100 godina kluba
- kafe bagdad
Re: 100 godina kluba
Догод су на челу града испоставе Београдских партија и послушници истих нема нам напред ни као граду ни као клубу који треба да сарађује са градом. Не би ме изненадило да у одбор уђу и Џаја и Толе 

Sve partije su ispostave beogradskih partija, cak i najvise one koje se isticu da su kao lokalpatriote. No to je vec politika pa da ne bih gusio temu.
Ovo je vec postala sprdnja sa klubom, samo me zanima da li oni stvarno misle da rade dobro. Sta kaze Capelja sada, hoce li opet da j*** mater navijacima kluba za koji je on nekada navijao. Crni flor cu da nosim za 100 godina.
Ovo je vec postala sprdnja sa klubom, samo me zanima da li oni stvarno misle da rade dobro. Sta kaze Capelja sada, hoce li opet da j*** mater navijacima kluba za koji je on nekada navijao. Crni flor cu da nosim za 100 godina.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Uprava napolje...cibe tamo krmanjonci nesposobni....
- Ultra slanina
Da li ima još kalendara da se kupi? Kupio bih još jedan.
Inače sve pohvale za kalendar, svaka čast ekipi koja je radila pripremu i koja se iscimala oko štampe
Najbolji mi je oktobar mesec, iako ga mrzim
Imam 2 pitanja: ko je šatirani golman? Mesec septembar je u pitanju. I da li je Kizito namerno izostavljen sa kalendara zbog odlaska u incestoidni tim?
Inače sve pohvale za kalendar, svaka čast ekipi koja je radila pripremu i koja se iscimala oko štampe

Imam 2 pitanja: ko je šatirani golman? Mesec septembar je u pitanju. I da li je Kizito namerno izostavljen sa kalendara zbog odlaska u incestoidni tim?

Koliko znam nema više kalendara.
Šatirani golman je Vlada Avramov, ali ni ja ne znam šta je sa frizurom.
Šatirani golman je Vlada Avramov, ali ni ja ne znam šta je sa frizurom.

0.0625
http://www.fkvojvodina.rs/2014/02/svi-s ... -jubileja/" onclick="window.open(this.href);return false;
У свом кварту ти си херој,
И твоја улица твој је дом!
https://www.youtube.com/watch?v=sY6pBCx2cMI" onclick="window.open(this.href);return false;
И твоја улица твој је дом!
https://www.youtube.com/watch?v=sY6pBCx2cMI" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepo su se setili da se skupe na manje od mesec dana od rođendana. A podsetiću da je rabren još juna meseca 2011., na tribini koja je organizovana u Skupštini grada, tvrdio kako se uveliko krenulo sa planiranjem i organizacijom stogodišnjice. Fino napreduju...
POŠTO OBRAZ ???!!!
- Toto Riina
Slaninari ce imati svoju proslavu u martu, a sta ce bivsa uprava da organizuje u junu, je** mi se 

- FREAKS1994
Једини заговорник против 6. марта је Бора Миросављевић. Стварно не знам због чега, а можда је Подбара дао одговор у једном свом посту (монографија).
У статуту стоји да је клуб основан 6. марта и другачије не може.
Ne znam zbog čega je za tu novu knjigu ( monografiju FK Vojvodine) gsn Mirosavljeviću problem 6 mart, kao dan osnivanja Kluba, kada je cela godina jubilarna?Što knjiga baš mora izaći iz štampe 6 marta 2014, uopšte mi nije jasno, pa da zbog nje gsn Bora menja istoriju Kluba?Ako je to glavni razlog da gsn Mirosavljević seli datum osnivanja u jun mesec, onda je to velik sebičluk autora (da datumom izdavanja podiže značaj knjge).FREAKS1994 wrote:Једини заговорник против 6. марта је Бора Миросављевић. Стварно не знам због чега, а можда је Подбара дао одговор у једном свом посту (монографија).
Tu knjigu će, uvek, rado kupiti svaki iskreni Vojvodinaš, jednako i u martu i u junu, osvojili Kup ili ne.Ustvari, odavno mi taj Kup ništa ne znači.Naprotiv, preko eventualnog osvajanja istog, time bi u veliku istoruju Kluba nezasluženo ušli ljudi koji su se samo sticajem društvenih okolnosti ,,našli na pravom mestu u pravo vreme".
Kad smo već kod Monografije u Dnevniku je izašla najava :
Најкомплетнија монографија црвено-белих
Ажурирано пре 20 часова 18 минута
Фудбалски клуб Војводина и њени многобројни симпатизери ове године славе изузетно вредан јубилеј – читав један век постојања најстаријег клуба у најелитнијем фудбалском такмичењу у нашој земљи. Очекује се да се јубилеј најдостојанственије обележи, као што доликује клубу славне и ничим неокаљане прошлости.
Enlarge Close Вељко Алексић 1957–1966.Поједине акције већ се одвијају. У Музеју Војводине одржан је састанак историчара, публициста, архивара и колекционара, на којем је договорено да се организовано приступи прикупљању грађе за изложбу посвећену 100. годишњици ФК Војводина. Изложба би била, највероватније, одржана на крају јубиларне или почетком наредне године, да би на њој могле да буду приказане и активности клуба током 2014. године.
Пре неколико дана је на свечан начин откривена биста др Косте Хаџија, једног од оснивача ФК Војводина. Изашао је из штампе и репрезентативни календар клуба за јубиларну годину, у којем су објављене фотографије из историјске монографије аутора Боривоја Миросављевића „Првих сто”, коју издаје наше предузеће „Дневник Војводина прес”.
Књига је припремљена за штампу, али ће сачекати крај пролећне такмичарске сезоне, да би у њој били комплетирани резултати. Постоји и нада да се у току пролећа Војводина домогне и свог првог трофеја у Купу Србије, што би, неизоставно, морало да буде забележено у јубуларној књизи.
„Дневник” ће ускоро почети да објављује и фељтон којим ће, на најбољи начин, промовисати и књигу „Првих сто”, која ће се појавити по завршетку такмичарске сезоне.
У тој јединственој књизи, највећој и најкомплетнијом у историји Војводине, биће, између осталог, објављен списак са именима свих који су до сада носили црвено–бели дрес. Наравно, биће објављена и имена најзначајнијих клупских функционера, оних који су у њему били запослени па и најзначајнијих мецена.
Регистар ће сигурно изазвати велико интересовање, јер представља својеврсни споменик свим правим, највећим војводинашима. А да би био што потпунији и тачнији, да има што мање евентуалних пропуста, „Дневник” је одлучио да га у целости, са око 3.000 имена, објави у акцији „12. играч Војводине”.
БРАНИЛИ СУ БОЈЕ КЛУБА:
А
Абт Золтан 1923.
Абубакар Оумару 2010–2013.
Аврамов Мита Влада 1992–2002.
Аврамов Пера 1973–1978.
Аврамовић Вељко Ђурица 1947–1952.
Аврамовић Никола Зоран 1988.
Аврамовић Ратко Ера 1936.
Аврамовић Слободан 1968.
Агбаба Милан Ненад 1993.
Агоштон Јосип 1966–1968.
Адам Садик 2010.
Адамовић Александар Божидар 2001–2004.
Адамовић Александар Божидар 2001.
Адамовић Аница 1987.
Адамовић Драган Зденко 1986–1987.
Адамовић Мара 1980–2005.
Адамовић Миленко 2002–2007.
Ађуру Наемека Фавоор 2009–2013.
Азуки Ласло 1973–1975.
Ајвазовић Ињаз 1972.
Ал Рабти Ибрахим Надер 2004.
Аларгић Петар Драган 1988– 1991.
Албашовски Груја 1967–1969.
Алексијевић Илије Дејан 1991.
Алексић Душан Мирослав 1989–1990.
Алексић Недељко Даниел 2003.
Алексић Бранко 1946.
Алексић Велиша Љубиша 1996–1999.
Алексић Вељко 1957–1966.
Алексић Данијел 2008–2010.
Алексић Здравко 1966–1968.
Алексић Јован Ћуфте 1925–1928.
Алексић Коста Коле 1940–1949.
Алексић Лука Звездан 1999.
Алексић Марко 1996–1999.
Алексић Милан Мирко 1996.
Алексић Мирко 1994–1999.
Алексић Недељка 2005–2010.
Алексић Рајко Марко 1998.
Алексић Рајко 1965–1978, 1994–2009.
Алексић Чедомир Батрић 2003.
Алексоски Дарко Драган 2006.
Алемпић Душан 1986–1988.
Аливодић Енвер 2013.
Алија Стефан 2012.
Алија Узаир Хакија 2002.
Алијевић Ерол Давор 2001.
Алијевић Несим 1963.
Алимпић Стојан 1931–1937.
Алмами Мореира 2012–2012.
Алмаши Рудолф 1976–1978.
Амочета Душан 1963–1964.
Андрејић Сава 1955–1958.
Андрић Влада 1921–1927.
Андрић Душан 1969 –1970.
Андрић Милан 1948–1951.
Андрић Слободан Душан 1993.
Андрић 1921.
Анђелић Миладин 1979.
Анђелковић Владимир Никола 2008.
Аникић Бранислав 1977–1979.
Анић Милан Дарко 1995–1996.
Аничић Момчило Драган 1984–1985.
Аничић Хектор Неца 1946–1949.
Антанасић Слобан Богдан 1998.
Антанасић Слободан 1975–1978.
Антић Драгољуб Горан 1995.
Антић Мирослав Саша 2001–2002.
Антић Станислав Саша 2000.
Антић Станислав Саша 1988–1991.
Антонић Живко 1955.
Антонић Илија Мачак 1919–1932.
Антонић Мирослав Владимир 2003.
Антоновић др Никола 1919–1923.
Антунић Жељко 1982.
Од сутра сваког дана по двеста имена
Читаоци имају прилуку да се упознају са списком црвено–белих, поређаних по азбучном реду од А до Ш, и да нам се јаве ако утврде да је изостављено или погрешно написано име неког члана клуба Војводина или периода у којем је то био. Примедбе се могу послати аутору књиге на мејл мироборЖопен.телеком.рс или на телефон 063 730 64 37, као и на посебно отворени мејл „Дневника” monografijafkv@dnevnik.rs или на телефон 021 480 68 02.
Фотографије, плакати, улазнице...
Уз сваки списак имена биће и по једна фотографија играча. Ако неко од читалаца предложи допуну списка, било би пожељно да достави и фотографију, нарочито ако је у дресу Војводине, што је најбољи доказ да је предложени заиста носио дрес црвено–белих. Апелујемо на читаоце да нам доставе и друго што сматрају да заслужује да буде објављено у књизи „Првих сто”: фотографије, документа, писма, плакате, улазнице, значке... Ово је прилика да се појаве на правом месту и сачувају за нове генерације.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Trenutno (verovatno) nije, ali je čovek koji je veoma dugo bio u Klubu, mnogo učinio za njega i zaslužan je za mnoge izdate knjige o Vojvodini, kao i velik autoritet za sve nas koji volimo Vojvodinu, pa čak i za one koji je ne vole.Camel wrote:A Bora je u Klubu?
Njegova reč nije kao bilo čija druga.Kada on kaže da je Vojvodina osnovana u junu, onda to unosi veliku konfuziju u datum osnivanja, iako čak i njen najznačajniji i najpoznatiji Osnivač Dr Kosta Hadži govori o martu.Ja ću uvek biti na strani Dr Koste Hadžija, kao i sećanja ljudi koji su učestvovali u osnivanju FK Vojvodine, više nego na strani i vrhunskog hroničara Fudbalskog kluba Vojvodina, bez obzira koliko poštovao rad i zasluge gospodina Mirosavljevića.
Meni samo nije jasno zašto je ugledni hroničar, gospodin Mirosavljević, doveo u sumnju vreme osnivanja našeg Kluba u teškim vremenima (samo par meseci pred Prvi svetski rat, ne možemo ni očekivati neke pisana Osnivačka dokumenta), radi nekih dnevnih i tehničkih pitanja?
Toliko.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Niko ne spori istorijske cinjenice i biografiju gospodina Mirosavljevica i ne pokusava da ospori sav trud, energiju i doprinos Klubu kroz visedecenijsko angazovanje. Moje pitanje se pre svega odnosilo na poziciju u Klubu. Koju on to funkciju u Klubu ima, kada ima tu moc da uprava zbog njega gazi statut ili je Bora samo izgovor za pomeranja datuma centralne proslave?
ostalo 13 dana do 100 godina kluba,nigde nikakvih najava,niko ne zna koji je plan proslave,apsolutno nista ovo je jezivo kao da se nista ne desava ne bi me cudilo da nisu ni poceli sa pripremama vec cekaju da gledaju sutra zvezdu i partizan
- никад агенција фкв
100 година туге ,среће и бола!