RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
churguzijanac

Re: RK Vojvodina

Post by churguzijanac »

Duplof wrote: Fri Jul 21, 2023 4:38 pm Kakve su nam šanse za prolazak?
Realne.Mi i Danci u borbi za drugo mesto.
Duplof

Post by Duplof »

Hvala @churguzijanac !

Bilo bi lepo da se igraju utakmice na Spensu, kao nekada...
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
churguzijanac

Post by churguzijanac »

Duplof wrote: Sat Jul 22, 2023 11:30 am Hvala @churguzijanac !

Mislim da ima neka fora sa parketom na spensu.Nije po nekim rukometnim standardima.Ali uzmi to sa rezervom.
Duplof

Post by Duplof »

churguzijanac wrote: Sat Jul 22, 2023 8:28 pm Mislim da ima neka fora sa parketom na spensu.Nije po nekim rukometnim standardima.Ali uzmi to sa rezervom.
Pa kako je reprezentacija igrala kvalifikacije par puta, ako je to slučaj? Sve u svemu, to će ostati pusta želja...
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Мислим да ће се играти све на Сланој бари...
Финале ЕХФ купа требало је бити на Спенсу али одабрали су Слану бару као свој терен све у свему видећемо још.
zime89

Post by zime89 »

Maruan Šuiref, novi pivotmen Vojvodine, nekadašnji reprezentativac Tunisa. 
Veoma sam srećan što sam došao u najjači tim u Srbiji. Svideo mi se projekat, igrači, uprava, a trener je bio jasan i iskren prema meni. Dobio sam sjajnu dobrodošlicu od svih. Kao da sam već dugo ovde, a takođe i prisustvo Aziza mi je pomoglo mi da se brzo adaptiram. 
Radujem se što ću Ligu Evrope početi sa ovim sjajnim tim što čini jedan od najboljih sastava na Balkanu. Znam da se trener mnogo oslanja na odbranu jer to je ključ uspeha. 
Nadam se da ćemo ispuniti ambicije, a ja ću sigurno svaki znoj na terenu dati za Vojvodinu.
ZIME89
samo Vosa u INAT

Post by samo Vosa u INAT »

churguzijanac wrote: Sat Jul 22, 2023 8:28 pm
Duplof wrote: Sat Jul 22, 2023 11:30 am Hvala @churguzijanac !

Mislim da ima neka fora sa parketom na spensu.Nije po nekim rukometnim standardima.Ali uzmi to sa rezervom.
Parket nije problem, jer se postavlja tarafleks. To je podloga za rukomet i pod moranje za EVRO utakmice.
Velika dvorana SPENS-a je jos uvek prevelik zalogaj...
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

https://www.zurnal.rs/scc/clanak/159681 ... e#comments

Према усвојеном календару такмичења првенство мушко елитно такмичење почиње 9/10. септембра, док би даме првенствену трку требало да отворе 16/17.
Крај лигашког дела код мушкараца за 6/7. април, а у женској 23/24. марта.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Војводина чека Динамо на отварању

Обављен жреб такмичарских бројева за наредну сезону у обе конкуренције елитног такмичења. Динамо и Војводина, прошлогодишњи финалисти Купа „Бранислав Покрајац и полуфиналисти плеј-офа одмериће снаге одмах на старту мушког елитног такмичења које се у сезони пред нама неће звати Аркус лига, већ Супер лига. Вољом јучерашњег жреба где су куглице са такмичарским бројевима клубова у обе конкуренције извлачили првотимац Партизана и репрезентативац Урош Којадиновић и играчица Црвене звезде Николина Видић, Панчевци и десетоструки узастопни шампиони из Новог Сада састаће се два пута за кратко време. Претходно ова два тима бориће се и за пехар Супер купа Србије, први трофеј у сезони. Поред судара на Сланој бари у првом колу гледаћемо и мали београдски дерби у коме Црвена звезда дочекује Обилић, а Партизан ће са Ђорђем Ћирковићем као кормиларом такође код куће отворити сезону и то против Југовића који тек ових дана треба, после неочекиваног разлаза са Владицом Стојановићем, да нађе новог тренера.
Металопластика, један од претендената на највиши пласман предвођена Владаном Матићем ће у Зорки угостити реновирани Пролетер.
Новајлија из Врања путује у Крагујевац, док Уб код куће дочекује Дубочицу.
Шампионат у мушкој конкуренцији почиње 16/17. септембра.
Као што је познато, према недавно усвојеним пропозицијама, такмичење у обе конкуренције игра се у два дела, први лигашки по двокружном систему, са 22 кола у мушкој и 18. у женској конкуренцији. Потом, по прве четири екипе иду у плеј – оф и укрштају се по систему први са четвртим, други са трећим разигравају за титулу. Полуфинала, финале и мечеви за треће место играју се на две победе.
Измена у односу на претходну сезону је да преостали тимови који нису изборили плеј-оф играју плеј-аут, разигравају једнокружно, потом последња два испадају из лиге, а 10. у мушкој и 8. у женској конкуренцији играју бараж за опстанак са трећим из Супер Б лиге.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Први део СРЛ 2023/24 (мушкарци)
1. коло (09./10.09.)
Војводина - Динамо Панчево
2. коло (16./17.09.)
Војводина - црвена звезда
3. коло (23./24.09.)
Раднички КГ. - Војводина
4. коло (29.09. ( петак ))
Војводина - партизан
5. коло (07./08.10.)
УБ- Војводина
6. коло (14./15.10.)
Војводина - Металопластика
7. коло (21./22.10.)
Пролетер ЗР. - Војводина
8. коло (28./29.10.)
Војводиа - Дубочица
9. коло (11./12.11.)
Југовић - Војводина
10. коло (18./19.11.)
Војводина - Динамо 1957 (Врање)
11. коло (25./26.11.)
Обилић - Војводиа
rykerfcv

Post by rykerfcv »

Grbavica.021* wrote: Fri Aug 11, 2023 1:54 pm Први део СРЛ 2023/24 (мушкарци)
1. коло (09./10.09.)
Војводина - Динамо Панчево
2. коло (16./17.09.)
Војводина - црвена звезда
3. коло (23./24.09.)
Раднички КГ. - Војводина
4. коло (29.09. ( петак ))
Војводина - партизан
5. коло (07./08.10.)
УБ- Војводина
6. коло (14./15.10.)
Војводина - Металопластика
7. коло (21./22.10.)
Пролетер ЗР. - Војводина
8. коло (28./29.10.)
Војводиа - Дубочица
9. коло (11./12.11.)
Југовић - Војводина
10. коло (18./19.11.)
Војводина - Динамо 1957 (Врање)
11. коло (25./26.11.)
Обилић - Војводиа
Samo se bojim da Pancevacki mesari ne osakate par nasih igraca,kao prosle godinu u polufinalu.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Култни ТВ турнир шампиона у Добоју - најјачи на свету: 21 континентална титула и 150 државних круна на једном месту

Image

Спектакл у граду у Републици Српској од данас до петка. Осам екипа се боре за трофеј, а међу њима чак четири бивша шампиона Европе – Барселона, Монпеље, Цеље и Загреб, петоструки владар Африке и бранилац трофеја Ал Ахли из Каира, десетоструки узастопни првак Србије и победник ЕХФ купа Војводина, најбољи тим Македоније Еурофарм Пелистер и домаћа Слога. Када на једном месту имате тимове који су освајали 21 континеналну титулу, 16 у Европи и пет у Африци, клубови који су 150 пута били државни шампиони (Барселона 30, Монпеље 14, Загреб 37, од тога 31 Хрватске, а шест СФРЈ, Цеље 26, Војводина 11, Еурофарм Пелистер седам, Ал Ахли 24 и Слога једну), онда за тај спектакл можете да кажете да је светски. Част да угости рукометни крем планете имаће Добој. Овај град у Републици Српској 54. пут организује култни, традиционални ТВ турнир шампиона.

Мало ко може да се похвали с таквим великанима, па није претерано ако кажемо да је турнир у Добоју најјачи на свету ове године. Највеће име сигурно је Барселона, 11 пута најбољи тим Европе, 30 пута првак Шпаније, протекле сезоне трећа на завршном турниру Лиге шампиона у Келну, а пре тога два пута у низу најбоља на Старом континенту. Монпеље и Загреб су по два пута били на крову Европе, а Цеље једном. Уз четири бивша шампина Европе, ту је и петоструки првак Африке Ал Ахли из Каира који брани трофеј на овом турниру. Част да ће се нађе у елити имаће и српски шампион, 10 пута у низу најбољи тим наше земље и освајач ЕХФ купа Војводина, а ту је и седмоструки првак Македоније, Еурофарм Пелистер из Битоља и домаћа Слога која је пре 11 година била шампион Босне и Херцеговине.

Екипа су распоређене у две групе са по четири клуба. Играће свако са сваким по три утакмице, да би у петак, последњег дана, били одиграни мечеви за пласман - за седмо, пето, треће место, као и финале од 20.15. Компаније Моззарт биће спонзор овог турнира. На челу ТВ турнира шампиона биће велико име светског рукомета, рођени Добојлија, некадашњи голман Барселоне Данијел Шарић. Он је председник Организационог одбора. Некада један од најбољих голмана света рекао је да је све спремно за спектакл.

„Потрудили смо се да ТВ турниру шампиона вратимо стари сјај, да доведемо реномиране рукометне клубове и да поново постане бренд којим ће се поносити Добој и Република Српска. Мислим да смо на добром путу и већ сад имамо позитивне реакције, не само из нашег окружења већ и из Европе. Људи су препознали наш ентузијазам и о турниру се опет прича у најљепшем светлу“, истакао је Шарић и додао:
„Турнир ће отворити председник Републике Српске Милорад Додик, којем захваљујемо на подршци, као и градоначелнику Добоја Борису Јеринићу. Пре тога ће бити одржана парада спорта у 18 часова, а после отварања биће одиграна и прва утакмица између Слоге и Монпељеа. Биће ту још новитета попут фан-зоне и бројних изненађења током турнира, па позивамо све да нас посете, а заинтересованих има и из Европе“, додао је некадашњи голман Црвене звезде.

Током рукометне посластице, 17. и 18. августа, гости Добоја биће чланови рукометне репрезентације Југославије која је освојила злато на Светском првенству 1986. године. Биће ту тренери Зоран Живковић и Абас Арсланагић уз већину играча. Кроз овај турнир у Добоју прошли су највећи и најбољи клубови као што су Барселона, Сјудад Реал, Чеховски Медведи, Монпеље, као и највеће звезде рукомета од Николе Карабатића, Жерома Фернандеза, Кирила Лазарова, Младена Бојиновића, Данијела Шарића...
На дан свечаног отварања турнира улаз ће бити слободан, док ће наредних дана дневна карта коштати 10 марака и за њу ће гледаоци моћи да погледају по четири меча. Организатор је припремио и пакет за комплетан турнир, а цена је 30 марака.
Преноси утакмица биће на ТВ Република Српска и каналима Арене Спорт.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Sutra spektakl protiv Barselone u 17:20 prenos Arena Sport 1
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Ројевић пред старт у Добоју: Барси не можемо да претимо, али очекујте бржу и јачу Војводину наредне сезоне

Тренер рукометаша српског шампиона о току припрема, крилима Воркапићу и Сунајку, најновијем појачању, Тунишанину Шуирефу, амбицијама у Лиги Европе, конкурентима у домаћем шампионату...
Прошла сезона је за рукометаше Војводине била као из снова. Освојена су четири трофеја, дупла круна у Србији, Свесрпски куп у Требињу, а најважнији пехар у историји клуба је тријумф у ЕХФ купу. Воша крупним корацима иде напред, етаблирала се као тим који расте, па бисмо за неколико година можда могли српског првака да видимо и у европском крему, Лиги шампиона.

Темељи су постављени, сада је потребна надоградња, за много јачу Лигу Европе и изазове у другорангираном европском такмичењу од јесени. Сви прижељкују репризу прошлосезонске сезоне, све трофеје у домаћим оквирима и борбу за Топ 16 у Лиги Европе.
На папиру, Војводина је јача. Стигла су петорица новајлија – двојица крила, десно Вукашин Воркапић, репрезентативац Србије из француског Иврија, лево Стефан Сунајко из панчевачког Динама, голман Андреј Трнавац из Партизана, искусни тунишки пивотмен Маруан Шуиреф и једино појачање на спољним позицијама, десни бек Милан Голубовић, претходних година један од најбољих играча Динама.

Идеална провера да у табору Лала виде где су тренутно је дуел са страшном Барселоном данас (17.20) у првом дуелу другог дана ТВ турнира шампиона у Добоју, који је ове сезоне паклен са великанима светског рукомета.
Тим Карлоса Антонија Ортеге је овог лета остао без двојице важних играча, средњег бека Луке Циндрића и пивотмена Лудовика Фабрегаса, али је и даље то један од најјачих тимова са лидером Диком Мемом, новим капитеном некадашњег шампиона Европе, прошле сезоне трећепласираним у Лиги шампиона. Противник који улива страхопоштовање, али и велики изазов за новосадске црвено-беле.

Трофејни стручњак Борис Ројевић за Моззарт Спортје говорио о досад урађеном, о плановима за овај турнир у Добоју, о томе како ће Војводина да игра наредне сезоне, о ривалима у Лиги Европе, амбицијама...
„У једну руку је јако добро што играмо овако јаке припремне утакмице јер немамо шансу сваког дана да одмеримо снаге против једне Барселоне. Мени је као тренеру био животни сан да се састанем са Барселоном. То је част и привилегија. Кад погледамо осам учесника у Добоју, пет играју у Лиги шампиона, најбољи тим у Африци, освајач ЕХФ купа и домаћин. Заиста се ради о највећем турниру у Европи. Бити овде за неког из Србије је велика ствар. Надам се да нећемо бити само једни од учесника већ да ћемо бити тежак ривал за све“, рекао је Ројевић.

Противниици у групи су све учесници европског крема, Лиге шампиона. Може ли Воша до макар једне победе у Добоју?
„Не можемо да претимо једној Барселони. Рекао сам играчима да желим да распоредим минутажу, да сви уживају, да и ови најмлађи осете како је играти против таквог клуба. Резултат није примаран, а у следеће две утакмице против Загреба и Цеља покушаћемо да дођемо до макар једне победе што би било веома важно за нас. Увек говорим играчима да је резултат битан, чак и у пријатељским мечевима јер су ту гради узајамно поверење и увек је добро да се крене с победама. За нас је ово прејак турнир, као групна фаза Лиге шампиона, али верујем да можемо да победимо неког од реномираних ривала у групи и покажемо да идемо крупним корацима напред“.

Какву Војводину очекујемо наредне сезоне?
„Неке ствари су се виделе већ у претходним мечевима. Видећете једну бржу, јачу Војводину у односу на прошлу сезону. Покушавам да се смањим број измена у односу на пре. Боље је функционисало када су Пушица и Вуковљак били заједно на терену. Покушавам да се наместимо с једном променом у одбрани, како бисмо се убрзали. Недолазак Воркапића због болести у Добој је велики хендикеп за нас. Покушаћемо да оно што смо имали прошле година да сада надоградимо брзином и мислим да би онда били конкурентни свима“.

Довођењем Сунајка и Воркапића на крилном позицијама добили сте на експлозивности. Могу ли они да буду тас на ваги наредне сезоне?
„Сигурно да смо хтели с Воркапићем да добијемо на брзини. И то смо добили, видело се то на пријатељским утакмицама. Сунајко је одрадио једне фантастичне припреме и то се сада показује на терену. Дечко трчи невероватно, плус Миленковић који је такође брз. Рађеновић је такође важна карика, он може у одбрани да покрива петицу. Сви имају улоге. Могу да будем задовољан са крилним играчима. Бекови се још нису наместили како захтевам од њих. Још месец дан треба да их сачекамо, али верујем да ће и то да буде како треба“.
Како се уклопио Тунишанин Маруан Шуиреф? Дошао је са репутацијом одличног одбрамбеног играч са великим искуством из шампионата Француске.
„Маруан може да одигра у оба правца, не само одбрану. Он је одличан клупски играч, не гледа себе, него тим. Теже му је него осталима јер не говори српски, па је и проблем та језичка баријера. У одбрани игра од два до пет. Разговарао сам са Пешићем који је послушао оно што сам му рекао на крају прошле сезоне, скинуо је четири, пет килограма. Тренирао је током лета и сада је најспремнији у последњих пет, шест година. Имамо Рогана на црти, о коме не треба да трошимо речи... Мислим да ко год буде на пивотмену, одрадиће посао и то је велики плус и снага нашег тима“.

Одбрана је у финишу прошле сезоне била гранитна, непробојна, примала мање од 25 голова по мечу. Сада је и јача. Можемо ли и у том сегменту да добијемо још чвршћу Војводину?
„Покушаћемо у одбрани са Пушицом или Вуковљаком, да Маруан и Вуковљак буду пар, а Пушица и Азиз други у средишњем делу одбране. Видећемо да ли може то да функционише као што сам замислио. Наравно, остаје и даље солуција са Вуковљаком и Пушицом. Добро је да имамо више комбинација за позиције три и четири у одбрани“.
Да ли Милан Милић спреман после прелома руке?
„Није 100 одсто, ту је негде на 90. И даље осећа бол, али иде све ка томе да ће ускоро да буде на максимуму“.

Да ли крајичком ока пратите и ривале у групној фази Лиге Европе?
„Пратимо, наравно. Та Ла Риоха изгуби само један разлике од немачког Мелсунгена, сто говори о квалитету Шпанаца. О Силкеборгу да не причамо. Алколоид се појачава. Чека нас тешка година, одличне провера да видимо да ли можемо да се носимо с тим екипама“.
Како гледате сада на жреб у Бечу?
„На прву лопту ми је изгледало лакше него сада. Прикупљамо информације о екипама. Један Лауге је добио велики новац да остане у Веспрему. Момир Илић га сматра једним од најбољих играча. Он је хтео да се врати кући. Силкеборг остаје први фаворит. О Ла Риохи сам се много распитивао. Ако је Гранољерс, који је слилчног квалитета, играо прошле сезоне финале Лиге Европе, тај тим не треба да се отпише. Алкалоид је довео одличног голмана из Екса, лево крило из Бенфике, Марковски је такође новајлија. Сигурно за 30 до 40 одсто боља екипа него прошле сезоне“.

Размишља ли Војводина да се као домаћин у Лиги Европе окуша у много већем СПЕНС-у?
„Не, гротло Слане баре од прошле сезоне из полуфинала и финала ЕХФ куп ништа не може да замени“.
Да ли је апсолутни приоритет Лига Европе, бар у првом делу сезоне? Да ли ћете неке играче да одмарате у домаћем шампионату?
„Пођеднако нам је приоритет и Лига Европе и наш шампионат. Многи се варају када мисли да је слабији наша Суперлига, да немамо озбиљне конкуренте. Металопластика је много јача. Динамо је направио добар тим. Партизан је победио Пелистер. Црно-бели су увек ту, дишу нам за вратом, без обзира на састав. Имају сјајне резултате и прошле сезоне са Даријом Кржељом и пре с Ненадом Максићем. И сад са Ћирковићем. Увек селектују екстра талентоване младе играче. Победити Пелистер, који је много јачи него прошле сезоне, говори да поседују квалитет, а тек их чека рад и напредак с новим тренером“.

Прошле године се екипа у ходу уигравала, било је много долазака (Оцвирк, Милић, Пушица, Азиз...). Да ли је вам је сада много лакше јер сте од старта припрема имали све играча на окупу?
„Сигурно је да је за тренера боље када има све рукометаше првог дана припрема.. Прошле сезоне су резултати на почетку показали да је било потребно време да све дође на своје, онако како сам хтео, замислио. Морао је да се направи систем“.
Да ли је прошле године и домаћа конкуренција „погурала“ Војводину да буде боља, јача?
„То је нормално где је јача конкуренција мораш више да тренираш, да се појачаваш. Нажалост, на почетку сезоне ушли смо са једним буџетом и амбицијама. Касније смо стали на ноге. Направили смо током сезоне тим какав смо желели и на почетку. Није то било могуће док се неке ствари нису решиле у клубу. То се сложило све ове године и резултати су били сјајни".

Почетком наредног месеца очекује вас још један јак СЕХА турнир пријатељства у турској Сакарији. Још једна јака провера?
„То је сада под знаком питања јер Динамо из Панчева и РСС нису хтели да нам изађе у сусрет и одложе Суперкуп. Штета да пропустимо тако јак турнир. Мислим да морамо да сарађујемо у Срибји, у интересу свих нас. Динамо из својих разлога није хтео да нам изађе у сусрет“.
Прелазни рок је за Војводину завршен или не?
„Постоји могућност да током сезоне дође један или највише два играча, али само у случају да нам не крене на неким позицијама. Мислим да се то неће догодити. Сви раде фантастично. Заиста сам презадовољан приступом играча на припремама. Види се да сви дају максимум“, закључио је Ројевић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Војводина - Барселона 29:39
Свака част момцима на борбености :cheers:
Post Reply