OK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Somborac

Post by Somborac »

Svaka cast, odbojkasima! Zasluzili su vecu podrsku u narednom kolu!
newnowapv

Post by newnowapv »

Somborac wrote:Svaka cast, odbojkasima! Zasluzili su vecu podrsku u narednom kolu!
tako je, posto je pauza u fudbalu, mogli bi lepo da napunimo salu i da sa nasom podrskom zabelezimo pobedu!
One and only

Post by One and only »

okvojvodina.org wrote:Lekcija šampion

Radnički - NIS Vojvodina 0:3 (15:25, 20:25, 17:25)

Kragujevac: Hala "Jezero", sudije Balandžić i Bjelić.

Radnički Kredi banka: Ćirović, Jovanović, Radović 7, Protić, Perović, Ivović 7, Stevanović 5, Novoselac, Maksimović 6, Pantelić, Opačić, Hadžifejzović 9.

NIS Vojvodina: N Čubrilo 6, Škundrić, Simeunović 7, Petrović 10, Mirosavljević, Veselinović, L. Čubrilo 2, Mrdak 15, Jovanović, Basta.

Ekipa NIS Vojvodine konačno je ove sezone odigrala derbi meč onako kako se to od nje očekuje i zasluženo iz Kragujevca odnela tri boda. Novosađani su u hali "Jezero" sva tri seta odigrali gotovo u jednom dahu, dobro u svim elementima, a mora se istaći da su samo jednu grešku napravili u napadu i samo tri puta bili izblokirani.

Sve vreme su crveno-beli diktirali ritam, jednostavno nisu dozvoli domaćinu da se razigra. U trećem setu je Radnički uspeo da povede na početku, ali je već na drugom tehničkom tajm-autu prednost bila na strani Vojvodine. Odličnu igru pružili su svi, ali su, ipak, za nijansu, prednjačili Petrović, koji je blokovima matirao rivala, i Mrdak i Ivović, koji su predvodili napad. Za sve to bio je potreban i dobar prijem, pre svega mirna ruka libera Škundrića.
United of Vojvodina
One and only

Post by One and only »

okvojvodina.org wrote:Voša na finalnom turnira Kupa

NIS Vojvodina - Niš 3:0 (25:22, 25:21, 25:15)

Novi Sad: Mala sala SPC "Vojvodina", gledalaca 100, sudije Rogić i Manojlović (obojica iz Beograda).

NIS Vojvodina: Petrović 11, Mirosavljević 1, Veselinović 13, Ivović 5, Jovović 1, Mrdak 9, Škundrić, N. Čubrilo 4, Basta 9, L. Čubrilo, Stanković 5. Simeunović.

Niš: Pejčić, Adamović 8, Petković, Milanović 4, Nečevski 8, Stojković 9, Kostadinović, Šribar 2, Perić 2, Ristić, Šošić, Milošević.

NIS Vojvodina će i definitivno imati priliku da brani trofej Kupa Srbije. To su Novosađani potvrdili još jednom ubedljivom pobedom nad ekipom Niša u četvrtfinalu ovog takmičenja, čime su obezbedili mesto na finalnom turniru.

U utakmici, u kojoj su Novosađani bili domaćini, trener Nikola Salatić ponovo je pružio priliku svim igračima. Oni najiskusniji su odmarali, te na terenu nije bilo kapitena Simeunovića, dok Jovanovića nije uopšte bilo među dvanaest. Nešto neizvesnije bilo je u prvom setu, u kojem su crveno-beli igrali malo pospano i dekoncentrisano. Nakon toga sve je praktično došlo na svoje mesto, a najubedljivi bili su domaći u trećem setu. Istakli su se bloker Petrović, zatim Veselinović, pa i Basta, a posebne pohvale idu sedamnaestogodišnjem Mihajlu Stankoviću, kojem je ova utakmica došla kao nagrada za prikazano u mlađim kategorijama, ali i na pripremama i na treninzima.

- Nama je čast što smo igrali protiv višestrukog prvaka i osvajača Kupa. Zadovoljni smo prikazanom igrom i pruženim otporom - rekao je igrač Niša Marko Adamović.

- Ova je jedna u nizu važnih pobeda. Najteže su utakmice unapred dobijene, krenuli smo malo opušteno, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto. Idemo dalje, očekuje nas zaista vrlo kratak predah tokom novogodišnjih praznika, jer već prvih dana januara imamo nove izazove u osmini finala Čelendž kupa - izjavio je primač NIS Vojvodine Aleksandar Veselinović
Ovo je ujedno bila i poslednja utakmica u 2010. godini, koja po meni i nije bila tako losa, ali naravno moze to i bolje. Sledeca utakmica je protiv Posojilnice iz Blajburga u Challenge kupu i igra se u Sloveniji 4.-6. januara, a nedelju dana kasnije se igra revans u Novom Sadu.
United of Vojvodina
One and only

Post by One and only »

okvojvodina.org wrote:Posojilnica prvi izazov u 2011.

Ekipa NIS Vojvodine prvi izazov u 2011. godini imaće na međunarodnoj sceni. U utorak, 4. januara, Novosađani će u Prevaljama igrati sa austrijskom Posojilnicom prvi meč osmine finala Čelendž kupa.

- Našoj javnosti uglavnom su poznate ekipe Hipo Tirol i Hotvolejs, dok Posojilnica nema veliku tradiciju u Austriji. No, to ne znači da nas čeka lak posao, jer ove sezone naš rival ima veoma kvalitetnu ekipu, koja beleži dobre rezultate, posebno u Srednjeevropskoj ligi, u kojoj ima samo dva poraza, od Bleda - istakao je sportski direktor Nikola Marić.

Ranije je u ovo vreme Vojvodina počinjala sa treninzima i pripremala se za nove izazove, a ovoga puta već mora da igra. Tako Novosađani nisu imali slobodno čak ni 31. decembra, ni 1. januara.

- Čim gubimo praznike znači da su nam namere ozbiljne. Istina je da je Posojilnica iskusan i kvalitetan tim, ali ipak tim po meri, sa kojim možemo ravnopravno da igramo. Imamo dosta informacija i snimaka o rivalu, koji u svojim redovima ima, osim domaćih, i slovenačke, slovačke, bugarske igrače, jednog mađarskog i jednog Rusa sa austrijskim pasošem. Čeka nas težak zadatak, ali Vojvodina ima potencijala i uz maksimalno angažovano i trud može dalje. Kada je u pitanju zdravstveni bilten Jovović ima povredu prstiju, što je malo nezgodno za tehničara, ali se nadamo da će biti spreman. Kada su ostale povrede u pitanju to su uglavnom one sitne na koje su igrači navikli - istakao je trener Nikola Salatić.

Skriveni optimizam imaju i novosadski prvotimci, koji su bez sumnje spremni da se još jednom pokažu dobro na međunarodnoj sceni.
- U ovom delu takmičenja nema loših ekipa. Zato se moramo maksimalno ozbiljno pripremiti. Na njihovoj strani je iskustvo, ali na našoj potencijal, mladost i želja za dokazivanjem – poručio je tehničar Luka Čubrilo.Slaže se sa njim i srednji bloker Borislav Petrović.- Lopta je okrugla i zato treba da se borimo do kraja, kako u prvoj utakmici, tako i u revanšu na našem terenu. Učinićemo sve da odemo još jedan korak dalje u ovom takmičenju – zaključio je on.
United of Vojvodina
One and only

Post by One and only »

Nazalost smo izgubili veceras. :cry:
radio-021 wrote:"Vojvodina" poražena u Sloveniji

ok_vojvodinaOdbojkaši novosadske "Vojvodine" izgubili su u gostima od austrijske ekipe Posojilnica iz Blajburga sa 3:1 (25:21, 25:17, 22:25, 25:18), u prvoj utakmici osmine finala Kupa izazivača.

Umesto u Blajburgu, ova utakmica odigrana je u slovenačkom mestu Prevalje, pošto hala u austrijskom gradu ne zadovoljava kriterijume Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Revanš utakmica igra se za osam dana u na Spensu od 19 sati.
United of Vojvodina
One and only

Post by One and only »

Sutra (sreda) igramo revans utakmicu osmine finala Čelendž kupa protiv Posojilnice. U slucaju pobede igrace se zlatni set koji odlucuje koja ekipa ide dalje. Utakmica se igra u maloj sali sa pocetkom od 19 casova.
Pozivam sve forumase da dodju i pomognu nasoj Vosi da se plasira u cetvrtfinale.
United of Vojvodina
Turija

Post by Turija »

One and only wrote:Sutra (sreda) igramo revans utakmicu osmine finala Čelendž kupa protiv Posojilnice. U slucaju pobede igrace se zlatni set koji odlucuje koja ekipa ide dalje. Utakmica se igra u maloj sali sa pocetkom od 19 casova.
Pozivam sve forumase da dodju i pomognu nasoj Vosi da se plasira u cetvrtfinale.
Godinama posrćemo, jer nismo uspeli da napravimo kvalitetnog dizača.Zato nas evropske ekipe (i srednje vrednosti) dosta lako pobeđuju (večeras nam je održao javni čas dizanja iskusni tehničar Posojilnice).
Posle Nikole Grbića nismo napravili (ili kupili) iole dobrog tehničara, a to je osnovni ključ uspeha ekipe.Nedostatke tehničara mogu da sakriju samo ekstra klasa primača i napadača - i to ne uvek.A i njih godinama nemamo.
Povremeno se pojavi neko ime (npr Podraščanin), ali još brže ode u inostranstvo.I tu je kraj i krah slavne priče OK Vojvodine.
Čubrilo i Jovović se muče sa loptom i muče saigrače.Da li će ikad postati klasa?Ja ne verujem.A dok se oni uče, Ok Vojvodine nema nigde gde se igra prava odbojka.Nažalost i dalje će biti toplo-hladno - čak i u domaćim takmičenjima.
POD HITNO KVALITETAN DIZAČ, INAČE ĆE PROPASTI I TALENTOVANI NAPADAČI.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
the Gari

Post by the Gari »

Turija wrote:
One and only wrote:Sutra (sreda) igramo revans utakmicu osmine finala Čelendž kupa protiv Posojilnice. U slucaju pobede igrace se zlatni set koji odlucuje koja ekipa ide dalje. Utakmica se igra u maloj sali sa pocetkom od 19 casova.
Godinama posrćemo, jer nismo uspeli da napravimo kvalitetnog dizača.Zato nas evropske ekipe (i srednje vrednosti) dosta lako pobeđuju (večeras nam je održao javni čas dizanja iskusni tehničar Posojilnice).
Posle Nikole Grbića nismo napravili (ili kupili) iole dobrog tehničara, a to je osnovni ključ uspeha ekipe.Nedostatke tehničara mogu da sakriju samo ekstra klasa primača i napadača - i to ne uvek.A i njih godinama nemamo.
Povremeno se pojavi neko ime (npr Podraščanin), ali još brže ode u inostranstvo.I tu je kraj i krah slavne priče OK Vojvodine.
Čubrilo i Jovović se muče sa loptom i muče saigrače.Da li će ikad postati klasa?Ja ne verujem.A dok se oni uče, Ok Vojvodine nema nigde gde se igra prava odbojka.Nažalost i dalje će biti toplo-hladno - čak i u domaćim takmičenjima.

Nisam mnogo gledao odbojkaše u poslednjih sezonu ili dve, pa se ne bih upuštao u analizu igara Čubrila i Jovovića, ali posmatrajući OKV duži vremensi period, složio bih se da je osnovni problem (uz realno limitiraniji budžet u odnosu na "slavne dane") nedostatak "naših" mladih igrača na ključnim pozicijama. Na prvom mestu je to tehničar, a na drugom primač servisa koji je dobar u napadu (tipa Žiba). Kao što si i ti primetio, jedini igrač svetske klase koji je ponikao u Voši jeste Marko Podraščanin. Da me neko ne shvati pogrešno, ja sam odrastao s Potketom, znamo se ceo život i veoma ga cenim i privatno i kao igrača, ali otkako je uvedena pozicija libera (dakle cirka 12 godina), srednjeg blokera može igrati i malo bolje utrenirana bandera.

Tu se vraćamo na problem tehničara. Sa dobrim dizačem i modernim i brzim napadačima iz zone 4 (leva strana prve linije) stvara se baza tima. Uz to mislim i da je nedostatak dobrih napadača iz "četvorke" bio i glavni problem lošijih rezultata reprezentacije, što je neutralisano eksplozijom Bojana Janića na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Meni se lično, od tehničara, u poslednjoj deceniji najviše sviđao Žarko Kisić. Odigrao je jednu odličnu sezonu, prodao se i nestao. Posle se vratio u nekog drugog srpskog prvoligaša. On je bio kapiten jedne odlične ekipe, odlikovala ga je sjajna tehnika, "kefalo" i čudan bezobrazluk - veoma bitan za vođu jednog tima. Žao mi je što on nije postao novi Nikola Grbić. U jednom trenutku mi se činilo da će to biti, ali...

I još jedna stvar. Rekao si kako od Nikole Grbića nismo imali iole dobrog tehničara. Načelno bih se složio, samo bih izdvojio ime Strahinje Kozića. Tačno je da naš sadašnji pomoćni trener nikada nije postao igrač svetske klase niti igrao neku jaču ligu od naše (imao izlet u Tursku), ali je bio veoma cenjen među igračima i trenerima. Važio je za jednog od najnepredvidljivijih igrača na toj poziciji, ali je uvek bio fizički limitiran. U modernoj odbojci gde prednjače "divljaci" poput Ivana Miljkovića, igrač bez bloka i servisa nema šanse za veći uspeh. Da je Kozić rođen jedno 10 ili 15 godina ranije, mislim da bi predvodio reprezentaciju Jugoslavije recimo na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Al sad već mnogo filozofiram...
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
njaks

Post by njaks »

Turija wrote:
Aj da i ja nesto napishem kao bivshi clan OK VOJVODINA i bivshi odbojkash...:D

Nije sushtina u dizacima, primacima ili ne znam kakvim igracima...jednostavno poslednjih nekoliko generacija kao da nije ni postojalo...poslednja generacija koja je valjala bila je 1987 godiste (Podrascanin, Vemic, Skundric, Cedic koji igra za Kragujevac) posle toga bila je ekipa 1988 to je ujedno i moje godiste (Petrovic jedini iz nashe skole koji valja) ...E sada sushtina cele price je u tome da je nekada Vojvodinina skola pravila selekcije sto znaci...u svim skolama odbojke u Novom Sadu pa cak i u celoj Vojvodini decaci koji su 7 ili 8 razred dolaze na treninge u Vojvodinu tokom cele godine gde ih treneri posmatraju i na neki nacin prave selekciju tako je bilo i sa mojm generacijom(1988) ali se nazalost sa njom i ugasilo..posle selekcije iz celog Novog Sada selektira se 20 ili vishe najboljih igraca koji postaju clanovi Vojvodine i pod njenim imenom igraju pionirska takmicenja(uglavnom smo bili prvi na svim nivoima) posle toga idu kadeti (takozvana Vojvodina3) nakon toga juniori (Vojvodina2) i posle toga ko valja u prvi tim a ko ne valja svojim putem...uglavnom je uvek bilo barem 3 vrhunska igraca kao proizvod nase skole...E koliko sam upucen u poslednje vreme se malo vishe radi na selekciji igraca ali opet to nije to kao nekada sto pokazuju i rezultati(samo 1 igrac u reprezentaciji)...Sto se tice nase prve ekipe veoma mlada ekipa nazalost ne toliko kvalitetna mada imaju vremena da se pokazu..Na poziciji primaca Simeunovic (niko ga nece pa dosao kod nas ali ipak dobar za nasu ligu) tu je i Ivovic (previse nizak za moj ukus), Veselinovic (mogao bi da bude jako dobar)...sto se dizaca tice Cubrilo previse uplasen i nije jak karakter da bi bio dobar dizac inace tehnicki nije los, Mali Jovovic veliki talenat (proglasen za najboljeg dizaca u evropi u mladjim kategorijama) ali je josh uvek neiskusan tako da nismo stabilni na tom mestu koje je dosta vazno...Korekcija - Mrdak dobar za nasu ligu ali opet cu reci fali mu malo visine da bi bio odlican...Srednji blokeri - po meni smo najjaci na ovoj poziciji imamo Petrovica koji je sjajan i imamo mladjeg Cubrila koji me iznenadjuje svojim igrama sve je bolji i bolji, tu su Martinovic i Mirosavljevic takodje bi mogli biti jako dobri igraci...
Libero - tu je Skundric i mladi Kapur..sto se Skundrica tice mislim da mu je ovo poslednja sezona kod nas nije losh ali po meni Kapur mora da dobija vise sanse zato sto bi mogao da bude jedan od boljih libera koje je Srbija imala..sjajno cita igru i tehnicki sjajno potkovan takodje veoma okretan i brz..po meni velika nada..

Eto od mene malo da osvezim i ovu temu koja nazalost nije toliko aktuelna zahvaljujuci politici odbojksaskog saveza i ljudima iz naseg kluba.Odbojka u Srbiji je ocajna i ne vidi se neki pomak u skorijoj buducnosti osim ako se ne desi neko cudo pa pocnu neke pare da se ulazu mada je to neverovatno..
8) 8)
mihailov

Post by mihailov »

Ne bih se slozio sa konstatacijom da Jovovic nikada nece postati klasa. Vec godinama vazi za najveceg talenta cele Srbije i ako bude pravilno napredovao i radio, mogao bi da napravi veliku karijeru.
Naravno, ovo su samo nasa licna misljenja, vreme ce pokazati ko je bio u pravu. Ono sto je sigurno i gde se nase pretpostavke susrecu, jeste da ni Jovovic, niti Cubrilo, nece postati vrhunski igraci dokle god su u Vojvodini! Nazalost...
Napred Voso!
Turija

Post by Turija »

Otvorili smo jednu lepu diskusiju, na koju moram da se nadovežem, jer je očigledno da se dobro poznaje situacija u OK Vojvodini i sama odbojka, kao sport.Idemo redom: najviše o dizačima.

@the Gary
I meni je veoma žao što Žarko Kisić nije ostao u Voši, znajući iz kakve familije dolazi (da iver ne pada daleko od klade, a može i da prevaziđe oca.Najbolji primeri Nikola i Vladimir).Momak je imao nekih zdravstvenih problema, i dužu pauzu zbog toga, ali je Klub morao biti strpljiv i obazriv.Najperspektivnijeg (ako je definitivno ozdravio) pustili su u protivnički tabor.No, nije to najveći problem, već što je Voša ostala ključnog igrača (evo večeras ga gledam u ulozi, skoro zrelog, dizača čija ekipa razbija drugog blizanca).
Po mome mišljenju, Kozić je bio najslabija karika one sjajne ekipe Vojvodine i samo je imao visoku reputaciju zbog rezultata Voše i kvaliteta saigrača.Inostranstvo, tj kasnija karijera je ocenila pravu dizačku vrednost Strahinje Kozića (od svih odbojkaških elemenata najslabiji mu je bio onaj najvažniji za dizača: tehnika i preciznost izbačaja lopte prstima).
Posle je došao Petković.Otprilike ista priča kao Kozić (e da smo doveli mlađeg Petkovića, bila bi sasvim druga situacija).Tako da su i te godine ostale šarene, što se tiče ozbiljnih ino utakmica.
Posle sam i prestao da pratim odbojku, jer sam bio razočaran padom kvaliteta tima.

@njaks
Sada povremeno pogledam neku utakmicu, ali bih se gotovo stoprocentno složio sa Tobom, osim u delu o tehničkoj (dizačkoj) potkovanosti Čubrila.Mislim da, odbojkaški rečeno, ,,nema prste", a ni potrebnu telesnu elastičnost i brzinu.Ista ocena i za Jovovića, samo on je još uvek mlad i ima prostora i vremena za napredak (ali prsti i tehnika, to je urođeno i bez toga nema vrhunskog dizača).
O Ivoviću imam dobro mišljenje, jer za to mesto koje on igra, ima to što mu je i najvažnije (snaga, skočnost).Naravno, uz pravog dizača.Sve ostalo se da naučiti i utrenirati.A, ako ti je lopta ,,nacrtana" pod ruku, i ne mora (da bi bio nezaustavljiv u napadu).Treba, i to vidno, da popravi prijem.No, i to se da treningom i iskustvom dovesti na zadovoljavajući nivo, pogotovo kad imaš dobrog libera.
Da završim.
Po mome mišljenju dizač Ok Vojvodine NO1 je bio Brane Terzin (uz velik hendikep zbog bloka).
Svetski nivo je Nikola Grbić, ali nije Voši podario svoj vrhunski kvalitet.Kad je postao pravi, otišao je u Italiju i tamo u zlatne visine.
Strahunja Kozić preuzeo mesto dizača i čovek pošteno odradio - koliko je mogao.Dovoljno da uđe u istoriju Voše.
Petković, nešto slično, ali manje od Kozića.
Posle tog vremena, evo ne mogu da se setim ni ko je sve bio dizač.Njaks će nam sigurno pomoći u tome.
Sve u svemu, dolaze bledi dani OK Vojvodine i osipanje stečene publike u SPENSu.
Za sad ne vidim skori povratak na staru slavu.
Najkrivlji za propast domaće odbojke (kao i fudbala) je OSS (kao i FSS), bez obzira koliko se oni zaklanjali iza uspeha reprezentacije.Jer, očiti fakat je da su dobri rezultati reprezentacija bazirani na tuđem radu, tj radu klubova iz drugih zapadnih država.
Večeras ona kreatura od reportera kaže kako drug predsednik odbojkaške organizacije proziva lokalnu samoupravu za sunovrat domaće odbojke (jer kao ne ulaže dovoljno novaca u odbojku).Izjava sa tog najvišeg odbojkaškog mesta je ispod svakog komentara :pegla: ., a u prevodu znači: još dublje zaglibljujemo u propast.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
njaks

Post by njaks »

Sto se tice dizaca moram da napomenem da Strahinja Kozic ima veliki uticaj na njihovu igru i da je sreca da je on u klubu posto inace pitanje kakvi bi bili...A Zarko Kisic je rupa u glavi bilo mu je vaznije da bude dj nego profesionalni odbojkas(inace pustao je muziku pod pseudonimom dj Adeno posto je imao adeno virus) bio je potencijal ali nista posebno osim ubitacnog servisa...pre njega je bio Peric koji je takodje bio kapiten cak je uspeo da odigra i nekoliko utakmica u reprezentaciji ali od kako je otisao iz Vojvodine nestao je sa scene...

A o samoj politi odbojkaskog saveza: dugo je Vojvodina bila institucija mozda jaca i od celog saveza svi se secaju tih zlatnih vremena ali politikom "Beograda" i slaboscu ljudi u klubu uspeli su to da uniste i dosli smo u situcaiju da u reprezentaciji imamo Janica, Samardzica, Terzica, Petkovica, Kovacevica i Stankovica (ponekad i malog Mitica i Bjelicu) a to su sve igraci Zvezde a gde su dalje Miljkovic i Nikic koji takodje nisu nashi...hm sta nam ostaje??? Samo Borislav Petrovic i Nikola Grbic...sramota za klub koji se "bori" za titulu...
the Gari

Post by the Gari »

I meni je drago što se otvorila ozbiljna diskusija na jednu odbojkašku temu. Jer, ruku na srce, ove je pre svega fudbalski forum i ostalim klubovima/sekcijama koji nose ime "Vojvodina" uglavnom smo posvećivali pažnju isključivo na nivou rezultata i aktuelnih informacija.

Turija, mislimo isto kada je u pitanju Kozić. I ja mislim da je on bio najslabija karika ekipe iz '90, ali je činjenica i da je ta ekipa najbolja u istoriji srpske odbojke. Ujedno je i ekipa koja je (zamalo u Novom Sadu i stvarno u Bolonji) pobedila tim Sislija koji neki smatraju najboljim u istoriji svetske odbojke (Tofoli, Zverver, Zorzi, Bernardi...) Nisam ja želeo (niti mogao) da ga stavim u isti koš sa Grbićem koji je ipak nešto posebno, čak i sada dve decenije kasnije. Međutim, i sam si primetio da je Nikola prerano otišao i da ono najbolje nije odigrao u Vojvodini već nažalost u Italiji i na sreću u Reprezentaciji Yug/Scg/Ser. Napomenuo bih samo još i da se Kozić vratio u Vošu u onom spektakularnom razvaljivanju Budve 2004. godine (i još spektakularnijem navijačkom gostovanju na moru u finalu play off-a:)), ali zasluga za to pre ide drugim povratnicima: Boškanu, Mešteru i Mijiću.

Za Veljka Petkovića se u potpunosti slažem i mislim da je on jedan od osnovnih razloga zbog kojeg sledeća dobra generacija (sa stasalim Gerićem i Boškanom, povratnikom Petrovićem i "dođošima" Škorićem i Vušurevićem) nije uradila ništa u Evropi. Mnogo više mi se sviđa njegov mlađi brat. Što se tiče Veljka, možda u klubu, iz ove perspektive, vide kao grešku što su mu dali šansu ispred njegovog vršnjaka Nebojše Protića koji je već imao jednu sezonu sa prvim timom. Mada, ta priča je sada sciense fiction...

Njaks se odlično setio Branimira Perića kojeg sam ja zaboravio. On je takođe odigrao jednu odličnu sezonu, ali eto... Sve je Njaks lepo objasnio. Kada je u pitanju njegova budućnost, Perke je dugo imao "konkurenta" u Marku Galeševu (Bucinom sinu) koji je takođe bio u prvom timu, ali se pokazalo da ni on nema potreba kvalitet. O Kisiću je sve rečeno... Ponavljam da Čubrila i Jovovića nisam dovoljno gledao da bih ih ozbiljnije analizirao.

PS Nema veze s tehničarima, al' kad smo se već dohvatili odbojkaša iz Vošine škole. Mnogi se ne slažu sa mnom, ali ja jako cenim igru Miloša Vemića. On nije igrač koji je atraktivan "za gledati", ali ima odličnu tehniku, znanje, taktički je obučen, ima "obaveznu igru"... Mislim da je on tip igrača kao što je Slobodan Boškan (ne kažem da je i takvog kvaliteta) kojeg jednostavno treba čekati. Ne znam kako se snašao u Nemačkoj, ali se nadam da će doživeti nešto slično što i Duća Tadić u Holandiji.

PS 2 Njaks, nisam znao da se taj sistem selekcija dečaka iz 7. i 8. razreda po gradskim školama odbojke ugasio, nisam to uopšte pratio. Je l' bi mogao u nekoliko rečenica da kažeš nešto više o tome, kako to sada izgleda?
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
njaks

Post by njaks »

Aj prvo da kazem jos par reci o tehnicarima...slozicu se da je Cubrilo jako spor i kao sto sam vec rekao preplasen da bi bio dobar tehnicar ali je poslednjih godina odradjivao posao pa cak igrao i za juiorsku reprezentaciju i to prvog tehicara...mali Jovovic ce biti jako dobar samo da se kvalitetno radi sa njim mogao bi da stasa u igracinu.Sto se tice tehnicara na nivou cele drzave nema nijedan koji bi mogao da se priblizi Nikoli Grbicu..nazalost alternativa je mladji Petkovic koji po meni mnogo brljavi i nije nesto posebno a da ne govorim da je igrao u Kini poslednjih sezona...po meni najbolji tehnicar u nasoj ligi je Milan Ilic koji igra za Radnicki Kragujevac ali on ima 33 godine tako da je i njegovo proslo..tu je takodje i mladi Mitic iz Zvezde koji nije nista posebno ali guraju ga sa svih strana zbog njegovog tate takodje poznatog odbojkasa sve u svemu mislim da Jovovic ima talenta da bude prvi tehnicar reprezentacije videcemo uskoro ...

A sto se tice rada sa decom i selekcijom iste...mogu reci da toga nema vise kao sto je bilo pre..poslednje dve ili tri godine Vojvodina je na neki nacin napravila kadetsku i juniorsku ekipu ali ne sistemom selekcije po skolama nego su sve sto valja po Vojvodini pokupili i doveli na probu pa ko je valjao on je ostao.. to u sustini i nije lose ali postoji mnogo propusta u takvom nacinu rada jel ipak je drugacije kada gomila dece prodje selekciju i kada se treneri uvere sta valja i od ovoga kada neko stigne na preporuku...postoje navodno pionirske i kadetske ekipe koje se takmice pod imenom Vojvodina ali sve o svom trosku posto moraju da placaju clanarinu i sve rade o trosku roditelja sto dovoljno govori o neuredjenom sistemu rada..kada zavrse 8 razred svi ti klinci koji nazovi nemaju kvalitet za Vojvodinu (uvek bude barem dva do tri propusta po meni) bukvalno nemaju gde da nastave postoji jos nekoliko ekipa ali to sve prestaje da bude ozbiljno ukoliko nisu prosli u Vojvodini tako da vecina njih prestane da trenira ili shvata to kao neku sprdnju...
Post Reply