahteve danas se postavlja bekovima, nego igračima u veznom redu. Igra beka odvija se bar 70% udela u sprintu na duge relacije, a nose veliku odgovornost i ulogu u odbrani.Zato su danas oni i na tako visokoj ceni (a i jako malo ih je, naravno).Recimo i centarfor, koji se ističe trkačkim i defanzivnim zadacima, promašuje dosta dobrih šansi pred protivničkim golom, zbog nedostatka daha i koncentracije u ključnim trenucima.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Avangarda

Post by Avangarda »

Поента приче је да је бек јако захтевна и битна улога у тиму и да не може "свака шуша" да игра бека, чак напротив! Сви ови наши клинци који играју на крилима би донекле испунили неке офанзивне дужности као бекови, али би у дефанзиви били јако лоши (моје мишљење)! Погледајте најбоље светске бекове, они су поред брзине и издржљивости, махом и доста јаки у дуелу, што признаћете: Смиљанић, Катаи и Стевановић баш и нису, јер они су крила по природи, лагани, брзи, лепршави играчи који гледају да дриблингом и бегом избегну дуел и контакт, а бек управо супротно ради....

Него мало смо одлутали од теме... Ми тренутно у екипи имамо само 2 права бека! Павловића и Вулета! Нестора не рачунам, јер он није квалитет ни за трећу лигу, а опет квалитете овог Милка Новаковића не знам, али сумњам да поседује неки квалитет кад су пре њега на левог бека ишли и Смиљанић и Нестор, а био је чак и Тумба опција, тако да је изгледа и он играч квалитета Нестора (дај Боже да грешим!). Све у свему по мени је два бека мало за једну озбиљну екипу, самим тим што је Павловић био склон повредама и картонима у првом делу сезоне! Свака модерна такмичарска екипа увек броји минимум 4 бека, 4 штопера, што ће рећи по 2 играча за сваку позицију! Ми тренутно имамо свега 3 штопера и 2 бека...
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Gledajuci ove nase pripremne meceve,polako ali sigurno stajem na stranu onih koji tvrde da,nama pojacanja i nisu potrebna 8)
Image
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Voja wrote:Gledajuci ove nase pripremne meceve,polako ali sigurno stajem na stranu onih koji tvrde da,nama pojacanja i nisu potrebna 8)
Ma za ovakve meceve kakve smo do sada odigrali u ovom ciklusu priprema nam ne treba ni ovo igraca sto sad imamo :roll:
Post Reply