Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Deep Purple

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

@Voja
E ovako dao si mi konstruktivan prostor za diskusiju jer si lepo izneo neko tvoje sagledavanje sistemske pozicije i kvaliteta igraca.

Realno Poletanović i Malbasić su za klasu bolji od ovih pojačanja Tsc-a.

Traže oni kompoziciju ali da li iskreno verujes da gospodin Žarko Lazetić zna šta radi? Mnogo sam ga precenio u prvoj LLSL sezoni u Metalcu i pogrešio sam.

Da bi došlo do skladnog skockanog tima treba puno da se radi i treba nekoliko sezona sa igračima ovog kvaliteta.
Zoltan Sabo je to uspeo pa su mu uništili kostur tima za godinu dana ali on je to uspeo jer je najbolje igrače ostavljao iz prelaska iz višeg ranga u rang i samo nadograđivao.

Nekim spletom okolnosti pratio sam Cvetkovića kroz neke delove karijere. Ima izuzetan centaršut i veoma visoku fudbalsku inteligenciju ali telo mu nije za ovaj nivo fudbala (kada je reč o najkvalitetnijim ekipama u prvenstvu) defanzivno ga nema a protiv jačih ekipa nije vidljiv jer ne može da isprati taj nivo spremnosti, loša genetika. Ali može biti izuzetan protiv manjih ekipa i realno može da podeli dosta asistencija Petru Skuletiću ali onda se vraćamo na onu kompoziciju i definitivno može da bude izuzetno koristan pogotovo protiv manjih ekipa. Sto se tice nasih bekova definitivno su i Arandjel Stojkovic (posle Banjca definitivno najbolji igrač TSC-a uz Mirchevskog) i Lazarevic bolji. Arandjel je malo povuceniji bek nema ga toliko napred i nije toliko slobodan i drugacije izgleda na terenu nego kad je u vezi gde se često upusti i bude u protivničkoj trećini terena. Naravno druga pozicija ali je zanimljiva ta psihologija jer kao bek nekad ima više prostora a ne ide u završnu trećinu.
Lazarević je prototip modernog beka, brz, jak i visok i mislim da je trenutno među najboljim bekovima u našoj ligi plus bez ikakvog problema može na krilo ali mu fali malo driblinga zbog čega je upravo i bek.

U teoriji ta priča NN-a i Jovanovića u paru pije vodu ali praksa ne mora da pokaže da je ta teorija ispravna. Ali to je fudbal treba puno stvari da se poklopi. Navešću ti jedan skoriji primer.

U Spartaku su igrali Neca Mihajlović i Nikolić i to je neki sličan profil tandema koji bi bio Jovanović i Nikolić i to realno nije funkcionisalo. Neca je čak u nekim svojim danima bio i dosta veći potencijal i kvalitetniji igrač od Jovanovića. Ali opet to često zavisi i od konekcije i inteligencije samih fudbalera da li se i na koji način uklapaju i razumeju. Meni bi nekako Malbasić i Nikolić bili zajebana kombinacija na terenu i navijam da se to desi.

Slažem se za komparaciju Simić i Jovanović jer se često puno troše i to utiče na njihov kvalitet završnice ali moramo uzeti u obzir da je Simić među vodećim fudbalerima u LLSL po samoj potrošnji na terenu. I mnogo je aktivniji u igri od Jovanovića koji igra više od lopte. Simića ima aktivno u defanzivi i vrlo često istrčava napade sa naše trećine terena do protivničke što ćemo se složiti dosta više troši od aktivkog ponavljanja krila ka sredini i očekivanja lopte u prostor. Opet drugačiji fudbaleri sa drugačijom ulogom. I zapravo Simić i Nikolić bi bili sjajna kombinacija sa slobodnom kretnjom u veznom redu gde bi Simić nekad ulaskom u sredinu sa krilne pozicije pravio višak u igri 1-2 sa Nikolićem.

Krajišnik ima dosta kvaliteta u igri i pouzdan je igrač ali mu fali nešto da bi bio starter. Odlično je rešenje za rezervu ali nama u ovom trenutku nama ne treba rezerva već nosilac i zbog toga otpada. Realno kao što si i ti rekao Poletanović je dosta ozbiljniji igrač i to je neki profil koji nama treba samo ako može ikako neko drugi umesto njega :cheers:

Znaš da sam slab na Sumu (u fudbalskom smislu :mrgreen: ) i on bi dolaskom kod nas bio čak i bolji nego u vreme dok je nosio dres blizanca. Jer ne bi bio toliko u centru pažnje niti bi svaki njegov van fudbalski potez bio u centru pažnje. Ja potpisujem Suma bi povratkom u našu ligu bio najbolji stranac. Možda ne najbolji ali sigurno najkvalitetniji ako razumeš šta hoću da kažem :)

Ben je recimo pouzdan, isporuči svoje ali je Suma za klasu bolji individualno a nama fali te drskosti i bezobrazluka na terenu.
Daj Valakarija i Sumu pa da igramo taj sexy fudbal :greenbutt:

Raspisao sam se, drugovi forumaši oprostite. :cheers:
Karlsson

Post by Karlsson »

Niko da spomene da i Meriju ističe ugovor. Tačnije postoji opcija za klub za produženje na još dve godine, ali s obzirom da je jako slabo igrao u Arabiji teško da će se cimati da ga zadrže.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Karlsson wrote: Sun Jun 05, 2022 1:43 pm Niko da spomene da i Meriju ističe ugovor. Tačnije postoji opcija za klub za produženje na još dve godine, ali s obzirom da je jako slabo igrao u Arabiji teško da će se cimati da ga zadrže.
Meri se ako se ne varam do juce setao Novim Sadom :) Inace nikad ne pratim te ugovore... cak i ne znam odakle on u Arabiji,dal kao pozajmica ili ima ugovor. Nejasno mi je ni zasto je napustio Kinu kad je redovno trpao,ako se ne varam bila je pozajmica u Japan zbog Kovida,jer nije mogao uci u Kinu,ali mi onda Al Shabab bio kao grom iz vedra neba. Redovno pratim sva desavanja u Al Shababu i Meri kad god igra bude dobar,ne zakaze,ali vrlo cesto ga nema ni u 18.znam da je jedno vreme bio povredjen,ali ko zna sta se tamo desava... recimo,prosli su grupu u njihovoj ligi sampiona i sad ocekujem da igraju sledecu rundu,a ono nikako... kad tek posle vidim igra se u martu ili maju (zaboravio sam) 2023.godine :mrgreen: za mene NEREALNO!!!
Mislim da je Meri preskup za nas,mada je njegova povezanost sa NSom (supruga) ogromna i mozda bi na tu kartu mogli i uraditi nesto,
Deep Purple wrote: Sun Jun 05, 2022 1:04 pm Traže oni kompoziciju ali da li iskreno verujes da gospodin Žarko Lazetić zna šta radi?

U teoriji ta priča NN-a i Jovanovića u paru pije vodu ali praksa ne mora da pokaže da je ta teorija ispravna.

U Spartaku su igrali Neca Mihajlović i Nikolić i to je neki sličan profil tandema koji bi bio Jovanović i Nikolić i to realno nije funkcionisalo. Neca je čak u nekim svojim danima bio i dosta veći potencijal i kvalitetniji igrač od Jovanovića. Ali opet to često zavisi i od konekcije i inteligencije samih fudbalera da li se i na koji način uklapaju i razumeju. Meni bi nekako Malbasić i Nikolić bili zajebana kombinacija na terenu i navijam da se to desi.

Krajišnik ima dosta kvaliteta u igri i pouzdan je igrač ali mu fali nešto da bi bio starter. Odlično je rešenje za rezervu ali nama u ovom trenutku nama ne treba rezerva već nosilac i zbog toga otpada. Realno kao što si i ti rekao Poletanović je dosta ozbiljniji igrač i to je neki profil koji nama treba samo ako može ikako neko drugi umesto njega :cheers:

Ben je recimo pouzdan, isporuči svoje ali je Suma za klasu bolji individualno a nama fali te drskosti i bezobrazluka na terenu.
Nigde nisam napisao da je Lazetic znalac,da zna sta radi,cak nisam napisao ni da su ti igraci dobri za TSC,da ce uspeti,nego sam generalno dao neko svoje vidjene i misljenje... ti igraci poseduju kvalitet,ali ne da budu nosioci igre,vec da im bas ta kompozicija izvuce maksimum iz njih.

NN sam samo naveo kao primer,moze to biti bilo koji igrac koji zna da provuce loptu izmedju 3 igraca protivnicke odbrane.

Odgovor na pasus od Mihajlovicu i inteligenciji... bas to,dzaba ti dobar igrac koji ume da je provuce,ako nemas saigraca koji te razume. Ako si malo gledao Spartak ove sezone primetio si da je NN "potrosio" mali milion inteligentnih pasova,koje jednostavno nije imao ko da isprati,a lopte su bile 90% gola. Isto sam primetio u mecu Srbije i Norveske,frustraciju SMSa jer su mu saigraci staticni i ne razumeju nijednu njegovu ideju. Mislim da Jovanovic ima tu fudbalsku inteligenciju,i da bi uspeo uz lucidnog distributera.
Sto se Malbasica tice,gledao sam ga prvu sezonu po odlasku iz Vose i dalje sam ga batalio,i zaista nemam uvid u njegovu formu,igre,da bih pisao bilo sta o njemu. Cak mi se cini (a mozda gresim) da je Trujic igracki aktivniji.

Vec sam jednom pisao,al su me mnogi brzo osporili... da sam trener probao bih Simica na krilu.

Krajisnika i Poletanovica ne vidim na istoj poziciji... ustvari Poletanovica uopste ne vidim...

Ne volim igrace poput Bena i nikad takvog igraca ne bih imao u timu da sam kojim slucajem trener

Valakari ima malo slabiju sezonu iza sebe... uh kako bi se to moglo iskoristiti... Slazem se sa tobom,Suma i Valakari... leleeeee... Mada realno,mozemo samo da sanjamo
Image
Karlsson

Post by Karlsson »

Ne može Meri da ima Bog zna kakve zahteve ako nije tražena roba i ako je imao lošu sezonu iza sebe, a i sam si rekao Vojo da je porodično vezan za Novi Sad.
I Zbiljić i Bajatović tvrde da je finansijsko stanje u klubu maltene izvanredno, pa neka se to odrazi i na dovođenje jedne prave bombe kao što je upravo Meri ili Radoja, Suma... Zavisi šta više treba ekipi. To bi bio potez koji bi oduševio navijače.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Karlsson wrote: Sun Jun 05, 2022 6:48 pm Ne može Meri da ima Bog zna kakve zahteve ako nije tražena roba
Meri od kako je otisao iz Vose dao je preko 100 golova za klubove za koje je nastupao,vrednost na transfermartku mu je 2.3m,odigrao je 5 meceva za Al Shabab u prvenstvu,dao gol i asistirao.Ali u tih 5 meceva je skupio samo 165minuta,igrao je i u ligi sampiona i tamo je dao jedan gol... za ono koliko je igrao ucinak mu je dobar.I ne bih rekao da nije trazena roba. Kada bi tako gledali ni SMS nije trazena roba :)

Dok recimo Valakari koji isto ima losiju sezonu iza sebe kosta 1.5m,a ove sezone ima 19 meceva iza sebe u kojima je dao 9 golova i upisao 4 asistencije... i jos eto Suma i da napadnemo titulu... Odbrana nam i ne treba :D
Image
Karlsson

Post by Karlsson »

SMS je važan, možda i najvažniji šraf u ekipi Lacija, a da je slobodan čisto sumnjam da ne bi sve prštalo od ponuda. Činjenica da se Meri nije baš naigrao u Al Šababu i da mu do sada nisu aktivirali klauzulu o produženju ugovora, što implicira da ne računaju na njega, iako u toj ekipi jedino tih nekoloko stranaca nešto vredi. Teško mi je da zamislim da Meri nastavlja karijeru negde u Belgiji, Holandiji ili Portugalu. U najboljem slučaju neka Grčka.
Ja cenama na Transfermarktu ne pridajem previše pažnje, jer u velikoj meri na cene utiče i ime kluba. Čime je onaj Stanić iz Zvezde zaslužio da od decembra košta milion evra i da bude skuplji od našeg najboljeg igrača?
srkins

Post by srkins »

Deep Purple

Post by Deep Purple »

Izgleda da je tacno ono sto sam nacuo bio i napisao ovde da ce Miljan u Radnicki a da Simic ostaje.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Voja wrote: Sun Jun 05, 2022 2:28 pm [
Deep Purple wrote: Sun Jun 05, 2022 1:04 pm Traže oni kompoziciju ali da li iskreno verujes da gospodin Žarko Lazetić zna šta radi?

U teoriji ta priča NN-a i Jovanovića u paru pije vodu ali praksa ne mora da pokaže da je ta teorija ispravna.

Nigde nisam napisao da je Lazetic znalac,da zna sta radi,cak nisam napisao ni da su ti igraci dobri za TSC,da ce uspeti,nego sam generalno dao neko svoje vidjene i misljenje... ti igraci poseduju kvalitet,ali ne da budu nosioci igre,vec da im bas ta kompozicija izvuce maksimum iz njih.

NN sam samo naveo kao primer,moze to biti bilo koji igrac koji zna da provuce loptu izmedju 3 igraca protivnicke odbrane.

Odgovor na pasus od Mihajlovicu i inteligenciji... bas to,dzaba ti dobar igrac koji ume da je provuce,ako nemas saigraca koji te razume. Ako si malo gledao Spartak ove sezone primetio si da je NN "potrosio" mali milion inteligentnih pasova,koje jednostavno nije imao ko da isprati,a lopte su bile 90% gola. Isto sam primetio u mecu Srbije i Norveske,frustraciju SMSa jer su mu saigraci staticni i ne razumeju nijednu njegovu ideju. Mislim da Jovanovic ima tu fudbalsku inteligenciju,i da bi uspeo uz lucidnog distributera.
Sto se Malbasica tice,gledao sam ga prvu sezonu po odlasku iz Vose i dalje sam ga batalio,i zaista nemam uvid u njegovu formu,igre,da bih pisao bilo sta o njemu. Cak mi se cini (a mozda gresim) da je Trujic igracki aktivniji.

Vec sam jednom pisao,al su me mnogi brzo osporili... da sam trener probao bih Simica na krilu.

Krajisnika i Poletanovica ne vidim na istoj poziciji... ustvari Poletanovica uopste ne vidim...

Ne volim igrace poput Bena i nikad takvog igraca ne bih imao u timu da sam kojim slucajem trener

Valakari ima malo slabiju sezonu iza sebe... uh kako bi se to moglo iskoristiti... Slazem se sa tobom,Suma i Valakari... leleeeee... Mada realno,mozemo samo da sanjamo

@Voja juče nisam imao vremena da ti da odgovor na ovo pa ću sada pokušati.

Nisam ni ja nigde naveo da si ti rekao da Lazetić zna šta radi nego sam se nadovezao samo na tvoj deo o kompoziciji i ulogama u ekipi i da on nije po nekom mom skomnom mišljenju kadar da uradi sa tom ekipom i takvim pojačanjima išta ozbiljnije. Naravno da imaju kvaliteta da u nekom dobro organizovanom sistemu svi njihovi kvaliteti dođu do izražaja.

Što se tiče NN-a tu se apsolutno slažemo da inteligencija fudbalera igra jednu ozbiljnu ulogu u konstruisanju tima. I da je Spartak ove sezone tu napravio ozbiljnu količinu grešaka i da je to dovelo do na papiru loše sezone NN-a.
Što se tiče Jovanovića i inteligencije videćemo u TSC-u će iza sebe imati veći broj kreativnijij fudbalera i videćemo da li će napraviti statistički i igrački pomak u odnosu na period proveden u Mladosti.

Nisam ni ja Malbašića dugo gledao ali sam uvek u vezi njega imao mišljenje da zna dobro šta radi na terenu i šta da očekuje od kolega iz tima. I mislim da bi Simić - Nikolić - Malbašić bili kvalitetna navala.

Da ne guglam Trujić je beše u Nemačkoj Cvajti?
Trujić je možda i individualno bolji od Malbašića ali mi je uvek delovao kao neko ko nema neku fudbalsku inteligenciju.

Simić po meni u dobrom sistemu može i poluspica i krilo da odigra na jako dobrom nivou ali ja njega ne bih pozicionirao striktno već bih mu dao slobodu u igri. Npr kao krilo da ulazi u sredinu a kao veznjak da nekad i siri igru ka boku svojim kretanjem i da donosi na taj način fluidnost u igri.

Poletanovića sam naveo samo kroz prizmu igračkog kvaliteta koji nije sporan.

Ne volim ni ja igrače kao što su Ben u napadačkom delu ekipe jer tu treba sportskog bezobrazluka a on to nema.
I zato bi mi Suma uvek bio izbor ispred njega ako bih mogao da biram između njih. I tražio bih strane igrače bezobrazluka Sume u napadu.

Ne vidim ja da to toliko nije realno da bi se sanjaralo.
Suma nema klub. A Valakariju ističe ugovor sledeće sezone. Suma bi došaoza neku jaču platu za naše uslove ali ne bi ss davalo obeštećenje a on mi deluje kao neko ko bi voleo da se na**be zvezdi i partizanu svega po spisku. A Valakari bi mogao da potpiše za nekih 500k eur ako ne i manje jer kao što si i sam rekao TM nema uvek realnu procenjenu cenu fudbalera a i kako će kad im je baza ogromna pa ne može tu svaki parametar da se proceni. E sad klub mora da pokaže ambiciju i da ne bude samo jak na rečima i da dovede fudbalere tog renomea.
Vojo ako mu je to slabija sezona kakva mu je dobra :cheers:
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

@Deep, prijatelju, 500.000 čega? Evra? Nemoj da se zezamo... Pare će se potrošiti samo ako budu išle nekome u džep(Stevanović+Radnik Surdulica+Tončev+SPS), a 500.000 Vojvodina nije potrošila ukupno u prethodnih 10 godina.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Stexman

Post by Stexman »

Kad god spomenete tog Valakarija moja prva asocijacija je da je to neki lik iz "Game of Thrones" :mrgreen: :oops: I uvek mi nabaci osmeh na lice. Nikad cuo za njega al ako ste toliko "zapenili" oko njega mora da vredi i voleo bih da ga vidim ovde.

A Suma zvuci primamljivo, samo cini mi se da je on sto bi rekli englezi "Loose Cannon", ili sto bi rekli zapadni eskimi :dance2: "na svoju ruku" jer ta drskost koju ima u igri nije samo "u igri".
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Nema nista od Valakarija.Mi smo tu zakasnili, kao i sa Merijem.S tim što je Meri bio u klubu,ali idiot nije video potencijal.Inače mi bismo morali bar 4-5 stranaca da dovedemo da se malo razbije letargija i de se malo internacionalizuje atmosfera u klubu.
slanobarac

Post by slanobarac »

Najviše volim prelazne rokove. Ništa me ne može nasmejati kao ovo trošenje para na transfere. Predsednik obećao borbu za titulu a SD reče da su u planu 3,4 pojačanja. Ajde recite mi koja bi to pojačanja bila da bi mi mogli uzeti titulu? Kao da se svi mi zakopčavamo na leđima. Do juče nismo imali cvonjka a sad se razbacujemo parama. Dosta maštanja, spustite se na zemlju.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Karlsson

Post by Karlsson »

Niko nije rekao da se ove sezone napada titula, već Evropa. Čak je Zbiljić naglasio da je sa Rastavcem potpisan ugovor na dve godine, jer od sledeće sezone očekuju od njega ozbiljan rezultat.
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Kad bi se pogodilo sa 4 pojačanja to bi bio najbolji prelazni rok u zadnjih 5-6 godina. Zapravo ovaj prelazni rok ce pokazati koliko je ova uprava sposobna da promeni nesto. Mi titulu u ovoj zemlji nikad nećemo osvojiti iz razloga svima nama poznatim, ali da dobijemo ekipu spremnu da pokaze onu stvar to ce verujem zadovoljiti 99% firmaša
Post Reply