Transferi
Re: Transferi
Kakvo je vaše mišljenje o Stefanu Tomoviću? Ja ga se sećam iz Proletera i prve sezone u Čukaričkom. Bio je idličan igrač. Sad je u drugom planu kod njih. Jel zna neko zašto? I da li bi kod nas mogao da pojača konkurenciju na krilu?
Kup je nas!
Pa upravo novcem. U pravu si za sve, stranac ce pre izabrati da igra u Poljskoj, Turskoj, Grckoj, Austriji... pa i Madjarskoj, Ceskoj i Rumuniji nego ovde kod nas za iste pare.
Ali ako im neko ovde (cigani) ponudi za 50-70% vecu platu nego sto bi imali u tim ligama, onda ce pristati ipak da dodje ovde pa makar igrao po ovim oranicama. Tako da novac moze sve da kupi, sako treba dobro platiti.
Sustina je da cigani daju plate koje su konkurentne i u ligama petice, a kvalitetom su daleko iza liga petice.
Zato mi jesmo u problemu, dokazanog stranca ne mozemo kupiti, nisu u stanju dati platu vecu nego sto drugi daju. Jedina nam je sansa da vadimo strance iz fudbalskih nerazvijenih zemalja, i pokusamo da ubodemo dobar pik. Zato smatram da treba da se vise ulaze u skauting nego u dovodjenje dokazanih stranaca. Visestruka je korist ako ubodemo nelog anonimusa iz Afrike/Amerike koji se ispostavi posle kao super pojacanje.
Ili, pazi sad ovu logiku. Umesto 5 igrača po 15.000 evra, dovedeš 2 za 30, al da valjaju. Razliku u broju igrača popuniš iz škole ili igračima iz domaće lige koji za kikiriki hoće da sede na klupi. Znači, ne dovodiš Vukana, Vukića i Vukčevića, nego njihove ne male plate spakuješ u kovertu jednom recimo Afrikancu. Matematika je čudo, uvek je tačna. Samo što prosečan politički kadar ove lezilebije jedva zna da čita a kamoli da sabira.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Rabba wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 12:27 pmIli, pazi sad ovu logiku. Umesto 5 igrača po 15.000 evra, dovedeš 2 za 30, al da valjaju. Razliku u broju igrača popuniš iz škole ili igračima iz domaće lige koji za kikiriki hoće da sede na klupi. Znači, ne dovodiš Vukana, Vukića i Vukčevića, nego njihove ne male plate spakuješ u kovertu jednom recimo Afrikancu. Matematika je čudo, uvek je tačna. Samo što prosečan politički kadar ove lezilebije jedva zna da čita a kamoli da sabira.
Pa da ali suštinski ti igrača koji vredi 30k moraš da platiš 50 da bi došao da se lomata po Lučanima, Ivanjici itd. jer on to što vredi može dobiti (kao što je N13 naveo) i u okolnim zemljama.
Ovo što rade cigani je potpuno neopravdano sa finansijskog aspekta i neodrživo da im nije Prvog Navijača

U bilo kom poslu koji počiva na realnim osnovama ne možeš / ne smeš da se opružiš više nego što si dugačak.
Mi dok ne sredimo stadione, dovedemo sponzore, vratimo publiku, ovo sve je jedna iluzija.
Nema 5 gorih liga u Evropi od naše, siguran sam.
Come on you Reds!
Nije to bas tako jednostavno.Rabba wrote: ↑Thu Jan 18, 2024 12:27 pmIli, pazi sad ovu logiku. Umesto 5 igrača po 15.000 evra, dovedeš 2 za 30, al da valjaju. Razliku u broju igrača popuniš iz škole ili igračima iz domaće lige koji za kikiriki hoće da sede na klupi. Znači, ne dovodiš Vukana, Vukića i Vukčevića, nego njihove ne male plate spakuješ u kovertu jednom recimo Afrikancu. Matematika je čudo, uvek je tačna. Samo što prosečan politički kadar ove lezilebije jedva zna da čita a kamoli da sabira.
Ko tebi garantuje da ce taj igrac od sa platom od 30k praviti razliku? Koliko puta su cigani dovodili promasaje, a davali im samo takve plate? Oni jesu uboli sa nekoliko stranaca. Ali su poslednjih 5 godina doveli preko 20 stranaca, svi sa ogromnim platama, uboli su svega par. Mnogo je veci procenat onih koji nista pokazali nisu. Ako igrac kida u jednom klubu i ligi, ne znaci da ce mu tako ici u drugom klubu. To vidimo i u najvecim klubovima. Dovode se najbolji igraci lige za 100 miliona, a on ne pokaze nista, bude potpuni promasaj. A stranac koji bi kod nas pristao da igrao za platu od 30k, ima realnu platu oko 15-20k u drugim zemljama. Nedovoljno da pravi razliku, tj veliki je rizik.
- gospodinFKV
Pa niko, ali budimo realni, ni od ovih po 15k niko ne pravi razliku... Ne bismo bili sedmi sa trećim budžetom lige da je tako... Samo pokušavam da kažem da su sve to samo brojevi. Ako imaš 60.000 evra mesečno materijala koji ne pravi razliku, da li je klubu kao klubu bitno da li je to raspoređeno na dva, četiri ili osam igrača? Jasno mi je da je sa više igrača veća verovatnoća da će neko napraviti razliku, ali to više liči na pijacu. Ispratiš nekoga, ukažeš mu poverenje, daš jaku ulogu i pljuneš keš. Ovako, imaš ovih 30ogodišnjaka u cvetu propadanja karijere koliko oćeš. A svaki plaćen skoro ko Bajatović(doduše, po jednom radnom mestu, znamo da je on svemoguć čovek). I dalje se ovaj prelazni rok radi ko da ideš kod Matijevića u mesaru, jer dobiješ više kila mesa za isto para. Jebeš kvalitet. Al zato reklama kao da je premijum restoran. Isto kod nas.
Evo danas (Kup Afrike) Ze usao u 77.min i uspeo da ga spakujeDeep Purple wrote: ↑Wed Jan 17, 2024 2:45 pm @Voja
Pa dobro ovaj iz 1.56 da jedan ovaj tvoj iz 3-4 nijedan. Nama treba spic pogađač imamo dovoljno ovih što ne pogađaju.
Ps. Pogledaj u koliko šansi ulazi Ze Turbo. Vukanović ispade u poređenju sa njim Rivaldo.
Nazalost nisam gledao da vidim da l je imao jos koju sansu. Steta sto nije nas spic

Pogledah malo skoriju karijeru Vukana Savićevića, bogami, prodali su nam takvu maglu, da je to spetakl. Pa brat Vukan od odlaska iz Bratislave ili koketira sa ili igra drugoligaški fudbal. To je poslednjih 5 godina njegove karijere.
- slanobarac
Gde su najavljena pojačanja?
Treba li noćas na Bogojavljensku noć da poželimo nešto?
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
- gospodinFKV
Pa, sta ja znam, niko nam nista ne prodaje, jer su sve te informacije dostupne. Na Transfermarktu cak vidis i na kojoj poziciji je klub u trenutku odigravanja odredjene utakmice, a kamoli ligu. Oni su probali - mi se pobunili. Oni se pokolebali na sekund navodno, ali eto njega ovde svakako. Drugo bi bilo da su nama ovde prodavali pricu da dovode nekog ''iz Turske'', pa da ti sad nagadjas, ali Vukan Savicevic je relativno rano poceo da figurira kao ime, a kad imas ime, imas i informacije.
Malo ko ovde na forumu zeli Vukana uopste, a kamoli u prvih 11. Za rotaciju i dopunu jeste dobar, i tu nema price zaista, ali ono sta je cinjenica jeste to da on nije dosao da igra za platu za koju bi dosao neko iz superligaskog kluba da bude u rotaciji, i to je zapravo najveci problem.
Polako, znas koliko jos ima dana do kraja prelaznog rokaslanobarac wrote: ↑Fri Jan 19, 2024 11:16 am Gde su najavljena pojačanja?

Ako pogledamo realno, mi smo se, ustvari, pojacali na poziciji na kojoj nam je to najmanje trebalo ( golmanskoj).
Njegos na pozajmici, kao i Mateus, a Savicevic ,,macka u dzaku".
Ako ovako ostane, nama treba na leto jos toliko dolazaka. Licno dosta sumnjam da ce u Vosi ostati i Njegos i Mateus? Ako oni odu, opet ce nam trebati 4-5 pojacanja.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- Deep Purple
@Rabba ali tu postoji i druga strana medalje recimo Vukan je mogao bez problema da ostane u Poljskoj i da igra u vrhu tabele ali je odabrao Tursku i borbu za opstanak zbog novca.
Niko od nas ne može da proceni Vukana dok ga ne vidimo na terenu jer je svima nama relativno nepoznat.
A i ima ta strana psihologije na papiru je Mateus bio mnogo veća mačka u džaku od Vukana pa je ovde dobio naklonost prilikom angažovanja, da je neki stranac sa Vukanovim CV-em ovde bi se sad vodio drugačiji narativ.
Ja sam za Vukana čuo relativno malo pre samog potpisa za nas. Prijatelj je prvi izašao sa njegovim imenom.
Činjenica je da ima mečeve u nogama, da je za deset sezona promenio “tek” četiri kluba, znači umeo je on da se zadrži u klubovma, nije ih menjao kao čarape.
Na kraju fudbal je takav ne bi me začudilo da i on bude bolja akvizicija nego recimo Njegoš.
Ja bih voleo da nađem negde celu utakmicu Crna Gora - Srbija jer je tu Vukan odigrao 70 min pa da malo obratim pažnju na njega pogotovo što je bio okej ocenjen u tom meču.
Ja nisam bio za njegov angažman jer me odmah podseti na neki period kod cigana sa lažnim vanserijskim talentima i na sam taj klub i malverzacije.
@1892 @N13
Stvari funkcionišu malo drugačije, naravno da se raspituju o ligi, uslovima i svemu ostalom ali džabe što ti imaš uslove ako nemaš novca. Briga fudbalera da li će igrati u malo boljim ili lošijim uslovima ako bude bio adekvatno i redovno plaćen. Ti čim ponudiš 10% više već si privlačniji u odnosu na taj tim sa boljim uslovima.
Pa Jablonski se ispalio kao niko, bolje mu je da je odigrao makar šest meseci kod nas pa tražio klub nego ovo da ne igra uopšte. Nadao se nekoj ponudi iz jačih zapadnih liga i na kraju ništa, presedeo i izgubio dodatno na vrednosti i na kraju me ne bi čudilo da se vrati u Bate recimo.
Šta se dešava recimo ti kontaktiraš 15 agencijskih kuća, napraviš filter od 20tak fudbalera koji ispunjavaju igračke kvalitete koje tražiš i igrali bi za 200k eur po sezoni ali bi oni gledali da svog klijenta ubace i potpišu ugovor jer u toj Poljskoj, Českoj i ostalim ligama sa boljim uslovima od nas i naše lige možda ima mesta za desetak takvih fudbalera ali onda visi ostalih deset a agenti neće toliko da rizikuju i gledaju da reše budućnost klijenta relativno brzo.
Ne želi niko da bude slobodan agent odnosno da bude na birou.
Niko od nas ne može da proceni Vukana dok ga ne vidimo na terenu jer je svima nama relativno nepoznat.
A i ima ta strana psihologije na papiru je Mateus bio mnogo veća mačka u džaku od Vukana pa je ovde dobio naklonost prilikom angažovanja, da je neki stranac sa Vukanovim CV-em ovde bi se sad vodio drugačiji narativ.
Ja sam za Vukana čuo relativno malo pre samog potpisa za nas. Prijatelj je prvi izašao sa njegovim imenom.
Činjenica je da ima mečeve u nogama, da je za deset sezona promenio “tek” četiri kluba, znači umeo je on da se zadrži u klubovma, nije ih menjao kao čarape.
Na kraju fudbal je takav ne bi me začudilo da i on bude bolja akvizicija nego recimo Njegoš.
Ja bih voleo da nađem negde celu utakmicu Crna Gora - Srbija jer je tu Vukan odigrao 70 min pa da malo obratim pažnju na njega pogotovo što je bio okej ocenjen u tom meču.
Ja nisam bio za njegov angažman jer me odmah podseti na neki period kod cigana sa lažnim vanserijskim talentima i na sam taj klub i malverzacije.
@1892 @N13
Stvari funkcionišu malo drugačije, naravno da se raspituju o ligi, uslovima i svemu ostalom ali džabe što ti imaš uslove ako nemaš novca. Briga fudbalera da li će igrati u malo boljim ili lošijim uslovima ako bude bio adekvatno i redovno plaćen. Ti čim ponudiš 10% više već si privlačniji u odnosu na taj tim sa boljim uslovima.
Pa Jablonski se ispalio kao niko, bolje mu je da je odigrao makar šest meseci kod nas pa tražio klub nego ovo da ne igra uopšte. Nadao se nekoj ponudi iz jačih zapadnih liga i na kraju ništa, presedeo i izgubio dodatno na vrednosti i na kraju me ne bi čudilo da se vrati u Bate recimo.
Šta se dešava recimo ti kontaktiraš 15 agencijskih kuća, napraviš filter od 20tak fudbalera koji ispunjavaju igračke kvalitete koje tražiš i igrali bi za 200k eur po sezoni ali bi oni gledali da svog klijenta ubace i potpišu ugovor jer u toj Poljskoj, Českoj i ostalim ligama sa boljim uslovima od nas i naše lige možda ima mesta za desetak takvih fudbalera ali onda visi ostalih deset a agenti neće toliko da rizikuju i gledaju da reše budućnost klijenta relativno brzo.
Ne želi niko da bude slobodan agent odnosno da bude na birou.
- Deep Purple
Ne mogu više da editujem, kada imaš novca ti imaš neki izbor, kada novca nemaš onda ti je i izbor nikakav. Igrači masovno završavaju na Kipru, Tajlandu, raznim Arapskim ligama, ne želi niko da ostane bez angažmana. A eto nije kao da svi oni imaju bolje uslove od nas.
Pa ja sam se recimo čuo sa onim Vendorpom preko instagrama kog sam ovde kačio kao za mene zanimljivo rešenje u veznom redu. On je kao neko ko je igrao elitni holandski rang otišao da igra na Tajlandu jer je čekao, nije našao adekvatan evropski angažman i zapucao se tamo.
A došao bi kod nas recimo samo da je dobio adekvatnu ponudu.
Fudbalera ima previše, jaz u kvalitetu se smanjio, svi se bore za krišku ‘leba.
Ne treba mnogo tražiti po internetu, samo se uđe u Grčku ligu na TM-u i onda vidite kakva sve imena završavaju u Grčkoj.
Pa ja sam se recimo čuo sa onim Vendorpom preko instagrama kog sam ovde kačio kao za mene zanimljivo rešenje u veznom redu. On je kao neko ko je igrao elitni holandski rang otišao da igra na Tajlandu jer je čekao, nije našao adekvatan evropski angažman i zapucao se tamo.
A došao bi kod nas recimo samo da je dobio adekvatnu ponudu.
Fudbalera ima previše, jaz u kvalitetu se smanjio, svi se bore za krišku ‘leba.
Ne treba mnogo tražiti po internetu, samo se uđe u Grčku ligu na TM-u i onda vidite kakva sve imena završavaju u Grčkoj.
Сад кад погледам на Трансфермаркту за Росића, Савићевића и Петровића пише да смо довели на данашњи дан.
Како смо успели да их доведемо пре почетка прелазног рока или се почетак рока узима као почетак уговора?
Како смо успели да их доведемо пре почетка прелазног рока или се почетак рока узима као почетак уговора?