1892,bilo je 3:0 za nas vec posle 15 minuta,a golove su dali Pantelic dva i Samardzic,zatim su grobari smanjili do poluvremena na 3:1.U drugom poluvremenu Samardzic je dao gol za 4:1 i taj gol me je poprilicno "kostao" jer sam se nekako isekao dok sam od radosti skakao na ogradu malog juga.

Grobari su zatim za dva-tri minuta dali dva gola za 4:3,pritiskali nas do kraja,ali mi smo izdrzali.Pobedom smo preuzeli lidersku poziciju na tabeli od Partizana i naneli mu prvi poraz i na kraju postali jesenji sampioni.Partizan je posle toga upao u veliku krizu i redjao slabe rezultate,pao na trece mesto.Nazalost,nekoliko utakmica posle te u Novom Sadu smo igrali sa ciganima i pukli 0:3.

Ipak zadrzali smo jesenju titulu,ali eto na prolece je izgubili,a i Partizan nam se revansirao u Novom Sadu kada nam je za jedno poluvreme zabio 3 gola a mi smo u drugom uspeli preko Pantelica da smanjimo na 3:1.Svejedno imali smo sansu za titulu i dalje ali je usledila cuvena utakmica sa ciganima 2:2 od naseg vodjstva 2:0 i neregularan pogodak Kovacevica za izjednacenje.
Moze se reci da smo te godine izgubili titulu zbog loseg skora sa beogradskim dvojcem(nije cudo da je 1892 upamtio bas tu utakmicu 4:3 kad nam je to te sezone bila jedina pobeda nad blizancima),vec sam spomenuo 4 utakmice igrane u Novom Sadu,a u Beogradu znam da smo izgubili od Partizana sa 1:0(onaj neverovatni lopovski penal sviran Jezdimirovicu nad Nadjem) i 4:2(na kraju za drugo mesto) i od Zvezde jednom sa 1:0(jedini kiks Saule te sezone) i drugi put ne mogu da se setim.
Molio bih Red Firma da me on potseti ako se seca.Da li je ta jedna utakmica koja fali bila onih cuvenih 2:2 na Marakani,kad smo gubili sa 2:0,a u zadnjih par minuta Govedarica i Radojicic doneli izjednacenje ili je ta utakmica iz sezone kasnije sa Hadzijevskim umesto Kosanovica na klupi?Sve mi se cini da je ta utakmica sa jeseni te naredne sezone kad nas je vodio Hadzijevski.Ne mogu da se setim ove sa ciganima iz Beograda,te druge iz te sezone,a tada zbog sistema takmicenja igrali smo po 4 puta i sa ciganima i grobarima u sezoni.