Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Zelja95 wrote:Ovo je sramota,pa oce li se zavrsiti ti radovi vise,cini mi se da su rekli do 19. avgusta.... Kakve su sanse da se zavrsi sve do Serifa?
Koga briga za tribinu kad ce biti zavrsena, kad svakako nece biti u funkciji ko zna koliko jos dugo. I slika ova nista ne znaci, kad se ne znam dokle se doguralo sa unutrasnjim radovima, a to je ono sto UEFU zanima. Krecenje prostorija, popolocavanje, cevi, elektricne instalacije, namestaj, obelezavanje prostorija, itd... nadam se da su makar po tom pitanju odmakli nesto vise nego sto je slucaj sa tribinom.
Na projektu piše da se radovi završavaju 19.08.
Radnici koje sam zatekao danas tvrde će morati sve da završe do tada, ali ono što sam danas video tamo ne liči na gotovu tribinu
Prolazio sam danas pored stadiona i moj utisak je da bi tribina mogla biti zavrsena do 19og ako bi postojala volja za to. Prostorije imaju bravariju sto pretpostavljam stvara uslove da se rade unutrasnji radovi. Tribina (pogotovo onaj zemljani deo ) moze biti sklopljena za par dana a onda bi nekoliko simultanih ekipa moglo brzo da postavi ograde i sedista. Ono sto mene brine je da izgleda i grad i klub kalkulisu sa eventualnim prolaskom/neprolaskom u plejof fazi (nisu se nadali) ne zeleci da do kraja obave ulaganja s obzirom da nam je za jsl i ovakav kakav je stadion dovoljan. Plasim se da UEFA nece prihavatiti njihove garancije da ce sve biti gotovo do 19.09. kada liga evrope pocinje. Ono sto me jos brine da li ostale tribine, pogotovo istok i sever, zadovoljavaju kriterijume za ligu evrope po pitanju broja ulaza i toaleta. Na njihovom mestu ja bih odmah poceo da skupljam dozvole da se iza sredine istoka napravi jedna platforma sa stepenicama koja bi prakticno bila treci ulaz (sa gornje strane tribine) ispod te platforme bi mogao da se napravi jos jedan toalet ili u krajnejm slaucaju da se postave toitoi uz istok. Ceo taj nelegalni parking-staza uz istok bi mogao da se ogradi da se formira jos jedan prsten za ulazak na kojem bi se radila kontrola i ulaznice.
Krajnji cilj i obavezno resenje do lige evrope bi po meni bilo da zapad-sever-istok (koji ispunjavaju uslove) budu rezervisani za nase navijace i juzne tribine rezervisane za goste koje bi se otvarale u zavisnosti od broja gostujucih navijaca. Pod obavezno spojiti ceo istok za nas, onaj boks kvari i sliku i stimung na stadionu.
Najgori scenario je da igramo ligu evrope u bg-u a prica da na to klub nikad ne bi pristao ne pije vodu zbog finansijskog efekta igranja lige.
Dobar rezon... Do sada mi nije padalo na pamet da na istok mozda nece moci da se ide u slucaju plasmana u grupe. Ili ce dozvoliti neki procenat kapaciteta (tipa 40%) ukoliko budu funkcionalna oba ulaza. To jeste lose i treba osmisliti neko resenje ako postoji, ali realno je bolje i tako nego da uopste ne mozemo da koristimo stadion. A verujem da sa novim jugom, novim svlacionicama i reflektorima koji su vec uveliko tu ispunjavamo minimum kriterijuma.
Receno je da ne ispunjavamo uslove za one sobe za doping kontrolu i nesto vzano za svlacionice ako se ne varam. Nista drugo nije receno vezano za istocnu tribinu.
Meni je odavno na pameti ta ideja da iz nekih razloga grad namerno odugovlaci zavrsetak zapocetih radova, jer da nije tako, ono sto se tamo radi je moglo da bude gotovo jos pre dve nedelje, minimum!! Kao da se gradi Skadar na Bojani! Mozda cak i postoji neka vila koja nocu sabotira ono sto su majstori tokom dana uradili, ko ce ga znati. To bi jedino po meni bilo prihvatljivo objasnjenje zasto se ta Frankenstajn tribina zida toliko dugo, kao i prostorije ispod nje!!
Bilo je govora za istocnu tribinu, da ne ispunjava uslove zbog broja ulaza. I jos par stvari ali se ne secam. To se verovatno moze resiti redukcijom broja karata, ali u svakom slucaju nije dovoljan razlog za suspenziju stadiona. No, bez obzira, bila bi katastrofa da u eventualnim utakmicama sa Totenhemom, Valensijom i Stutgartom imamo polu ili potpuno praznu tribinu.
Pa dobro, koliko vidim, srednji deo je skoro zavrsen, a kod bocnog dela je sve spremno za poslednji korak. Jedino mi je nejasno sta se desava sa onom rusevinom iza reklame.
I naravno, ne znamo koliko su prostorije uradjene. Ali u svakom slucaju, mozda i ne moramo zavrsiti do 22. Bitno je da u slucaju ulaska u grupe stadion bude spreman za kontrolu od strane UEFA-ine delegacije, sto znaci pocetkom septembra.
Hvala za slike!
Sudeći po prvoj slici možda se već radi na postavljanju pločica u nekim od prostorija ( kutija pored kontejnera i džakovi od lepka za pločice)
PanonskiFantom wrote:Hvala za slike!
Sudeći po prvoj slici možda se već radi na postavljanju pločica u nekim od prostorija ( kutija pored kontejnera i džakovi od lepka za pločice)
CSI Novi Sad
Stvarno je sramota koji se tempom radi. Nisam pesimista ali ako ne ubrzaju ovo sigurno neće biti gotovo do septembra.
Kojim sve tehnikama treba da se služimo da bismo skontali otprilike šta se dešava...
Mogli bi da pozovemo i emisiju EXTREME ENGINEERING da vide šta je gradnja a ne te kenjare koje prikazuju