Pripreme

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
slanobarac

Re: Pripreme

Post by slanobarac »

Faliće nam Veljko Simić.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Maki

Post by Maki »

@N13
Zašto navijaš baš za Vojvodinu? Uopšte ne razumem...
N13

Post by N13 »

Ok, sad razumem :) imamo potpuno drugaciji stav po pitanju toga zasto se navija za neki klub. I to je skroz u redu :cheers:

PS mnogo vise cenim Uzicanina Cumica nego Novosadjanina Poletanovica ili Ivanica iz Jarka... sram me bilo :mrgreen:
vdn slaninar

Post by vdn slaninar »

13.07. играмо против АЕК из Ларнаке,да видимо где смо у односу на кипарски фудбал.
slanobarac

Post by slanobarac »

N13 wrote: Sun Jul 09, 2023 9:14 pm

PS mnogo vise cenim Uzicanina Cumica nego Novosadjanina Poletanovica ili Ivanica iz Jarka... sram me bilo :mrgreen:
Složio bi se on sa ovim stavom samo si trebao staviti Simića umesto Čumića. :mrgreen:
PS: Ova pripremna sa aek-om je velika greška.
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Bolje i AEK nego Pafos (i Valakari) :mrgreen:
Image
slanobarac

Post by slanobarac »

Generalno mislim da nismo trebali igrati sa Kipranima.
Turija

Post by Turija »

Maki wrote: Sun Jul 09, 2023 9:06 pm @N13
Mi imamo na Forumu topik:
,,Zbog cega ste zavoleli Vojvodinu"
i tu su stvari i odgovori jasni.

E sad, kad bi bio topik:
,,Zasto jos uvek navijate za Vojvodinu",
to je vrlo komplikovano i kompleksno pitanje i nema jednostavnog, jednog i jasnog odgovora.

Stvari su se vremenom veoma zakomplikovale i toliko promenile, da je vrlo tesko dati odgovor na to pitanje.
Mozda bi pravi odgovor bio ,,ne znam", ali eto navijam, jer ne mogu da navijam za drugi klub.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Turija wrote: Sun Jul 09, 2023 10:07 pm
Maki wrote: Sun Jul 09, 2023 9:06 pm @N13
Mi imamo na Forumu topik:
,,Zbog cega ste zavoleli Vojvodinu"
i tu su stvari i odgovori jasni.

E sad, kad bi bio topik:
to je vrlo komplikovano i kompleksno pitanje i nema jednostavnog, jednog i jasnog odgovora.

Stvari su se vremenom veoma zakomplikovale i toliko promenile, da je vrlo tesko dati odgovor na to pitanje.
Mozda bi pravi odgovor bio ,,ne znam", ali eto navijam, jer ne mogu da navijam za drugi klub.
Napraviste i od ljubavi ka klubu nauku. Kao da to može rečima da se opiše. Ja sam prošle sezone otišao na broj utakmica koje mogu da se izbroje na jednu ruku zbog toga što sam preko a i generalno ne dolazim često. Nekad pomislim da samo zbog Vojvodine i dolazim. Dođem sat vremena pre utakmice da kupim karte. Vidim iste mazohiste kao što sam i ja. Naježim se dok narod slušam oko kluba, utakmice i svega. Šta je to nego ljubav.
Maki

Post by Maki »

N13 wrote: Sun Jul 09, 2023 9:14 pmPS mnogo vise cenim Uzicanina Cumica nego Novosadjanina Poletanovica ili Ivanica iz Jarka... sram me bilo :mrgreen:
Dobro, naveo si našeg trenutno najboljeg igrača kojeg svi volimo i cenimo. Moj problem nastaje kada mi @Deep izdiktira svoj omiljeni tim Voše bez ijednog igrača iz ovih krajeva, ili Batak izvede sastav samo sa Zukićem.
Ja sam od onih koji jedva čekaju da vide malog Laneta, Bukinca, Ivanovića i Kovačeva uživo, ili da proverim da li su Kabić i Bjeković radili nešto u teretani, ili će i dalje padati čim pirne vetrić. Pratim pomno i šta radi Tadić, Vanja i Sergej, kako će se snaći Milošević i već ko se od naših otisne napolje.
Pratim samo Vošu i našu reprezentaciju kao navijač, LŠ i SP kao kvalitetan fudbal, a ostalo me uopšte ne zanima.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Turija wrote: Sun Jul 09, 2023 10:07 pm E sad, kad bi bio topik:

Zato sto me od modernog (uslovno receno) fudbala jos jedino Vojvodina "radi". Zgadilo mi se odavno kuda ide fudbal sa izvikanim zvezdama koje zaradjuju stotine miliona na godinu, sa stimovanjem takmicenja tako da se ugodi bogatima i maksimalno smanje sanse sirotinji da napravi nekakvo iznenadjenje... Mrzim Ligu Sampiona, Lige Petice, od internacionalnog fudbala jos pratim samo reprezentativni a i njega sve manje. Ali na Vosu sam "pelcovan", ne mogu bez nje. Samo tu jos mogu da se nerviram kao da fudbal nesto zapravo znaci, samo me u vezi nje jos ponesu emocije da skacem nekontrolisano od srece ili psujem k'o kocijas. Vosa mi je utkana u genetski materijal, preko mojih predaka koji su stasavali, ziveli i umirali uz nju i za nju. Osim Vose potpuno sam ravnodusan na fudbal, i verujem da kad bi se klub ugasio da bih se potpuno "skinuo" sa fudbala i da mi utakmice i nerviranje oko istih ni najmanje ne bi nedostajale.

Danasnji fudbal se sve vise udaljuje od izvornog duha koji ga je ucinio najpopularnijim i najmasovnijim sportom na svetu. Napredak je dobra stvar, ali samo pod uslovom da se u ime napretka i u jurnjavi za njim po svaku cenu usput ne zagubi sustina. A za fudbal sustina je njegova demokraticnost - to da ga svako moze (tj. do ne tako davno je mogao) da ga igra, bez potrebe da se nabavlja neka basnoslovno skupa oprema. Ista se igra igrala na Vembliju, Bernabeu, Parku Princeva, Marakani (onoj jedinoj pravoj), Bombonjeri i ostalim fudbalskim hramovima poznatim sirom sveta kao i na nekakvom poljancetu u Africi. Ista su pravila vazila na svetskom prvenstvu i u Opstinskoj ligi Malo Crnice. U Ligi (tada Kupu) Sampiona su igrali samo sampioni, a ne drugi-treci-cetvrt-peti iz pojedinih zemalja, i svi su se takmicili na ravnoj nozi i imali jednake sanse da podignu pehar - barem na pocetku, pre nego sto se lopta zakotrlja a ne k'o danas da neki moraju dobro da se oznoje da bi im se uopste dozvolilo da se takmice u takmicenju sampiona iako su to pravo zasluzili osvojivsi svoj nacionalni sampionat. Kad je sve toliko nagnuto na stranu najbogatijih klubova i liga iz kojih oni dolaze, normalno je da su sanse da dodje do nekakvog iznenadjenja i titulu ponese neki klub iz stajaznam Rumunije ili Poljske vise ne postoje. Pa se onda menjaju pravila, uvodi se tehnologija koja je nedostupna za 99% fudbalskih klubova danas u svetu... Sve se vise odvaja fudbalski svet bogatih od sirotinje, svet fudbala se cepa na dva odvojena sporta svaki sa svojim pravilima koji medjusobno sve manje dodirnih tacaka imaju. Bogati i njihova verzija ispunjavaju sav medijski prostor, sirotinja sve vise biva gurana pod tepih.

Ove moderne promene mozda fudbalu (tj. onima koji u njemu vedre i oblace i koji donose odluke) donose ogromne kolicine novca danas, ali dugorocno ga ubijaju. Jer fudbal je nekada bio izjednacujuci faktor. Teren je bio mesto gde je sve zavisilo samo od tebe, tvoje zelje i tvojih sposobnosti, gde drustvene okolnosti tipa poreklo, klasni status, licno bogatstvo nisu mogle da ti kupe prednost kao u svim drugim zivotnim sferama. Gde su male drzave mogle da stanu na crtu velikima i potuku se na ravnoj nozi, gde su klubovi sljakara, luckih radnika, rudara, iz sirotinjskih cetvrti mogli makar za tih 90 minuta koliko igra traje da budu ravnopravni sa klubovima burzuja i vlasnika fabrika, gde su klubovi ugnjetenih nacionalnih manjina konacno mogli da "naplate dug" od klubova vojske i policije... Gde su na isim tribinama svi bili jednaki, stojali rame uz rame, i bankar i prosjak, gde su se sve razlike medju njima brisale sve dok se lopta kotrlja na terenu. I to je donelo fudbalu popularnost i uzdiglo mu status od nivoa obicne sportske igre do neceg mnogo blize religiji. Izgubi li to, fudbal ce izgubiti svaki smisao i na kraju ce odumreti, postace samo jos jedna razbibriga za da prodje vreme poput kartanja ili "Covece ne ljuti se". Ako nestane strast, a nestace s obzirom kojim putem smo krenuli jer se za novac svasta moze kupiti ali ne i iskrene emocije, nestace i fudbala...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Kapa dole Radoye. Sve od reči do reči. Jedino dodatno kod mene je što od reprezentativnog fudbala ne pratim Srbiju, već evo 10ak-15 godina, otprilike od Južne Afrike. Pogledam golove ako me ne mrzi. Nisam minut otpratio u Kataru i veoma sam srećan bio kad je reprezentacija ispala jer sam mogao dalje na miru i sa distance da gledam fudbal i da se nadam da će neki, štajaznam, Island da krne Englezima srednjaka. Gledaju se samo svetska i evropska prvenstva, ligu šampiona nisam pogledao ima 5 godina. Ne znam ko je trenutno klupski prvak evrope, ovako na prvu, a znao sam nekad davno i strelce i minute... Da nestane Voša, ne bi bilo zašto pratiti klupski fudbal. Reprezentativni se još batrga koliko-toliko, ali i to se trude da menjaju nagore i u korist bogatih.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@Radoye
@Rabba

Od reči do reči. :cheers:
Turija

Post by Turija »

@Radoye & @Rabba i kapa i sesir dole :lala: :cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Rabba wrote: Mon Jul 10, 2023 10:41 am Kapa dole Radoye. Sve od reči do reči. Jedino dodatno kod mene je što od reprezentativnog fudbala ne pratim Srbiju, već evo 10ak-15 godina, otprilike od Južne Afrike. Pogledam golove ako me ne mrzi. Nisam minut otpratio u Kataru i veoma sam srećan bio kad je reprezentacija ispala jer sam mogao dalje na miru i sa distance da gledam fudbal i da se nadam da će neki, štajaznam, Island da krne Englezima srednjaka. Gledaju se samo svetska i evropska prvenstva, ligu šampiona nisam pogledao ima 5 godina. Ne znam ko je trenutno klupski prvak evrope, ovako na prvu, a znao sam nekad davno i strelce i minute... Da nestane Voša, ne bi bilo zašto pratiti klupski fudbal. Reprezentativni se još batrga koliko-toliko, ali i to se trude da menjaju nagore i u korist bogatih.
+1
Takodje,samo Vojvodina.
Post Reply