13. kolo: Vojvodina-Banat 1:0

vladans

Post by vladans »

sobzirom da nemam puno vremena na raspolaganju,jer ipak je subota vece,samo cu rec dve o ovoj problematici!sa jedne strane mi je zao igraca sto igraju pred polu praznim tribinama,nisu to zasluzili,ali sa druge strane znam da nas hiljadu(pored onih koji opravdano nekad nemogu da dodju)stvarno vole ovaj klub i jedva cekaju vikend kad nasa vosa igra na karadjordju i nesmeta im ni kisa,sneg,minus dvadeset,losa forma slab protivnik,utakmica arsenala,celsija ili bilo koga drugog na tv-u!prosle sezone kad je bio besplatan ulaz nahrlili su likovi koji pre toga videli stadion nisu i koje u svakom slucaju zabole ona stvar za vojvodinu!takvi nam nisu potrebni :!: :?:
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

10. novembar 2007. | Izvor: B92
Pobeda Voše i protest navijača

Image
Beta

Fudbaleri Vojvodine savladali su na svom terenu u Novom Sadu ekipu Banata sa 1:0 (1:0), u 13. kolu Superlige Srbije, i približili se vodećem Partizanu na svega tri boda zaostatka. Vojvodina je drugi deo meča odigrala bez prisustva svojih najvernijih simpatizera iz navijačke grupe "Firma 1989", koji su u poluvremenu napustili stadion u znak protesta zbog striktne primene Zakona o sprečavanju nasilja na stadionima.

Jedini gol na utakmici postigao je Vladimir Buač u 14. minutu, iz prve šanse koju su Novosađani imali na meču. Prethodno je kapiten Gojko Kačar posle solo prodora šutirao pravo u golmana Banata Danila Pustinjakovića, a na odbijenu loptu je natrčao Buač i sa pet-šest metara plasirao je u mrežu.

U većem delu meča Vojvodina je potpuno kontrolisala igru i imala nekoliko solidnih prilika, koje Ranko Despotović, Buač i Kačar nisu pretvorili u golove. Kako se meč bližio kraju, igrači Vojvodine su "spuštali ritam" zadovoljni zbog minimalne prednosti.

Gosti iz Zrenjanina tokom svih 90 minuta nisu uputili ni jedan šut u okvir gola čuvara mreže Vojvodine Damira Kahrimana.

Trener Vojvodine Ivica Brzić rekao je posle meča da je zadovoljan pobedom, iako je igra bila slabija nego na prethodnim mečevima, dodavši da ga trijumf posebno raduje zbog remija Partizana sa Čukaričkim.

"Prišli smo lideru na svega tri boda, to je samo jedan meč i postoje realne šanse da jesenju sezonu završimo na prvom mestu. To će nam biti podstrek u preostale četiri utakmice", kazao je Brzić.

Image
Beta

Oko 300 navijača Vojvodine održalo je protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, navodeći da je to jedini način da javnosti ukažu na ono što se u poslednjih nekoliko nedelja dešava na stadionima u Srbiji.

Tokom šetnje, navijači su uzvikivali parole protiv ministra policije Dragan Jočića "Obija trafike – ministar policije" i skandirali "Nema bubnjeva, nema barjaka, svi u zatvor zbog navijanja".

Desetak minuta navijači su se zadržali ispred prostorija Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije, u ulici Vojvođanskih brigada, uz zvižduke i skandiranja protiv Jočića.

Nekoliko navijača reklo je agenciji Beta da nisu zadovoljni jučerašnjim dogovorom klubova i policije o budućem postupanju prema navijačima, navodeći da traže suštinske izmene zakona i uvažavanje njihovog mišljenja prilikom donošenja takvih propisa.

Navijači su rekli da su posebno nezadovoljni kaznenim odredbama sadašnjeg zakona, "koje ih izjednačavaju sa počiniocima najtežih krivičnih dela".

Broj komentara: 9

1. VOSA SAMPION!!!
(Zelja Firma, 10. novembar 2007 17:35)

2. 300???!!!
pa ljudi dal ste vi normalni...
vama na dusu...ccc
(preko 900..., 10. novembar 2007 17:59)

3. Kad ce Grobari u protestnu shetnju? Delije su bile, sad i Firmashi...
(delija_zarkovo, 10. novembar 2007 18:01)

4. Na vasoj strani su sila i zakon a na nasoj istina i pravda!!!
A.C.A.B.
(koki, 10. novembar 2007 18:17)

5. [link]
(uns, 10. novembar 2007 18:35)

6. "Vidla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu".
(Samo jedan tim, samo jedan grad, 10. novembar 2007 18:47)

7. Definitivno nas nije bilo 300, minimalno je protestu prisustvovalo 500 ljudi!
Navijanje NIJE krivicno delo!
(F89, 10. novembar 2007 19:13)

8. 300 Spartanaca :))
(piter, 10. novembar 2007 20:05)

9. Navijanje nije krivično delo,ali jesu tuče i bacanje baklji na teren i na protivničke navijače.
Trenutno nije dobro što se zakon ne sprovodi prema svima isto i to je problem koji treba rešiti.
(ns, 10. novembar 2007 20:14)
Dobro je, ipak je akcija imala odjeka. Ja sam se plasio da nece niko da "ferma" ovaj protest 5% i bilo me zao da nasi momci igraju bez podrske. Bar nije bilo uzalud...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
ice

Post by ice »

Sto se tice komentara B92 to je velika sramota.Sire dezinformacije i oni i ostali,mislim svakom je bilo jasno da je pripadnika Firme bilo mnogo vise od 300 i to bar duplo.Na SOS-u su izjavili da je utakmicu pratilo 600 gledalaca,gde nadjose taj broj bas?Mozda su brojali samo sever?Kamera njjihova nijednom nije zumirala severnu tribinu,osim kod izlaska navijaca i to zamislite kad je jedno zadnjih 20-etak navijaca izlazilo.A da ne govorim o tome da pola nasih sansi nisu uopste ni prikazali.Na tom B92 sam probao da napisem neki komentar,ali nece da objave iako nisam ama bas nista uvredljivo napisao.Pretpostavljam i po broju komentara nasih koji su sve kratki da je cenzura na delu.Sramota i to su mi slobodni i demokratski mediji?U stvari vidi se da su razocarani i da se grizu od zavisti.
Do sada nisam bio uveren,ali sada jesam,novinari i mediji na celu sa njihovim gazdama MRZE Vojvodinu.Svima im javno porucujem da mogu da mi se n....e one stvari.Izvinjavam se zbog vulgarnosti,ali ovo stvarno nema vise smisla.Komunisticko jednoumlje je i dalje na snazi,a Tito je izgleda jos ziv.
Bato majstore vodi nas do titule :lol:
Turija

Post by Turija »

Rezultat, ipak, ne mogu da sakriju i izokrenu.A baš on boli.Zato, ne sekiraj se ice, pusti ih neka puknu od muke.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Turija

Post by Turija »

Po mom mišljenju danas smo odigrali dobro, naročito u drugom poluvremenu.Brzić može biti nezadovoljan samo realizacijom stvorenih šansi.
Nešto slabiji u napadu bili smo po levoj strani.Po desnoj je bilo sasvim OK.Mali Milutinović se hrabro i lepo probijao, a i Buač je imao par tehnički doteranih dodavanja (iz prve, propuštanje lopte saigraču, prebacivanje na drugu stranu..) što me je prijatno iznenadilo.Uz, naravno, pobedonosni gol.Da ga ne dade, verovatno bi prošli kao protiv Čuke (i verovatno bi ušao Drakulić i Korać mnogo ranije)
Kahriman nije imao ozbiljnijeg posla.
Milutinović dobar.
Stošić i Đurić na svom visokom novou.
Šarac u defanzivi sasvim solidan, ali velik problem je igra napred.Previše je ona alibi (puno napamet ispucanih lopti napred.Petko je takve davao mnogo upotrebljivije, pogotovo uz aut liniju).
Trivunović i Popović odlični i sa ogromnom obavezom da kvare i prave igru istovremeno.
Buač, danas sjajan.
Kačar vrlo dobar.Lepo se otvarao, lako oslobađao protivničkog igrača, dao i gol (već viđen) ali je iza Pustinjakovića iznikao igrač Banata i sprečio da lopta uđe u mrežu.
Despotović, dobro odigrao utakmicu, imao želju i šanse, ali jednostavno nije imao sreću.
Kizito se nije najbolje snašao na malo raskvašenijem terenu i u isturenijoj poziciji na levom boku.Nekako mi se čini da je sa beka daleko opasniji u napadu.U poluvremenu zamenio ga je Aleksić.Igrao očekivano za svoje godine.
Pozdravljam potez Brzića, što je uvrstio u 18 i Radosavljeva.
U prvom poluvremenu povredio se Milošević i publika ga je ispratila aplauzom.Verovatno i zato što nam je od ranijje poznato lice sa naše zapadne tribine.A, ko zna možda i obuče crveno beli dres, ako ode Pekara. Pa, da se nađu dva Sremca u srcu našeg šesnaesterca?
Čitavo drugo poluvreme odbrana Banata se povijala, pred našim osmišljenim i opasnim napadima.Međutim, izdržali su.Slabo i za malo naprecizno smo šutirali. Inače, mislim da bi ušla još koja lopta u gol Pustinjakovića.
Igračima se ne može ništa zameriti, tako da je i Brzić držao isti sastav do pred sam kraj utakmice, kada je omogućio, prvo Popoviću, pa onda Despotoviću da ih publika posebno nagradi aplauzom, (pri izlasku sa terena), na šta su oni isto tako uzvratili Zapadu.Zapadu koji je uz podršku sa razglasa i spikera preuzeo ulogu Firme (otišle u Protest) u gromoglasnoj podršci.
Popovića je zamenio Đurovski, a Despotovića Korać.Na klupi su bili još : Kesić, Drakulić i Topčagić.
Na kraju svi su se zadovoljni razišli sa Karađorđa. Igrači su otišli prema izlazu na južnoj tribini, kako bi pozdravili navijače koji su se vratili sa protesta.Tako je, na neobičan način, ispraćena još jedna pobeda Voše.

PS
Shecky, nisam ni (po)mislio na ljude koji dolaze, i došli bi uvek, samo da mogu (recimo i naš prijatelj Voja :wink: ), već na one koji nemaju pojma ni da su stavljene stolice i na Istoku.
Last edited by Turija on Sun Nov 11, 2007 12:28 am, edited 2 times in total.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
max

Post by max »

Kako se Djurovski pokazao za to malo vremena sto je igrao?
Turija

Post by Turija »

max wrote:Kako se Djurovski pokazao za to malo vremena sto je igrao?
Igrao je toliko malo da ga ne može oceniti.Jedino što je primećeno je jedno lepo prihvatanje lopte na sredini terena.
Kad je dolazio sa zagrevanja iza gola, prema klupi, onako u trenerci, zakopčan do grla bilo je komentara sa zapada , ovaj se neće skinuti pre nego što sudija odsvira kraj. Dok je drugi duhoviti navijač prokomentarisao rečima:ovaj ko da ide na grudvanje (ipak, sunce je bilo zubato, a Đurovski maksimalno ,, frajerski ušuškan,,)
max

Post by max »

Hvala Turija!
Dejan

Post by Dejan »

Drago mi je da je igrao Aleksic i da je Radosavljev bio na klupi!
Veoma bitna pobeda, kada se jos u obzir uzmu i ostali rezultati... 8)
ssnigd

Post by ssnigd »

Ljude u Novom Sadu, ne interesuje fudbal. Nismo mi Grci, ni Turci da budemo takvi fanatici za fudbalom, niti smo Englezi i da nam je fudbal opste normalna i prihvacena stvar,tj opsta kultura. Mentalitet......
Face ljudi dok smo setali gradom bile su vise nego tragikomicne, pojma oni nisu imali sta se desava iako je protest jos od pre 10 dana najavljen u medijima. Mnogi su prolazili pored ne smejuci ni da pogledaju masu, kao da smo hostapleri i ubice, neki su se zagonetno smejali, kao oni kreteni iz zgrade gde je stab DSS-a, a jedino su shvatili "obija trafike ministar policije". Ni 100 ovakvih protesta ne bi probudio ovaj grad.
Drago mi je sto su momci odigrali dobro(40 minuta koliko sam ja odgledao+tv izvestaji+vasi komentari) i pobedili.
PS. Tadic nije pozvan u U21, tako da mu je ovo sansa da iskoristi ovu pauzu i da se vrati u formu iz prethodne sezone.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
limanfkv

Post by limanfkv »

Gledao sam kao i vecina samo 40. minuta.
Tu me je fino odbradovala igra Buaca.Nadam se da ce nastaviti tako...
Sto se tice narednih utakmica jedva cekam da vidim Pantelica,mislim da bi mogao pomoci,a ono sto jos vise ocekujem je Sepuja (mada i Korac mora dobiti koju minutu vise )
Ne bih se slozio da ljude ne interesuje fudbal,pa eno pune kladionice,svi gledaju mancestere,reale,liverpule,espanjole...i razno razne. Ipak mislim da je problem u marketingu kluba, koji jednostavno N E P O S TO J I.

Fer tribina,Moja Vosa,program za tekme,ture po skolama, plakati...mediji te guse = moras se boriti :wink:
tulips

Post by tulips »

trebaće puno truda i puno sreće kako bi završili ovu sezonu sa titulom. a tu svakako mi moramo dati presudan poen.što nas je više to smo jači.što smo jači to je titula bliže.NEMA OPUŠTANJA.. :D
mihailov

Post by mihailov »

Izgleda da se 14 kolo odlaze za nedelju dana,pa cemo mec sa ofka igrati tek za 2 sedmice!Takodje,mec sa ciganimabismo igrali tek u 2008 :?
Napred Voso!
Locked