12. kolo: Spartak-Vojvodina 0:1

Vaša prognoza:

Poll ended at Mon Nov 15, 2010 11:06 am

Pobeda Vojvodine
31
60%
Nerešeno
16
31%
Pobeda Spartaka
5
10%

Total votes: 52

021

Post by 021 »

Šta ste se svi na Runija okomili? Prvo za navodno očajnu igru, što uopšte nije istina. Osim te jedne neopreznosti, odigrao je sasvim korektno. Niko ga nije prošao, u većini situacija intervenisao je prilično sigurno. Za ofanzivnog krilnog igrača – više nego dovoljno. Runiju je ovo bilo vredno iskustvo, ekipa nije trpela (protiv Jagodine je čak bio ponajbolji igrač), tako da mu se ni sa te strane nema ništa progovoriti. Što nije Lazetić igrao levog beka, kada je tolika faca? Inače, za to što nemamo rezervu na toj poziciji, kriva je isključivo uprava kluba. Umesto što su bacili pare na Lazetića, koji nam je potpuno nepotreban, bolje da su ostavili Nenadića.

Što se pak glasina tiče, u iznošenju takvih neistina ne vidim ništa osim očigledne zle namere. Bitno je da je Krčedinac nekome trn u oku, a sa gomilom zvezdinih i partizanovih otpadaka nikakvih problema nemamo. Predlažem malo osvežavanje memorije, povratak u 2007. godinu i podsećanje na premijerni gol koji je ovaj Sremac zabio na Marakani.

Samo napred, Runi!
aNS

Post by aNS »

Исто се тако причало да Меда навија за патлиџан, Качар за звезду, да се Катаи напијао пред утакмицу(а дечко био у карантину)....

Коначно наша деца крену да играју и одмах се појаве неки зли језици.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Ајде пошто сам злонамеран и зао језик да још једном појасним мој став. Суштина приче је у следећем, Смиљанић је ватрени звездаш(није прича) тако да кад пишете о њему мало размишљајте и о томе. Сигурно је да овако тешке речи не бих овде изнео без добре и темељне провере!

Што се мене лично тиче може да навија за кога хоће али под условом да на терену и тренингу савесно извршава своје обавезе а не да му за све гафове буде оправдање то што је продукт наше омладинске школе.

Све ово наравно пишем зато што ја сматрам да је његов приступ игри у Суботици био катострафалан и да је починио превише грешака без обзира што није игра на позицији која му одговара.
п.с. Меда јесте ВојводиНАШ!
aNS

Post by aNS »

Подбара нисам ја мислио на тебе. Ја само кажем да је било много таквих причи из не знам којих разлога и да не треба баш свему веровати. Ако ти кажеш да је тако, ја ти верујем јер ти ниси један од оних који дођу на форум само да величају свог љубимца.

п.с. За Меду знам проверено да је наш.
tulip

Post by tulip »

Prvi put sada čujem da Runi navija za zvezdu. Ne znam,pa neću ni da komentarišem, dok se sam ne izjasni.
Meni je zapalo za oko da je Runi najveseliji od svih igrača kada Voša da gol, bilo da je rezerva ili u prvoj postavi. Takođe je redovan u otpozdravljanju Firme i zajedno sa navijačima peva sve pesme.

Za utakmicu u Subotici, takođe kao i podbara, nemam pohvalno viđenje Runijeve igre. Mislim da je odigrao najlošiju utakmicu u Vošinom dresu. Za ono nerezonsko primanje lopte, spoljnim stopalom u 89 minutu, kada mu se lopta odbila bar 1m, da sam bio na terenu raspizdio bi mu šamarčinu. Takođe je previše glumio neko taktiziranje, vraćanje i zadržavanje lopte. To njemu i Abubakaru uopšte ne priliči, a očigledno da ne znaju tako da igraju. Bolje da koriste svoju brzinu i prodornost i da na taj način satvljaju protivnika na muke. Izneo sam jednom i ponoviću, mi Runija igrački gubimo, stavljajući ga na levog beka. To nije njegova pozicija, a dajem mu svu moguću podršku kao i ostalim Vošinim izdancima kada im je bilo najteže u dosadašnjoj karijeri (Brki i Medi).

Što se tiče same utakmice, iz navijačkog kopa sam video da je Spartakov golman pored primljenog gola, odbranio tri čista zicera. Abu je odmah posle vođstva imao takođe strahovit šut koji je golman jedva nogama odbranio. U drugom poluvremenu je Milovićev šut glavom, na neverovatan način prebacio preko prečke, a takođe je odbranio i siguran gol Brani Iliću kada je bacio u nesvest Šarca i topovski šutirao sa 10-tak metara. Naš Brka je jednom momentu, pri kraju utakmice, istrčao na ivicu šesnaesterca i ušao u šut njihovom igraču. To je bio jedini zicer Spartakovih igrača, mada su oni tokom većeg dela utakmice bolje vladali loptom na sredini terena. Merbinu šansu neću da komentarišem jer je stvarno loše zahvatio loptu, a takođe ni ostale poluprilike Spartakovih igrača.

Brana Ilić i Lazetić su bili naši najbolji kreativci na ovoj utakmici, Abu je bio neuhvatljiv i efikasan, a Meda i Vuk su tek na momente pokazali raskoš svog talenta. Oni moraju svih 90 minuta da gaze. Vule je bio standardo dobar i često je svojim ubacivanjem otvarao Brani više mogućnosti u napadu. Milović i Trajković korektno odigrali, a Brki - šešir do poda.

PS - Treće, navijačko poluvreme smo "odigrali" u Čoki, do kasnih večernjih sati i ovom prilikom želim još jednom da pohvalim fenomenalan pasulj koji je pripremila Firma Čoka i da im se zahvalim na tradicionalnom gostoprimstvu.
DAJ GOL!!!
mihailov

Post by mihailov »

Najbolje moguće rešenje bilo bi dovesti ga na forum da odgovara na pitanja forumaša :wink:
Napred Voso!
vojvodina jedna jedina

Post by vojvodina jedna jedina »

Moram da priznam da sam veoma iznenadjen tvrdnjama da je Smiljanic veliki zvezdas.On je poslednji za koga bih pomislio tako nesto.On mi je delovao kao najveci Vojvodinas medju nasom decom,izmedju ostalog i zato sto je uvek bio najglasniji medju igracima kada su pevali zajedno sa navijacima.U svakom slucaju nadam se da ce se ovo vrlo brzo u potpunosti razresiti,da bi znali da li je istina ili nije jer moram priznati da mi nije svejedno zbog podbarinih tvrdnji.
etxeberria

Post by etxeberria »

Nazalost jedna od grupa na "fejsu" u koju je Runi uclanjen : СЛЕДЕЋИ ДЕРБИ НА "јна" ГРОБАРИ КОРИСТЕ ВУВУЗЕЛЕ ДА НАС НАДЈАЧАЈУ.

Svako ima pravo na izbor.
sam svoj najveci neprijatelj
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Mi moramo biti svesni odredjenih stvari, kao sto je cinjenica da su retki klinci koji kada su poceli da treniraju kod nas uveliko bili slaninari, pogotovo klinci koji su dovedeni sa strane tj. iz raznoraznih Vojvodjanskih gradova i sela. Ima cak i decaka koji su Novosadjani i koji su od prvog dana u Vosi, a da su navijali za jedan od dva Bg kluba. U celoj toj prici postoji jedno veliko ALI, a to je kada ti momci prodju odredjeni staz u Vosi 100%-tno postaju nasi, uveravam vas u to, do kadatskog staza je velika vecina njih "nasa".
To sto je Smiljanic navijaO za jedan od ta dva kluba (svejedno koji) zaista smatram manje bitnim, jer isti slucaj je bio i sa Aleksicem, Tadicem i jos mnogim klincima, koji su posle i sami tvrdili da samo za Vosu znaju, i u krajnjem slucaju to je i jedino bitno!

E sad, naravno da bih ja voleo da su sva ta deca od prvog dana slaninari od glave do pete, ali takodje shvatam da je to u ovom trenutku jos uvek nerealno jer genracije koje sada stasavaju u prvi tim, su odgajane na drugaciji nacin, u drustvu koje je priznavalo samo zvezdu i partizan, a to se polako ali sigurno menja, tako da ja verujem da ce uskoro doci dan kada ce u nasem u omladinskom pogonu stasavati klinci koji ce od prvog dana biti istinski slaninari, a do tada bih voleo da ovim danasnjim klincima ocenjujemo samo partije na terenu!
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Ako je ovo što je napisao etxeberria istina, onda to znači da Runiju i dalje srce kuca za one, jer to je sto posto grupa nastala nakon prolećnog derbija, kad je groblje stavilo ispred severa razglas...tako da nema ništa od toga da se "prevaspitao".
Kako god bilo, teren je ipak jedino merilo. A na njemu, po meni, Runi ne pokazuje ono šta sam ja očekivao od njega. Jeste, ne igra na svojoj poziciji, ali recimo u odbrani je već u više navrata imao nonšalantne poteze, poslednje protiv Jagodine i Spartaka, a to već, složićete se, nema veze sa tim što je prekomandovan na levog beka. Ali, za razliku od većine drugih u našem timu, on može bolje i mislim da Milinković treba da ga koristi i kad se Pavlović vrati, možda na staro mesto, treba i Vule neku utakmicu da odmori...
Io odio Belgrado
novosadjanin

Post by novosadjanin »

etxeberria wrote:Nazalost jedna od grupa na "fejsu" u koju je Runi uclanjen : СЛЕДЕЋИ ДЕРБИ НА "јна" ГРОБАРИ КОРИСТЕ ВУВУЗЕЛЕ ДА НАС НАДЈАЧАЈУ.

Svako ima pravo na izbor.

Meni su zanimljive dve slike koje se tamo mogu naci:
Na prvoj Savija predaje Lukicu uramljen dres zvezde na kome pise "delije". Smiljanic da je hteo sklonio bi tag, imao je nekoliko meseci za to.
Na drugoj, Smiljanic pije alkohol sa Alinom Stojkom i Marselom Plecom. Zanimljivo drustvo za nekog ko je na pocetku karijere.
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
aNS

Post by aNS »

То што је пио алкохол се овде већ спомињало и колико је био непрофесионалан, али ја се надам да га је то прошло и нема потребе да се враћамо на то. Не верујем да би сада од једном добио поново шансу да је није заслужио.
Нама је капитен био циган и имамо још два таква у екипи (за које сви знамо) па не видим зашто је проблем да и Горан игра.
Јесте одиграо је лоше ову задњу утакмицу, али ко је то па одиграо добро? Да није било сјајне асистенције Бране и реализације Абуа био би то још један нерешен исход ове сезоне.

Ово је ипак тема о утакмици између Спартака и Војводине а не ко за кога навија, тако да ћу написати и коју реч о утакмици.
Као што сам већ горе споменуо, одиграли смо прилично лоше. Играчи су се борили, то стоји, али смо видели толико погрешних пасова да је то забрињавајуће. Драго ми је само што смо освојили 3 бода и ако смо играли лоше, што значи да смо велики клуб(тако барем сви коментатори кажу).
Мени је само жао што Катаи није раније ушао у игру јер се видело колико је дечко жељан игре. Наравно и Стевановић је мора раније ући у игру али он је ипак до сада и добијао какву такву шансу.
Turija

Post by Turija »

Red Marquis wrote:Ako je ovo što je napisao etxeberria istina, onda to znači da Runiju i dalje srce kuca za one, jer to je sto posto grupa nastala nakon prolećnog derbija, kad je groblje stavilo ispred severa razglas...tako da nema ništa od toga da se "prevaspitao".
Kako god bilo, teren je ipak jedino merilo. A na njemu, po meni, Runi ne pokazuje ono šta sam ja očekivao od njega. Jeste, ne igra na svojoj poziciji, ali recimo u odbrani je već u više navrata imao nonšalantne poteze, poslednje protiv Jagodine i Spartaka, a to već, složićete se, nema veze sa tim što je prekomandovan na levog beka. Ali, za razliku od većine drugih u našem timu, on može bolje i mislim da Milinković treba da ga koristi i kad se Pavlović vrati, možda na staro mesto, treba i Vule neku utakmicu da odmori...
Potpisujem.
Najžalosnije u čitavoj stvari je to što smo, poslednjih godina uspeli, čak i zrele igrače koji su došli iz drugih klubova u Vojvodinu da emotivnije vežemo sa Vošu, a nismo pojedinu našu decu koja su odrastala u FC Vujadin Boškov :cry: , bez obzira na neke neprijatnosti koje su doživljavali u Klubu.Runi je, možda, imao pravo da se ljuti na Vošu (iako je tome sam najviše kumovao), ali da zbog toga navija za ,,one" je neshvatljivo.
Stotinu puta sam bio ljut na Vošu, ali nikada mi nije palo na pamet da zbog toga navijam za one.Bilo je slučajeva da sam u nekoj utakmici poželeo da nas pobedi recimo Radnički iz Niša, ili Spartak, ili Napredak iz Kruševca....kako bi se problemi isterali na čistac, ali ,,oni" da nas pobede nikad.Zato me jako čudi to sa tim članstvom.
Runi trenutno ne igra svoju poziciju, ali i ,,ne grize" kako bi se očekivalo, što me mnogo čudi, s obzirom na Sremački karakter zbog kojeg je dolazio u česte konflikte.Trebao bi sada, zalaganjem i igrom, da dokaže da je sve ono učinjeno prema njemu bila nepravda i da opravda zalaganje navijača da mu se pruži šansa (koju mu je Milinković i pružio :!: ), međutim malo više nas je razočarao (ne samo svojom igrom), već onim ostalim činiocima.
No videćemo.Biće još šansi za Smiljanića i nije kraj priče na vidiku.A bilo bi jako dobro (i za njega i za navijača) da ovde razjasni sve sumnje.Jedan intervju na ovom Sajtu, bio bi zlata vredan (i dobar rasplet posle toga) za sve nas koji volimo Vošu i njene mlade igrače.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
vojvodina jedna jedina

Post by vojvodina jedna jedina »

To da je Smiljanic kao klinac navijao za Zvezdu nije neko veliko iznenadjenje,sa obzirom na to da kakvo je stanje u drzavi kada je u pitanju navijacka kultura.Ali on je vec duzi niz godina u Vojvodini,i samim tim morao je da promeni navijacku opredeljenost.Nisam pristalica fejbuka i slicnih drustvenih mreza,tako da ne znam kakve je slike kacio na svom profilu,ali u svakom slucaju ako se ispostavi tacnim to sto su neki clanovi ovog foruma naveli, onda je to velika sramota i uvreda za sve nas koji navijamo za Vojvodinu!!!Smiljanic bi u tom slucaju za mene postao NAJOMRAZENIJA licnost u klubu,daleko ispred Rabrena,Lazetica i slicnih.To bi mogli da nazovemo IZDAJOM!!!Najgore mi je to poistovecivanje sa delijama,od tog stvarno nema goreg.Ipak sacekacu jos neko vreme do konacnog razjasnjenja, i dalje u meni tinja nada da je sve ovo nekim cudnim spletom okolnosti bila velika deziformacija.Nada ipak poslednja umire...
igoork

Post by igoork »

Poceli ste da smarate, pa od kad znam za sebe od prvih 11 barem pola nikada nije navijalo za Vojvodinu... :roll:

Kao da smo sada otrkili toplu vodu...
Locked