Marketing kluba

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Voja
Dežurni spiker

Re: Marketing kluba

Post by Voja »

Posedujem stampane kataloge Bayerna i Cetica to je bruka sta sve imaju u ponudi.... a kataloge su slali u Srbiju na obican zahtev... i onda se pitamo zasto imaju toliko navijaca sirom sveta
Image
Milan

Post by Milan »

Na stadionu ima xy “poslovnog prostora”. Nemoguće (NEMOGUĆE!!!) da se ne može naći jedan koji bi bio pogodan za šop. Pa makar i kontejner postavili na parking kod juga.
POŠTO OBRAZ ???!!!
FirmaLJ

Post by FirmaLJ »

Pre 2-3 meseca odlučim da bi gledao fudbal i odem u Maribor (tad su igrali kvalifikacije sa Šerifom) i bio sam veoma prijatno iznenađen celokupnim ambijentom i odnosom ljudi iz grada prema klubu. Došao sam vozom iz Ljubljane i do stadiona sam imao nekih 20ak minuta peške, do stadiona sam prošao neki obod centra, i već tu se osetilo koliko ti ljudi žive za Maribor, bukvalno su svi od 3 do 103 godine bili u bojama kluba, i deca, bake, deke, apsolutno svi, makar u ljubičastim majicama sa grbom kluba, u centru je bio šop koji je bio zatvoren, što mi nije bilo logično jer je bilo 2 sata do utakmice a do stadiona odatle ima nekih 5 minuta peške.Ali onda kad sam došao na stadion bilo je jasno zašto je tako. Ono što mi se prvo svidelo je sto kupovina bilo čega na stadionu funkcioniše preko kartica (ko nema karticu od banke, postoji više štandova gde devojke besplatno izrađuju kartice i na njih stavite keš i sa time sve ostalo plaćate).
Samo na istocnoj tribini su bile 2 prostorije gde su bili mali šopovi.U tim šopovima postoji apsolutno sve što možete da zamislite u bojama i sa grbom Maribora, od šalova, majica, dresova, gornjih i donjih delova trenerki, lizalica za decu, malih zastava sa grbom kluba, kačketa, zastavica za auto, privezaka za ključeve...
Za Maribor je Indjija metropola, ali bukvalno, i ako oni mogu to sve da imaju ne vidim zašto naša Voša i nas Novi Sad ne mogu.
P. S. Koga ne mrzi, može otići na klupski sajt maribora i videti kako izgleda kad se ozbiljno radi na šopu.
Turija

Post by Turija »

Milan wrote: Mon Sep 19, 2022 9:52 pm Na stadionu ima xy “poslovnog prostora”. Nemoguće (NEMOGUĆE!!!) da se ne može naći jedan koji bi bio pogodan za šop. Pa makar i kontejner postavili na parking kod juga.
Apsolutno!
Shop mora biti na Stadionu. Bio to i kontejner, ako Klub nema sramote. Veca sramota je, ovako, bez ikakvog shopa u eri Interneta (a, trebao bi i u centru grada, makar bio i kiosk, kao za kokice).
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Stexman

Post by Stexman »

Ako na stadionu postoje kojekakve pečenjare, grilovi, trafike i restorani, ne postoji ni jedan jedini razlog da se shop izmesti sa stadiona. Ako nesto treba da se izmesti to su ove gore navedene pecenjare.

Slazem se da se ovde cesto kritikuju neke stvari bez poznavanja materije i bez detalja ali to ovde nije slucaj.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Stexman wrote: Tue Sep 20, 2022 12:36 am Ako na stadionu postoje kojekakve pečenjare, grilovi, trafike i restorani, ne postoji ni jedan jedini razlog da se shop izmesti sa stadiona. Ako nesto treba da se izmesti to su ove gore navedene pecenjare.

Slazem se da se ovde cesto kritikuju neke stvari bez poznavanja materije i bez detalja ali to ovde nije slucaj.
Nema klub ništa sa tim lokalima već pazi sad grad :shit:

Kao što sam gore napisao nije samo shop u planu već nešto veće unutar toga. Hajde da sačekamo pa ako se ostvari onda da kritikujemo i iznosimo zaključke.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Баш сам погледао шоп Марибора што је навео ФирмаЉ, њима је Адидас опрема, тако да Војо и мој глас иде за Адидас. Мислим да у свету спорта тренутно имају најјачу опрему, само колко је то сад реално, ал треба пробати...
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Uvek sa tobom wrote: Tue Sep 20, 2022 8:52 am Баш сам погледао шоп Марибора што је навео ФирмаЉ, њима је Адидас опрема, тако да Војо и мој глас иде за Адидас. Мислим да у свету спорта тренутно имају најјачу опрему, само колко је то сад реално, ал треба пробати...
bas sam sinoc gledao gotovo da i nemaju dresove slicne nasim... evenrtualno Ajaksovi su neka osnova da se bar zamisli kako bi mogli da izgledaju.... bio bi to veliki izazov i za njih
Image
021

Post by 021 »

Feyenoord ima Adidas već godinama...
Image
Duplof

Post by Duplof »

Voleo bih da nam na nekom budućem domaćem dresu umesto grba kluba stoji plava zvezda, nešto slično kao što je Slavija činila, iako su oni skroz promenili grb relativno skoro. Bilo bi zanimljivo videti neke koncepte dresova ovde na forumu, možda barem mi da osmislimo neki "idealan" dres, iako je teško da će se sve naše želje ispuniti.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Овај Фејнордов дрес ми је одличан, Адидас дресови су углавном нека класика, једноставни без неких пикантерија.
Duplof wrote: Tue Sep 20, 2022 10:41 pm Voleo bih da nam na nekom budućem domaćem dresu umesto grba kluba stoji plava zvezda
Иначе нисам за неко експериментисање и мењање грба, или замену за звезду, у реду је да плава звезда заузме неко место на дресу (као што је тренутно случај), али наш грб ми је прелеп и он по мени мора бити на дресу.
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Duplof

Post by Duplof »

Uvek sa tobom wrote: Tue Sep 20, 2022 10:56 pm Иначе нисам за неко експериментисање и мењање грба, или замену за звезду, у реду је да плава звезда заузме неко место на дресу (као што је тренутно случај), али наш грб ми је прелеп и он по мени мора бити на дресу.
Sve je stvar ukusa, definitivno da je naš grb prelep (nije što je naš, al' tako je :) ). Fejnord već godinama ima prelepe dresove, treba se ugledati na njihove, ali opet i mi moramo imati nešto naše. Neki detalj, plava zvezda npr, ima raznih varijanti. Sadašnji dres mi je lep, lepa zamisao, ali već nakon nekog vremena mi nije onako "vau" kao kad sam ga prvi put video. Moj jedini zahtev je da dres ima kragnu, ne znam zašto, ali nekako ozbiljnije deluje. :)
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Duplof

Post by Duplof »

U oči mi pada Instagram stranica našeg kluba. Ko nije primetio, voleo bih da pogleda opis profila, iliti biografiju, kako ko već voli, stoji "Ovo je zvanična stranica bla bla..." Pogledajte samo kako to rade već klubovi, neki hešteg ima, boje kluba, možda broj trofeja, svašta se tu može napraviti - ovo trenutno je jako siromašno. Objave na profilu nam se, uglavnom, svode na to "od utakmice do utakmice". Dajte neke slike sa utakmica, treninga, stadiona, Vujadina, grada (što da ne)... Napraviti neke zanimljive videe sa igračima i legendama kluba poput dvokuta npr. Ako ljudi iz kluba čitaju ovo, a trebaju im ideje, evo besplatno ću ih konsultovovati sa zadovoljstvom, iako nisam stručan za to, ali barem nekako da se pokrene sve to. Na marketingu se MORA bolje raditi!!!
P.S. Zašto Arena već godinama koristi naš stari grb u grafici? Zašto niko iz kluba ne reaguje na to?
Turija

Post by Turija »

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Sport ... -dame.html
Nisam znao u koji topik da stavim ovu vest, pa mi najpriblizniji bio marketing.
Mozda bude i nesto vise od toga?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Post Reply