Liga Evrope - sezona 2015/16

Locked
angua

Re: Liga Evrope Q2R: Spartaks (LAT)-Vojvodina 1:1

Post by angua »

Nastić je popio crveni sledeće sezone protiv Honveda u Novom Sadu.
budababa

Post by budababa »

Продаја карата за утакмицу у Торину, почиње сутра (субота) и одвијаће се сваког дана (осим недеље, наравно) до уторка у 20Ч на следећим местима:
09-16Ч - ПАБ ''КОРТЕО'', ГРБАВИЦА, ГОГОЉЕВА 24.
17-20Ч - ШОП Ф89, СЕВЕРНА ТРИБИНА СТАДИОНА ''КАРАЂОРЂЕ''

За пријављивање и преузимање карте, ОБАВЕЗНО је доношење пасоша!
Цена појединачне карте износи 15е.
Цена одласка на утакмицу у Фирминој организацији износи 35е и подразумева карту и превоз до Торина!

Више информација о поласку у наредних пар дана...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Istocno stajanje

Post by Istocno stajanje »

Interesantan podatak: Vojvodina ima pozitivan skor sa Italijanskim klubovima: 5 pobeda, 4 nereseno i samo 1 poraz!!!
Medju timovima koje smo pobedjivali su i Roma i Milan, pa zasto se ne bismo i sada pobedili?!
Uprava napolje!
Oasis

Post by Oasis »

Kad je mogao Adjuru da zabije onakvu golcinu u prošlom kolu, možemo i mi da prodjemo ove šminkere.
Baltazar

Post by Baltazar »

Za Torino: Formacija 4-4-1-1 Žakula-Vasilić, Đurić, Pankov, Nastić-Paločević, Puškarić, Maksimović, Sekulić-Ivanić-Ožegović.
Vojvodina, jedna jedina!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Imam jedno pitanje,i najradije bih pitao Djumija,da dobijem strucno misljenje,ali ne znam da li je Djumi gost u ovom topicu. Evo Baltazar rece 4-4-1-1.Pa me zanima,ako igras protiv boljeg tima od sebe,i ako se igra sistem eliminacije,dakle moras postici najmanje gol (posebno je pozeljno u gostima) zasto onda oslabiti ionako slabiji napad od njihove odbrane? Zar nije logicnije pojacati napad? Nikada od mene nece biti trener,jer eto u Torinu,izasao bih sa trkackim timom i napao Samp vec tamo,jer oni garantovano nece na tom mecu izaci sa pojacanom odbranom. Zaista,da li cemo ikada u ovoj zemlji doziveti da imamo tim koji igra totalni fudbal i kuci i na strani
Image
kafe bagdad

Post by kafe bagdad »

Naročito se paziti prekršaja u i oko šesnaesterca, jer su to stari cigani, prevaranti i glumci.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Voja wrote:Nikada od mene nece biti trener,jer eto u Torinu,izasao bih sa trkackim timom i napao Samp vec tamo,jer oni garantovano nece na tom mecu izaci sa pojacanom odbranom. Zaista,da li cemo ikada u ovoj zemlji doziveti da imamo tim koji igra totalni fudbal i kuci i na strani
Srbija = ziceraski mentalitet, ziceraska taktika, ziceraski fudbal. Za vise se nema mu*a, a ni motivacije, jer ti nosioc igre ima 21 godinu, a u okvirima trzista je davno morao biti prodat.

Jednostavno je potrebno mnooogo kockica da se sloze, da bi mi mogli da napadnemo Sampu u gostima kao lavovi, a da nas pritom ne isprate kuci sa petardom.
Stexman

Post by Stexman »

Slazem se sa Vojom, oni se nas nece poplasiti i nece pojacavati odbranu vec ce nas napasti iz prve. A mi ako sr budemo branili klasicno, ziheraski primicemo pet komada. Ali ako ih budemo presingom drzali sto duze na njihovoj polovini imamo sanse. Ne nadam se ja pobedi tamo, ali ne bih se bunio, vec neresenom rezultatu.
Postavka 3-5-2 bez Pekare, sa njim 4-5-1, ali ponavljam mi se moramo braniti na njihovoj polovini i izginuti pa nek odmaraju posle nedelju dana na strandu zabole me.
Kuci cemo lako ako se tamo ne obrukamo.
Turija

Post by Turija »

Otvorili ste vrlo zanimljivu temu, pa hajde da se uključim.Po meni, jedini problem je to ostvariti - sa ovakvim timom.
Da bi tako odigrao (visoki presing), moraš imati tim koji zna i može to da iznese fizički, tehnički, taktički i psihološki.Gde smo mi od takve ekipe?Udaljeni smo svetlosne godine.Preslabi i prespori u osnovnom elementu - duel igri.
Ako hoćeš da igraš presing, a ne umeš i ne možeš, izbušiće te više nego kad se zgusnuto braniš i računaš da će se protivnik i ispromašavati, a golman nešto i odbraniti, tj da neće ući u gol više od pola stvorenih šansi.
Kod nas, osim Maksimovića i Puškarića, niko ne može odigrati kvalitetno presing, ni na svojoj, a kamoli na tuđoj polovini.
Mi jedino što možemo probati to je da se organizovano branimo, ne u 16m i ispred njih, nego od 30m pa nadalje i to da napadamo kao osice.Da im ne damo da prime (i smire) loptu, tj oko da otvore.Iz takve igre bi se (da imamo brzog igrača u navalnom redu - a nemamo ga bez Gaćinovića), mogli nadati nekom golu iz kontre ( pod uslovom da ne mašimo stvorene šanse, tj onako kao sa Bursom tamo: da svaka uđe).
Što se tiče golmana, realno Žakula nije slabo branio, ali imamo problem sa sigurnošću u intervencijama i degažmanu lopte (pošto naši nedopustivo puno vraćaju lopte golmanu, jer se vezni red ne otvara i plaši se duela).
Nismo dobro upoznali Perića (koliko sam ga gledao, čini mi se da je sasvim solidan za naše uslove), ali opet menjati golmana u teškom evropskom meču je rizik, zbog uigranosti i tereta psihoze. Ja bih u Surdulici probao sa Perićem na golu, pa onda vagati za Sampdoriju (tamo i ovde).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Zaks vs Peric!? Ko je Peric? Niko ga ziv od nas ne zna da bi mogao garantovati da ce dobro braniti.A Zaks takav,kakav je pravi nam manje stete na golu nego golmani Celzija,Mancestera,Italijanske serije A... koji su pre njega stajali ispred nase mreze. Gol koji je primio protiv Cukarickog je gol nepaznje,gol slucajnosti,ne neznanja... jednostavno i svi veliki golmani su imali takve ispade. Taj gol Zaksu nikad necu zameriti,ali gol recimo koji nam je Austrija dala kada gosa "okrati" centarsut pamticu dok sam ziv.

Svi smo se slozili da je Zaks rizican na povratne lopte. Ustvari,nije ni tu toliko rizican vec je malo sporiji,a nema prave saradnike u timu po pitanju resavanja problema zvanog "povratna lopta".Recimo,da ima kvalitetnije stopere dobijao bi dobre lopte unazad,pravo u noge,a ne kratke (a on spor i eto problema) i unapred citljive od strane protivnika.Da imamo prave igrace na sredini tipa Govedarice,ili ofanzivce tipa Abua,ne bi ni osetili te Zaksove kratke lopte,jer skakaci zive za takve lopte i prosledjuju ih dalje,otvaraju sanse igracima,ali nazalost.... u svoj toj problematici,najmanje krivim Zaksa.Njemu jedino sto zameram je brzina. Ali kad pogledamo da su iz kluba oterani Vule,Abu,Supic... ne mozemo od Zaksa ocekivati da nadomesti sve to.

Sto se presinga tice,Turija,mislim da Vasilic,Nastic,Puska i Maksimovic itekako mogu da pariraju Sampu,bar sto se trcanja tice... cak mislim da je dobro sto nema Mrdakovica ovaj put na terenu i da bi i Ozegovica trebalo (zlo)upotrebiti samo zbog visokog presinga. Neka radi 90 minuta na njihovoj polovini,ako to nije u stanju (jedan mec) onda i ne zasluzuje nas dres.Neka se sad dokaze. Ovaj put bih obaveza oslobodio samo Ivanica,njemu bih dao slobodu,jer on jednim potezom moze mnogo da uradi,ali ako dobije "zadatak" ... mislim da nema snagu za zadatak i potez. Po mom skromnom misljenju jedino nemamo igraca na levoj ofanzivnoj strani koji moze da se nosi sa Italijanima (mislim da ovi trenutni ne mogu ni sa malo jacim defanzivcima superligasa da se nose) i tu ce najvise da skripi,em cemo ispastati u napadu,em ce ispastati Nastic.Mislim da bi ubacivanje Mijata (u kakvoj god da je formi) bio potez sezone. Ali isto tako smatram,da on vise nece zaigrati za Vosu :(
Image
Turija

Post by Turija »

Voja wrote:Zaks vs Peric!? Ko je Peric?
https://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Peri%C4%87" onclick="window.open(this.href);return false;

Nemoj misliti da ja nešto zameram Žaksu.Nasuprot, sve najlepše mislim o čoveku i veliko mu hvala, kao i Saši Todiću.Žaks treba Vojvodini, ali Vojvodina mora misliti na budućnost.Žakula brani rutinski i malo greši, međutim ispucavanje je za infarkt.Naravno da je ono iznuđeno povratnim loptama, ali problem je i sa ispucavanjem sa peterca.Sve to toliko ne bi došlo do izražaja, da mu tu manu ne otkrivaju naše slabosti u polju.Da neko takvu kratko ispucanu loptu može da dočeka na glavu i produži napred, ne bi bilo velike strepnje.Ali, ko to da uradi?Mi u timu nemamo nijednog skakača, osim Đurića (možda Kordić Šaleta, mada mi se čini malo tromim?)
Što se tiče presing igre Vasilića i Nastića, sumnjam u to, iz potpuno 2 različita razloga.
Vasilić ima snagu, ali ne i kondiciju.Noge su mu olovne, nema brzinu, zato i ne ide napred (kao recimo, vulićević nekad na tom mestu).
Nastić je u tome bolji, ima kondiciju, ali nema koncentraciju, smisao za igru i osećaj za prostor.Startovi su mu kritični i na ivici kartona.U presing igri ne bi dočekao kraj utakmice na terenu (2 žuta ili crveni ili, pak, golovi po toj strani).
Sve u svemu, mi nemamo ekipu za taj način igre, iako bih ja jako voleo da vidim takvu Vojvodinu (kao recimo, nekad, splitski hajduk, pod trenerskom palicom Ivića ili još bolje, onu našu Tozinu iz '74).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
budababa

Post by budababa »

Utakmica u četvrtak počinje u 21h. Dosta pažnje na svom sajtu posvećuju ovo meču. Jedna od vesti od pre dva dana (Google translate):
Program. Diverse work for the central Finnish Niklas Moisander, while goalkeeper Christian Puggioni and Joaquín Correa underwent therapy and physiotherapy. Tomorrow, Saturday, the team will enjoy a full day of rest, to come back to work on Sunday when it was put in a double session program.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
ДушанСП

Re: Liga Evrope Q3R: Sampdoria (ITA)-Vojvodina, četvrtak 21h

Post by ДушанСП »

Јел ми то играмо на стадиону,где је Сампдорија задњи пут добила пет комада :mrgreen:
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Turija wrote:
Voja wrote:Zaks vs Peric!? Ko je Peric?
Nemoj misliti da ja nešto zameram Žaksu.Nasuprot, sve najlepše mislim o čoveku i veliko mu hvala, kao i Saši Todiću.Žaks treba Vojvodini, ali Vojvodina mora misliti na budućnost.
Ocigledno se nismo razumeli... ja samo nisam za to da se sada vrsi rokada na golu,pred ovaj dvomec.Jer ko nam garantuje da bi Peric odradio posao bolje od Zaksa u tom dvomecu.Zato sam i pitao ko je Peric?Bice za njega vremena
Image
Locked