Rabba, dobro znas da je to samo u teoriji tako.Rabba wrote: ↑Wed Jan 10, 2024 1:02 pmNetačno, tim za našu ligu može da bude sastavljen od barem 10 igrača koji nemaju srpsko državljanstvo. Jedino bih morao za bonusa proveriti. Da kompletiram upis, svaki igrač koji ima srpsko ili EU državljanstvo se smatra "domaćim" igračem i ne ulazi u kvotu od 4 "stranca" na terenu, tj, ukupno 6 ili 8 teren+klupa.
To sto su EU igraci isto sto i domaci sa nama nema nikakve veze. EU igrac ce doci kod nas ako i samo ako mu ponudimo vise para nego sto mu bilo ko drugi u Evropi ponudi. I to ne malo vise, vec duplo vise. To kod nas mogu eventualno blizanci, mada i oni tesko.
Hteo sam ovo napisati jos onda kad je slanobarac napisao da bi nam trebao neki Skandinavac. Pa zasto bi ikada neki skandinavac igrao kod nas? Ima kod sebe uredjeniju drzavu, uredjeniju ligu, bolju infrastrukturu i vece pare. Iz svoje zemlje ima vece sanse da ode u jacu ligu, nego iz nase. Znaci doci ce jedino ako mu ponudimo nesto sto mu tamo negde gore niko drugi ne ponudi (nismo u stanju za to) ili ako ga tamo ni jedan klub ne zeli u svojim redovima (sta ce nam takav?)
Mi jedino mozemo dovesti nekog Afrikanca ili Latinoamerikanca koji nikad nije igrao u Evropi, jer mi imamo ludu srecu da se nalazimo u Evropi, pa postoji veca sansa da bude primecen dok je kod nas nego u svojoj zemlji. To sto neki Aafrikanci imaju dvojna drzavljanstva sa EU zemljama opet ne znaci puno. Pre ce igrati i biti primecen u trecoj francuakoj ligi nego kod nas.
Pa Baraye je jednom u intervjuu izjavio kada je odlucivao da li da dodje kod nas, da mu je receno da su ovde najlepse devojke u Evropi