Uprava
- kafe bagdad
Re: Uprava
DD je u ovom trenutku najbolje rešenje, ali se plašim da smo zakasnili.
Gajic i Dubroja - pa jel to ozbiljno?!?
Sjasi kurta..
Sjasi kurta..
FKV se nalazi pred bankrotom, gasenjem i svi moraju biti svesni te cinjenice. Sadasnja garnitura pilicara tvrdi da je dug 6,3 miliona, pitanje je koliko tu jos ima dugova za izmisljene karantine, kredite, koliko i kakvih ima fantomskih firmi na ime kluba, provizija menadzera, privatnih igraca, investicionih fondova. Koliko ce biti slucaja "menica". Jedini nacin da to saznamo je ulazak nezavisne revizorske agencije i jedini nacin da SACUVAMO SVETINJU je da smenimo/oteramo ove pilicare.
Garantujem da u Srbiji i regionu nema uspesnih, cenjenih, sposobnih ljudi bez mrlja i afera koji su spremni da ulazu i vode klub koji nije u njihovom vlasnistvu ili i ako ih ima izuzetno su retki. Do sada su svoja sredstva u klub ulagali samo Dalton i Balatonac i to znaju upuceniji. Vreme je da se prekine praksa da se jedan covek u klubu za sve pita, da nema podrske sponzora i grada.
Resenje vidim da na celu kluba bude nekoliko proverenih Slaninara i da ovog puta postoji UO sacinjen od najuticajnijih ljudi iz grada spremnih da pomognu, a ne kao do sada da UO bude samo na papiru. Nismo u situaciji da previse moralisemo i patetisemo, svako ko ima resenje, predlog zna gde moze da ga iznese.
Garantujem da u Srbiji i regionu nema uspesnih, cenjenih, sposobnih ljudi bez mrlja i afera koji su spremni da ulazu i vode klub koji nije u njihovom vlasnistvu ili i ako ih ima izuzetno su retki. Do sada su svoja sredstva u klub ulagali samo Dalton i Balatonac i to znaju upuceniji. Vreme je da se prekine praksa da se jedan covek u klubu za sve pita, da nema podrske sponzora i grada.
Resenje vidim da na celu kluba bude nekoliko proverenih Slaninara i da ovog puta postoji UO sacinjen od najuticajnijih ljudi iz grada spremnih da pomognu, a ne kao do sada da UO bude samo na papiru. Nismo u situaciji da previse moralisemo i patetisemo, svako ko ima resenje, predlog zna gde moze da ga iznese.
Pitanje za upucene:
Zasto se vise ne razmatra ideja o dovodjenju Minje Bolesnikova koji je i sam potvrdio zainteresovanost (a svi znamo da je pravi slaninar)?
Zasto ne spojiti njega sa ljudima koji su ili bi zaista zeleli dobro Vojvodini (recimo Balatonac, DD ili neko slican)?
Zar zaista nismo sposobni da se ujedinimo oko ovih i slicnih osnovnih principa - dovesti u upravu prave Vojvodinase, a posle se razjasnjavajte ko je sta i kako ranije radio ili nije radio...
Zasto se vise ne razmatra ideja o dovodjenju Minje Bolesnikova koji je i sam potvrdio zainteresovanost (a svi znamo da je pravi slaninar)?
Zasto ne spojiti njega sa ljudima koji su ili bi zaista zeleli dobro Vojvodini (recimo Balatonac, DD ili neko slican)?
Zar zaista nismo sposobni da se ujedinimo oko ovih i slicnih osnovnih principa - dovesti u upravu prave Vojvodinase, a posle se razjasnjavajte ko je sta i kako ranije radio ili nije radio...
-
Uvek od dva zla biramo manje,bio Gajic ili Jokic sasvim je svejedno,sustina je da postavimo telo koje ce kontrolisati ili bar imati na uvid rad u klubu i terati ih da se sto transparentije radi,bar transferi da se znaju i trenutno finansijsko stanje u klubu.Treba nam covek od poverenja kojeg nemamo,sve ljudi iz istog mulja.Mi smo vec imali ljude u klubu koji su trebali da predstavljaju navijace i da zastupaju njihove stavove ali su se oni vremenom okrenuli upravi kluba.Tako da iz tog iskustva nama nema spasa,kao i iz iskustva sa predsednikovanjem obojice.Hocemo transparentnost da se znaju iznosi transfera,koliki je trenutni budzet kluba za plate,tako se dobija poverenje i podrska navijaca,a ne sve je poslovna tajna i onda od jednom 5-6 miliona duga,kome i za sta se placa rodjaci.Samo cu jos da navedem jednu smesnu situaciju.Kad se Bata vratio i smenio Gajica,sem sto je ostavio veliki minus u kasi kluba,otisao je u zvezdu gde je pokusao na Lukicev predlog da udje u upravni odbor istih.Mi ovde pljujemo i odricemo se igraca kad odu kod blizanaca a sad da nam Gajic bude predsednik je ok,totalni apsurd nas navijaca,gde je sad istrajnost u stavovima.Jedino ne razumem bivse igrace i njihovu ne zainteresovanost stanja u klubu,a jedino su pozitivno resenje.
@Salvador
Da li ti ozbiljnije deluju Batin Bajatovic i Sinisin i Ramadanijev Tanjga? Pored pravih Slaninara potreban je jak sastav UO i za promene i za dalje spasavanje kluba od gasenja. Naravno da je Bolesnikov nas, ali zaboravljate da zivimo u Srbiji. Ovo je sve samo moje misljenje.
Da li ti ozbiljnije deluju Batin Bajatovic i Sinisin i Ramadanijev Tanjga? Pored pravih Slaninara potreban je jak sastav UO i za promene i za dalje spasavanje kluba od gasenja. Naravno da je Bolesnikov nas, ali zaboravljate da zivimo u Srbiji. Ovo je sve samo moje misljenje.
Bolje Tanjga nego julovci...
Deluju mi isto, tj. lose. Nego, ne razumem tacno sta hoces da kazes, budi malo konkretniji - za koju se opciju ti zalazes?Matador wrote:@Salvador
Vidim da ste vec poceli da pisete da smo pred gasenjem i finansijkim kolapsom ... Od sjaja do ocaja u par dana ... Totalno slaninarski...
edit: Da ne bude zabune pod sjaj sam mislio na patlidzan i teranje ofke u drugu ligu.
edit: Da ne bude zabune pod sjaj sam mislio na patlidzan i teranje ofke u drugu ligu.
Па питање је да ли ти желиш имућне људе који ће моћи боље да сплеткаре од оних или желиш само здраве темеље? ...Matador wrote:@Salvador
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Pre svega, privatizacija je idealno resenje, ali toga nece biti sigurno. Od svih tih ljudi koji su spominjani, Dule Dalton je ubedljivo najbolje resenje - cini mi se da je covek nas, a ima i neki autoritet. Tako nesto nama treba. Dzabe nama i neki okoreli slaninari u upravi kada se tako u ovoj drzavi nista ne moze postici, mada je cinjenica da bismo tako nesto svi prihvvatili samo da "procistimo Klub". Ali tu imamo dva problema: 1. takva uprava ne bi krenula od nule, vec od visemilionskog minusa, 2. takvu upravu necemo nikada imati, ako se u Grupi nesto drasticno ne promeni/desi; jedino oni sada mogu da stite Vosu, sigurno nece FSS ili gradski celnici terati ovu upravu. I sta je onda tu najpametnije... Olos vreba oko Kluba, a i iznutra, a mi to nemo posmatramo
Zato je nama sada potreban neki covek od autoriteta i koji moze da otera lesinare od Stare dame. Sada nam opet treba neko poput Bate, samo da nas ovoga puta ne zaduzi... "Samo"...

Svaka naredna uprava ce krenuti od visemilionskog minusa. Niti je taj minus od juce niti ce preko noci volsebno nestati, a tu smo gde smo bas zato sto su problemi godinama gurani pod tepih i ponasalo se kao da ne postoje. Dok je Pokojnik vladao niko nije smeo zbog njegove reputacije da potegne pitanje dugova pa se pricalo kako smo "finansijski najstabilniji klub u regionu" i slicne bajke o "najboljoj upravi u istoriji" ciji rezultat sada vise nego ocigledno stoji svima na videlo (upravo taj minus o kome ovde pricamo).
Nema magicnog stapica, mozemo mi naci novog "kontroverznog biznismena" da nas finansira jedno vreme pa da se i dalje tera kao prethodnih godina i da se pravimo da je sve OK dok sa svih strana curi, ali ce onda budjenje biti samo jos surovije nego ovaj put i minus kad konacno stigne na naplatu jos veci.
Kogod da se prihvati posla vadjenja kluba iz govana to moze samo na jedan nacin da uradi - prvo detaljnom revizijom finansijskog poslovanja jos od pre dolaska Butorovicevih na celo kluba pa do danas, sa potencijalnim tuzbama za pronevere i privredni kriminal gde za to ima osnova; onda detaljnim sagledavanjem sadasnjeg imovinskog stanja i pravljenjem plana za njegovo saniranje; prilagodjavanje apetita tom zatecenom stanju (u prevodu - koliko para toliko i muzike, ne moze klub trositi vise nego sto zaradjuje, ako to znaci rezultatski pad u narednih nekoliko godina neka bude tako, to je mala cena da se plati ako je alternativa bankrot i gasenje); dugorocno oslanjanje na proizvodnju mladih i talentovanih igraca cijom prodajom ce se obezbediti buducnost kluba.
Ako se bude sada momentalno podvukla crta (a trebalo je to jos juce uraditi, danas moze biti vec kasno!) na neke duge staze sa domacinskim poslovanjem bi se klub postavio na zdrave noge i rezultati bi dosli nakon nekoliko godina, trebalo bi strpljenja ali oni bi sigurno dosli. Ako se opet povedemo za kulama i gradovima nekog lokalnog mocnika, samo odlazemo krah - mozda odigramo jos neko finale, mozda nesto i uzmemo, a onda tras o ledinu i raspadnemo se k'o trulavi paradajz i ne ostane od nas ni za jedan zrenjaninski Proleter...
Nema magicnog stapica, mozemo mi naci novog "kontroverznog biznismena" da nas finansira jedno vreme pa da se i dalje tera kao prethodnih godina i da se pravimo da je sve OK dok sa svih strana curi, ali ce onda budjenje biti samo jos surovije nego ovaj put i minus kad konacno stigne na naplatu jos veci.
Kogod da se prihvati posla vadjenja kluba iz govana to moze samo na jedan nacin da uradi - prvo detaljnom revizijom finansijskog poslovanja jos od pre dolaska Butorovicevih na celo kluba pa do danas, sa potencijalnim tuzbama za pronevere i privredni kriminal gde za to ima osnova; onda detaljnim sagledavanjem sadasnjeg imovinskog stanja i pravljenjem plana za njegovo saniranje; prilagodjavanje apetita tom zatecenom stanju (u prevodu - koliko para toliko i muzike, ne moze klub trositi vise nego sto zaradjuje, ako to znaci rezultatski pad u narednih nekoliko godina neka bude tako, to je mala cena da se plati ako je alternativa bankrot i gasenje); dugorocno oslanjanje na proizvodnju mladih i talentovanih igraca cijom prodajom ce se obezbediti buducnost kluba.
Ako se bude sada momentalno podvukla crta (a trebalo je to jos juce uraditi, danas moze biti vec kasno!) na neke duge staze sa domacinskim poslovanjem bi se klub postavio na zdrave noge i rezultati bi dosli nakon nekoliko godina, trebalo bi strpljenja ali oni bi sigurno dosli. Ako se opet povedemo za kulama i gradovima nekog lokalnog mocnika, samo odlazemo krah - mozda odigramo jos neko finale, mozda nesto i uzmemo, a onda tras o ledinu i raspadnemo se k'o trulavi paradajz i ne ostane od nas ni za jedan zrenjaninski Proleter...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Овде бих се сложио са тобом. Човек је сваку утакмицу на Западу, тачно на средини терена. Можда је и он најреалнија опција. Наравно прво добрано испитати колико је чист (колико се може бити у овој држави) и колико је наш.Matador wrote:Od svih tih ljudi koji su spominjani, Dule Dalton je ubedljivo najbolje resenje - cini mi se da je covek nas, a ima i neki autoritet.
Овде се не слажем. Сам систем рада који је презентовао нпр. Миња Болесников на оном састанку је окосница саме организације једног спортског клуба. И апсолутно је применљиво на Ф.К.В. , и пре свега је план реалан. Значи не обећава деблокаде и куле и градове за две недеље. Здрава прича захтева дуго времена. Тада је М. Болесников рекао да такав план даје резултате тек након 6+ месеци; не бих се бунио ни да даје након годину и више, јер једноставно тај план је нешто што ми сви желимо, а то је направити бренд од грба фудбалског клуба Војводина и бити мамац за спонзоре. Наравно да нам је џаба тај неки окорели Сланинар, ако желимо чудесну донацију у року од две недеље...е онда ти треба неки нови ''Бата''. Конкретно ми је Дуле Далтон ОК прича, јер је Миња изјавио да он нема времена да се бави само и само фудбалским клубом, једноставно, има своје обавезе. Иначе без неког нашег човека, не видим сврху ни ДД-а.Matador wrote:Dzabe nama i neki okoreli slaninari u upravi kada se tako u ovoj drzavi nista ne moze postici, mada je cinjenica da bismo tako nesto svi prihvvatili samo da "procistimo Klub". /.../ Zato je nama sada potreban neki covek od autoriteta i koji moze da otera lesinare od Stare dame. Sada nam opet treba neko poput Bate, samo da nas ovoga puta ne zaduzi... "Samo"...
Где год да играш, прати те твоја Фирма!
Cak i 6 meseci do godinu zvuci veoma optimisticno s obzirom na sve. Koliko mi mladih igraca moramo da proizvedemo i prodamo da namirimo sadasnji dug (samo ovaj o kome se javno prica, ko zna sta jos tu ima)? Mi jos od Bosketa nismo nikoga uvaljali za iole znacajniju sumu.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!