Uprava

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Matador

Re: Uprava

Post by Matador »

Pitanja za FIRMA 1989:

Dokle se stiglo sa slucajem "stan". Da li je pokrenut sudski spor i ako nije kad ce biti? Da li ce se pokrenuti spor protiv pustanje menice klubu od preko dva miliona? Ko je pustio, ko potpisao menicu i za sta? Da li ce biti posla za nezavisnu revizorsku kucu i nadlezne organe za sve mahinacije u Klubu ili ce biti kompromisa?
Ovo su stvari koje sve treba da nas interesuju vise od transfera! Zbog ovog nova uprava ima podrsku i ovo od nje treba da zahtevamo, a predsednik je obecao TRANSPARENTNOST! Da li ce se bivsi navijaci i izdajice odjebati od kluba, posto su poceli da zuje po Vujadinu?
Tony Starks

Post by Tony Starks »

Robi_D_Slanna wrote:I čemu žurba da se izravnaju tom brzinom svi dugovi?!? Pa cigani duguju 50 miliona pa nešto ne vidim da se previše cimaju...
Nema šta, odličan primer si našao, njih treba da sledimo, vidim njima super ide.
ФИРМА 1989

Post by ФИРМА 1989 »

Matador wrote:Pitanja za FIRMA 1989:

Dokle se stiglo sa slucajem "stan". Da li je pokrenut sudski spor i ako nije kad ce biti? Da li ce se pokrenuti spor protiv pustanje menice klubu od preko dva miliona? Ko je pustio, ko potpisao menicu i za sta? Da li ce biti posla za nezavisnu revizorsku kucu i nadlezne organe za sve mahinacije u Klubu ili ce biti kompromisa?
Ovo su stvari koje sve treba da nas interesuju vise od transfera! Zbog ovog nova uprava ima podrsku i ovo od nje treba da zahtevamo, a predsednik je obecao TRANSPARENTNOST! Da li ce se bivsi navijaci i izdajice odjebati od kluba, posto su poceli da zuje po Vujadinu?

Toliko "slučaja" ima, da se ne zna koji će se pre raditi. Svaki dan isplivavaju novi slučajevi i pokušaji opstrukcija i saplitanja nogu od prethodne uprave i stvari se rade po prioritetu, jedna po jedna. Možda to nekome izgleda sporo i želeo bi odmah rešavanje svih "slučajeva", ali je to prosto fizički nemoguće. Pre neki dan smo imali pokušaj Pavlovića da Privredni sud povuče odluku o privremenoj meri, ali su pogodili prečku. Takođe, veliki pritisak vrše na generalnog sekretara FSV da taj savez uvede privremenu meru u klub, te otuda i njegova izjava o legalnosti njihove skupštine. Onda smo imali fingiran napad na bivšeg genseka gde ni jednog momenta se ne priča o zadobijem povredama, već se apostrofira da su napadači nosili šalove i da je sigurno fudbal razlog i gomila sličnih stvari. Morate razumeti da su prethodnici godinama u "sistemu", da su svi dobro umreženi i da se jako dobro snalaze u tom mulju, ali polako sve stvari dolaze na svoje mesto. Samo vas molim da imate malo razumevanja za situaciju, da ne govorite da su ljudi govnari, jer to niko od tih ljudi nije zaslužio. Neki od tih ljudi su bukvalno "izginuli" u prethodnim mesecima za neku novu Vojvodinu i zdravu priču i u najmanju ruku nije fer prema njima. Većinu stvari što vi ovde iznosite da treba da se radi, ljudi već uveliko rade i ništa se ne prepušta slučaju.
Napali ste i Jovanića, a većina vas ne zna koliko je taj čovek zalegao za našu priču stavljajući u procep i svog sina(koji je odbio da potpiše za Pavlovića, inače uz odgovor da je on igrač Vojvodine). To da li će on protežirati svog sina i slične stvari će te uskoro sami videti i uveriti se da ste ga neosnovano napadali. Gomila optužbi je izrečena, razni ljudi su spominjani, ali ne vidim da se neko javno izvinio zbog izrečenog kada ga je vreme demantovalo. Nema veze, neki ljudi sami sebe diskredituju i pokazuju koliko su ogorčeni što njihova struja "duva".
Prozivke za netransparentnost su u krajnju ruku neumerene sa obzirom da je na zadnjoj skupštini deljen(mogao ga je uzeti ko god je hteo i ko je u krajnjem slučaju i došao do dalekog Spens-a) EFI, ekonomsko finansijski izveštaj kakav Vojvodina nije prezentovala nikad u svojoj istoriji. U celu priču je uključeno mnogo ljudi, pre sveg provereno naših stručnih ljudi, koji rade na stabilizaciji i finansijskoj konsolidaciji.
Za konkretnu menicu što je Vuković pustio na 2 miliona mogu samo da pretpostavim ko je potpisao, Rabrenović je u to vreme bio jedino ovlašćeno lice koliko ja znam, i to predstavlja u ovom momentu pravu malu enigmu kako je menica sa par stotina hiljada eura blokirala klub na 2 miliona €.
Sastanak sa nezavisnom revizorskom kućom je obavljen i dogovoreni su dalji koraci oko te priče, a njihov izveštaj sa 31.12.2013. je stigao u klub. Problem je u tome što oni nisu imali uvid u sve papire i radili su izveštaj samo sa papirima koje su dobili od prethodne uprave. Taj izveštaj je prevashodno rađen zbog potrebe licenciranja za Evropu, a na zahtev FSS i UEFE. Zbog svih dešavanja oko zvezde i FSS, očekuje nas komisija UEFE, koja će proveravati naše poslovanje.
Biće formirana posebna komisija koja će ispititi učinak svih zaposlenih i koja će ujedno i pripremati novu sistematizaciju zaposlenih, a sve u vidu podrške strategiji kluba za naredan period.
Da se vratim na Alivodića i frustriranost ljudi pretpostavkom da može da ode u Partizan. On ima izlaznu klauzulu u iznosu od 200k i ako on sam donese pare ili neko to uradi za njega, on je slobodan da ide gde god ON hoće i ne postoji način da ga nateraš na bila šta što mi hoćemo, ako on sam neće. Nema ni jedne ponude za njega, a ako hoćete vi verujte raznim "proverenim" portalima. Vidim da se bavite matematikom i kažete jebeš 150k(ni ne znam odakle vam ta cifra, ali ajd'), a zanemarujete ekonomiju i činjenicu da je njegova plata bruto 10k mesečno, da ima ugovor još 12 meseci, da nije "talentovan"(kao što neki govore), već je momak od 30 godina i da sa obeštećenjem od 200k(ne možemo dobiti ni euro više na njegovom transferu, osim ukoliko igrač ne potpiše novi, za klub bolji, ugovor) dolazimo do cifre od 320k što nije uopšte mala cifra uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se klub nalazi. Podvlačim, niko iz kluba ne pregovara sa Partizanom.
Ne mali broj predstavnika klubova, kako iz Srbije, tako i iz regiona je pružilo podršku novoj upravi na izvlačenju u Nionu uz nevericu da smo se stvarno rešili Rabrena. :lol: Posebno ste u tome istakao naš bivši igrač, gruzijac Mihail Kucišvili, koji je ujedno i uputio pozdrave svim slaninarima.
Ajmo ljudi malo vere i pozitivnog stava, ide Evropa, hajde da prođemo te Slovake i da razmišljamo više o fudbalskim stvarima. Znam da je nepoverenje veliko, i opravdano je naravno zbog raznih brlja iz prethog perioda, ali ljudi su ozbiljno prionuli na rad i efekti će biti vidljivi. Niko ništa preveliko ne obećava, osim poštenog rada i sprečavanja ispumpavanja para iz kluba.
6.Март 1914те године - ФК ВОЈВОДИНА НОВИ САД
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

ФИРМА 1989 wrote:...
Hvala na ovako iscrpnom izvestaju, nadam se da ce ovo postati ustaljena praksa! :cheers:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
srkins

Post by srkins »

Alivodic je dosao januara 2013 i potpisao ugovor na dve godine ,znaci do januara 2015,to je podatak iz svih novina iz tog doba,ako lazu oni lazem i ja..Znaci 6 meseci ugovora ostalo na 12 tako je barem po onom sto se pisalio kad je dolazio..http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... -Vojvodini" onclick="window.open(this.href);return false;
Stexman

Post by Stexman »

I ja bi pozdravio izvestaj firma1989! Lepo, sazeto i bez dizanja frke!
Na prethodnih nekoliko strana videlo se sta nas najvise boli, a to je prelazak nasih igraca u blizance. Otuda sva ona frustracija i izlivi ne poverenja.

Meni je neverovatna stvar da bilo koja uprava potpise ugovor sa izlaznom klauzulom!? Pa samim tim ti i ako imas neku bolju ponudu niko ti nece dati vise od cifre koja je navedena tom klauzulom? Kako su oni mislili da zarade na tom igracu meni nije jasno. Osim ako namerno nije stavio tako pa da neko od njih(popisnika ugovora) da lovu i otkupi ugovor da bi ga kasnije preprodao.
ogi
Administrator

Post by ogi »

ФИРМА 1989 wrote: Toliko "slučaja" ima, da se ne zna koji će se pre raditi. Svaki dan isplivavaju novi slučajevi i pokušaji opstrukcija i saplitanja nogu od prethodne uprave i stvari se rade po prioritetu, jedna po jedna. Možda to nekome izgleda sporo i želeo bi odmah rešavanje svih "slučajeva", ali je to prosto fizički nemoguće. Pre neki dan smo imali pokušaj Pavlovića da Privredni sud povuče odluku o privremenoj meri, ali su pogodili prečku. Takođe, veliki pritisak vrše na generalnog sekretara FSV da taj savez uvede privremenu meru u klub, te otuda i njegova izjava o legalnosti njihove skupštine. Onda smo imali fingiran napad na bivšeg genseka gde ni jednog momenta se ne priča o zadobijem povredama, već se apostrofira da su napadači nosili šalove i da je sigurno fudbal razlog i gomila sličnih stvari. Morate razumeti da su prethodnici godinama u "sistemu", da su svi dobro umreženi i da se jako dobro snalaze u tom mulju, ali polako sve stvari dolaze na svoje mesto. Samo vas molim da imate malo razumevanja za situaciju, da ne govorite da su ljudi govnari, jer to niko od tih ljudi nije zaslužio. Neki od tih ljudi su bukvalno "izginuli" u prethodnim mesecima za neku novu Vojvodinu i zdravu priču i u najmanju ruku nije fer prema njima. Većinu stvari što vi ovde iznosite da treba da se radi, ljudi već uveliko rade i ništa se ne prepušta slučaju.
Napali ste i Jovanića, a većina vas ne zna koliko je taj čovek zalegao za našu priču stavljajući u procep i svog sina(koji je odbio da potpiše za Pavlovića, inače uz odgovor da je on igrač Vojvodine). To da li će on protežirati svog sina i slične stvari će te uskoro sami videti i uveriti se da ste ga neosnovano napadali. Gomila optužbi je izrečena, razni ljudi su spominjani, ali ne vidim da se neko javno izvinio zbog izrečenog kada ga je vreme demantovalo. Nema veze, neki ljudi sami sebe diskredituju i pokazuju koliko su ogorčeni što njihova struja "duva".
Prozivke za netransparentnost su u krajnju ruku neumerene sa obzirom da je na zadnjoj skupštini deljen(mogao ga je uzeti ko god je hteo i ko je u krajnjem slučaju i došao do dalekog Spens-a) EFI, ekonomsko finansijski izveštaj kakav Vojvodina nije prezentovala nikad u svojoj istoriji. U celu priču je uključeno mnogo ljudi, pre sveg provereno naših stručnih ljudi, koji rade na stabilizaciji i finansijskoj konsolidaciji.
Za konkretnu menicu što je Vuković pustio na 2 miliona mogu samo da pretpostavim ko je potpisao, Rabrenović je u to vreme bio jedino ovlašćeno lice koliko ja znam, i to predstavlja u ovom momentu pravu malu enigmu kako je menica sa par stotina hiljada eura blokirala klub na 2 miliona €.
Sastanak sa nezavisnom revizorskom kućom je obavljen i dogovoreni su dalji koraci oko te priče, a njihov izveštaj sa 31.12.2013. je stigao u klub. Problem je u tome što oni nisu imali uvid u sve papire i radili su izveštaj samo sa papirima koje su dobili od prethodne uprave. Taj izveštaj je prevashodno rađen zbog potrebe licenciranja za Evropu, a na zahtev FSS i UEFE. Zbog svih dešavanja oko zvezde i FSS, očekuje nas komisija UEFE, koja će proveravati naše poslovanje.
Biće formirana posebna komisija koja će ispititi učinak svih zaposlenih i koja će ujedno i pripremati novu sistematizaciju zaposlenih, a sve u vidu podrške strategiji kluba za naredan period.
Da se vratim na Alivodića i frustriranost ljudi pretpostavkom da može da ode u Partizan. On ima izlaznu klauzulu u iznosu od 200k i ako on sam donese pare ili neko to uradi za njega, on je slobodan da ide gde god ON hoće i ne postoji način da ga nateraš na bila šta što mi hoćemo, ako on sam neće. Nema ni jedne ponude za njega, a ako hoćete vi verujte raznim "proverenim" portalima. Vidim da se bavite matematikom i kažete jebeš 150k(ni ne znam odakle vam ta cifra, ali ajd'), a zanemarujete ekonomiju i činjenicu da je njegova plata bruto 10k mesečno, da ima ugovor još 12 meseci, da nije "talentovan"(kao što neki govore), već je momak od 30 godina i da sa obeštećenjem od 200k(ne možemo dobiti ni euro više na njegovom transferu, osim ukoliko igrač ne potpiše novi, za klub bolji, ugovor) dolazimo do cifre od 320k što nije uopšte mala cifra uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se klub nalazi. Podvlačim, niko iz kluba ne pregovara sa Partizanom.
Ne mali broj predstavnika klubova, kako iz Srbije, tako i iz regiona je pružilo podršku novoj upravi na izvlačenju u Nionu uz nevericu da smo se stvarno rešili Rabrena. :lol: Posebno ste u tome istakao naš bivši igrač, gruzijac Mihail Kucišvili, koji je ujedno i uputio pozdrave svim slaninarima.
Ajmo ljudi malo vere i pozitivnog stava, ide Evropa, hajde da prođemo te Slovake i da razmišljamo više o fudbalskim stvarima. Znam da je nepoverenje veliko, i opravdano je naravno zbog raznih brlja iz prethog perioda, ali ljudi su ozbiljno prionuli na rad i efekti će biti vidljivi. Niko ništa preveliko ne obećava, osim poštenog rada i sprečavanja ispumpavanja para iz kluba.
Mi smo VOJVODINA, a ko ste vi?
N13

Post by N13 »

srkins wrote:Alivodic je dosao januara 2013 i potpisao ugovor na dve godine ,znaci do januara 2015,to je podatak iz svih novina iz tog doba,ako lazu oni lazem i ja..Znaci 6 meseci ugovora ostalo na 12 tako je barem po onom sto se pisalio kad je dolazio..http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.h ... -Vojvodini" onclick="window.open(this.href);return false;
Tacno. Bilo je organizovano pitanje forumasa za Alivodica i evo odlomak odatle:
budababa wrote:
Milan wrote:Veliki pozdrav i postovanje tvom odnosu prema dresu Vojvodine!

1) Do kada ti vazi ugovor sa Vošom?
2) Za koga si navijao kao klinac?
1. Ugovor imam do januara 2015
2. Oduvek sam za Bajern navijao
pedjans

Post by pedjans »

Ovo što piše Firma 1989 je ohrabrujuće jer deluje da neko vodi računa o situaciji. Ipak, mislim da treba hitno preduzeti par stvari:

1. Popuniti sva mesta u UO i sve druge nepopunjene funkcije u klubu, kako se ne bi sticao utisak privremenosti
2. Prestati sa kuknjavom o tome kako smo propali i strašno dužni - utisak koji treba da ostavimo u javnosti je da smo bar relativno stabilni, kako nas ne bi čerupali i kupovali nam igrače za tepsiju ribe, preduslov da nekog skupo prodaš je da prethodno izjaviš da ga nećeš prodati ni po koju cenu, to je čak i Bata znao
3. Znam da će ovo mnoge nervirati (i mene nervira), ali neophodno je postići minimalan kompromis sa menadžerom i družinom bar o tome da prestanu da pravnim putem ruše sadašnje rukovodstvo, s obzirom da to nanosi najveću moguću štetu i unosi opštu nesigurnost, a u uslovima koji kod nas vladaju nije sigurno ni kakvu će definitivnu odluku sudovi a pogotovo potkupljivi fudbalski savezi i ministarstva doneti u svemu tome. Ako se možemo izvući s tim da družina uzme neki procenat i nestane, to je verovatno najmanja šteta - ponavljam, znam da se svakom od ovoga povraća ali ne vidim bolje rešenje. Ako čekamo da pravnim putem poništimo njihove ugovore ili da ih pohapse, bojim se da smo naivni.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

pedjans wrote:...3. Znam da će ovo mnoge nervirati (i mene nervira), ali neophodno je postići minimalan kompromis sa menadžerom i družinom bar o tome da prestanu da pravnim putem ruše sadašnje rukovodstvo, s obzirom da to nanosi najveću moguću štetu i unosi opštu nesigurnost, a u uslovima koji kod nas vladaju nije sigurno ni kakvu će definitivnu odluku sudovi a pogotovo potkupljivi fudbalski savezi i ministarstva doneti u svemu tome. Ako se možemo izvući s tim da družina uzme neki procenat i nestane, to je verovatno najmanja šteta - ponavljam, znam da se svakom od ovoga povraća ali ne vidim bolje rešenje. Ako čekamo da pravnim putem poništimo njihove ugovore ili da ih pohapse, bojim se da smo naivni.
Najveći problem je što stare boli patka za klub. Ne pokušavaju da sruše ovu novu upravu zbog toga što vole klub i žele mu dobro, već zbog toga što im je nova uprava iz ruku izbila keš koji su oni već videli u svojim džepovima. To najbolje pokazuje puštena menica bivšeg nam podpredsednika, na 2.3 miliona evra, jel on sam ceni igrača na toliko...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Milan

Post by Milan »

Haos u Voši: Bivši potpredsednik im blokirao račun

Dragoslav Vuković, nekadašnji čelnik, aktivirao menicu koju je od Novosađana dobio kao garanciju za ispunjenje ugovora u kupovini prava Sergeja Milinković-Savića. Traži 2,3 miliona evra!

Omladinski reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić putuje sutra u Genk gde bi trebalo da provede narednih pet godina. On je Belgijancima navodno prodat za 850.000 evra.
Iako to izgleda kao odličan posao za Vojvodinu, zapravo je dovelo klub u veliki problem. Naime, bivši potpredsednik Upravnog odbora kluba Dragoslav Vuković od Vojvodine traži da mu, na ime polovine Sergejevog transfera, isplati ni manje ni više nego 2,3 miliona evra, prenose "Novosti"!

"SROZAN" TRANSFER
Dragoslav Vuković je iznenađen visinom transfera Sergeja Milinković-Savića. "Pa, Genk je pre samo mesec i po ili dva za njega nudio milion i po evra. Zaista mi nije jasno šta se u međuvremenu desilo i kako je cena, naravno, ako je informacija o 850.000 evra tačna, sada upola manja", pita se Vuković.
Vuković jetaj zahtev potkrepio zaista ubedljivo: aktivirao je menicu koju je od Vojvodine dobio kao garanciju za ispunjenje ugovora u kupovini prava na mladog igrača, potpisanog u aprilu ove godine, i to na iznos od 265 miliona dinara ili pomenutih 2,3 miliona evra. Time je ukupan iznos blokade "lala" sa dosadašnjih 100, povećan na celih 365 miliona dinara.

"Niko se sa mnom nije konsultovao oko Sergejeve prodaje, mada se u ugovoru izričito kaže da nje nema bez moje saglasnosti. I da jesu, ne bih pristao na cenu od 850.000 evra za koliko je, kako čujem, Sergej prodat. To je za njega isuviše malo", izjavio je vlasnik kompanije "Vuković 1967", koja se uglavnom bavi prometom naftnih derivata.

On je dodao i da ne razume žurbu aktuelnog rukovodstva da, navrat-nanos, proda mladog asa za polovinu čijeg transfera je, inače, Vojvodini u aprilu platio 360.000 evra.

"Sergej je već osvojio jedno Evropsko prvenstvo, a pred njim je, za nekoliko meseci, i drugo, i realno je da mu cena posle toga bude između četiri i šest miliona evra. Prodavati ga sada za 850.000 evra potpuno je besmisleno".

Vuković nema nikakvu dilemu da će, ako treba, i sudskim putem dobiti ono što potražuje.

U sud se, međutim, uzda i nova uprava novosadskog superligaša.

"Mi ceo ugovor sa Dragoslavom Vukovićem, uključujući i klauzulu o njegovoj saglasnosti za Sergejevu prodaju, smatramo ništavim i to ćemo dokazati u sudskom postupku. Njemu, ni u kom slučaju, ne može da pripadne ovo što sada potražuje, što ne znači da nema pravo na onih 360.000 evra koje je uplatio klubu", kaže generalni sekretar "lala" Božidar Beronja.
http://mondo.rs/a704443/Sport/Fudbal/Ha ... racun.html
POŠTO OBRAZ ???!!!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Bez ljutnje, Pedja, ali to je kao ono kad ti lopov upadne u kucu, pa se dogovaras s njim da ne ukrade puno, vec da ukrade u okviru one ''kradje za egzistenciju'', jer ga u tom slucaju ne smes dirati, a on onda nece puno ukrasti...

Kad vidis lopova u kuci, uzmes i izlomis ga, i zoves policiju...

Tako i mi treba njima, mislim, u pravnom smislu da im polomimo svaku kost, da vise ne pomisle u bilo koji klub da udju...
Matador

Post by Matador »

ФИРМА 1989 wrote:...
Hvala na veoma konkretnom i detaljnom odgovoru. Nadam se da ce povremeno ovako nesto postati praksa, kako bi vecina navijaca Starog Kluba bila obavestena o desavanjima vezanim za Klub, a kad se to prevazidje da cemo moci da steknemo poverenje i uz transparentno poslovanje da cemo brinuti prevashodno o sportskom delu. Ocekujem da se stan vrati u klupski posed, kao i da cir zavrsi medju resetke. Svi u Slovacku!
Robi_D_Slanna

Post by Robi_D_Slanna »

Ovo što je Firma napisao je za svaku pohvalu, i ako će da postane način na koji klub komunicira sa navijačima bilo bi još bolje, ali ne treba ni on da je na kraj srca... Pre svega zbog toga što je jedina informacija koju mi imamo da je Sergej prodat za 850k. Ako ta informacija nije nešto što zahteva detaljno objašnjenje onda zasista ne znam. Tu je više nego očigledno da je bilo po principu daj-šta-daš-ali-odma, a meni i dalje nije jasno šta se postiglo sa time...
Jedem belog luka i slanine, trebalo ne trebalo, jer tako sam u mogućnosti...
limanfkv

Post by limanfkv »

Jel doticni "pumpe Vukovic" iz Futoga?
0.0625
Post Reply