Rakovac wrote: ↑Sat Jan 06, 2024 10:12 pm
Po meni chalfovi Rosić i Crnomarković najbolji par u ligi, možda je samo zvezda tu jača. Tri leva beka imamo nijedan nije loš(Djordjević,gruzin i Bukinac) a ni Lazarević ni Bjeka nisu loši na desnom beku. Puno golova smo primili zato što nam je sredina bila loša, fali nam jedan igrač tipa Drinčića najviše u timu. I na prednjem veznom nemamo kvalitet(Zuka i Uroš slabi), a i Kembel je vrlo slaba zamena za Čumića, Zato, po meni, zadnji i prednji vezni i jedno krilo.
Slazem se sa vecim delom, osim za desne bekove.
Levi bekovi su nam zapravo sasvim u redu (trenutno u svetu fudbala je levi bek najdeficitarnija pozicija... a mi ni u reprezentaciji od Sinise Mihajlovica nemamo kvalitetnog levog beka). Cak i da dovedemo novog levog beka, nece biti nista kvalitetniji od ovih sto imamo, jer zbog deficita na toj poziciji, cak i oni slabiji su dosta skupi na trzistu. Mi imamo trojicu sasvim solidnih (iskusnog igraca, talentovanog klinca i stranca). Tako da bih rekao da smo tu popunjeni.
Ali desni bek nam je kritican jako. Bjekovic nije za fudbal, i ponovicu opet, za njega je pametnije da ode i upise neki fakultet, a fudbal batali. Mozda sam previse kritican i surov, ali tu je vise godina, i ama bas ni jednom me nije demantovao za sve te godine. Lazarevica bih zadrzao da bude rezerva nekom novom desnom beku koji ce da pravi razliku na desnoj strani i ofanzivno i defanzivno. Ruku na srce, Lazarevic mi u poslednje vreme deluje da se bas dobro skontao sa Radulovicem, pa njih dvojica cak u mogu ok funkcionisati. Problem je sto kad nema Radulovoca, Lazarevic bude najgori na terenu.
I moram se sloziti sa stavom da je razlog za puno primljrnih golova vezni red, a ne odbrana. Odbrana se igra u veznom redu, a stoperi su tu da krpe rupe, kojih ne sme biti puno. A ako duva promaja u veznom redu, ne postoje stoperi na svetu koji to mogu zakrpiti. Uostalom dovoljno je pogledati generalno u svetu. Ekipe koje primaju najmanje golove su upravo one koji imaju vrhunski vezni red, a ne odbranu.