Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Baltazar

Re: Transferi

Post by Baltazar »

ivaniću je partizan pre par godina nudio zagarantovano mesto u timu, kapitensku traku i igru koja bi se na njemu bazirala. On je to odbio.
Danas je prešao u zvezdu za platu od 30.000e.
Mi ga nismo doveli jer nemamo te pare, a i kapacitet igrača nam je upitan.
Ne želim da mu slomi nogu kao neki i ne mislim da ne poštuje Vošu zato što je prešao u cz.
Jedino šta može da uradi je ono što je uradio Abu-da ne slavi golove protiv nas. To jedino što tražim. A jednog dana možda dođe kod nas...
Mirko, sve najbolje!
Vojvodina, jedna jedina!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Je li moze neko da napise trenutnu semu tima, ko su starteri, ko gde igra, a ko su rezerve, i kako ce Vojvodina izgledati na terenu?
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

To ne verujem ni Krivokapic da moze.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Rockov je sigurica.

Od bekova je realno ocekivati Stojkovica i Devetka. Stojkovic je solidno igrao pripreme. Devetak takodje.

Stoperi - Graovac i Veselinovic, ali mi se cini da ce i Sanicanin dosta igrati. Jelicic na kasicicu.

Vezni red ce biti s najvise nepoznanica. Logicno je ocekivati Djurica, nazalost i Milojevica. Mislim da ce Mitosevic dobiti prednost u odnosu na Zlomislica. Djuricin ce igrati dosta, kao i Gojkov i Eze. Dakle, bez preterano promena, ali valja ocekivati Neskovica, Zukica i Topica da dobiju vecu minutazu nego jesenas.

Napad - dovodjenjem Matica se nazalost jos jednom potvrdilo da se ne racuna ozbiljno na igrace koje dovede menadzer koji je doveo Bempaha, Afrijea, Merija, koliko god oni bili dobri. Svakako nijedan od njih nije bio toliko los da ne dobije gotovo nikakvu minutazu (izuzev Bempaha, koji je opet pokazao nesto za to malo na terenu).

Suma sumarum, ne ocekujem da ce se nesto preterano mnogo promeniti, uprkos velikim recima iz tabora, ali se nadam da ce se resiti da svinjarija sa Zukicem i da ce uz Neskovica dobijati minute na prolece.

@fkpcascais, osvrnuo bih se ovom prilikom na tvoj prethodni post i rekao da malo ko ovde zeli da gleda nasu decu samo i iskljucivo zato sto su nasa, vec zato sto za bolje nemamo i zato sto nismo bankomat, pa samo tako mozemo da prezivimo. Lako je biti zvezda - malo drzavnog novca, malo drzavnih aviona, malo ''dobrovoljne'' pomoci, pa op LE, op LS, pa sad mozemo da se dzekiramo i dovodimo igraca za preko milion eura, da bude 2/3. opcija na nekoj poziciji. Sta da se radi, takva vremena dosla i proci ce. Na klubu je da nekako pregura to. Da li ce guranje omladinaca pomoci? Kad se pogledaju rezultati u poslednje dve sezone, odmoci sigurno ne moze.
Guranje dece ove sezone nije neplanski. Godinama unazad proizvodimo izuzetno dobra krila i veznjake. Zasto ne dati sansu omladinskim jesenjim sampionima da provedu koji minut na terenu. Zukic i Neskovic su strasni. To sta je Pazar uradio je druga stvar, jer mi na pozicijama retko gde imamo klinca kao prvu opciju. Eto, namece se Devetak, jer od Antica gori nije, i namece se Veselinovic, koji opet nastavlja tradiciju solidnih stopera iz nase skole. Za bolje para nemamo, a da je neplanski, nisam siguran da jeste. Omladinac kao druga opcija na nekoj poziciji moze biti samo dobra stvar. Kakav se sve skart gura zimi na trziste, samo budala i lopov ce takvim papcima dati mesto ispred nekog talentovanog omladinca.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Rockov(GK) - Devetak(DL), Saničanin(DC), Graovac(DC), Stojković(DR) - Mitošević(DM), Milojević(DM/CM) - Eze(AML), Đurić(AMC), Đuričin(AMR) - Matić(FC).

Ovo je sigurna postava u očima našeg trenera.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Veliko hvala na odgovoru GospodinFKV. U pravu ste oko vecine sto ste rekli, upravo i mislim da tim ne treba da se prepuni gomilom dovedenih igraca koji su prosek a oduzimaju mesto omladincima. Klub koji ima dobro razvijenu skolu i osvaja titule u omladinskoj ligi treba da dovodi samo igrace koji ce praviti razliku a alternativa da budu igraci iz omladinskog pogona. Ono jedino gde se ne slazem je prica o parama, jer smo kroz primer Merija videli da pare nisu uvek odlucujuci faktor i da mogu da se nadju igraci koji zadovoljavaju zahteve samo treba svi u klubu da rade svoj posao kako treba i da rade na tome da se nadju, dovedu i uspesno adaptiraju svi igraci. Ukazujete na realan problem koji je nesposobnost trenera da rade sa odredjenim igracima. Video sam kako je klub doveo Konea a trener vec unapred govori kako on nije resenje i ukazuje na to da ne zna niti zeli da radi sa njim. U tom slucaju niste mu trebali dovoditi igraca kojeg on hoce, vec je bolje bilo da mu se da otkaz i nadje trener koji ce umeti da od Konea, Ezea, ostalih, plus napadaca iz omladinskog tima, stvori efikasan napad. Slucajevi kao Meri ne bi smeli da se desavaju upravo zato sto se nema para i duznost svih je da izvuku maksimum od onoga sto se ima. A ne da on nece ovo sto ima vec mu trebaju Mesi i Ronaldo. Da je tako klubu onda ne bi ni trebao trener, kupis igrace i stavis ih na teren i to je to, zasto onda placati uopste trenera? Da vodi treninge samo? Ne moze tako, to nicemu ne vodi, klub mora da ima uigran seniorski tim na nacin da kad se ubaci omladinac ili dovede novi igrac da on udje u vec razigran sistem. A ne da se u svakom prelaznom roku menja ceo sistem i dovodi na zahtev trenera plejada novih igraca koji su gori od predhodnika a pritom i guse ostale igrace koji su vec tu. Ali moja poenta oko te price da se stavi "akcenat na skolu" je ta da omladince ne treba forsirati, vec klub treba da ima tim u kojem oni postepeno dobijaju sansu i prirodno se izbore. Veliki pozdrav vam, Rabbi i Radoyu!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

FkpCascais wrote:Ali moja poenta oko te price da se stavi "akcenat na skolu" je ta da omladince ne treba forsirati, vec klub treba da ima tim u kojem oni postepeno dobijaju sansu i prirodno se izbore.
Upravo o tome se i radi, ovde se vec godinama trubi o potrebi da se uspostavi sistem u kome ce sansu da dobijaju najbolji i najspremniji i gde ce se igraci dovoditi i prodavati planski a ne stihijski. U takvom sistemu ce i klinci iz nase skole imati mesta da se razviju pa da se na njima i zaradi, a ne da se dovode isluzeni matori balvani na kubik, da im se daju plate nesrazmerno velike prema ucinku i onda posle 6 meseci da se puste bez obestecenja. Od takvih "pojacanja" mi imamo bolje u omladinskom pogonu vec sada odmah. A sa druge strane nedopustivo je da nam klinci iz omladinskog pogona direktno odlaze bez da su istrcali na teren za prvi tim jer su toboz neperspektivni ili vec sta, a da ih onda sledeci klub proda napolje za 2 miliona. Samo kad bi se uspostavila zdrava konkurencija u timu mnoge stvari bi odmah bile bolje. Kad bi se igraci dovodili zato sto vrede a ne zato sto ce se neko ugraditi u plate, kad bi se startnih 11 biralo po kvalitetu a ne po tome ko im je menadzer, al' jebiga to su za nas sve neki mnogo komplikovani apstraktni koncepti.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
FkpCascais

Post by FkpCascais »

Bas tako Radoye. Ja vidim da postoje razna misljenja u vezi nacina na koji je Bata Kankan vodio klub, ali meni je neizbezno da priznam da u njegovom dobu je vas tim super izgledao. On nije forsirao pricu o deci a u njegovo vreme je Vosa najvise svojih omladinaca izbacila i imala uspeha u omladinskoj ligi. Ja sam zakljucio da je uspesno izbacio tolike omladince upravo zato sto su ubacivani u vec jak tim. Nije isto kada omladinac debituje u timu gde su mu saigraci dobri iskusni igraci koji mu dobro dodaju loptu, nameste mu se na nacin da mu pomognu, dobro mu se otvore da im doda loptu, itd. nego u timu gde i ostali imaju teskoce i puno grese. Cesto dajem primer Kataja jer mi je on nekako bas primer uspesnog razvoja omladinca i secam se tog tima, bili ste bas mocni. Onda je Bata umro, u klubu su sve okrenuli naopacke, stranci se rasteli, a od sampionskih omladinskih generacija ni traga. Rasprodali ih, a ovi sto su ostali su ubaceni u tim koji vec veze nije imao sa onim, i samo su se utopili opste sivilo.

Pritom, sad se nagomilava gomila prosecnih igraca koji na sve to ni nisu jeftini, kad ih sve saberes moze za te pare da se dovede manje igraca, ali dobrih koji prave razliku, pa medju njih ubaciti omladince.
Beonic

Post by Beonic »

Neka pogleda novi Fudbal neko ko se bolje razume, dosta mi je konfuzno napisan taj deo, ali daluje da smo se rastali od Đorđa Kneževića, Miloša Zličića, Kristijana Živkovića i Vukašina Pilipovića.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Beonic wrote:Neka pogleda novi Fudbal neko ko se bolje razume, dosta mi je konfuzno napisan taj deo, ali daluje da smo se rastali od Đorđa Kneževića, Miloša Zličića, Kristijana Živkovića i Vukašina Pilipovića.
To je šifra za preregistraciju. Ono što znamo kroz medije i prethodne fudbale je da su od pobrojanih Knežević i Pilipović na pozajmici u Kabelu do kraja sezone, a Živković je posle(po novinskim člancima koji su pratili taj klub) odigrane sjajne polusezone za Jagodinu Tabane(frankenštajn klub, koji je već preuzeo identitet Jagodine, koja je u slobodnom padu) registrovan za superligu za ovu polusezonu. Iznenađuje me Zličić, za koga je bilo objavljeno da nije obnovio ugovor sa nama. Pravu istinu ćemo verovatno saznati kroz buduće fudbale.

Imamo ipak i jedan ozvaničen odlazak, Hrvoje Rizvanović je potpisao za bugarskog prvoligaša-fenjeraša Vereju i učestvovao u epskom podvigu, domaćem remiju sa Ludogorecom od 0:0.

Nemam pojma kako dečko izgleda, ali eto, želim mu sreću u daljoj karijeri.
Beonic

Post by Beonic »

Rabba wrote:...
Da i mene je zbunio Zličić, za kojeg je i naš klub, a i Hjaduk iz Kule ozvaničio prelazak. Evo link 1 i link 2.
Takođe znam da su i ova dvojica na pozajmicama i da je Živković odradio prireme. Najviše me buni segment "Brisanje iz registra" sa te strane, zato sam i mislio da su se rastali sa ovom četvorkom. Misterija.
Ahčin i Huhumis izgleda ostaju, neće im se naći klub, dok za ovog gošu Slovenca i dalje nema ni reči da li je ostao u Španiji.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Beonic wrote:Najviše me buni segment "Brisanje iz registra" sa te strane...
Odmah ispod tog segmenta ti piše ovo
fudbal 5/19 wrote:(Седница одржана 22.01.2019.)
Nije boldovano, pa te je to možda zbunilo. Tu počinje zapisnik sa sledeće sednice, koji se završava sa onim deranom iz Kaća koji je otišao u inostranstvo.
Beonic

Post by Beonic »

Rabba wrote:
Beonic wrote:Najviše me buni segment "Brisanje iz registra" sa te strane...
Odmah ispod tog segmenta ti piše ovo
fudbal 5/19 wrote:(Седница одржана 22.01.2019.)
Nije boldovano, pa te je to možda zbunilo. Tu počinje zapisnik sa sledeće sednice, koji se završava sa onim deranom iz Kaća koji je otišao u inostranstvo.
Sada sam skontao, hvala ti na pojašnjenju. Nekada znaju biti konfuzni. Imaš možda neki link ili znaš da mi napišeš sve šifre u Fudbalu šta znače? Za neke znam, za ovu nisam znao da znači preregistracija.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

http://fss.rs/index.php?id=2213" onclick="window.open(this.href);return false;

Poslednji Fudbal je ekstremno konfuzan. I podosta netačan. Ovde ti trebaju ti članovi 30 pa na dalje, ali neće ti baš raščivijati sve... Ono 30/3 znači član 30 stavka 3(izvini ako si pravnik pa si znao ovo, meni je to bilo nepoznato...)
FkpCascais

Post by FkpCascais »

U zadnjoj prijateljskoj utakmici Kone postigne 2 gola. U sledecoj utakmici, takmicarskoj protiv zvezde, trener ga stavi na tribine. Sta dalje reci? Koliko je golova trebao da postigne Kone da bi bio na klupi? A zamislite koliko da bi bio starter, 10 valjda, pa mozda cak ni onda... Treneru ocigledno golovi nisu prioritet. E moj Kone, u ovakvoj Srbiji cuti dobro je da si i na tribini, barem nisi metalnu stanglu dobio u ledja...
Post Reply