Za pocetak evo,jedan nas dasa

http://www.youtube.com/watch?v=sNMJs8N6" onclick="window.open(this.href);return false; ... est=123677
Ja bih dodao jos jednu po meni veoma znacajnu promenu a to je promena pravila vezanih za golmana (ne sme rukom ako mu saigrac vraca loptu, obavezan crveni za svako igranje rukom izvan 16). Mislim da je ovo bila veoma uticajna promena, narocito kad se uzme u obzir da je dosla pocetkom 1990-tih "u paketu" sa poostrenjem kriterijuma za dodelu kartona i tri poena za pobedu umesto 2 i da su sve ove promene bile presudne u oblikovanju danasnjeg modernog fudbala sa svim svojim prednostima i manama u odnosu na ranija vremene...Grba_NS wrote:Evolucija fudbalske igre –5. etapa
1974.–svetsko prvenstvo u Nemačkoj predstavlja uvod u tzv. totalni fudbal i način igre koji je i danas prisutan (brz fudbal, tehnička, taktička i kondiciona perfekcija, univerzalni igrači...)
RTS wrote:Фудбалски клуб у којем се сви исто презивају
У једном италијанском аматерском фудбалском клубу апсолутно сви се презивају Де Фео, што ће им вероватно омогућити да се нађу у Гинисовој књизи рекорда.
Италијански фудбалски клуб из градића Серина, који се такмичи у аматерској лиги, права је ноћна мора за судије, јер се сви играчи, али и тренери, физиотерапеути, па чак и секретарица презивају исто - Де Фео.
Невероватно звучи да се и 12 спонзора клуба са југа Италије презива Де Фео.
Клуб се, наравно, зове "Де Фео", а да све буде до краја доследно, стадион се налази у улици Рафаела Де Феа.
Екипу је основао бивши играч Серије А, 44-годишњи Маурицио Де Фео, који ће контактирати Гинисову књигу рекорда да би видео да ли су тиме оборили неки светски рекорд.
Представници клуба су убедили медије да нема начина да у скорије време менаџеру "понестане Де Фео играча" да попуни тим. Један од њих је изјавио: "Презиме Де Фео је у овом региону толико често, као Џоунс у Велсу".
Играчки кадар сачињавају: Франческо, Маурицио, Розарио (х2), Паоло, Стасио (х2), Микеле, Никола, Ђовани, Лућано (х2), Кармајн (х2), Анђело, Ђузепе, Оразио, Ђерардо и Серђо, наравно Де Фео.
Siguran sam da bi tako napisao i da je Brka u pitanjuTurija wrote:Ja, ipak, ne vidim ništa spektakularno (a pogotovo razlog da se nađe na našem sajtu)![]()
Čovek se našao tamo gde treba da bude golman u takvim situacijama, i odbranio 2-3 udarca iz blizine (jedna ga pogodi u nogu, i dvaputa je dobro ušao u šut, po meni se to i očekuje u takvim prilikama od golmana).Mesiju je poništen regularan gol, kada je Stojković ispustio loptu (nije je odbio u stranu), u 2-3 stopostotne šanse igrači Barse su promašili gol, ili pogodili stativu.
Ono što stoji, to je da je Stojković bio izuzetno motivisan, a s obzirom da je kiks golman, treba sačekati još koju ,,običnu" utakmicu, gde će se videti kako će braniti.
Stojkoviću je problem, koncentracija i kontinuitet dobrih odbrana.Zato napolju i ne brani, jer oni tamo ne pamte i ne veličaju nedeljama igru na jednoj utakmici, već se meri svaka, pa donosi zaključak.Drugim rečima, ne žele da zavise od trenutne inspiracije i sportske sreće pojedinca.
Polako sa obećanje, polako sa plaćanje - što bi rekao Šojić.