evo ja npr svaki dan pratim ovaj forum,od reci do reci,i na utakmicama sam redovan od 85 god,nikada se nisam isticao medju navijacima (sedim na zapadu) ali ovo sto kokanidja pise mi ima velikog smisla.Ne znam zasto svi cute i prave se ludi kada se vrlo dobro zna ko je od navijaca i zbog cega doveo do ove situacije,i pritom sada ti isti cute i ne oglasavaju se.MOGU SAMO DA KAZEM DA NIKAD,ALI NIKAD NI ZA KOJE PARE NE BIH PRODAO MOJU VOSU!!!!i znam da ce te mi sada napisati da je bolje da cutim jer nisam upucen.pa i nisam,ali to je zato sto bas ti navijaci smatraju da su oni FKV,a ko smo mi????FCVNS wrote:Kokanidja ili odjebi sve koji su zasrali ili nikog,nemoj selektivno da sejes pravdu...
Uprava
-
Re: Uprava
-
Sinko moj, i ja sam "sa strane". Svaki put kada je bilo ko na forumu pominjao nečije poreklo, upotrebljavao odvratni termin "dođoš", i slično, reagovao sam upozoravajući da se to nikada više ne čini. Toliko o tome sinko.ДушанСП wrote:Шта је штрецнуло те?А сад ћу је нешто да ти кажем,у делићима његовог текста има и истине,а највише је погодио то што је описивао поједине новосађане који гледају нас са стране као да смо пали с марса,и као да не навијамо за исти клуб,а редовнија смо публика од дотичних.Brick Liman wrote:Svaki sledeći tekst nabeđenog novinarčića plaćenog revolveraša koji se postavi na forum će biti obrisan. Ovaj neću dirati jer je ogledni primer kako novinske tekstove pišu gnjide, hulje, secikese i smradovi.
A njemu, pošto verujem da i dalje čita forum, poručujem da se nadam da ćemo se nekad sresti uživo.
Deca su posla u noc da se igraju ...
... MODERNA OMLADINA!
https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
... MODERNA OMLADINA!
https://www.youtube.com/watch?v=Md0lG-4nTFc" onclick="window.open(this.href);return false;
Zbog ove druge recenice,prva nema smisla...verni zapad wrote:ovo sto kokanidja pise mi ima velikog smisla.Ne znam zasto svi cute i prave se ludi kada se vrlo dobro zna ko je od navijaca i zbog cega doveo do ove situacije
-
pa ok....a jel moze onda neko da kaze sta se stvarno desava,da se konacno otvore karte i pocne resavati ova situacija?posto evo ja kao pasivni navijac ne vidim ni jedan jedini bar pokusaj firme da se odupre i nesto preduzme povodom ovih dogadjaja koji polako vode ka katancu.jedino sto mogu da zakljucim je da im to sasvim odgovara ili da moraju da cute jer su za uzvrat dobili nesto...FCVNS wrote:Zbog ove druge recenice,prva nema smisla...verni zapad wrote:ovo sto kokanidja pise mi ima velikog smisla.Ne znam zasto svi cute i prave se ludi kada se vrlo dobro zna ko je od navijaca i zbog cega doveo do ove situacije
@KoKanidja & FREAKS 1994
Momci, ima ovde dosta ne obaveštenih ljudi, i ja se smatram jednim od njih. Ali upravo to je razlog ove naše propasti. Zapravo razlog je Ćutanje!
Prećutkuju se mnoge stvari koje bi rasvetlile ovu našu nezavidnu poziciju a da bi je rešili moramo da iznesemo činjenice na sto.
Kapiram da je rivalitet između grupa i podgrupa nešto normalno i tako treba da bude! Ali mržnja ne sme da isplivava iznad.
Svima nam je cilj isti a to je jaka i stabilna Vojvodina. I to treba da imamo svi na umu kad se sedne da se raspravlja. I ako treba na svakih 5 minuta razgovora ili svakih 5 postova neko da vas podseća na to, neka. Kada sredimo stanje u klubu mogu rivalstva na tribini da se nastave, nikakav problem. Ali ako ne sredimo stanje shvatite da kluba neće ni biti a samim tim ni tribine! Zato karte na sto, da se vidi ko je šta uradio i ko šta može da uradi.
Još jednom ću ponoviti: Cilj nam je isti - Stabilna Vojvodina u kojoj se zna šta se može a šta ne!
Ako i dalje budemo gurali probleme pod tepih i prećutkivali istinu onda smo ga ugasili i svaki dalji razgovor ovde ili na bilo kom drugom mestu nema smisla.
Samo zajedno, sa svim našim manama i vrlinama možemo nešto promeniti!
Momci, ima ovde dosta ne obaveštenih ljudi, i ja se smatram jednim od njih. Ali upravo to je razlog ove naše propasti. Zapravo razlog je Ćutanje!
Prećutkuju se mnoge stvari koje bi rasvetlile ovu našu nezavidnu poziciju a da bi je rešili moramo da iznesemo činjenice na sto.
Kapiram da je rivalitet između grupa i podgrupa nešto normalno i tako treba da bude! Ali mržnja ne sme da isplivava iznad.
Svima nam je cilj isti a to je jaka i stabilna Vojvodina. I to treba da imamo svi na umu kad se sedne da se raspravlja. I ako treba na svakih 5 minuta razgovora ili svakih 5 postova neko da vas podseća na to, neka. Kada sredimo stanje u klubu mogu rivalstva na tribini da se nastave, nikakav problem. Ali ako ne sredimo stanje shvatite da kluba neće ni biti a samim tim ni tribine! Zato karte na sto, da se vidi ko je šta uradio i ko šta može da uradi.
Još jednom ću ponoviti: Cilj nam je isti - Stabilna Vojvodina u kojoj se zna šta se može a šta ne!
Ako i dalje budemo gurali probleme pod tepih i prećutkivali istinu onda smo ga ugasili i svaki dalji razgovor ovde ili na bilo kom drugom mestu nema smisla.
Samo zajedno, sa svim našim manama i vrlinama možemo nešto promeniti!
-
jednostavno mislim da je najnormalnije da svaki navijac bude upucen u desavanja,a ne da pojedinci budu iznad svih i donose odluke u ime svih navijaca.slazem se da treba da bude ekipa koja ce da pregovara i predstavlja navijace,to je i normalno ali isto tako mislim da tu grupu ljudi treba da izglasaju sve tri tribine,pa nisu samo navijaci sa severa pravi vojvodinasi (da ne kazem da je cak i obrnuto)posto znam njih dosta i sa severa kojima su odlasci na utakmice najmanje vezani za igru naseg tima i bodrenje istog.
moj pogled na sve ovo pocinje sa vaduzom,kada je pokrenuta inicijativa za smenu uprave,i koja se odjednom zaustavila.e sad moje pitanje je zasto???jel moze na to neko da mi odgovori???a sam sam zakljucio posle toga i dobio odgovor u tome da sam poceo da vidjam ljude koji su vodili tribinu po zapadu i istoku,a opet neke kao zaposlene u klubu,i sve mi je bilo jasno.druga stvar koja mi nikad nece biti jasna je cutanje tribine i gledanje prebijanje dva navijaca(jednog na istoku,bio prisutan,i jednog na zapadu,ustvari bulevaru jer je covek bezao),zar bi to u bilo kom klubu tek tako proslo????i sada ova stvar koja nam se desava.zar je moguce da ovo nije dovoljan razlog da Firma kao navijacka grupa ovog kluba ne ode tamo i istera gamad napolje??? E sad,ako je stvar u tome da zbog bilo kog razloga oni to ne mogu ili ne zele da urade,nek se sastanu sa ostalim navijacima drugih tribina i otvoreno to kazu,ali i da dopuste istima da urade sto se uraditi mora i da se nece mesati u to....a ne da ljudi strahuju od sopstvenih navijaca da li ce ih neko napasti ako ustanu protiv uprave,kao sto sam doziveo na zapadu kada sam i sam poceo da vicem uprava napolje pred kraj sezone...
moj pogled na sve ovo pocinje sa vaduzom,kada je pokrenuta inicijativa za smenu uprave,i koja se odjednom zaustavila.e sad moje pitanje je zasto???jel moze na to neko da mi odgovori???a sam sam zakljucio posle toga i dobio odgovor u tome da sam poceo da vidjam ljude koji su vodili tribinu po zapadu i istoku,a opet neke kao zaposlene u klubu,i sve mi je bilo jasno.druga stvar koja mi nikad nece biti jasna je cutanje tribine i gledanje prebijanje dva navijaca(jednog na istoku,bio prisutan,i jednog na zapadu,ustvari bulevaru jer je covek bezao),zar bi to u bilo kom klubu tek tako proslo????i sada ova stvar koja nam se desava.zar je moguce da ovo nije dovoljan razlog da Firma kao navijacka grupa ovog kluba ne ode tamo i istera gamad napolje??? E sad,ako je stvar u tome da zbog bilo kog razloga oni to ne mogu ili ne zele da urade,nek se sastanu sa ostalim navijacima drugih tribina i otvoreno to kazu,ali i da dopuste istima da urade sto se uraditi mora i da se nece mesati u to....a ne da ljudi strahuju od sopstvenih navijaca da li ce ih neko napasti ako ustanu protiv uprave,kao sto sam doziveo na zapadu kada sam i sam poceo da vicem uprava napolje pred kraj sezone...
Па очигледно нам није свима циљ исти...Stexman wrote:Svima nam je cilj isti a to je jaka i stabilna Vojvodina.
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Drago mi je što su se KoKanidja i FREAKS 1994 na vreme zaustavili, jer koliko god da sam pobornik ideje da sve što se tiče kluba MORA biti 100% dostupno javnosti, toliko ova borba između grupa NE SME. Što se tiče odnosa grupe prema raznim pitanjima, neko je dobro ranije rekao, obratite se direktno grupi ukoliko vas interesuje njihov stav. Ja sam navijačku tribinu napustio davnih dana, nedugo nakon prelaska na sever, jer mi se još tada nije sviđalo kuda ide priča. Daleko od toga da sam indiferentan prema dešavanjima tamo, bilo mi je drago kada je počela ekspanzija, kao što mi je sada žao što se stvari raspadaju, ali nijednog trenutka neću dozvoliti sebi da tražim od njih da meni pravdaju svoje postupke ili polažu račune.
Klub i trenutna situacija u njemu se ne mogu rešiti silom, jer 30 ljudi je malo, 100 nedovoljno jer uvek može da se nađe dovoljan broj za odgovor ili neko unutra ko može biti kupljen ili ucenjen, a 1.000 organizovanih ljudi na žalost nemamo. Postoje i pametniji, doduše sporiji načini za rešavanje. Brke ćemo se rešiti kada služba koja ga je postavila nađe adekvatnu zamenu. Fudbalski klub sa potencijalom koji ima Vojvodina je suviše opasan da bi bio ostavljen bez nadzora i uticaja. Pobogu ljudi, da li zaista mislite da država sebi to sme da dozvoli? Sva sportska dešavanja su odavno prestala da imaju veze sa sportom, u svetu su postala izvor zarade kroz legalan biznis, kod nas su odličan instrument za politička nadmudrivanja i potkusurivanja, zaradu ispod žita, a delom i legalan biznis (ovaj deo doduše ozbiljno postoji samo kod blizanaca, mada je kod njih pitanje gde pare od tv prava, dresova i drugih brendiranih artikala završavaju)
Za kraj, ima jedan lep tekst, koji treba sa vremena na vreme ponovo pročitati, čisto da ne izvetri ideja naših predaka
http://www.fkvojvodina.com/secanja.php? ... edini+klub
Klub i trenutna situacija u njemu se ne mogu rešiti silom, jer 30 ljudi je malo, 100 nedovoljno jer uvek može da se nađe dovoljan broj za odgovor ili neko unutra ko može biti kupljen ili ucenjen, a 1.000 organizovanih ljudi na žalost nemamo. Postoje i pametniji, doduše sporiji načini za rešavanje. Brke ćemo se rešiti kada služba koja ga je postavila nađe adekvatnu zamenu. Fudbalski klub sa potencijalom koji ima Vojvodina je suviše opasan da bi bio ostavljen bez nadzora i uticaja. Pobogu ljudi, da li zaista mislite da država sebi to sme da dozvoli? Sva sportska dešavanja su odavno prestala da imaju veze sa sportom, u svetu su postala izvor zarade kroz legalan biznis, kod nas su odličan instrument za politička nadmudrivanja i potkusurivanja, zaradu ispod žita, a delom i legalan biznis (ovaj deo doduše ozbiljno postoji samo kod blizanaca, mada je kod njih pitanje gde pare od tv prava, dresova i drugih brendiranih artikala završavaju)
Za kraj, ima jedan lep tekst, koji treba sa vremena na vreme ponovo pročitati, čisto da ne izvetri ideja naših predaka
http://www.fkvojvodina.com/secanja.php? ... edini+klub
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...
Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
Одгледао сам Равну Гору вечерас и не могу а да не приметим невероватну сличност у дешавањима.
Па ми као да је у Србији почео II светски рат.
Немачка (партизан) почела окупацију... Недићевска управа...ултраси се деле на четнике и партизане, а народ (већина обичних навијача) услед недостатка информације тотално збуњени и не знају на коју ће страну...
Само се надам да нам и судбина неће бити иста, па да заглављени у рововима подела, дочекамо сличне ''ослободиоце"
Дозовимо се памети док је време. Састанак што пре, па да се погледамо у очи и макар пробамо да нађемо неко решење
Па ми као да је у Србији почео II светски рат.
Немачка (партизан) почела окупацију... Недићевска управа...ултраси се деле на четнике и партизане, а народ (већина обичних навијача) услед недостатка информације тотално збуњени и не знају на коју ће страну...
Само се надам да нам и судбина неће бити иста, па да заглављени у рововима подела, дочекамо сличне ''ослободиоце"

Дозовимо се памети док је време. Састанак што пре, па да се погледамо у очи и макар пробамо да нађемо неко решење

Vojvodino znaj, da tebe volim ja i dok sam živ, ja bodriću te moja jedina...
-
Ne vezano direktno za ovaj post, ali kad god udjem na ovaj forum vidim ovu personu Minju kako uzima navijace sa severa u usta, pljuje nas kolektivno, sve mu smeta, rad grupe, delovanje, ljudi sa severa, smetaju mu i dobrotvorne akcije zato sto se napise izvestaj, po njemu je to marketing, itd. Truje ovde, ubacuje crv sumnje, mrznja prema Firmi mu izbija iz postova, a to nam je toboze saborac, novosadjanin, vojvodinas... A ima ovde jos ljudi koji dolivaju ulje na vatru krijuci se iza svojih nikova.Minja wrote:Vic dana, bez ljutnje. Da li si siguran da ste vi ikada zapravo bili saborci?Milan wrote: Isto tako se nadam da je kod bivsih saboraca sa tribine, a sada stalno zaposlenih u klubu, ostalo navijacke svesti i ljubavi prema Vojvodini, te da ce poceti za nju da se bore, a moralno bi bilo i da podnesu ostavke na svoje funkcije.
Ne poznajem coveka licno ali me je sramota kad vidim da je limanac. Olabavi druze sa tim provokacijama, postoji i svet izvan ovog virtuelnog, ne mozes konstantno da sejes mrznju prema nama i da ta rec lebdi u vazduhu zato sto ovde ne pisu firmasi. Jel poenta da ovde stoje razne bljuvotine i provokacije pa da svaki novi klinac udje ovde i kaze, ova Firma je losa grupa. Jel to doprinos koji daje ovaj forum navijanju za zajednicki nam klub? Jel se na Firminom forumu pljuju navijaci sa ostalih tribina?
Po mom misljenju novosadjani kao ovaj Minja i jos dosta ljudi koji pljuju na sve strane po Firmi su vise naskodili navijanju za Vojvodinu u zadnjih 3-4 godine nego recimo cigani i grobari zajedno. Izjednacuju sve ljude na nasoj tribini, po njima svi smo mi isti, ko kad bi ja rekao da su svi na zapadu kao Capelja zato sto i on ide na zapad. Kad se stvori atmosfera da novosadjani pljuju po svojim sugradjanima umesto da stajemo iza istog cilja, to sigurno daje dosta veliki doprinos situaciji koju gledate na nasim tribinama. A pritom to su uglavnom ljudi koji nikad nisu mrdnuli dupetom i uradili nesto konkretno za klub, nesto konkretno za promovisanje navijanja za FK Vojvodinu, jedino znaju da lece svoju sujetu ovako virtuelnim putem, da daju svoju ocenu tudjim postupcima, pljujuci po tudjem trudu!
Nemam nameru da se prepisujem ovde sa nekim, napisao sam ovo u nadi da ce se neki ljudi malo zamisliti, i pokusati da shvate kakav uticaj imaju ova piskaranja po forumu. Za razliku od mnogih ovde, umesto pisanja ja cu se posvetiti tome da nesto konkretno uradim povodom 100godisnjice kluba i 25godina grupe.
Last edited by the firm liman on Mon Jan 13, 2014 12:54 am, edited 1 time in total.
- никад агенција фкв
Да будем искрен,мислим да ће та прича око решавању проблема ићи мало теже... 

- One and only
Ne zelim da ulazim u raspravu, ali na ovo pitanje cu odgovoriti umesto Minje. Da, pljuju se. "Go Go west debils",...the firm liman wrote:Jel se na Firminom forumu pljuju navijaci sa ostalih tribina?
United of Vojvodina
Po mom mišljenju Minja ima više godina na tribini, nego što 90% severa ima godina života. Čovek je promovisao Vošu svojim stavom (samom činjenicom da navija, podržava), radom na sajtu (kad ni jedan drugi klub to nije imao, ne tako), fotografisanjem, SAVESNIM I POŠTENIM radom u FK Vojvodina - čime se malo ko od uprave može pohvaliti (posle godina rada u klubu, čovek nije izvukao ni jedan svoj dres - sebi - neki bi rekli - ludak).the firm liman wrote:Po mom misljenju novosadjani kao ovaj Minja
Pametan čovek voli kritiku - zato što mu pomaže da uvidi i ispravi svoje greške. Plaši se tapšača po ramenu, ne onih koji te kritikuju.
Inače meni je isto muka od severa - par kriminalaca i baraba su poveli svoju priču, uveli svoja pravila - to nije tribina gde se osećam kao kod kuće. Nije uvek bilo tako.
P.S.
Uz to - nekad smo bili gospodski klub gde su navijači imali istočnu tribinu - sa koje se mogao i gledati fudbal - po tome smo bili posebni, sada smo kao i 99% ostalih - sever za navijače. Meni se ono pre više sviđalo, ali to je čisto subjektivno, moje viđenje.
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Sve se slažem, ali ipak je važno šta ko radi, a i šta je radio. Kad neko ko podržava klub 30 i kusur godina kaže nešto protiv tog kluba, to onda ipak ima neku težinu, koliko god mi bili svi jednaki. Bar da se čovek zamisli, a ne da ga opljuje kao "petu kolonu". Mene je lično pogodilo ovo:Minja wrote:Ceo problem koji trenutno JEDE navijacku scenu, samim tim i ceo klub, su te proklete stare zasluge. Svaki Slaninar je podjednako vredan i bitan. Imamo situaciju da je uzak krug umislio da je elita, da sve pocinje i da se sve zavrsava sa njima.Rivelinjo wrote: Po mom mišljenju Minja ima više godina na tribini...
"Po mom misljenju novosadjani kao ovaj Minja... ....su vise naskodili navijanju za Vojvodinu u zadnjih 3-4 godine nego recimo cigani i grobari zajedno."
A i ovo:
"Ne poznajem coveka licno ali me je sramota kad vidim da je limanac."
Ispadne da svi koji kritikuju su ustvari neprijatelji. Da radimo protiv Vojvodine?!?! Još bih svašta rekao, ali nekako verujem da smo svi mi ipak na istoj strani, da volimo Vošu, pa i ako ne mislimo isto, ne treba da se pljujemo i koljemo međusobno. A kritika je uvek dobra stvar, i manje opasna od neosnovane pohvale. Da pričamo kako smo svi super i kako je sve super, a klub u propasti, tribine prazne...
Sve što se uradi brzo, mora se raditi iz početka - polako.
Potpuno je besmisleno svađati se u smislu ko je veći navijač i duže na stadionu. Takvoj priči nema kraja. Suština je u potpuno drugom pitanju: kako neki od navijača mogu da biraju upravu i time direktno utiču na sudbinu kluba, a drugi ne mogu? Šta je sa bilo čijom odgovornošću što su tri igrača prešla kod grobara, a klub za to očigledno neće dobiti ni kinte? Što je za trenera izabran onaj ko je izabran? Odnosno, zašto sada ti vajni članovi skupštine ne smene upravu koju su izabrali, pošto je valjda sada i njima jasno da ta uprava uništava klub? Nije suština u tome što su ti igrači prešli, suština je u tome da prelascima igrača u redove tog šljama mi postajemo klub ranga Javora i Smedereva, koji snabdeva stubove srpstva igračima za džabe po nečijem nalogu. Na stranu što ja mislim da se s njima groblje neće mnogo usrećiti. Da li će neko od članova skupštine koji su birali ovakvu upravu barz priznati grešku?