Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
ssnigd

Post by ssnigd »

Apsolutno sam protiv ove ideje :!: Razloga je milion.

Vojvodina i Novi Sad treba da budu prijateljski klubovi(razmene igraca, pomaganje u igrackom kadru, prijateljske tekme, uciti decu koja treniraju u Novom Sadu da je Vojvodina klub za koji oni treba da navijaju, a ne da je mrze). Ne treba Novi Sad da bude filijala Vosi.
Sta sad treba Bata Kan Kan da vodi dva kluba. Pa jedva je zaposlenima plate isplatio prosle godine, ako li je,.... A sada treba da finansira dva profesionalna kluba, mrs bre. Pa da ne zaboravim najskuplje karantine u istoriji fudbala na Balkanu. Ko zna koliko Vojvodina duguje hotelima Leopold i Park. Ne smem ni da pomislim. Pa onda dugovanja bivsim trenerima i igracima. Jos jedan paravan za pranje novaca.

Jos jednom apsolutno protiv :!:
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
budababa

Post by budababa »

Ne sviđa mi se činjenica da sa bilo kim delimo "Karađorđe", a pogotovo sa žutima. Dodatno habanje terena, usklađivanje termina u kojima će klubovi igrati, Korida na Severu (?!)... Mi plaćamo sve troškove, a šta kao klub dobijamo? Kao, pratićemo talentovane klince, imati širu bazu za razvoj? Ma daj, a to do sada nismo mogli da radimo, udaljeni smo stotinama kilometara daleko... Šuplja priča. Ostaje pitanje, ako će žuti trenirati u SC "Vujadin Boškov", a utakmice igrati na "Karađorđu", čemu će da služi zemljište (pardon, teren) na Detelinari. Da petlići i kadeti pikaju fucu tamo - hm, nije baš rentabilno. Pre za kakav hotel ili Magazin, pariski ili kakav drugi :?

Nastavak priče:

Dnevnik wrote:Prošlost koči budućnost

Najavljena saradnja dva vodeća novosadska fudbalska kluba, Vojvodine i Novog Sada, prilično je uzbrkala sportsku javnost u glavnom gradu Pokrajine.

Ne bez razloga, jer dugo ova dva kluba nisu imala gotоvo nikakvih dodirnih tačaka, rivalitet je bio veoma izražen iako su samo tri godine proveli u istom rangu takmičenja. Doduše, igrači su nesmetano prelazili iz jednog u drugi klub: Zoran Marić, Mladen Jovanić, Slaviša Jokanović, Ljubomir Dunđerski i mnogi drugi uspešno su nosili i žuti i crveno - beli dres.

Sada, kada su kanarinci došli na sam rub provalije prva je u pomoć priskočila Vojvodina i predložila rešenje za izlazak iz krize -da im Novi Sad bude filijala, kao što je Teleoptik Partizanu. Skupština kanarinaca je pruženu ruku oberučke prihvatila, jer besparica uzima svoj danak, trenutno RFK Novi Sad duguje 15 miliona dinara, isključena je struja, nema vode,a igrači, treneri i radna zajednica nisu dobili platu godinu dana.

- Nismo imali rešenja za nagomilane probleme - kaže sportski direktor Novog Sada Vladimir Ćetković. - Pokušavali smo sve ali nismo uspeli da saniramo dugove. Mislim da je ovo najbolje rešenje, dugoročna saradnja može samo da koristi i Vojvodini i Novom Sadu. Rad u dva kluba biće objedinjen, tako da će talentovana deca lakše pronalaziti put do vrha. Da nismo prihvatili incijativu Vojvodine mislim da bismo vrlo brzo nestali sa scene.Umesto da igramo sa Vojvodinom, mi bismo derbi utakmice igrali s obližnjim Železničarom. Ovako, siguran sam da nećemo izgubiti identitet i da će Novi Sad ojačati.

Predsednik Radne grupe Novog Sada za saradnju sa Vojvodinom Aleksandar Maksimović ističe da su vrlo brzo usaglasili stavove i da čekaju ponudu Vojvodine.

- Uveren sam da je interes Grada da dva kluba sarađuju - smatra Maksimović. – Saglasili smo se da prihvatimo ponudu Vojvodine. Verovatno ćemo već danas ili najkasnije sutra sesti za sto i dogovoriti se šta i kako dalje. Čekamo da Vojvodina konkretizuje predlog.
Većina istinskih zaljubljenika u fudbala s odobravanjem gleda na nove odnose između Vojvodine i Novog Sada, ali ima i onih koji ne mogu da zamisle da ova dva kluba zaista mogu da sarađuju. Mlađa grupa navijača kanarinaca pozdravlja odluku Skupštine da prihvati ponudu Vojvodine, ali tvrđa struja (stariji navijači) nije za ovo rešenje.

- Bilo bi to isto kao kada bi Čelzi i Fulam postali jedan klub - kaže predstavnik navijača u Skupštini Novog Sada Uroš Veljović. - Nemamo ništa protiv Vojvodine, ali rivalitet mora da ostane. Fudbalski klub Novi Sad je uvek bio deo Detelinare i nikada nije bio filijala nekog drugog klub. Verovatno da postoji i drugo rešenje, ali niko u rukovodstvu žutih nije bio spreman da ga pronađe. Nije mi jasno zašto Grad Novi Sad nije priskočio u pomoć kanarincima. U svakom slučaju, mi navijači pokušaćemo u narednih nekoliko dana da pronađemo drugo, kvalitetno rešenje.

Očigledno da u Novom Sadu, kada je o navijačima reč, postoje dve struje. Neki još uvek nisu zaboravili vremena kada su dva kluba bila bila daleko jedan od drugog i kada su međusobne mečeve igrali samo kada su to gradski čelnici naredili.

Pregovarački timovi

Po završetku klupske Skupštine kanarinci su odredili pregovarački tim na čijem čelu je Aleksandar Maksimović,a članovi su još: Bane Milošević, Vladimir Ćetković, Đura Babić, Branko Vujović i Mihajlo Mikletić. Vojvodinu će predstavljati: Dušan Vlaović, Radisav Rabrenović, advokat Đorđe Nedeljkov i Đerđ Balaton.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
the Gari

Post by the Gari »

Vlaović, Rabrenović... Znači istrčaćemo na teren sa najjačim timom. Cream de la cream.

U vezi sa ovom "delegacijom" ja bih imao da postavim pitanje nekome ko se bolje razume u klupske strukture. Da li advokat Đorđe Nedeljkov ima ikakvu funkciju u klubu osim što je privatni advokat građanina Ratka Butorovića. Nemam ništa protiv čoveka, ali mislim da je malo neozbiljno i da će sve to više izgledati kao ekipa Batinih "ljudi od poverenja" nego neko ko predstavlja Vojvodinu. Ako Nedeljkov zaista ima bilo kakvu ulogu u klubu, unapred se izvinjavam.
Tovari buraniju!

https://telepapatija.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

budababa wrote:... Korida na Severu (?!)...
Neka idu na veliki jug, sever neka ostane zatvoren za njihove utakmice...
uporan

Post by uporan »

Radoye wrote:Slazem se sa Zeljom da iz ovakve saradnje moze mnogo toga dobrog da izadje za nas klub, ali me ipak plasi jedna stvar - u svetlu neresenih odnosa oko naseg stadiona, da nam se ne desi da i mi i Kanarinci na kraju zavrsimo na Detelinari...
Skuplji je kvadrat oko SPENSa nego na Detelinari...
Nadam se da se tvoje zle slutnje neće obistiniti.
UH!
novosadjanin

Post by novosadjanin »

Prica se da Grad hoce da proda lokaciju na Detelinari gde se nalazi stadion Novog Sada i tamo ce se graditi megamarket!
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

novosadjanin wrote:Prica se da Grad hoce da proda lokaciju na Detelinari gde se nalazi stadion Novog Sada i tamo ce se graditi megamarket!
To se prica za svaki pedalj ovog grada...
Io odio Belgrado
njaks

Post by njaks »

Sve u svemu bie lepo gledati kako Korida bodri nase igrace :DDD
soderstorm

Post by soderstorm »

Zeljafcv wrote:Sodestorm, kakav bre interes, pa njih nije ni zanimalo kada mi igramo Evropu, a kamo li da će ih sada nešo mnogo intereosaviti, boleće ih uvo kao i do sad. Da je đubrad zanimala Fk Vojvodina i Fk Novi Sad, odavno bi oni nama stvorili bilo kakve uslove. Njih novosadski fudbalski Klubovi odavno ne zanimaju.
Upravu si ti za to slazem se ja sa vise pricao za neku daleku buducnost. Posto Novi Sad fala bogu nije velik grad ne bi bila losa ideja za zajednicki stadion. E sad kad ce to da bude verovatno nikad ali koce ga znati.
Milan

Post by Milan »

njaks wrote:Sve u svemu biće lepo gledati kako Korida bodri nase igrace :DDD
:mrgreen:

Šalu na stranu, ja i dalje ne znam šta da mislim o ovome. Ima mnogo ZA i PROTIV da bih se lako opredelio. Za jednu stvar znam da mi se nikako ne dopada, a to je potencijalno igranje NS-a na Karađorđu. Em ćemo uništiti travu non-stop igranjem, em pružamo šansu da se FKNS promoviše van svoje Detelinare, u samom centru Novog Sada, a to po meni predstavlja potencijalnu opasnost po navijački korpus.

Pretvaranjem njih u našu filijalu, opet mi dobijamo igrački i navijački, ali ponavljam, samo ostajanjem NS-a na Detelinari!!!
POŠTO OBRAZ ???!!!
Pripadnik

Post by Pripadnik »

Milane, jedina dobra stvar je, ukoliko se to desi naravno, eventualno gašenje tog kluba. To je samo moje mišljenje.
Taj klub je ionako, veliki deo svoga postojanja usmerio na borbu protiv naše Vojvodine. On je skup "nezadovoljnika" koji su želeli da naprave otpor Vojvodini a iz toga se izrodila mržnja i stvorio veštački rivalitet. Vaspitavani su da mrze a da ni ne znaju zašto... Dobar deo njih je shvatio to... Mislim da bi podbara mogao da potkrepi priču nekim istorijskim činjenicama kako bi svima bilo lakše da sagledaju i eventualno donesu neko svoje mišljenje.
A što se tiče navijača taj klub je svojim postojanjem već donekle ispunio neki cilj. S obzirom da njima nije bio cilj uspeh tog nekog kluba nego mržnja prema drugome došlo se do toga da na Detelinari ima navijača verovatno svih domaćih i svetskih klubova, osim gradskog! Što ranije nije bio slučaj...
Last edited by Pripadnik on Fri Feb 11, 2011 4:38 pm, edited 1 time in total.
Mi smo jedno to je naša snaga...
AntonioKasano

Post by AntonioKasano »

Најбоље да постану филијала, и ако не могу да играју на детелини, да утакмице лепо играју у СЦ ``ВБ`` тамо она мала трибина може да прими све евентуално заинтересоване за наш Б тим у другој лиги!
ristoo7

Post by ristoo7 »

Ако неће да буду наш Б тим треба их затворити. :D
Један комунистички клуб мање.
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Ništa od saradnje. Prenostim post sa Firma1989 Foruma:
FREAKS1994 wrote:По свему судећи од овог пројекта са Новим Садом неће бити ништа, бар су тако изјавили из нашег управног одбора на данашњој конференцији за новинаре. Како кажу, пре извесног времена дошли су им људи из управе Новог Сада и понудили им тај предлог и позвали их да буду гости на њиховој скупштини клуба. Међутим како кажу у протекла 2-3 дана људи из Новог Сада контактирали су још неке људе око склапања сарадње тако да наш клуб не жели да буде део никакве лицитације и дизања цене у њиховим плановима тако да се одустаје од планираних разговора и тиме се ставља тачка на тај вид сарадње између наша 2 клуба.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Grof Žekula
Administrator

Post by Grof Žekula »

ЕВО И ПОТВРДЕ, а има мало и о рефлекторима:

Званичан сајт:
Воша се захвалила “канаринцима“

-“ФК Војводина не жели и неће учествовати на било каквој лицитацији. Нашим спортским колегама из РФК Нови Сад желимо да што пре превазиђу кризу и тешкоће у које је овај клуб запао”.

Тим речима је члан УО ФК “Војводина”, Душан Влаовић, завршио своје излагање на данашњој прес конференцији уприличеној у ФЦ “Вујадин Бошков”.

Тема о којој је новосадска фудбалска “чаршија” брујала ових дана тако је, што се тиче Војводине, стављена у ад акта.

Шта се уствари десило објаснио је Влаовић у обраћању новинарима.

-“На позив људи из РФК “Нови Сад” председник Војводине Ратко Буторовић и ја као члан УО присуствовали смо скупштини клуба са Детелинаре.

Притиснути великим дуговима који по нашим проценама премашују 40 милиона динара, искљученом струјом и водом на стадиону, као и латентној опасности да уопште не почну такмичење у пролећној полусезони Прве лиге Србије, челници Новог Сада обратили су се за помоћ нашем клубу.

Водећи се искључиво спорским мотивима са жељом да помогнемо градском ривалу, пружили смо руку сарадње и изашли са предлогом који је од људи из табора “канаринаца” прихваћен.

Идеја је била да Војводина санира комплетне дугове РФК “Нови Сад”, да се исплате заостала примања играчима и запосленима како би клуб могао наставити да се такмичи. Што се спорског аспекта тиче, а он је примаран, наши млади играчи би наступали за Нови Сад што би користило и једном и другом клубу. Практично, Нови Сад би био филијала Војводине, тренирао у ФЦ “Вујадин Бошков”, а своје утакмице играо на “Карађорђу”.

Напомињем да би РФК “Нови Сад” задржао свој обележја, боје и грб, а клуб би имао као и до сада своју скупштину, председника и управни одбор.

Формиране су и две радне групе како би се што пре кренуло у реализацију овог пројекта јер ситуација је таква да је сваки дан драгоцен.

Сматрали смо да ће проблеми у којима су се нашли наши спортски пријатељи убрзо бити решени на обострано задовољство.

Међутим, практично преко ноћи, десио се обрт. Сазнали смо да челници РФК “Нови Сад” имају резервну варијанту, тј. да о евентуалној сарадњи преговарају са још неким заинтересованим странама.

Наравно да против тога немамо ништа, али би било коректно да су нас о томе обавестили.

ФК “Војводина” се није ником нудила, већ је само одговорила на позив за помоћ послат из табора “жутих”.

Сходно томе, УО Војводине донео је једногласну одлуку да се повуче из ових практично незапочетих преговора о сарадњи са РФК “Нови Сад”.

Окрећемо се припремама за наставак првенства и текућим проблемима нашег клуба.

Могу вас обавестити да су преговори са словачком фирмом ОМС у завршној фази и да се надамо да ће “Карађорђе” обасјати светлост нових рефлектора већ на утакмици полуфинала купа.

Након монтаже рефлектора на ред долази реконструкција стадиона која подразумева капацитет од 19500 седишта са комплетно покривеним трибинама
”.
Last edited by Grof Žekula on Fri Feb 11, 2011 7:54 pm, edited 1 time in total.
Post Reply