Kup Srbije - sezona 2013/14

Locked
ultra komsa

Re: Kup Srbije 1/2 finale: Vojvodina-Spartak 1:0

Post by ultra komsa »

A.C.A.B.!.F.C.V. utisak veceri,koji mozgovi od stopiranja na putu do stadiona do ponasanja na kraju...doslo 200 seljana pa umislili da su smekeri...Sto se tice utakmice potajno sam se nadao da ce nas spartak ubiti zbog trauma od finala i onda opet pobedimo i tako se vraca ono staro...odlicno odradjena utakmica,lazar je trebao da dotuce goste,al sta je tu je.Mali Babic vrh!Gacinovic isto...jaooo jel moguce da cemo opet u finaleeee?????
Firmson89

Post by Firmson89 »

ultra komsa wrote:...jaooo jel moguce da cemo opet u finaleeee?????
Ништа још није сигурно наравно, али и мени је некако ово утисак јучерашњег дана... :greenbutt:
Што се саме утакмице тиче, све је већ речено. Само нека гризу !
Forza Voša

Post by Forza Voša »

Moje viđenje igre Poletanovića i Radoje (vidim da ima dosta "kritika" na njihov račun):

1) Trčali su i napred i nazad (kapa dole za to) za razliku od nekih (22).
2) Mislim da im fali treći ispred ili iza njih kako bi timski mogli zadržati loptu, napraviti višak, pokrivati prostor, ... Juče 22-ojka nije to radila, ali zato ulaskom Serđa (vidim da su ga mnogi pohvalili) naša Voša je u sredini delovala moćnije i napred i nazad, lakše stvarala šanse (mislim da smo u poslednjih 10 min imali tri-četri odlične šanse (Gaćinović, Živković, Veselinović i Alivodić) + ona kontra tri na jedan (Nastić, Veselinović i Alivodić koja nije završena jer je Laza pokušao kroz noge jedinom igraču u odbrani Spartaka da doda loptu Enveru koji bi izašao sam da je ta lopta prošla) i kontra dva na jedan Laze i Envera kada je Laza po zemlji ubacio loptu a jedini spartanac istu izbacio u korner).

Nadam se da će ova 22-ojka od vikenda ponovo biti Stojanovic a ne duh Kasper (vidim samo dres koji se kreće) koji se nevidi ni u napadu ni u odbrani 80 min.
„Hasta la Victoria Siempre!“
Turija

Post by Turija »

laki wrote:
playmaker wrote:Vidim da to niko ne spominje ali...

Ja sam od Milinkovic-Savica video za to malo sto je igrao vise nego od Poletanovica i Radoje zajedno.
Imao je jedno 5 kontakata sa loptom i sve je maltane radio iz prve i uz to dva puta izbacio u sansu naseg igraca.

Decko ima tehniku i pregled igre! :idea:
Zato sto su juce Radoja i Mare imali malo losije izdanje nego obicno sa loptom u nogama, pogotovo Radoja, a Milinkovic je imao najbolje izdanje do sada sa loptom u nogama.
E sad: bez lopte u nogama Mare i Radoja su doktori za Milinkovica i zato se on jos uvek ne moze ni meriti sa njima dvojicom. Mali Mijat je sa i bez lopte jednako opasan i koristan igrac, zato je vec dostigao jedan visok nivo igre. U defanzivi je takodje fenomenalan.
Složio bih se ovde sa Lakijem.Gledao sam utakmicu preko TV, pa ne mogu baš reći da sam video kao oni što su bili na stadionu, ali se videlo (i na TV) koliko su Poletanović i Radoja (pogotovo), igrali bez lopte, otvarali se.Poletanović isto dobar (osim sa izvođenjem kornera).Generalo nismo imali slabog igrača.Stojanović samo nije odigrao kako je do sada, a Veselinović predugo držao loptu u posedu - falilo mu je brže oslobađanje.Kad smo kod njih dvojice (Stojanovića i Vaselinovića), kako je već ovde neko napomenuo, možda bi stvarno bilo daleko bolje da zamene mesta i uloge.Nekako mi se čini da je Lazar jači na polušpicu, a Stojanović u samom špicu, jer se vidi da je Stojanović opasniji u skoku u protivničkih 16, a čini mi se i brži i eksplozivniji?
U prvom poluvremenu bled, ali u drugom, najzad, prepoznatljiv Alivodić.Nadam se da će početi da se snalazi u o ovoj novoj ekipi Vojvodine.
Žakula bez posla, Živković se sve bolje snalazi na desnom beku, Nastić sve sigurniji u defanzivi,Pekara standardan, Babić izvanredan, pogotovo u predaji lopte (vrhunska igra).Alivodić, najbolje poluvreme ove sezone, Stojanović slabo primetan (da mu je prošlo par zamišljenih dodavanja, bio bi junak meča, ovako su to Gaćinović i Babić).Veselinović mora brže da se oslobađa lopte, inače veoma borben i zahvalan igrač, pogotovo našem veznom redu, jer im pomaže u organizaciji igre u napadu. Milinković sa 2-3 odlična dodavanja skrenuo pažnju na sebe.U igri ove mladeži fali (i to jako) još samo Ivanić.Verujem da bi uz njega (Ivanića) u organizaciji igre na sredini terena Radoja i Poletanović imali ono što im fali - kao što nam fali u ekipi i šut(er) sa distance.
Sve u svemu, dobro drugo poluvreme, a rezultat opasan.Nadam se da ćemo ipak mi u Finale.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Grba_NS
Moderator

Post by Grba_NS »

Ivanić nema bog zna kakav udarac, to nije nešto po čemu se izdvajao (u mlađim kategorijama). Milinković-Savić ima daleko bolji šut. Ivanić je igrač koji je izuzetno inteligentan, odlikuje ga odlična kontrola lopte i igra 1 na 1, 1 na 2, naročito u situacijama kad se ekipa brani od presinga pa treba izneti loptu. Tu je neprikosnoven i to je nešto što nisam video kod nijednog igrača. Što se tiče Sergeja, on se apsolutno ne može porediti sa Stojanovićem jer je u svakom fudbalskom segementu za klasu bolji od njega (Stojanovića) - tehnika (šut, prijem, predaja), kreacija/ideja, pregled igre, jedino je igra glavom je nešto gde Stojanović (možda) ima malu prednost.Ono što on trenutno pruža nije ni mali delić onog što zna i može, samo treba kontinuitet igara i trener koji će to iz njega izvući (da li imamo i jedno i drugo to je već pitanje). I još nešto, nemojte da vas zbunjuje njegov nezainteresovan stav, to je prosto njegov stil, otkad ga znam i gledam, ali je uvek i u svakoj ekipi uz taj stav bio igrač sa najvećim/najboljim učinkom na terenu. Svakako da mu fali brzine/eksplozivnosti (čitao sam da je neko to spomenuo), ali on to drugim kvalitetima nadopunjuje.
laki

Post by laki »

Slazem se sa Turijom, mislim da bi jako bilo lepo isprobati varijantu da Stojanovic igra klasicnog spica a Laza da igra poluspica, jer i ovako je cesto u toj ulozi (Laza), jako lepo pomaze veznom redu za razliku od Stojanovica ciji je najveci adut skok igra. Ponovicu da bih zaista na sledecoj tekmi voleo da vidim tu postavku u napadu koju sam pomenuo.
Image
Red Marquis
Moderator

Post by Red Marquis »

Složem se sa gore navedenim. U par navrata sad u sredu je Laza vraćao se nazad po loptu, započinjao kontru, lopta ide na krilo, ali onda Živković ili Enver moraju da zalamaju da bi se sačekao neko od naših u šesnaestercu. Plus što je Stojanović statičniji od Veselinovića. Ono što me muči je što je Stojanović malo mlak za špica, ali što da ne isprobati to protiv Nišlija, ionako smo opet počeli da igramo ligu bez briga.
Io odio Belgrado
Robi_D_Slanna

Post by Robi_D_Slanna »

Prvo valja naglasiti da je cela ekipa odigrala vrlo dobro - odlično, čak je i Alivodić shvatio da nema više Vuleta... Jedino što mi nikako ne ide u glavu je onaj Stojanović i hvalospevi o njemu koji ne prestaju. Svaku utakmicu koju sam gledao do sada je bila ista priča: nema ga nigde, iz 5 kontakta sa loptom doda tri korisne, nema ga u skoku, nisam video da je brži od bilo kog štopera i kad mu konačno serviraš loptu on šutne šmrljavo. I svaki put kad ga zameni Serđo ekipa živne. Sve u svemu, dečko zaslužuje da mu aplaudiramo kad izlazi sa terena, ali bi najbolje mogao da ga opišem kao stelt varijantu Škuntelara. U stvari, to je klasičan menadžerski igrač (kakvih smo se zadnjih godina nagledali kod blizanaca, za koje se interesuju Real i Barsa a na kraju završe u Genčlrštagod) i, ako nama stvarno neko nudi za njega milion, treba to uzeti dok se ne predomisle. Mada ne mogu da verujem da on vredi duplo više od Kosovića (koji koliko vidim propada kod Vignje u Ujpeštu).

Još jednom, momci su odigrali odlično, svi zaslužuju pohvale, šteta je samo što ih nismo dobili sa većom razlikom... U svakom slučaju, ako u revanšu momci prikažu pola od ovoga, prolaz dalje ne bi trebao da se dovodi u pitanje :cheers:
Jedem belog luka i slanine, trebalo ne trebalo, jer tako sam u mogućnosti...
Matador

Post by Matador »

Publike više nego očekivano, mada je i ovo žalosno.
Žakula -po meni bolje rešenje od Jovanića, koji ne izlazi na centaršuteve. kako su krenuli ovog proleća da sviraju penala protiv nas (već 3), Žakula je dosta bolje rešenje
Nastić - standardno dobar i požrtvovan. kada izgubi loptu odmah se vraća nazad i ispravčja grešku
Živković - i do sada je pokazao da ima talenta, ali danas je mnogo bolje sarađivao sa Alivodićem, kao nekada onaj...kako se zvaše...
Pekarić - nisam ga puno ni primetio, ali čini mi se bez većih greški...
Babić - dečko MORA da igra u mesto Đurića! za koplje je bolji od njega. na svaku loptu ide, a ne propliva kao Đura. dosta smireno igra i mislim da je bio neprelazan
Radoja i Poletanović - ništa specijalno od njih, nešto bolji Poletanović. generalno, nekoliko olako izgubljenih lopti na sredini terena
Gaćinović - bolje nego inače, agresivniji, hrabriji
Alivodić - u poslednje vreme nije igrao kako je umeo, ali ovo protiv Spartaka je ličilo na njege. konačno dobri centaršutevi, puno ponavljanja u saradnji sa Živkovićem, nekoliko ulazaka sa strana u 16m. za borbenost se zna
Veselinović - možda se i ne primećuje puno njegov uticaj, ali rekao bih vrlo dobar, mada nije imao neke prilike, osim onu na kraju utakmice
Stojanović - stvarno ne vidim svrhu da on bude među 11. totalno je neprimetan, a i kad ga primetimo bolje da nismo...
Milinković-Savić - tehnički potkovan, školovan igrač, jak u duelima i u vazduhu i na zemlji. 2-3 perfektne lopte, ne boji se protivnika i ne igra onako pipavo kao mnogi. jednostavno mnogo bolji i korisniji od Stojanovića, mora da igra celu utakmicu!
Puškarić se ni nije naigrao, tako da o njemu ništa...
MiSmoFKV!

Post by MiSmoFKV! »

Sad me je posetio Matador, za mene je najbolji fudbalski potez bio izbacivanje Gacinovica 1 na 1 od strane Milinkovic-Savica. Ucinilo mi se za trenutak da gledam ligu sampiona. :D
EDIT: Sad sam ponovo pogledao snimak, i vidimda to dodavanje spoljnom nije izbacilo Mijata 1 na 1, nego je on svojim driblingom to ucinio. Ali opet svaka cast i jednom i drugom.
Ono na sta imam zamerku je slaba realizacija, da ne kazem mlak sut, mora to jace, pa niste curice. D.T. :D
budababa

Re: Kup Srbije 1/2 finale: Spartak-Vojvodina (0:1), sreda 15

Post by budababa »

ODREĐENI su i tremini odigravanja revanš mečeva polufinala Kupa Srbije. U sredu 9. aprila duel Spartaka i Vojvodine (prvi meč 0:1) u Subotici biće odigran od 15h
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
laki

Re: Kup Srbije 1/2 finale: Spartak-Vojvodina (0:1), 9. april

Post by laki »

Trebalo je u 1 da stave da se igra, imbecili! Bar da je u 4 jbt!
Image
Toto Riina

Post by Toto Riina »

U sredu ce igraci biti pod pritiskom, fizicki i psihicni ispraznjeni i igrace se na ocajnom terenu. Spartak je odmorio nekoliko standardnih prvotimaca.

Zato svi u Suboticu, UPRAVA NAPOLJE!!!
Robi_D_Slanna

Post by Robi_D_Slanna »

Pretpostavljam da će biti neka organizacija oko puta u sredu. Jel treba da se prijavljujemo u Firminom šopu ako idemo svojim prevozom? Obzirom da nas se uprava odrekla, ne znam da li je dogovoren reciprocitet sa kartama sa Spartakom... Jel treba neki novci da se daju za karte? (da se ne iznenađujem na licu mesta)
Jedem belog luka i slanine, trebalo ne trebalo, jer tako sam u mogućnosti...
njaks

Post by njaks »

Jos jednom cu napomenuti da su svi dobrodosli da idu u Firminoj organizaciji, ali takodje bih zamolio sve koje nesto zanima da dodju na nas forum i neka procitaju sta ih zanima, uvek budu objavljene informacije i uvek ce biti. Ne znam zbog cega je tesko ukucati adresu http://www.firma1989.com" onclick="window.open(this.href);return false;?
Locked