23. kolo, Železničar - VOJVODINA 1:1 (0:1)

Turija

Re: 23. kolo, Zeleznicar - VOJVODINA, ponedeljak 17h

Post by Turija »

Nase zimsko najvece, najzeljenije, a i najskuplje pojacanje, neprimetan veceras na terenu. Strpali ga bivsi saigraci u ,,dzep". Jedan dobar pas u 16m ( i na njega losa zavrsnica Nikolica, ako se ne varam?).
Meni se cini da je problem sto niko od igraca ne zna svoje konkretne zadatke, osim da treba da vija protivnicke igrace po celom terenu? I da ako neko, u ofanzivi, uspe da pobegne u kontri da postigne gol?
Mi nemamo osmisljenih akcija u napadu, a imamo puno nepokrivenog otvorenog prostora za kontre protivnika?
Last edited by Turija on Mon Feb 17, 2025 10:33 pm, edited 1 time in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Milan

Post by Milan »

Za Romanića mi njegovi saigrači kažu da je igračina i zver. Naravno, videćemo kako će se pokazati i da li će imati saigrače (i trenera!) koji to znaju da valorizuju...
POŠTO OBRAZ ???!!!
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Turija wrote: Mon Feb 17, 2025 10:18 pm Nase zimsko najvece, najzeljenije, a i najskuplje pojacanje, neprimetan veceras na terenu. Strpali ga bivsi saigraci u ,,dzep". Jedan dobar pas u 16m ( i na njega losa zavrsnica Nikolica, ako se ne varam?).
Meni se cini da je problem sto niko od igraca ne zna svoje konkretne zadatke, osim da treba da vija protivnicke igrace po celom terenu? I da ako neko, u ofanzivi, uspe da pobegne u kontri da postigne gol?
Mi nemamo osmisljenih akcija u napadu, a imamo puno nepokrivenog otvorenog prostora za kontre protivnika?
Neuigranost ta se najbolje videla kod situacije kad je Milunović izneo loptu. Oni ljudi ne znaju ko u situaciji kada protivnički štoper iznosi visoko loptu treba da izađe na njega, već su ga pustili da se komotno ušeta u 16m. Izgleda kao da im pred utakmicu u defanzivi podeli njegov čuveni zahtev čovek-na čoveka, i ako neki protivnički čovek negde napravi višak i probije svog direktnog čuvara, ovi ostali ne znaju šta im je činiti. Ludilo...
Turija

Post by Turija »

@Milan
Razumem ja da je tesko igrati protiv bivsih saigraca, jer te poznaju u dusu, samo kazem da veceras nismo videli ocekivano od njega.

Inace, potpuno stoji konstatacija da pojedincu trebaju i saigraci i trener.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Telep

Post by Telep »

Zanimljivo kako ova ekipa gmazova na vlasti ima talenat da sve živo ogadi. Tako mi je već dugo ogađena reprezentacija, a evo već neko vreme i Voša.
Idemo dalje, ima nade ljudi, ipak smo svi mi ovde zahvaljujući praškim studentima :mafia:
Sremac, Sremac Špricer Boys!
kulijana

Post by kulijana »

Evo ovako:

Gocmanac: sve ok mlad dobar, ne treba trositi dalje reci sobzirom da je ova analiza pre svega kriticki orijentisana.

Korac-Crni-Butean: imali su par propusta i fali im brzine, ali daleko od toga da smatram da su bili glavni problem danas, Crni pogotovo osvajao dosta vazdusnih duela. Ne razumem zaista zbog cega Butean dobija toliko napada ovde na forumu, moguce da ja nesto ne vidim ili ne razumem. Nije ofanzivno orijentisan bek, ali covek nema nista vise gresaka od ostatka tima, u najgorem slucaju je nesto ispod proseka, ako neko moze da mi da timestamp sa vecerasnje utakmice gde je toliko bio katastrofalan mozda cu moci bolje da razumem.
Lazar Nikolic / Baros: ovo su igraci koji bi po svojim karakteristikama trebali da budu dobri za pozicije wingbacka, i na momente deluje da bi mogli, ali... centarsutevi, prvo sto ova dvojica pucaju na slepo, drugo sto nikog nema tamo pa da se bar nadamo da ce zakonima verovatnoce neko biti pogodjen. Ja se ne secam ove cele sezone da smo dali gol iz centarsuta iz akcije, da nije bio korner ili dodavanje nakon kornera. Ovo bi u nasoj formaciji trebalo da bude jedno od glavnih oruzija, pogotovo sa jakim spicevima i Kokanovicem koji je pokazao da zna da igra glavom i mogao bi da ulece u prostor. Neko tu nesto ne razume, i ne bih krivio striktno ovu dvojicu sem za te slepe centarsuteve, koji ipak jesu krucijalni deo njihove pozicije. Ali ponovo, to ili znas ili ne znas, a deluje da njih dvojica, kao i ostali bekovi ove ekipe, ne znaju.
U.Nikolic - Njegos - Kokanovic: Kakav kriminal. Da postoji Haski tribunal za vezni red ove bi hapsili poput Milosevica. Fizicki nadjacani, kreativno zbunjeni i nedoreceni, poziciono u Novom Sadu. Jedna od glavnih ideja veznog reda sa trojicom jeste da nude kreativno resenje kroz pas(UN), kreativno resenje kroz kretanje bez i sa loptom(Kokanovic) i osiguravanje veznog reda kroz defanzivno pozicioniranje i presek igre protivnika(Njegos). Sta koji k***c rade sva trojica meni nije jasno, UN dribla sam sebe u cosku ni sam ne zna sa kojim ciljem, njegos se odbija redom od koga stigne, Kokanovic???? Ovde je glavni odgovorni Lalatovic koji pojma nema sta da kaze kome sta da radi, ali ovi ne znaju gde biju. Njegos opao nerealno u godinu dana.
Romanic: Iskreno meni se svidja, i odigrao je jos jednu solidnu partiju, lepo se gradi zadrzava loptu, trebalo bi znatno vise da ga nalaze u medjuprostorima igraci sredine terena, i da onda ne daj Boze nastave trk da mogu da dobiju povratnu. Zao mi decka gde je dosao.
Dele: Ovaj ni sam ne zna kako daje golove, nek ih daje sve je to ok, necu ga previse kritikovati posto mislim da izvlaci svoj maksimum, prodati ga za neku lepu cifru, odradio sta je do njega, ispostujemo mi njega i lepo se razidjemo uz neku kintu.
Lalat: nije trener.
ElMaestro13

Post by ElMaestro13 »

Imao je Butean onaj start u 55min koji je lako mogao da bude penal, na pripremama je napravio jedan sličan penal pa je Lalatović izjavio kako mu je rekao da ne sme da uklizava u 16m. Evo danas je opet to uradio, pa dolazimo do zaključka ili je mentalno ograničen ili nema dobru komunikaciju sa trenerom. Biće da je pre ovo prvo, sa obzirom na šut u prvom poluvremenu.

Ali, ti si i napisao suštinu. On ne sme da se meri po tome da li je lošiji od drugih, već kao preplaćeni stranac mora da bude uvek među boljima kao što je Baros recimo. Ovo što igra Butean je najlaganije mogao Bjeković za 30x manje para, iako ni Bjeković nije neka klasa.
kulijana

Post by kulijana »

ElMaestro13 wrote: Mon Feb 17, 2025 11:00 pm Imao je Butean onaj start u 55min koji je lako mogao da bude penal, na pripremama je napravio jedan sličan penal pa je Lalatović izjavio kako mu je rekao da ne sme da uklizava u 16m.
Pogledao sam ponovo. Mislim covek je napravio cisrt start iako rizican, malo mi nije fer da takav potez karakterisemo kao los. Da jeste visoko rizican, jeste, ali je napravio dobru procenu ovaj put.
Moracu da dobijem jos neki momenat da budem ubedjen da je tolka rupa koliko se tvrdi.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

kulijana wrote: Tue Feb 18, 2025 1:06 am Moracu da dobijem jos neki momenat da budem ubedjen da je tolka rupa koliko se tvrdi.
Moje viđenje na ovu temu(ne da me je neko pitao ali ajde) je da se ne radi o tome da li je Butean loš ili ne. Ima pojedinaca koji su se navikli na period kad je Kafu igrao za Vojvodinu, čega se mi ostali ne sećamo, pa je jasno otkud frustracija Buteanom. Za nas sa slabijom memorijom, Butean je jednostavno onakav kakvim si ga opisao. Tu oko proseka. Zamerka je da to šta Butean donosi nije ništa bolje ni od Lazarevića ni od Bjekovića. Mi smo praktično Lazarevića zamenili Lazarevićem(Butean) a Bjekovića Bjekovićem(Lazar Nikolić), samo su obojica značajno skuplji od svojih originala. E tu leži problem.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Кад се већ спомиње Бутеан, чуо сам од извора који имам , да је један од странаца који јако цени клуб и даје и више од максимума на тренинзима и утакмицама, јесте да некад жеља није довољна, ал ето кад се он спомиње да напишем, кад сам питао ко од странаца цени клуб највише (не рачунајући Кораћа) ко из топа добио сам одговор Бутеан.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Turija

Post by Turija »

Mislim da su svi igraci u padu forme, osim Gocmanca.
E sad, zasto je tako, razlozi su visestruki, a poticu od odradjenih priprema, promenjene koncepcije igre, odnosa u ekipi i u Klubu.

Podizanjem kondicije, kad joj vreme nije ( zavrsna faza priprema), igraci su izgubili svezinu, eksplozivnost i osecaj za loptu ( krute noge), pa mozda i motivaciju?

Promena koncepcije je poremetila sve ono ranije uigrano.

Zatim, personalne promene u sastavu ekipe, pred nastavak prvenstva, i promene uloga i zadataka, lose su uticale na igrace, a sve to u veoma kratkom i kriticnom vremenu pred pocetak prvenstvenih utakmica ( bez prave provere).

Poremeceni odnosi i hemija u ekipi su se odrazili na na sve i individualno i kolektivno.Jedino je je Gocmanc ostao na prethodnom nivou, jer gore pomenuto na njega najmanje utice. Gotovo nista, osim vece nesigurnosti ispred i u 16m.

Bar, tako je vidim sadasnje stanje.

PS
Ne treba sad svo nezadovoljstvo svaliti na Buteana. Trudi se, igra koliko moze, ali nije on uzrok problema u igri Vojvodine. To sto se ocekivalo vise, pa od mnogih se ocekiva vise.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Ponovicu jos jednom, posto se upis mozda udavio u ostalim raspravama.
Butean je igrac doveden za sistem. Nazalost, to je sistem koji je otisao sa Bandovicem.

Ko se seca, Bandovicevi napadi su cesto pocinjali sa sa trojicom pozadi, a igrali smo sa 4 u liniji. To je znacilo da jedan bek prakticno u izgradnji napada formira stoperski trio, kako bi drugi bek mogao da gura vise napred. Zato i imamo po dva beka vrlo razlicitih karakteristika. Butean i Djordjevic kao defanzivniji, koji mogu da iznose loptu i budu osiguraci, i Nikolic i Baros, koji su mnogo bolji na protivnickoj polovini, dok je Baros i nazad prilicno stabilan. Nikolic je doveden da ne budemo ekipa koja samo ima teziste napada na jednoj (levoj) strani.

Dakle, Butean je jedan vrlo stamen defanzivan bek. Radi ono sto radi, i to radi dobro - daleko bolje od Bjekovica i Lazarevica. Cini mi se da smo brzo zaboravili promaju koja je tu duvala. E, sad, ne moze i ne sme Butean biti kriv za to sto smo promenili sistem u potpunosti, u kojem bi se Bjeka mozda i snasao. Prosto ne mozemo. Ima vise nego korektan odnos prema obavezama, srecan je sto je ovde, trudi se i doprinosi. Da smo doveli superligaskog igraca, pola foruma bi se bunilo sto nismo gledali u nekog stranca. :juggle:
kulijana

Post by kulijana »

Ja stvarno ne mogu da se slozim da Bjekovic ili Lazarevic mogu da igraju, ili da su igrali to sto Butean igra. Lazarevic me je ubijao u pojam kad god sam ga gledao, a Bjekovic bi imao po koju partiju gde je pokazivao naznake da bi uz puno truda i rada mogao postati bek za Superligu, za jedno 3 do 4 godine. Pritom zelim da istaknem da su mi obojica zaista simpaticni i cenio sam njihov odnos prema klubu, pogotovo Lazarevicevo davanje maksimuma, i onaj suludi solo prodor i gol protiv Cuke. Butean je defanzivno kvalitetniji od obojice, ofanzivno je mozda(i ovo nisam siguran) Bjekovic tu malo iznad, po cenu potpune promaje pozadi, i eto Lazarevic je podjednako dobro(lose) koristio obe noge pa je mogao da pokrije oba beka. U svakom slucaju, daleko ispred obojice.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

УПРКОС ГУБИТКУ ДВА БОДА У ФИНИШУ МЕЧА, СРЕЋА ЈЕ ВОШИН САВЕЗНИК: Промашаји конкурената по мери Новосађана

https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/upr ... 2025-02-18

Ре­а­лан ис­ход за оба ти­ма СТРЕ­ЛАЦ ЖЕ­ЛЕ­ЗНИ­ЧА­РА ПРО­ТИВ ВОЈ­ВО­ДИ­НЕ ПЕ­ТАР ГИ­ГИЋ О ТРЕ­ЋЕМ РЕ­МИ­ЈУ ОВОГ ПРО­ЛЕ­ЋА

https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/re- ... 2025-02-18
Milan

Post by Milan »

Trebalo bi pohvaliti Buteana i za učenje srpskog.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Locked