Ne sviđa mi se činjenica da sa bilo kim delimo "Karađorđe", a pogotovo sa
žutima. Dodatno habanje terena, usklađivanje termina u kojima će klubovi igrati, Korida na Severu (?!)... Mi plaćamo sve troškove, a šta kao klub dobijamo? Kao, pratićemo talentovane klince, imati širu bazu za razvoj? Ma daj, a to do sada nismo mogli da radimo, udaljeni smo stotinama kilometara daleko... Šuplja priča. Ostaje pitanje, ako će žuti trenirati u SC "Vujadin Boškov", a utakmice igrati na "Karađorđu", čemu će da služi zemljište (pardon, teren) na Detelinari. Da petlići i kadeti pikaju fucu tamo - hm, nije baš rentabilno. Pre za kakav hotel ili Magazin, pariski ili kakav drugi
Nastavak priče:
Dnevnik wrote:Prošlost koči budućnost
Najavljena saradnja dva vodeća novosadska fudbalska kluba, Vojvodine i Novog Sada, prilično je uzbrkala sportsku javnost u glavnom gradu Pokrajine.
Ne bez razloga, jer dugo ova dva kluba nisu imala gotоvo nikakvih dodirnih tačaka, rivalitet je bio veoma izražen iako su samo tri godine proveli u istom rangu takmičenja. Doduše, igrači su nesmetano prelazili iz jednog u drugi klub: Zoran Marić, Mladen Jovanić, Slaviša Jokanović, Ljubomir Dunđerski i mnogi drugi uspešno su nosili i žuti i crveno - beli dres.
Sada, kada su kanarinci došli na sam rub provalije prva je u pomoć priskočila Vojvodina i predložila rešenje za izlazak iz krize -da im Novi Sad bude filijala, kao što je Teleoptik Partizanu. Skupština kanarinaca je pruženu ruku oberučke prihvatila, jer besparica uzima svoj danak, trenutno RFK Novi Sad duguje 15 miliona dinara, isključena je struja, nema vode,a igrači, treneri i radna zajednica nisu dobili platu godinu dana.
- Nismo imali rešenja za nagomilane probleme - kaže sportski direktor Novog Sada Vladimir Ćetković. - Pokušavali smo sve ali nismo uspeli da saniramo dugove. Mislim da je ovo najbolje rešenje, dugoročna saradnja može samo da koristi i Vojvodini i Novom Sadu. Rad u dva kluba biće objedinjen, tako da će talentovana deca lakše pronalaziti put do vrha. Da nismo prihvatili incijativu Vojvodine mislim da bismo vrlo brzo nestali sa scene.Umesto da igramo sa Vojvodinom, mi bismo derbi utakmice igrali s obližnjim Železničarom. Ovako, siguran sam da nećemo izgubiti identitet i da će Novi Sad ojačati.
Predsednik Radne grupe Novog Sada za saradnju sa Vojvodinom Aleksandar Maksimović ističe da su vrlo brzo usaglasili stavove i da čekaju ponudu Vojvodine.
- Uveren sam da je interes Grada da dva kluba sarađuju - smatra Maksimović. – Saglasili smo se da prihvatimo ponudu Vojvodine. Verovatno ćemo već danas ili najkasnije sutra sesti za sto i dogovoriti se šta i kako dalje. Čekamo da Vojvodina konkretizuje predlog.
Većina istinskih zaljubljenika u fudbala s odobravanjem gleda na nove odnose između Vojvodine i Novog Sada, ali ima i onih koji ne mogu da zamisle da ova dva kluba zaista mogu da sarađuju. Mlađa grupa navijača kanarinaca pozdravlja odluku Skupštine da prihvati ponudu Vojvodine, ali tvrđa struja (stariji navijači) nije za ovo rešenje.
- Bilo bi to isto kao kada bi Čelzi i Fulam postali jedan klub - kaže predstavnik navijača u Skupštini Novog Sada Uroš Veljović. - Nemamo ništa protiv Vojvodine, ali rivalitet mora da ostane. Fudbalski klub Novi Sad je uvek bio deo Detelinare i nikada nije bio filijala nekog drugog klub. Verovatno da postoji i drugo rešenje, ali niko u rukovodstvu žutih nije bio spreman da ga pronađe. Nije mi jasno zašto Grad Novi Sad nije priskočio u pomoć kanarincima. U svakom slučaju, mi navijači pokušaćemo u narednih nekoliko dana da pronađemo drugo, kvalitetno rešenje.
Očigledno da u Novom Sadu, kada je o navijačima reč, postoje dve struje. Neki još uvek nisu zaboravili vremena kada su dva kluba bila bila daleko jedan od drugog i kada su međusobne mečeve igrali samo kada su to gradski čelnici naredili.
Pregovarački timovi
Po završetku klupske Skupštine kanarinci su odredili pregovarački tim na čijem čelu je Aleksandar Maksimović,a članovi su još: Bane Milošević, Vladimir Ćetković, Đura Babić, Branko Vujović i Mihajlo Mikletić. Vojvodinu će predstavljati: Dušan Vlaović, Radisav Rabrenović, advokat Đorđe Nedeljkov i Đerđ Balaton.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...