Stadion "Karađorđe"
Re: Stadion "Karađorđe"
Da se razumemo, ja ne kazem da Firma treba ili ne treba da ide na Jug, uopste nije moja stvar. Ali krajnje mi je neozbiljno da neko podrzava prelazak blizanaca na isti. Blizanci neka zadrze Istok ako Firma hoce Sever. Daleko bilo da nam se ovi nakace iznad svlacionica, to ce biti prakticno kao da smo mi gosti.
- Tony Starks
Slažem se, dajte ljudi, odakle vam sad ovakve ideje padaju na pamet. Ne samo što naravno da apsolutno ne postoji nikakava mogućnost da se Firma seljaka sa svoje tribine, nije mi jasno zašto bi iko od nas trebalo da želi da se jedna kompaktna i za navijanje odlična tribina kao što je sever pokloni bg žgadiji, a da se navijačka grupa FKV preseli na ovu frankenštajn tribinu iz tri dela i totalno nepraktičnu za navijanje, čime bi bila gurnuta u zapećak na sopstvenom stadionu? A što se izlaska igrača tiče, koliko se sećam u okviru rekonstrukcije najavljena je i izgradnja tunela, čime bi igrači izlazili direktno na teren (bar to beše jedan od uslova UEFA). Sve i da nije tako, neka izdrže igrači tih par sekundi u zamenu za to što će ceo meč ološ biti u budžaku.Red Marquis wrote:Grupa koja se stalno seljaka ne može nikada postati ozbiljna grupa. A ta tribina kad i ako se završi, će biti S.R.A.NJ.E za navijanje, i jedino je logično da na njoj gosti budu. Mislim da je potpuno nepotrebno uopšte diskutovati o ovome.
Pa nije zid svlacionica obogacen specijalnom vojnom izolacijom pa da se ne cuje par hiljada ljudi koji pevaju u glas (a i da jeste, opet ne verujem da bi utisalo toliku masu). Ponavljam opet, nije mi cilj da teram Sever da se vraca na Jug, ali prebacivanje gostujucih navijaca, posebno blizanaca, na tu tribinu bi po meni bio jedan od najgorih poteza u skorijoj istoriji kluba.
Valjda je mnogo bitniji pritisak tokom utakmice, a istok je tribina najbliža terenu. Pa petnaest momaka koji se nakače na ogradu istoka vrše veći pritisak na protivničke igrače od celog zapada. Tu kad krenu prozivke, uvrede, ismejavanja.. ovima prosto mrsko da izvode aut. Pitajte sve bočne igrače JSL-a.
Možeš misliti kako je onda kad gamad napuni istok. Zato sam potpuno za ideju da ih treba prebaciti na jug. Ne vidim ništa alarmantno u tome što će ovi poskakivati i pevati iznad svlačionica.

ABU ABU ABUBAKAR, METNI IM GA JEDNOM MAKAR!
Ako budemo imali priliku, a nadam se da necemo, mozemo pitati nase igrace kako se osecaju dok slusaju sat vremena pred utakmicu blizanacke pesme. A tek blizanci s koliko elana bi istrcavali na teren. Pa kad u prvih 15 minuta budemo primali golove onda ce doci na dnevni red i rasprava o tome da li je dobro da iznad svlacionice na domacem terenu budu gostujuci navijaci. Mozda ce i posle prve baklje koja zavrsi na potiljku naseg igraca to biti tema. Videcemo.
- Tony Starks
A i realno ako je zaista najbitnija stvar šta će se čuti u svlačionicama, onda ni zadržavanje šljama na istoku nije baš rešenje, jer će se i na taj način baš oni čuti u svlačionicama, a ne sever i severozapad. Slažem se da je mnogo bitniji pritisak tokom cele utakmice, a s te strane gledano - i vizualno i zvučno je totalno pogubno držati gostujuće navijače na centralnoj tribini, zato moraju biti maknuti u ćošak. Ok, idealno rešenje bi bilo da su i svlačionice ispod domaće tribine, ali u ovoj situaciji to nije moguće (možda će to doći na red u nekoj rekonstrukciji u dalekoj budućnosti), prema tome biramo manje loše rešenje.
A u Srbiji inace svi udju sat vremena pre pocetka utakmice i navijaju iz sveg glasa...ovoliko gluposti nisam procitao odavno,kao da u zivotu nisi bio na utakmici JSL...Helm wrote:Ako budemo imali priliku, a nadam se da necemo, mozemo pitati nase igrace kako se osecaju dok slusaju sat vremena pred utakmicu blizanacke pesme. A tek blizanci s koliko elana bi istrcavali na teren. Pa kad u prvih 15 minuta budemo primali golove onda ce doci na dnevni red i rasprava o tome da li je dobro da iznad svlacionice na domacem terenu budu gostujuci navijaci. Mozda ce i posle prve baklje koja zavrsi na potiljku naseg igraca to biti tema. Videcemo.
A ti kao da u zivotu nisi bio na utakmici protiv blizanca. Ili, da pogadjam, ulazis na Severu 15 sekundi pre pocetka utakmice. Blizanci napaljeni popune pola Istoka sat vremena pre pocetka utakmice, dodji jednom barem 45 minuta ranije pa mi onda objasnjavaj.
Ala ti lupetas,pa je ne pamtim kad su oni usli na utakmicu pre kraja prvog poluvremena,a ne 45 minuta ranije...Helm wrote:A ti kao da u zivotu nisi bio na utakmici protiv blizanca. Ili, da pogadjam, ulazis na Severu 15 sekundi pre pocetka utakmice. Blizanci napaljeni popune pola Istoka sat vremena pre pocetka utakmice, dodji jednom barem 45 minuta ranije pa mi onda objasnjavaj.
- Toto Riina
Oko gluposti trošite energiju, Helm debelo nisi upravu.
- novosadjanin
Upravo tako, gostujuci navijaci u najboljem slucaju po njih udju svi na tribinu tek pola sata po pocetku meca.
Drugo, igraci su vec pola sata pre pocetka meca na terenu na zagrevanju, a ne u svlacionicama.
Trece, po planu rekonstrukcije Karadjordja, svlacionice ce biti ispod renoviranog Istoka!
Da ne pominjem dalje prednosti Severa u odnosu na Jug iz tri dela...
Drugo, igraci su vec pola sata pre pocetka meca na terenu na zagrevanju, a ne u svlacionicama.
Trece, po planu rekonstrukcije Karadjordja, svlacionice ce biti ispod renoviranog Istoka!
Da ne pominjem dalje prednosti Severa u odnosu na Jug iz tri dela...
Sergej Milinković-Savić: "Navijač sam Vojvodine, Mislim da mi koji smo ponikli u Vojvodini ne treba da igramo za crvenu zvezdu i partizan".
Evo na sledecoj utakmici cu lepo da snimim stanje po ulasku na stadion pa mi onda kazite kako debelo nisam u pravu.
Helm, cigani i grobari ulaze na tribinu do kraja utakmice, a to sto pred tekmu otpevaju tri pesme, Boze moj. Pa nas zapad peva jace pred pocetak utakmice. A plus sto jeb'o ja te igrace ako se uplase pesme cigana i grobara. Sta tek onda da kazu kada igraju na Marakani gde jedan covek kada se prodere sve odzvanja, plus oni topovski udari kao bombe da padaju.
Nemojmo da budemo deca.
Nemojmo da budemo deca.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Pa zato se to zove "domaci teren" jer ocekujes pomoc navijaca, ali vidim da ovde niko ne ferma to da li ce se partizan i zvezda u Novom Sadu osecati kao kod kuce ili kao na teskom gostovanju. Nikad u zivotu nisam cuo da se gostujuci navijaci smestaju na tribinu iznad svlacionica, mozda je i do mene, mozda nisam dovoljno obavesten, ali znam vrlo dobro koliko na moral utice ono sto slusas dok ti trener crta taktiku.
- Red Marquis
- Moderator
Kada si ti to čuo njihovo navijanje pre meča u Novom Sadu? Dok ne pristignu tatice iz BG-a, i sednu na šipku, nema organizovanog navijanja, a u poluvremenu se ni ne navija. Ali ako je tebi domaćinski pre da je gostujuća navijačka grupa na 5 metara od terena i pred tv kamerama a ne na najskrnavijoj tribini u Evropi, podeljenu ogradama na tri dela onda ne bih nastavljao dalje ovu raspravu.Helm wrote:Pa zato se to zove "domaci teren" jer ocekujes pomoc navijaca, ali vidim da ovde niko ne ferma to da li ce se partizan i zvezda u Novom Sadu osecati kao kod kuce ili kao na teskom gostovanju. Nikad u zivotu nisam cuo da se gostujuci navijaci smestaju na tribinu iznad svlacionica, mozda je i do mene, mozda nisam dovoljno obavesten, ali znam vrlo dobro koliko na moral utice ono sto slusas dok ti trener crta taktiku.
Io odio Belgrado