Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
kowalski

Re: Marketing kluba

Post by kowalski »

Svojevremeno je marketing bio toliko mocan, pa je sponzor kluba bila i jedna cuvena kobasicarija.

Image

Image
Image
Toto Riina

Post by Toto Riina »

Ja uvek uzimam sezonsku, ali sam cuo da je za istok 300 zapad 400 to je puno za nase uslove. Treba vratiti istok 200, zapad 300 i vecim brojem navijaca se nadoknadi zarada za karte. Penzionerima, djacima, studentima je ovo skupo. Troclana porodica za jednu utakmicu treba da izdvoji 1200 dinara.

Kakav je marketing sumnjam da su culi za pojam istrazivanje trzista i analizu platevne moci i potreba korisnika, kao i projektovanje cene u odnosu na ove elemente :idea:
Djisa

Post by Djisa »

Zapad treba da bude skupa tribina. Ko hoce na zapad neka plati 500, 600 dinara. Istok 300, Sever 100, pa cemo ispuniti sve zelje. Ovako svi nagrnu na zapad, cesto bude guzva I pretvara se u navijacku tribinu. Ko nema novca, nek ne ide na najbolju tribinu. Povedi porodicu na istok I gotovo. A I na snimcima bi delovalo bolje, jer je kamera na zapadu, pa ovako deluje kao da nema nikog na stadionu. Zapad da ostane za ljude sa godisnjim kartama I one koji imaju da plate 600 dinara za kartu.
Kup je nas!
laki

Post by laki »

Bas pametan predlog. :roll:
Image
Qr0nJa

Post by Qr0nJa »

Djisa wrote:Zapad treba da bude skupa tribina. Ko hoce na zapad neka plati 500, 600 dinara. Istok 300, Sever 100, pa cemo ispuniti sve zelje. Ovako svi nagrnu na zapad, cesto bude guzva I pretvara se u navijacku tribinu. Ko nema novca, nek ne ide na najbolju tribinu. Povedi porodicu na istok I gotovo. A I na snimcima bi delovalo bolje, jer je kamera na zapadu, pa ovako deluje kao da nema nikog na stadionu. Zapad da ostane za ljude sa godisnjim kartama I one koji imaju da plate 600 dinara za kartu.
Malo si pobrkao druze, a vremenske prilike? Stadion nije pokriven ceo a samo zapad ima krov. Razmisli malo o tome :wink:
...i nikad ne shvatiti to,sto volim tebe ja ludo jer srce moje vecno za tebe kucace znaj....
Djisa

Post by Djisa »

Qr0nJa wrote:
Djisa wrote:Zapad treba da bude skupa tribina. Ko hoce na zapad neka plati 500, 600 dinara. Istok 300, Sever 100, pa cemo ispuniti sve zelje. Ovako svi nagrnu na zapad, cesto bude guzva I pretvara se u navijacku tribinu. Ko nema novca, nek ne ide na najbolju tribinu. Povedi porodicu na istok I gotovo. A I na snimcima bi delovalo bolje, jer je kamera na zapadu, pa ovako deluje kao da nema nikog na stadionu. Zapad da ostane za ljude sa godisnjim kartama I one koji imaju da plate 600 dinara za kartu.
Malo si pobrkao druze, a vremenske prilike? Stadion nije pokriven ceo a samo zapad ima krov. Razmisli malo o tome :wink:
Pa ti plati vise za luksuz ako zelis. Mi pricamo o onima koji nemaju da plate 500 za kartu. Po tebi je resenja da imamo I besplatno osvezenje I svakom po plavusa I to sve za 200 dinara I da onda napunimo stadion. Kao srednjoskolac sam isao na istok ili mali jug I nikad mi nije smetala kisa. kome smeta nek ide na zapad, ali to kosta.
Kup je nas!
laki

Post by laki »

A sta je zapad kao neka gospodska tribina? Kao razdvojicemo one koji imaju para od onih kojii ih nemaju? Siromasni na istok a bogati na zapad, jel tako neka fora?!
Ajde, bre, koji su to predlozi?! Da norma po kojoj ce ljudi ici na zapad bude to da li imaju para ili su siromasni?!

Ma ne, u pravu si...ne treba zapad da bude 600 din (ili 500, odluci se vec jednom za iznos) vec 1600, pa neka izvoli ko ima para!
Image
Владика
Administrator

Post by Владика »

Цена прати квалитет, ако нешто ваља није проблем да се да и 1000 динара. О томе набоље сведоче утакмице против Бурсе и Шерифа.Тржиште, односно посета, је најбољи судија.
shecky

Post by shecky »

Podbara nisi bas u pravu.
Jel mislis da smo kojim slucajem odigrali 5 takvih utakmica uzastopce , da bi svaki put stadion bio pun? Nema sanse.

ps nije ni protiv Burse bio pun

Uostalom tesko da se u nekim drugim ligama u manjem rangu igra nesto bolji fudbal nego kod nas pa su opet puni stadoni.
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Kad god sedim duboko zavaljen u moju fotelju-sedište na zapadu, dok pijuckam vino, gledam one siromašne na istoku dok se smrzavaju, a meni pretoplo od grejanja koje imamo...pa izađem u toalet, čika unutra mi se izvinjava što su peškiri neki bezveze šareni a ne polu beli-polu crveni. Sa stadiona izlazim za 10 sekundi, jer su sve kapije i svi ulazi otvoreni širom...zapitam se, majku mu, kako ja ovo samo 400 dinara plaćam?
Io odio Belgrado
Marcello

Post by Marcello »

Hahhaah...luksuz, jbg. Lepo Djisa reče.

Na normalnim stadionima Evrope, najgore tribine imaju bolje stolice (one, na preklapanje :gospodin:) i naravno, krov, koji je luksuz samo u Srbiji.

Dajte, o čemu mi pričamo. U Nemačkoj ne moš' zamisliti da nema piva i wurst-a na stadionu, a ovde pola grada ne sme da toči alkohol zbog 300 domaćih i 50 gostujućih navijača. Groteska! :mrgreen:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Djisa

Post by Djisa »

Moj komentar o ceni karte je bio vezan za zelje ljudi da karte za utakmice budu jeftinei da mogu da dodju svi. Ali kad se to desi onda svi nagrnu na zapad I redovno trebas da se svadjas za svoje mesto koje ti pise na godisnjoj karti, ali ako se to vama svidja ok. Ja smatram da se sa zapada mnogo bolje vidi nego sa istoka (a gledao sam I sa jedne I druge tribune sigurno vise od 200 utakmica) pokrivena je, zaklonjena od vetra, sunca isl, zato sam I rekao luksuz, jer ona to jeste u odnosu na druge tribune. Realno, bolja je, a sad koliko to je druga tema. I zbog cega je onda problem da bude I skuplja. Zelite da bude pun stadion, ali je izgleda po vama sramota (ili ne znam sta) ici na istok. Pa kako stadion da bude pun, ako je istok prazan? Istok je duplo manji od zapada I ja smatram da je moje resenje dobro jer bi se (mozda) napunila tribina sa kojom stalno kuburimo. A I zelja da rekreativci (ne stalni posetioci utakmica) ili klinci od 14, 15 godina koji ne zele na sever vide Vojvodinu I mozda se zaljube kao I mi. Zbog cega je to los predlog? Ali, posto se svi ostali, kao I u vecini tema slazu, da ne istomisljenike treba ismevate I drzati se samo jednog misljenja, ja sam zavrsio raspravu I necu vise komentarisati ovu stvar. I to bez ijednog kontraargumenta, da kazete sta je tu lose, nego hahahahahaaha, slusaj ovoga, nema pojma, ne misli kao ja I ovi oko mene.
Kup je nas!
Marcello

Post by Marcello »

Izvini, Djiso. Nisam imao nameru da te ismevam, iako je tako ispalo.

:cheers:
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
budababa

Post by budababa »

Sa cenom karata od 600 dinara za Zapad bi desetkovali i onu šaku jada što dođe redovno da isprati stari klub. Prelazno rešenje za povećanje broja gledalaca jeste reaktiviranje "Fer tribine", gde bi trebalo dozvoliti besplatan ulaz svim osnovcima, a roditeljima te dece eventualno naplatiti kartu po simboličnoj ceni od 100 dinara. Neka se tokom vremena (svake sezone) 20-30% tih klinaca "navuče" na klub i navijačka baza bi se širila svake godine, možda u početku simbolično, ali bi za nekoliko godina imali umesto 1000 redovnih barem tri-četiri puta više. Tu je takođe i faktor kvaliteta/rezultata, jer ljudi kad plate nešto očekuju da njihov ukus bude zadovoljen za te novce. Pravim analogiju sa bioskopom: narod daje novce da pogleda neki izvikani blokbaster, ali većina neće dati iste novce da utuca vreme na neko smeće B produkcije sa Danny Trejo-om. Kada na našem stadionu bude mogao da se pogleda dobar fudbal (ali za evropske, ne samo za naše uslove), biće i publike. Do tada, dolaziće 1000 kretena koji između Danny Trejo-a i Leonarda Di Capria biraju ovog prvog.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Futurama

Post by Futurama »

Мислим да би требало спустити цене улазница за сваку трибину минимум за по 100 динара.
У реду је да запад буде скупљи од осталих трибина али не видим због чега би цена требала да буде изнад 300 динара када се узме у обзир и квалитет фудбала и комодитет трибине.
Post Reply