Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Red Marquis
Moderator

Re: Transferi

Post by Red Marquis »

Dosta više s tim poređenjima sa Mamićevim prodajama. Ti igrači su prodani zahvaljujući igrama u reprezentaciji, a ne u klubu. Naših nema u A timu, a i da ima, to bi im samo srušilo cenu :evil:

A što se tiče tih dugih ugovora, pa koji će ti igrač potpisati na 5-6 godina ovde. Ja prvi ne bi. To možeš jedino ponuditi eventualno svojoj deci pri potpisivanju prvog profesionalnog ugovora, a pitanje je i koliko bi ih pristalo kad im menadžeri pune glavu u Evropi. A tek sa strancima je mission impossible.
Io odio Belgrado
Helm

Post by Helm »

E tu se slazem, verovatno ne bi ni hteo da ostane jos koju godinu, ipak mnogo vise moze da napreduje tamo, a vise ce i zaraditi. Mada opet, ne znam koliko ce tamo dobiti sansu ove godine...
:)

Post by :) »

al zato probaj da ne produzis saradnju i neces dobiti rucak :D (Kizito iskustvo)

mislim da je neko od nasih izgovorio vrlo skoro, videcemo kome istice ugovor, svakom ce biti ponudjen novi pa cemo znati na koga mozemo da racunamo u nastavku sampionata.

to prakticno znaci, ko ne produzi, 6 meseci trenira sa rezervnim timom.
Last edited by :) on Fri Dec 23, 2011 5:45 pm, edited 1 time in total.
Helm

Post by Helm »

Pa ne znam baš hoće se ponoviti ta priča, čitao sam nečiju izjavu da Mojsova ne žele da prodaju sad, nego da odigra za nas do kraja ugovora. A objektivno to je i normalno, šta sad npr ako on neće da produži ugovor svakako će otići besplatno i svakako ćeš ga isplatiti do kraja, pa onda ga i iskoristi do kraja umesto što ga terorišeš 6 meseci.
Avangarda

Post by Avangarda »

"Лепа реч и гвоздена врата отвара!"

Све се може уз фер договор, ако играч потпише на 5 година што је успут нешто најнормалније и најобичније у европском клупском фудбалу о коме овде толико причамо и за који се залажемо, дакле ако играч потпише на 5 година то не значи да ће морати овде да остане свих 5 година и да копа кукурузе по њивама домаће лиге за то време. Можемо га продати и после 6 месеци и после годину или две највише, значи толико ће највише чекати на продају, али опет кажем искрен договор и лепо и играчу и клубу! Битно је само код продаје да играч иза себе има јак и дугогодишњи уговор! Трансфер играча из једног у други клуб је уствари откуп уговора тог играча, а сигурно је да не вреде исто 6 месеци уговора и 6 година уговора!

Па гледам сад неки просечни европски играчи већ потписују уговоре до 2017-е године, а код нас у клубу нема ниједан играч са уговором до 2014-е, а можда чак ни до 2013-е! То је катастрофално, где је ту будућност, план?! Или можда наша управа верује у онај смак света који долази 2012-е па неће безвезе да планирају за даље...

Са оваквом политиком и тако јадним уговорима, ми узимамо јако лепе паре за играче...
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Somborac

Post by Somborac »

Sloboda ima najjacu ponudu za Maksimovica od FK Vojvodine.
Da li je to dovoljno u odnosu na ogroman pritisak drzavnog kluba?
DekiFirma

Post by DekiFirma »

Verovatno misle da ce se iz Zvezde bolje prodati, tako da ucare bolji procenat...
Helm

Post by Helm »

Zanima me odakle ta informacija? Ako je istina ne bih isključio mogućnost da ga prodaju nama. On se koliko znam nije izjašnjavao da želi po svaku cenu u crvene kao Kasalica, a sudeći prema tome da se crveni raspadaju i praktično prodaju ceo tim nije nemoguće da dobijemo Maksimovića. Još kada vide da Medu prodajemo za dva ipo miliona...
playmaker

Post by playmaker »

Tuzno je sto smo poceli da prodajemo igrace u tunguziju i sto svi danas mogu da plate igraca vise nego klubovi u Srbiji.
Eto taman kada se pojave zanimljivi timovi poput Slobode i Radnickog odmah budu primorani da prodaju igrace.
U novostima mozete procitati da ce Sloboda prodati Bosmana u Vijetnam??? Da ne spominjem sto je trend uveliko da igrace prodajemo u Kinu i Koreju.

Sto se tice Maksimovica mislim da bi nam one bas legao kao zamena za Mojsova ukoliko ne produzi ugovor.
Sa druge strane opet ne znam sta rade ovi nasi u klubu i kako stoji situacija sa Frimpong-om?
Groblje se kunulo u njega(publika) tokom njihovih priprema a kod nas nismo ga videli ni 2 minuta na terenu. Takodje sta je sa malim Kovacevicem ?
Tako da u svakom slucaju ja sam za da dovedemo dobre mlade igrace iz nase lige ali da uvek damo prednost nasoj skoli ukoliko postoji kvalitet.
Cak bih mozda i vise zeleo da Sloboda moze da ostavi tim, da ne proda niti nama niti blizancima Kasalicu i Maksimovica.
Mi imamo na tim pozicijama vec dosta igraca i snacicemo se, bolje da imamo jos jedan solidan klub u ligi kako bi dobili svi na kvalitetu nego da gomilamo igrace bez potrebe.
Helm

Post by Helm »

Jeste to tužno, ali realno gledano, Sloboda mora da proda te igrače. Verovatno se nadaju da bi sad mogli dobiti milion evra za njih i još neki procenat, a to bi obezbedilo da se klub ne bori za opstanak ni sledeće sezone a da imaju odakle da plate igrače i stručni štab. E sad, za Kasalicu se slažem da nam ni najmanje ne treba, ali Maksimovića bi bilo dobro dovesti, jer je Frimpong još suviše mlad (i Vukićević je izjavio da tek od sledeće sezone planira da počne da ga gura u vatru) a Mojsov će verovatno otići, treba nam kvalitetan štoper, i još plus verovatno će i Trajče otići ako se ne plasiramo u grupu LE tako da mislim da bi Maksimović bio pun pogodak, još se radi o veoma mladom igraču (tek je napunio 20) a opet jednom od boljih štopera lige. Ukoliko zaista ode Mojsov, trebaće nam tri igrača - štoper, levo krilo i defanzivni vezni (najbolje neka pozajmica do kraja sezone), a tu ne računam da i Vule verovatno ide.
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Ja bih se samo osvrnuo na jedan stav koji se cesto provlaci kroz postove: kako u zimskom prelaznom roku ne treba da se prave velike promene u timu, a u letnjem treba.

To tako zaista treba da bude, ali u Spaniji, Engleskoj, Italiji, Nemackoj...gde su zimske pauze ili jako kratke ili uopste ne postoje. Najjaci timovi takodje zimi ne menjaju mnogo sastave zbog uigranosti za prolece u Evro kupovima, a potencijalno pojacanje mozda ne bi imalo prava nastupa u Evropi za dva ista tima u jednoj sezoni.

Kod nas je situacija potpuno drugacija! Zimska pauza traje 3 meseca, a letnja samo mesec dana! Ako se planira neka rekonstrukcija tima za Evropu, na leto ce za to biti kasno. Najvazniji mecevi u Evropi za nas se igraju u julu i avgustu, ako se igrac dovede u junu, nema sanse da se dovoljno uigra.

Zato je moj stav sledeci: zimski prelazni rok- godisnja rekonstrukcija tima, letnji prelazni rok- kozmeticke promene!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Helm

Post by Helm »

novosadjanin wrote:Ja bih se samo osvrnuo na jedan stav koji se cesto provlaci kroz postove: kako u zimskom prelaznom roku ne treba da se prave velike promene u timu, a u letnjem treba.

To tako zaista treba da bude, ali u Spaniji, Engleskoj, Italiji, Nemackoj...gde su zimske pauze ili jako kratke ili uopste ne postoje. Najjaci timovi takodje zimi ne menjaju mnogo sastave zbog uigranosti za prolece u Evro kupovima, a potencijalno pojacanje mozda ne bi imalo prava nastupa u Evropi za dva ista tima u jednoj sezoni.

Kod nas je situacija potpuno drugacija! Zimska pauza traje 3 meseca, a letnja samo mesec dana! Ako se planira neka rekonstrukcija tima za Evropu, na leto ce za to biti kasno. Najvazniji mecevi u Evropi za nas se igraju u julu i avgustu, ako se igrac dovede u junu, nema sanse da se dovoljno uigra.

Zato je moj stav sledeci: zimski prelazni rok- godisnja rekonstrukcija tima, letnji prelazni rok- kozmeticke promene!
Apsolutno se slažem! :deal:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Da, sad je vreme da se pravi tim. U svakom slucaju ekipa koja izbori igranje u Evropi treba da ostane zajedno dok ne ispadnemo iz Evrope - bilo to u prvom pretkolu (pa onda mozemo da prodajemo do kraja prelaznog roka) bilo to na zimu.

Naravno treba sve to raditi strateski, gledati da se tim ne osakati prodajom "kostura" i najboljih pojedinaca bez dovodjenja adekvatnih zamena na njihove pozicije a ne ovako kako se to kod nas radi zadnjih godina pa da nam najbolji centarfor bude guran na levo krilo jer nema ko da igra ili kad je zadnji vezni Tumba morao na levog beka.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Helm

Post by Helm »

Dakle, crveni za Kasalicu i Maksimovića zajedno nude 450.000 evra i 20% posto od sledećeg transfera uz napomenu da imaju alternativna rešenja i da je ovo njihova poslednja ponuda. Dakle, postoje 2 moguća scenarija, ili ćemo dovesti Maksimovića, ili ćemo prisustvovati stvaranju još jedne superligaške filijale.
budababa

Post by budababa »

Novosti wrote:Trajković: Ne bih na Marakanu

„OSIGURAČ“ odlazi, štoperi ostaju. Slobodan Medojević, kapiten Vojvodine, po svemu sudeći, promeniće sredinu čim klupsko rukovodstvo utanači detalje s predstavnici nemačkog Volfsurga. Ipak, mesta iza neprikosnovenog zadnjeg veznog neće ostati upražnjena. Centralni bekovi Branislav Trajković i Daniel Mojsov, označeni zajedno s Medojevićem kao okosnica tima, verovatno će i na proleće biti uzdanice Novosađana.

Trajković, i pored činjenice da je na meti inostranih skauta, nije voljan da menja klub, kako kaže, „iz više razloga“, dok Mojsov želi da ravničarski pejzaž zameni nekim brdovitijim.

- Nema odmora, a dosta je i bilo dana bez fudbala - poručuje Trajković, za čije usluge se interesuje najviše Briž, ali i klubovi iz Francuske i Turske. - Znam, priča se i radi po tom pitanju, ali ništa konkretno. S Vojvodinom imam ugovor još dve i po godine i ona se pita, tako da ja ne odlučujem u potpunosti.

Kada se povede reč o eventualnom prelasku u Crvenu zvezdu, Trajković tu mogućnost odbacuje kao nerealnu.

- Nikad ne reci nikad, jer Zvezda je naš najveći klub i za respekt je u svakom pogledu. Međutim, ja sam „vojvodinaš„, za kratko vreme sam izgradio imidž među navijačima koji ne bih da rušim prelaskom u konkurentski klub.

Kao najrealniju opciju Trajković vidi nastavak karijere u Vojvodini u kojoj bi, s obzirom na to da Medojević pakuje kofere, poneo kapitensku traku.

- Lepo je čuti da si na meti menadžera i inostranih klubova. Možda se nešto od toga i ostvari. Ipak, verujte, sasvim mi je svejedno. Ne razmišljam u tom pravcu. Voleo bih da ostanem. Želja je trofej i kada bih znao da ćemo da do njega stignemo, sto posto ne bih ni pomišljao na bilo šta drugo. Da ne govorim o kapitenskoj traci... Pa nema tih para za koje se napušta nešto što je na tacni - ističe Trajković.

MOJSOV: INOSTRANSTVO ILI TROFEJ

ZA razliku od Trajkovića, Mojsov i te kako razmišlja o odlasku. U mislima su mu Nemačka, Italija, Francuska...

- Išao bih u inostranstvo, što je cilj svakog fudbalera - kaže Mojsov. - Smatram da sam se odužio Vojvodini i ako stigne dobra ponuda i za mene i za klub, ne bi trebalo da bude problema. Međutim, koliko sada znam, nema nikakvih vesti po tom pitanju. Ako se ništa ne desi, idemo dalje, jurimo trofej - kaže reprezentativni štoper Makedonije.
Trajče gospodin :gospodin:
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Post Reply