E ovako dao si mi konstruktivan prostor za diskusiju jer si lepo izneo neko tvoje sagledavanje sistemske pozicije i kvaliteta igraca.
Realno Poletanović i Malbasić su za klasu bolji od ovih pojačanja Tsc-a.
Traže oni kompoziciju ali da li iskreno verujes da gospodin Žarko Lazetić zna šta radi? Mnogo sam ga precenio u prvoj LLSL sezoni u Metalcu i pogrešio sam.
Da bi došlo do skladnog skockanog tima treba puno da se radi i treba nekoliko sezona sa igračima ovog kvaliteta.
Zoltan Sabo je to uspeo pa su mu uništili kostur tima za godinu dana ali on je to uspeo jer je najbolje igrače ostavljao iz prelaska iz višeg ranga u rang i samo nadograđivao.
Nekim spletom okolnosti pratio sam Cvetkovića kroz neke delove karijere. Ima izuzetan centaršut i veoma visoku fudbalsku inteligenciju ali telo mu nije za ovaj nivo fudbala (kada je reč o najkvalitetnijim ekipama u prvenstvu) defanzivno ga nema a protiv jačih ekipa nije vidljiv jer ne može da isprati taj nivo spremnosti, loša genetika. Ali može biti izuzetan protiv manjih ekipa i realno može da podeli dosta asistencija Petru Skuletiću ali onda se vraćamo na onu kompoziciju i definitivno može da bude izuzetno koristan pogotovo protiv manjih ekipa. Sto se tice nasih bekova definitivno su i Arandjel Stojkovic (posle Banjca definitivno najbolji igrač TSC-a uz Mirchevskog) i Lazarevic bolji. Arandjel je malo povuceniji bek nema ga toliko napred i nije toliko slobodan i drugacije izgleda na terenu nego kad je u vezi gde se često upusti i bude u protivničkoj trećini terena. Naravno druga pozicija ali je zanimljiva ta psihologija jer kao bek nekad ima više prostora a ne ide u završnu trećinu.
Lazarević je prototip modernog beka, brz, jak i visok i mislim da je trenutno među najboljim bekovima u našoj ligi plus bez ikakvog problema može na krilo ali mu fali malo driblinga zbog čega je upravo i bek.
U teoriji ta priča NN-a i Jovanovića u paru pije vodu ali praksa ne mora da pokaže da je ta teorija ispravna. Ali to je fudbal treba puno stvari da se poklopi. Navešću ti jedan skoriji primer.
U Spartaku su igrali Neca Mihajlović i Nikolić i to je neki sličan profil tandema koji bi bio Jovanović i Nikolić i to realno nije funkcionisalo. Neca je čak u nekim svojim danima bio i dosta veći potencijal i kvalitetniji igrač od Jovanovića. Ali opet to često zavisi i od konekcije i inteligencije samih fudbalera da li se i na koji način uklapaju i razumeju. Meni bi nekako Malbasić i Nikolić bili zajebana kombinacija na terenu i navijam da se to desi.
Slažem se za komparaciju Simić i Jovanović jer se često puno troše i to utiče na njihov kvalitet završnice ali moramo uzeti u obzir da je Simić među vodećim fudbalerima u LLSL po samoj potrošnji na terenu. I mnogo je aktivniji u igri od Jovanovića koji igra više od lopte. Simića ima aktivno u defanzivi i vrlo često istrčava napade sa naše trećine terena do protivničke što ćemo se složiti dosta više troši od aktivkog ponavljanja krila ka sredini i očekivanja lopte u prostor. Opet drugačiji fudbaleri sa drugačijom ulogom. I zapravo Simić i Nikolić bi bili sjajna kombinacija sa slobodnom kretnjom u veznom redu gde bi Simić nekad ulaskom u sredinu sa krilne pozicije pravio višak u igri 1-2 sa Nikolićem.
Krajišnik ima dosta kvaliteta u igri i pouzdan je igrač ali mu fali nešto da bi bio starter. Odlično je rešenje za rezervu ali nama u ovom trenutku nama ne treba rezerva već nosilac i zbog toga otpada. Realno kao što si i ti rekao Poletanović je dosta ozbiljniji igrač i to je neki profil koji nama treba samo ako može ikako neko drugi umesto njega

Znaš da sam slab na Sumu (u fudbalskom smislu

Ben je recimo pouzdan, isporuči svoje ali je Suma za klasu bolji individualno a nama fali te drskosti i bezobrazluka na terenu.
Daj Valakarija i Sumu pa da igramo taj sexy fudbal

Raspisao sam se, drugovi forumaši oprostite.