Sta je ideja topica!?
Voleo bih da se ovde pise sto strucnije o fudbalu,da se daju neke definicije,analize,kritike,zapazanja,da se daju odgovori na pitanja koja mozda muce mnoge ljude,ali ih nikada nisu postavili itd.itd....
Evo pocecu prvi.Fudbal mnogo volim,pratim,analiziram,ali sve je to sa neke amaterske strane,iz ugla obicnog gledaoca... i samim tim mnogo je pitanja na koja ne znam odgovor,pa evo da pocnem,nadam se da ce Djumi naci vremena i volje da nam se prikljuci

Kolika je uloga trenera u stvaranju rezultata ekipa iz (za pocetak) nase lige? Da li je bitnije imati dobrog trenera ili dobar tim? Odusevljen sam izvodjenjem akcija fudbalera Spartaka na mecu u Lucanima juce,pa me zanima da li je to zbog toga sto imaju dobrog trenera,ili je ipak stvar u tome sto vecina igraca Spartaka imaju "to nesto" u glavi (narodski receno dobri su igraci) sto ih tera da brze razmisljaju od protivnickih igraca!?
Sta to svaki trener dobija sticanjem licence,mislim,kakvo unapredjenje u svom sklopu,jer cesto vidimo njihova (mnoga) nerezonska resenja kako pre meca tako i tokom meca!? Sta je pravilnije kod angazovanja novog trenera,da se on prilagodi timu koji zatice (tj.pravi igru na osnovu profila igraca) ili da fura svoj stil (recmo zahteva 4-3-3,iako nema igrace koji to mogu izneti),a da se tim prilagodi njemu. Znam da je tesko dati odgovor na ovo pitanje,ali onako odokativno,gde je procentualno veci uspeh po tim!?
Sta u fudbalu znaci zakasnela ili pogresna izmena!?
Koliko je bitan odnos trenera i kapitena,i sam izbor kapitena!?
Postoje li na tom polju neka pisana ili nepisana pravila!?
Kako je moguce da recimo konkretno Lalatovic od svake ekipe napravi trkacku,a recimo drugi trener koji je bio na istim predavanjima to ne ume!? Da se razumemo,imena pisem cisto da bih lakse docarao pitanja,uopste ne znam ko od trenera,kakvu licencu poseduje.
Mogao bih sad postaviti milion pitanja,ali zapocetak dosta:)
p.s.i ajd jos ovo pitanje koje verovatno najvise zanima sve nas gledaoce... da li ta titula "trener" znaci da ce tim 100% biti bolje vodjen nego da ga recimo vodi forumas Turija (kao primer navodim coveka koji voli i godinama prati fudbal)