Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Rabba
Moderator

Re: Transferi

Post by Rabba »

Vukan Savićević i Nebojša Kosović... Jebote, gde ih nalaze... I još jedna fascinantna stvar, sve Crnogorci... Jedino što fali je da su igrali u Nišu i to je to...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Rabba wrote: Sun Dec 24, 2023 9:43 pm Vukan Savićević i Nebojša Kosović... Jebote, gde ih nalaze... I još jedna fascinantna stvar, sve Crnogorci... Jedino što fali je da su igrali u Nišu i to je to...
Косовића нек пробају да врате, па јел смо ми толке будале да нам враћају све те издајнике :shit: биће дочекан тако да му се неће више ни играти!

Дајте децу са Вујадина, боље њих да гледам него ове што кад их нико неће добра је и Воша !
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Mozda ce ovaj upis biti malo duzi i mozda ce obuhvatiti mnogo siri problem, ali sve ima smisla, obecavam! :mrgreen:
Za one koji nemaju strpljenja da citaju kako se**m nesto: Mene ne cudi da ova uprava ZAISTA misli da bismo pozdravili dolazak Kosovica, kao bivseg igraca, ili Vukana Savicevica, kao igraca sa internacionalnim iskustvom.

Duza verzija:

Ja ne znam zasto se bilo ko cudi tim resenjima.
Kada samo malo analiziras profile ljudi koji rade u srpskom fudbalu u bilo kojem kapacitetu, a samim tim i u Vojvodini, ovakva imena uopste ne cude. Ni najmanje.

Da malo prosirim temu, kako bih obuhvatio siri problem - ja npr kad uzmem nekad i otvorim taj Mozzart, samo po naslovu mogu da vidim ko je napisao koji tekst, pogotovo kad je vest o zvezdi, jer je to posebna kategorija ''slucajeva''. Ti novinari koji su zaduzeni za zvezdu su par ekselans profili tog prosecnog srpskog kvazi-gradjanskog mediokriteta i plicaka od kojeg mi se pegla, kojem su zalepili ruzicaste naocare na oci, i nikakvih problema to ne vidi. Sve se posmatra dvodimenzionalno i u kalupu kreiranom za posmatranje svih sfera drustva - ''ako je meni dobro, svima je, i ko sam ja da postavljam pitanja''. To su oni ljudi koji bi, da zive u Novom Sadu, u sredu popodne tri sata sedeli u kaficu u Zmaj Jovinoj i zvalavili plasticnu kasicicu za kafu. Takvi ljudi kreiraju javno mnjenje kada je u pitanju srpski fudbal, i kada uzmemo njih i ljude koji rade u srpskom fudbalu, dolazimo do one ''kokoska ili jaje'' situacije. Da li su ti novinari produkt tog stanja u srpskom fudbalu, ili je ovaj novi-stari trend kod sportskih ''radnika'' u Srbiji produkt tog ''pravimo se da je sve bleja'' pristupa sportskom novinarstvu, ako se to istim moze nazvati. Da se razumemo, ispiranje mozga blizancima traje od njihovog osnivanja, ali je u periodu pre dolaska naprednjaka, koji su preuzeli taj komunisticki modus operandi kako je sve ruzicasto, itekako je bilo kritike prema blizancima.

Zasto sam izvukao tu paralelu?
Pa evo, ako se recimo intenziviraju price oko Kosovica ili Savicevica, pa dodju do Mozzarta, prvo sta ce pisati je kako je Kosovic nase dete, kako je osvojio kup sa nama, i kako ce biti ''poznato lice'' na Karadjordju. O Savicevicu ce pisati kako je dete zvezde, kao da mu je to samo po sebi preporuka (jer je javno mnjenje tako uslovljeno), te kako cemo mi to pozdraviti jer je on zbog svog CV-a kvalitetno pojacanje. Uprava to nece demantovati, a i ako demantuje da recimo pregovaramo s njima, to nece biti zato sto je Kosovic mala grobarska ja**rica, a Vukan Savicevic jedan najobicniji crnogorsko-ciganski prosek, koji je imao tu (ne)srecu da bude deo one otuzne generacije koja je igrala na terenu na kojem rastu pecurke.

Sad uzmite izjave predsednika bilo gde u prethodne dve sezone, pa mi recite da ovo gore rezonovanje apsolutno ne zvuci kao nesto sto on moze da izjavi.
Pa je l' Zbiljic pricao kako smo mesecima pokusavali da dovedemo Poletanovica, jer je dete kluba? POLETANOVICA!? EJ! Prvi pokazatelj da sustinski ne poznaje nas i ovaj klub. Drugi je prodaja Kabica u zvezdu. Mozemo mi da pricamo kako smo dobili ''bolji dil'' s Radulovicem, ili kako smo im uvalili skart i slicno, ali on je na kraju dana ocenio da je prodaja Kabica u klub koji nikog zivog ne placa, koji je pritom omrazen jezivo medju navijackim korpusom, bolja opcija nego da mu kaze ''Slusaj ustvo mala...slusaj bubasvabice, jer u odnosu na velicinu Vojvodine ti to jesi, ili ces da cutis i igras, ili ces lepo da uzmes ovu Vosa sedalicu i namestis to malo koscato dupe tamo gore na tribinu do isteka ugovora, pa makar propali kao klub''. Propali ne bismo, jer ocigledno nismo propali ni u mesecima koji su usledeli, s obzirom da pare dobili nismo. On je odlucio ovako, jer sustinski ne razume koliki je to minus, a pritom je cela ta naprednjacka generacija ''biznismena'' i ''sportskih radnika'' potekla iz onog sitnog pilicarskog miljea, tako da su principi i obraz apsolutno nebitni cak i kad su najobicnije mrvice u pitanju.

Kada se sve sabere i oduzme, i ova uprava, kao i svi u srpskom fudbalu, a i sire, operise na istim principima:
- Populizam je sve
- Univerzalan kalup, formiran plitkim i dvodimenzionalnim pogledom na svet
- Pravimo se slepi, gluvi i nemi na sav taj ''resto'' sto se nasao izvan kalupa
- Ako se iko uopste i pobuni, koga boli ku***, oni su ionako u manjini, dakle, pogledati stavku br. 1
- Ako se oslonimo na populizam, to znaci da mozemo da dozvolimo sebi da radimo manje. 'Leba i igara, a to sto je hleb bajat i igre su dosadne, nije bitno (pogledati prethodnu stavku).
slanobarac

Post by slanobarac »

Ako bih birao koji dokument(ugovor) mogu da vidim to bi bio onaj o prodaji Kabića. Mislim da bi i svi obožavaoci zbiljića bili zadovoljni.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@GospodinFKV

+1

Od reči do reči potpisujem ali je meni najveći poraz da ekipa oko Zbiljića koje je Vojvodina iznedrila a glavni su savetodavci isto izgleda ne znaju šta je Vojvodina i kako razmišljaju ljudi koji navijaju za klub.
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

@gospodinFKV - pravo u centar. Novinarski isprdak neki ovo da pročita, pa da se pogleda u ogledalo. A neće, objasnio si i zašto :)

@Deep Purple - Meni nije baš najjasnije šta ti je tu poražavajuće? Da li si im možda pogledao mesta rođenja? Zbiljić Bor, ili gde već, Miloš Krasić Kosovska Mitrovica, Milan Jovanović Bajina Bašta, Miroslav Tanjga Vinkovci, tj. neko srpsko selo uz Vinkovce. Oni su ljudi tamo formirali svoje stavove, njima je Novi Sad usvojeno prebivalište, Vojvodina usvojeni klub kroz koji ostvaruju svoje poslove, nema kod njih emocije, eventualno možda neka pritajena zahvalnost što im je klub bio odskočna daska za dobre karijere. Tek će njihova deca imati šansu da FK Vojvodinu doživljavaju kao svoju. Nikoga tu nije Vojvodina iznedrila, jedino je Krasić zapravo bio u mlađim kategorijama kluba, došao je sa nekih 14ak ako se ne varam. Ubeđen sam da više poštovanja i razumevanja prema klubu oseća jedan Matej Delač, kao Hrvat iz Bosne, nego bilo koji od navedene četvorice... A to što se mi tripujemo da su oni neki simboli kluba, to nije njihov problem, već naš... Od ovih koji su bivši fudbaleri, niko tu nešto ne pronosi Vojvodinino ime po svetu, čak se i u intervjuima jedva sete da su za nas igrali. Pogotovo Tanjga, koji igra za veterane cigana. Ako su to ljudi koji vole FKV, bojim se da onda pitam šta sam ja?
hvylarn

Post by hvylarn »

Da se vratimo na temu transfera. Po rečima Zbiljića u plusu smo preko 4 miliona i dao je odobrenje Marku da dovede do 5 novih igrača tokom zimskog prelaznog roka.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Ma znaju oni sta je Vojvodina i kako Slaninari razmisljaju ali ih boli racku. Suvise nas je malo da bi ih nase misljenje nesto sekiralo, a i nas mentalites ravnicarski je takav da nezadovoljstvo radije iskazujemo kroz bojkot prema unutra nego bunt prema spolja. Zato su se prikljucili sistemu i igraju kako Veliki Vodja svira a ovamo skidaju kajmak. Nemaju razloga da se nerviraju, mogu ovako jos 100 godina ako treba, ili dok se ne promeni vlast (sto nece za tih 100 godina) ili dok potpuno ne udave zlatnu koku pa vise ne bude bilo odakle da se kraducka (sto nije iskljuceno da ce se desiti)...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Turija

Post by Turija »

Rabba wrote: Wed Dec 27, 2023 2:16 pm @gospodinFKV - pravo u centar. Novinarski isprdak neki ovo da pročita, pa da se pogleda u ogledalo. A neće, objasnio si i zašto :)

@Deep Purple - Meni nije baš najjasnije šta ti je tu poražavajuće? Da li si im možda pogledao mesta rođenja? Zbiljić Bor, ili gde već, Miloš Krasić Kosovska Mitrovica, Milan Jovanović Bajina Bašta, Miroslav Tanjga Vinkovci, tj. neko srpsko selo uz Vinkovce. Oni su ljudi tamo formirali svoje stavove, njima je Novi Sad usvojeno prebivalište, Vojvodina usvojeni klub kroz koji ostvaruju svoje poslove, nema kod njih emocije, eventualno možda neka pritajena zahvalnost što im je klub bio odskočna daska za dobre karijere. Tek će njihova deca imati šansu da FK Vojvodinu doživljavaju kao svoju. Nikoga tu nije Vojvodina iznedrila, jedino je Krasić zapravo bio u mlađim kategorijama kluba, došao je sa nekih 14ak ako se ne varam. Ubeđen sam da više poštovanja i razumevanja prema klubu oseća jedan Matej Delač, kao Hrvat iz Bosne, nego bilo koji od navedene četvorice... A to što se mi tripujemo da su oni neki simboli kluba, to nije njihov problem, već naš... Od ovih koji su bivši fudbaleri, niko tu nešto ne pronosi Vojvodinino ime po svetu, čak se i u intervjuima jedva sete da su za nas igrali. Pogotovo Tanjga, koji igra za veterane cigana. Ako su to ljudi koji vole FKV, bojim se da onda pitam šta sam ja?
Tacno je to sto si napisao.
Pobrojani, ustvari, navijaju za blizance, a izjasnjavaju se da su navijaci FKV iz revolta, samo zato sto nisu mogli tamo. Njihovo javno opredelenje je neiskreno i neistinito.
U Vosi vide jedino licni biznis, novac, karijeru igracku ili funkcionersku, jer nisu mogli u blizance. A, rado bi i peske za Beograd. Pa, posto ne moze, cerupaj Vojvodinu.

Jedini nasi iskreni navijaci, a da nisu rodjeni u Vojvodini, su bivsi navijaci Veleza i Zelje, poneko iz Tuzle i preko, pored Dunava, iz Zapadnog Srema i Istocne Baranje.
Nazalost, tacno je i to sto je Radoye napisao. Nas ravnicarski mentalitet je bunt prema unutra, a ne prema spolja. Oni se samo lepo prikljuce mejn strimu i nema brige, slobodno skidaj kajmak, dok ima. A, sa Vosom sta bude. Sasvim im je svejedno. Veci su navijaci i postovaoci Vose i Delac i Bralic..., da ne idem dalje unazad, od ovih u Klubu. Cast retkim izuzecima.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
rykerfcv

Post by rykerfcv »

https://www.transfermarkt.com/edmund-ad ... ler/610637

Barem pozajmica.

Pozdraviti se sa Kajevicem,Malbasicem i Nikolicem.

Resimo se njihovih plata i mozemo dovesti ovog momka.
Uvek sa tobom

Post by Uvek sa tobom »

Rabba wrote: Wed Dec 27, 2023 2:16 pm Pogotovo Tanjga, koji igra za veterane cigana. Ako su to ljudi koji vole FKV, bojim se da onda pitam šta sam ja?
Игра тренутно? Јел то може да се провери негде?
Други долазе... одлазе... али ми смо УВЕК СА ТОБОМ !

УПРАВА НАПОЉЕ !
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Uvek sa tobom wrote: Wed Dec 27, 2023 11:36 pm Игра тренутно? Јел то може да се провери негде?
Mislim da sam izbacio netačnu informaciju, išao je da komentariše gane na televiziji u ligi šampiona, a što sam ja ubeđen da sam ga video i kod njih u veteranima, nemam pojma... Izvinjavam se. Ne mogu da nađem da je igrao za veterane cigana.
hvylarn

Post by hvylarn »

Pominje se da Napredak pokušava da dovede Majdevca na pozajmicu.. ne znam jel na kraju istina da smo ga hteli tj da li smo uopšte ulazili u pregovore?
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Kakav crni Majdevac, ovog Crnog brata iz Čukaričkog, što ide u Celje, smo propustili.
CRD FCV

Post by CRD FCV »

Мерију истиче уговор за 6 месеци, Бандовић и он били у истој лиги једно време. Обојица у неком тренутку били у Бурираму.
Ако сад није тренутак да се врати код нас, кад ће бити.
Post Reply