S jedne strane, apsolutno se slazem da mora da postoji pravilo ovog tipa na forumu. S druge, i Dragojlo je bio u pravu kada je rekao da se pravilo u ovoj formi krsi gotovo svakodnevno, i to ne samo od strane forumasa koji su brendirani na odredjen nacin na forumu, vec i od strane nas koji smo dosta dugo ovde, svakodnevni smo ucesnici i nalazimo se na forumu u vecini kada su u pitanju politicka uverenja.ogi wrote:Jedno od pravila foruma.
3) Zabranjeno je bilo kakvo uplivavanje politike na forum, kao i protežiranje ili kritikovanje ijedne političke partije. Zabranjeno je pokretanje rasprave, kao i nadovezivanje na istu, o dnevno-političkim temama.
Ovo neka ti bude javna opomena.
Iako smatram da je politika na ovim prostorima bila sastavni deo sporta oduvek, slagao sam se sa ovim pravilom stoprocentno, ali mislim da je (najkasnije) od Bajkoviceve sampionske torte, koja je neodoljivo podsecala na predizborni bilbord, ovo pravilo u najmanju ruku postalo zastarelo. Prosto, dovoljno je pogledati Rabbin (do ovog trenutka poslednji) post vezan za prelazni rok, da se vidi da je stanje u srpskom fudbalu gotovo nemoguce komentarisati, a da se isto ne pogleda kroz prizmu politike. Odredjeni fudbalski klubovi su oduvek bili produzene ruke politickih partija, ali je sad stanje u tom pogledu toliko ocigledno da mislim da bi se ovo pravilo moralo na neki nacin revidirati (nikako ukinuti!).
Znam da pravila sluze moderatorima vise nego samim forumasima, i da se upravo zbog svih gore navedenih stvari moderatori nisu oglasavali svaki put kada se ovo pravilo tehnicki prekrsi. Ipak, ako ce se citirati kao sto se citiralo u situaciji vezanoj za Dragojlov post, mislim ne bi bilo lose da se forma samog pravila revidira i nadje neko resenje koje ce politiku svesti na minimum, eliminisati stvari poput toga sto je Dragojlo napisao, a da se opet ne posmatra srpski fudbal kroz ruzicaste naocare zbog pravila na forumu.
Zivi bili.