Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
lexa

Re: Transferi

Post by lexa »

OverForty wrote:Ja da se pitam ne bih nikog sa strane dovodio, napravio bih varijantu k'o Athletic Bilbao, samo oni koji su rodjeni u Vojvodini mogu da igraju. Onda bi valjda imali i toliko kupova osvojenih (23).
Pa bi onda kukao kad bi zavrsili u donjem delu tabele.
Hajde srece ti ne izjavljuj vise ovako nesto jer to nema veze sa sportom.

Nama treba dobar scouting i nema zime, a svako povezivanje sa Bilbaom treba da se sankcionise
jer dobro znamo kuda vodi ta prica.
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

lexa wrote: Hajde srece ti ne izjavljuj vise ovako nesto jer to nema veze sa sportom.
"Srece ti", povedi racuna kako se obracas sagovorniku :wink:
lexa

Post by lexa »

Grba_NS wrote:
lexa wrote: Hajde srece ti ne izjavljuj vise ovako nesto jer to nema veze sa sportom.
"Srece ti", povedi racuna kako se obracas sagovorniku :wink:
Ne vidim nikakvu uvredu ili bilo sta lose u mom komentaru. Momku sam na sasvim pristojan
nacin odgovorio.
Ali dobro, da se vratimo na temu.

Nisam ni ja za preterano dovodjenje igraca iz inostranstva. Da se mene pita ja bih razvio mrezu
skauta po celoj Srbiji, od Subotice do Vranja + Republika Srpska i bazirao klub na mladim srpskim
igracima. Sistem nekadasnjeg kosarkaskog kluba FMP. (ko brati basket zna o cemu pricam)
Dakle, umesto bacanja novca na skupe, i pri tome sumnjive strance, ulozio bi ih u skauting
sluzbu koja bi bila udarna igla u funkcionisanju kluba. Uspeh zagarantovan ;)
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

A da nije tih famoznih "sumnjivih stranaca", mi bi još verovatno čekali ne 10, već 20 godina na pobedu nad zvezdom. Recimo. Osim par mudonja koji se pojave jednom u 20 godina poput Gojka Kačara, protiv blizanaca u poslednjih par godina uvek su stranci bili ti koji su kod nas nosili prevagu i bili najbolji na tim mečevima. Šta zna neko iz Afrike šta i gde je Bari, i ko ima "najbolju omladinsku školu posle Ajaxa u Jevropi". Dok ovi naši skidaju gaće ili se izgube od treme, Kizito, Mereba, pa i i igrači koji nisu bili standardni kao Jao i Ađuru su nas vadili iz blata. A i Apija je pokazao isto sad u maju. A Abubakara da ne spominjem.

Ne znam što svi tako crno-belo gledate na ovaj problem. Pošto se kod nas svakako smanjuje broj stranaca, sve i da hoćemo ne možemo staviti akcenat na njih. Prosto, imati u timu 3-4 stranaca koji će stvarati prevagu na pozicijama koje mi u Srbi više ne proizvodimo (centarfori i plejmejkeri) i akcenat staviti na jaku skaut mrežu. Ono protiv čega sam ja su ova pojačanja iz naših liga i Crne Gore, i pogotovo skupljanja blizanačkih rejecta. Upravo iz tih zemljačkih varijanti i "Igr`o je u partizanu, biće baja i kod nas" su najveći promašaji dolazili.

Naša škola koja s godinama bi ojačala upotrebom tih skauta i nekoliko stranaca to treba da bude Vojvodina.
Naravno, taj film sa ovom garniturom u klubu nećemo gledati.
Io odio Belgrado
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

lexa wrote:Uspeh zagarantovan
Sve i da ti Chuck Norris radi skauting, dzaba ti, kad dodju musavi i kupe igraca na 'dodjem ti', koji jedva cekaju da odu tamo...
Pogotovo dole iz Srbiju, gde su svi cigani i grobari...
Potpuno je normalno da ce lik doci i reci Zvezda/Partizan je ostvarenje mog sna, od detinjstva tu zelim da igram...
Jos ako je predsednik kluba clan 'onih'...
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Ja stvarno ne znam koje smo mi zlo ucinili da nemamo normalnu zemlju sa normalnim narodom nego smo stalno nepotrebno opsednuti jesu li igraci stranci ili nisu... Je li vama bitnije da imate neku regionalnu reprezentaciju ili profesionalan fudbalski klub?

I dokle vise price o "sumljivim" i "skupim" strancima? Zasto se ne setite stranaca kakvih je vecina, kao sto su Bosman, Ajuru, Odita, Batioha, Kizito, Klimpl, Omega, Tijaga, William Alvesa, Williama (OFKinog), stranaca koji su jeftiniji od prosecnog domaceg a isplaili se duplo vise. Marsel je u Banat dosao preko Fruskogorca gde je dosao za klikere?!

Tako da NIJE tacno da su stranci skupi, nego su skupi kad zavisis od menadzera da ti ih uvale, ali ako imas skauting ekipu koja ih nalazi i dovodi onda mozes da nadjes 5 puta bolje strance od ovih otpadaka od vecitih a na sve to 5 puta jeftinijih i jos koji ce biti presrecni sto su u Srbiji u Evropi, a ne kao nase Zvezdice sto svaki prelazni rok cekaju da kidnu vani i ako ne kidnu ti igraju namrgodjeni prvih 5 kola sve dok ne shvate da moraju da se uozbilje da bi im menadzer nasao angazman vani u sledecem prelaznom roku... Nama bre u SuperLigi treba barem jedno 30-50 stranaca da se raspodeli po svim klubovima pa da budemo normalna liga i da toliki broj slabijih "forsiranih" domacih otpadne jer su oni ti koji su visak u nasoj ligi... Dokle vise deljenje i price o strancima???

I ne postoji veca nebuloza nego ona prica koju su izmislili nasi "strucnjaci" o kao "proverenim strancima"... Pa koji su to provereni? Je li to nasi "stracnjaci" unapred znaju ko je dobar a ko nije? Pa ako pogledamo statistiku upravo su se u Srbiji ti "provereni" vecinom obrukali i zbog njih ovi sto ne vole strance i imaju iole neki argument, dok su up+ravo oni za koje se nije znalo puno dokazali kao dobri. To "proveren" je nevidjena glupost jer to u stvari samo znaci da je skup a da se nije snasao nigde bolje... Nama upravo NE trebaju provereni, nego nam treba skauting da nadje ne mnogo poznate igrace po svetu koji imaju odnos kvalitet/cena dobar za nase uslove.
lexa

Post by lexa »

FkpCascais wrote:Ja stvarno ne znam koje smo mi zlo ucinili da nemamo normalnu zemlju sa normalnim narodom nego smo stalno nepotrebno opsednuti jesu li igraci stranci ili nisu... Je li vama bitnije da imate neku regionalnu reprezentaciju ili profesionalan fudbalski klub?
Meni je najbitnije da je Vojvodina jak i konkurentan tim! Moje je misljenje da bi to bili sa malo drugacijim
sistemom ali ok, to je samo moje misljenje i ne mora biti da sam u pravu.

Problem su ovi koji bi od Vojvodine pravili neki srpski Bilbao, i to ne iz sportskih razloga :evil:
Udjite bre u jeb*** politiku i sprovodite svoje ideje a FK Vojvodinu ostavite na miru svima koji
istinski navijaju i kojima je sport na prvom mestu (TACKA)
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Pa da. Ja mislim da mnogi ne shvataju da je i nasim talentima bolje da se razvijaju pored sto boljih kolega, makar bili i stranci bitan je samo kvalitet, nego pored nekih forsiranih igraca... Ko je domaci i talentovan probicese kao sto se i vani probijaju, a ko nije dovoljno talentovan i ima boljih stranaca od njega, on onda i ne treba da igra u prvom timu Vojvodine, ima drugih klubova gde moze d se razvija.
Problem su tate i rodjaci od tih igraca koji nece da prihvate da im sin nema kvalitet z Vosu nego bih onda da zabrane konkurenciju ne bi li na taj nacin ugurali svog sina u tim. I to je zlo celog naseg fudbala, ne samo Vojvodine, i to nas je upravo srozalo skroz ovih zadnjih sezona od kada je Tole uveo ogranicenje koje upravo stiti te forsirane sinove i otpadke od vecitih... Upravo je za dobro boljeg razvoja NASIH talenata bolje da igraju pored sto boljih igraca, upravo je bolje Poletanovicu recimo da igra sa Omaruom nego da igra sa nekim umesto njega samo zato sto je taj domaci... Na zapadu nema uopste vise price o strancima/ne stracima niko o tome ne razmislja uopste jer svako shvata da je za dobro domaceg fudbala da igraju sto kvalitetniji igraci nebitno odakle su. Vojvodina je jaci i veci klub samo tako sto ce sto bolji igraci igrati u njoj i time ce biti vece mogucnosti za bolje rezultate i veci prestiz, a to d li nema stranaca ili koliko ih ima u timu to je totalno nebitno, za sve sem za Toleta i retro mentatlitet kao njegov
johnny

Post by johnny »

@ Lexa
A ti ces samo iz sportskih razloga dovoditi igrace iz R.Srpske???
Daj...
nboya
Administrator

Post by nboya »

@ lexa, johnny

Zamolio bih vas da ni ne pokusavate da skrecete na nefudbalske teme.
Svaki nastavak te price bice brisan
UPRAVA NAPOLJE!!!
masterNS

Post by masterNS »

johnny wrote:@ Lexa
Daj...
Verujem da su razlozi zbog kojih je naveo i R. Srpsku ti sto igraci mogu lakse da dobiju i nase drzavljanstvo(ako ga vec i nemaju) i sto kao takvi ne bi zauzimali mesto stranca. Druga stvar ako bi se u tom slucaju okrenuli na skauting mladih srpskih talenat logicno je da cemo srpske igrace traziti gde god ih ima, pa i u RSrpskoj. Ne znam koje druge razloge bi @lexa mogao da ima...
lexa

Post by lexa »

masterNS wrote:
johnny wrote:@ Lexa
Daj...
Verujem da su razlozi zbog kojih je naveo i R. Srpsku ti sto igraci mogu lakse da dobiju i nase drzavljanstvo(ako ga vec i nemaju) i sto kao takvi ne bi zauzimali mesto stranca. Druga stvar ako bi se u tom slucaju okrenuli na skauting mladih srpskih talenat logicno je da cemo srpske igrace traziti gde god ih ima, pa i u RSrpskoj. Ne znam koje druge razloge bi @lexa mogao da ima...
Hvala ti masterNS, upravo si naveo razloge koje sam ja hteo da napisem.

Da su moji razlozi cisto sportski dokazao sam i na temi "Transferi" gde sam predlozio
jednog hrvatskog igraca kao pojacanje nase Vose, ako vec sumnjate da skrecem na nesportske teme. :gospodin:
Igraci iz Republike Srpske sada vrlo lako dolaze da srpskog drzavljanstva tako da bi se
oni smatrali domacim igracima sto ostavlja prostor za kvalitetnog stranca.

Opet kazem, ne znam koliko pratite kosarku, ali sistem koji je imao KK FMP je po meni najbolji moguci
koji moze da ima jedan klub koji dolazi iz zemlje koja ekonomski ne stoji bas najbolje.
Nasa jedina prilika je da se oslonimo na mlade igrace ali pod uslovom da se razradi sistem sa odlicnim
skautingom i da idemo tim putem.

I jos jedna vrlo bitna stvar!!! Igrace treba placati po ucinku. Dakle, jedan manji deo fiksno, a ostalo
zaradi sa dobrim rezultatima. E onda bi imali igrace koji kidaju po terenu a ne igrace koji vise lice na
penzionere koji setaju Bulevarom i gledaju izloge :gospodin:
Avangarda

Post by Avangarda »

Нек' игра ко ваља! Био он из Крчедина или из Таџикистана... тотално небитно! Наравно ништа лепше него кад играју "све момци из краја", али опет у спорту као и у животу једино је битна победа, јер победа доноси трофеје, а ко ће нас до те победе довести није битно.
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Mislim da je bilo prostora da se na pocetak priprema pozove i nas (bivsi) klinac Milicevic, koji je sada u Cementu (njihov igrac?). Igrao je zajedno sa Becelicem u generaciji 92. Uz dobar trenazni proces, pravu sansu i malo srece mogao bi da bude odlican igrac, onakav kakav fali Vosi i generalno nasem fudbalu - kreativni vezni. Stvarno steta sto ga se klub tako olako odrekao.
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Grba_NS wrote:Mislim da je bilo prostora da se na pocetak priprema pozove i nas (bivsi) klinac Milicevic, koji je sada u Cementu (njihov igrac?). Igrao je zajedno sa Becelicem u generaciji 92. Uz dobar trenazni proces, pravu sansu i malo srece mogao bi da bude odlican igrac, onakav kakav fali Vosi i generalno nasem fudbalu - kreativni vezni. Stvarno steta sto ga se klub tako olako odrekao.
Prema Srbijafudbalu, Dejan Milicevic je igrao u Cementu kao pozajmljen igrac: http://www.srbijafudbal.net/vojvodina/milicevic.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Inace, sto se teme RS i region tice, ja sam bas ponosan sgto je Vojvodina klub iz Srbije koji ima najvise mladih reprezentativaca iz regiona i sto cini da se ime Srbije masovno zbog Vose pojavljuje na spiskovima mladih reprezentacija BiH i Crne Gore. Stevanovic, Braca Kordici, Gacinovic, su samo neki od primera. To je ono sto je cinilo nase klubove jakim 80-tih jer su veci srpski klubovi skupljali sve talente od Gevgelije do Triglava i tako i treba da bude. Koliko god bilo "lepo" da ti tim bude formiran od lokalnih klinaca, ipak mislim da je mnogo lepse da ti klub bude regionalna sila. Ipak je Vosa vrh fudbala u Srbiji, a lokalpatriotizam treba da se prepusti lokalnim manjim klubovima.
Post Reply