Marketing kluba
Re: Marketing kluba
Novi dres je realno jeres. Prošli je bio jedan od najlepših u istoriji, a ovaj je jedan od najružnijih. I dalje imam stari Jomin dres, koji je bio smislen i simetričan, ovo je destrukcija svake estetike.
Voleo bi da čujem Savčića i ostale forumaše koji su iz sveta vizuelne umetnosti.
Voleo bi da čujem Savčića i ostale forumaše koji su iz sveta vizuelne umetnosti.
Kako smo mi alergicni na promene, pa to ti je
Sta bi tek bilo da su odlucili da menjaju/modernizuju/redizajniraju grb kao sto su radili Juventus ili Inter? Izbio bi ustanak ovde na forumu
Dres naravno nije lep kao onaj retro prosle sezone. Ali retro dres ce izgubiti znacaj ako cemo ga stalno imati. To se ipak koristi u godinama jubileja.
Ali svakako dres nije nista losiji od ostalih dresova sto smo koristili prethodnih 15 godina. Jednostavno promene u dizajnu su normalna stvar. Svake godine nesto drugacije, novo, a sustina je ista.
A komentari tipa 'kao Proleter' su mi smesni. Pa pobogu, taj Proleter je zapravo nas iskopirao, a ne mi njih.
Meni licno je jedino krivo sto nigde nema neke plave zvezde. Ali mislim da je to zbog ovo zlatnog detalja u sredini (koji je odlican!)... u glavi mi je nesto da pravila ne dozvoljavaju vise od 3 razlicite boje na dresu... tako da je zlatna ovog puta ta treca boja.

Sta bi tek bilo da su odlucili da menjaju/modernizuju/redizajniraju grb kao sto su radili Juventus ili Inter? Izbio bi ustanak ovde na forumu

Dres naravno nije lep kao onaj retro prosle sezone. Ali retro dres ce izgubiti znacaj ako cemo ga stalno imati. To se ipak koristi u godinama jubileja.
Ali svakako dres nije nista losiji od ostalih dresova sto smo koristili prethodnih 15 godina. Jednostavno promene u dizajnu su normalna stvar. Svake godine nesto drugacije, novo, a sustina je ista.
A komentari tipa 'kao Proleter' su mi smesni. Pa pobogu, taj Proleter je zapravo nas iskopirao, a ne mi njih.
Meni licno je jedino krivo sto nigde nema neke plave zvezde. Ali mislim da je to zbog ovo zlatnog detalja u sredini (koji je odlican!)... u glavi mi je nesto da pravila ne dozvoljavaju vise od 3 razlicite boje na dresu... tako da je zlatna ovog puta ta treca boja.
isto mislim kao i ti,neverovatna doza negative na forumu nije ni čudo sto nam ide kako nam ide...
Dresovi konačno malo promene,sad videćemo rezervni ,po meni izgledaju dručačije i konačno malo da osveže diazjn !!!
Ko zna mozda odigramo bolje u njima!!!

moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Hm, šta reći za novi dres. Mislim da reakcija nikako neće biti ravnodušnost. Ili će se ljudima dopadati ili će imati velike primedbe.
Shvatam sve negativne reakcije jer i moja bila slična sinoć kad sam ga ovde prvi put ugledao. Ljudi generalno teško prihvataju promenu nečeg uobičajenog i onda u startu većinski reaguju s rezervom, što je prirodno.
Jutros mi se nakon detaljnijeg "zagledanja" ne čini kao loš nego kao drugačiji, a što je možda i bila osnovna ideja. Svakako ćemo biti prepoznatljivi u odnosu na ostatak lige gde preovladava teška klasika jedmobojnog dizajna i lično više volim ovakav pristup nego to.
Koliko vidim nije se ni po čemu odstupilo od koncepta naših boja po sistemu pola-pola koje su ovaj put samo postavljene dijagonalno, a detalj s trakom očigledno ciljano asocira na dizajn zlatnog dresa.
Kao što neko napisa gore trebaće sigurno malo vremena da se svi priviknemo a onda se može objektivnije suditi i porediti.
Što se tiče poređenja s nekim ovdašnjim nižerazrednim klubovima, sve je to stvar nečije lične asocijacije i želje da stvari prikaže u određenom svetlu. Kad smo već kod toga, evo mene ovako na prvu mnogo više podseća na dres Monaca nego na ove koji se ovde pominju i predstavljaju.
Kako god bilo dobili smo još jednu temu za sučeljavanje stavova na forumu i šire, što nije loše i obećava da nam neće biti dosadno
Shvatam sve negativne reakcije jer i moja bila slična sinoć kad sam ga ovde prvi put ugledao. Ljudi generalno teško prihvataju promenu nečeg uobičajenog i onda u startu većinski reaguju s rezervom, što je prirodno.
Jutros mi se nakon detaljnijeg "zagledanja" ne čini kao loš nego kao drugačiji, a što je možda i bila osnovna ideja. Svakako ćemo biti prepoznatljivi u odnosu na ostatak lige gde preovladava teška klasika jedmobojnog dizajna i lično više volim ovakav pristup nego to.
Koliko vidim nije se ni po čemu odstupilo od koncepta naših boja po sistemu pola-pola koje su ovaj put samo postavljene dijagonalno, a detalj s trakom očigledno ciljano asocira na dizajn zlatnog dresa.
Kao što neko napisa gore trebaće sigurno malo vremena da se svi priviknemo a onda se može objektivnije suditi i porediti.
Što se tiče poređenja s nekim ovdašnjim nižerazrednim klubovima, sve je to stvar nečije lične asocijacije i želje da stvari prikaže u određenom svetlu. Kad smo već kod toga, evo mene ovako na prvu mnogo više podseća na dres Monaca nego na ove koji se ovde pominju i predstavljaju.
Kako god bilo dobili smo još jednu temu za sučeljavanje stavova na forumu i šire, što nije loše i obećava da nam neće biti dosadno

- Grbavica.021*
Не мора бити ретро дрес а ако су већ планирали дијагоналну траку боље онда да су ставили бело - црвено а не обрнуто. Као неко ко ради дизајн за свој кварт (графити, налепнице, мајице, кореографија за 25 година кварта итд...) 12,13 година уназад моје искрено мишљење да је могло боље али то што би неко рекао ваљда ћемо се навикнути на нови дрес. 

Meni više smetaju dva sponzora na dresu nego sam redosled boja i to nam uništava lepotu istog. Možda su nam reakcije takve kakve jesu jer je prethodna garnitura bila prelepa.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
- Deep Purple
Mislim da će danas izaći snimak našeg media day-a
U prvim momentu mi se nije svideo, ali kad sam videla onaj vizual bez sponzora, gde se vidi zlatna linija i šta na njoj piše onda mi i ne deluje loše.
Sponzori su očaj. Zar su morala dva na prednju stranu dresa?
Je l nije moglo da se uklopi na rukav? Na nogavicu?
I u ostalim koliko mi imamo glavnih sponzora i da li ta dva što moraju napred daju jednaku svotu u toliko veliku da vredi ukenjati dres?
Sponzori su očaj. Zar su morala dva na prednju stranu dresa?
Je l nije moglo da se uklopi na rukav? Na nogavicu?
I u ostalim koliko mi imamo glavnih sponzora i da li ta dva što moraju napred daju jednaku svotu u toliko veliku da vredi ukenjati dres?
-
Dres je totalni promasaj, ovi sponzori su jos i najmanji problem.
Za mene ce uvek biti Vojvodina pola bela pola crvena a ne obrnuto.
Valjda da se osecaju kao kod kuce sva ova nasa pojacanja iz zvezde.
Za mene ce uvek biti Vojvodina pola bela pola crvena a ne obrnuto.
Valjda da se osecaju kao kod kuce sva ova nasa pojacanja iz zvezde.
Uprava napolje!
Lepši su ovi trenutni. Ni na njih se nismo skroz navikli, a već novi stižu.
I kada je pre Poštanska štedionica digla ruke od nas?
I kada je pre Poštanska štedionica digla ruke od nas?

Ponavljam, nisam neki stručnjak, ali ovo ako je izvorna ideja i ono što je izvedeno se razlikuju. Grb ovde prati simetriju dijagonale, a na dresu koji nose igrači je spao nadole, van svakog konteksta.

Verujem da se i sam dizajner hvata za glavu.
Nadajmo se da će gostujuća verzija biti bolja.
Verujem da će broj i ime biti plave boje, jer bi se zlatna preklapala sa dojagonalom. To bi onda možda i ličilo na nešto od pozadi.
+1Maki wrote: ↑Sat Jul 20, 2024 7:21 am Novi dres je realno jeres. Prošli je bio jedan od najlepših u istoriji, a ovaj je jedan od najružnijih. I dalje imam stari Jomin dres, koji je bio smislen i simetričan, ovo je destrukcija svake estetike.
O ukusima ne vredi raspravljati naravno.
Ali evo, meni nakon prvog ne baš dobrog utiska, što ga sad više posmatram (i to uz obavezne pauze
) svaki naredni put izgleda nekako bolje.
Kao pesma koju kad prvi put slušate deluje bzv, a kasnije uđe u uho i što je više slušate više vam se i dopada.
Ali evo, meni nakon prvog ne baš dobrog utiska, što ga sad više posmatram (i to uz obavezne pauze

Kao pesma koju kad prvi put slušate deluje bzv, a kasnije uđe u uho i što je više slušate više vam se i dopada.
Dresovi su potpuni promašaj. Ne smatram da su loše dizajnirani ili ružni (ako izuzmemo reklame), već ovo jednostavno nije dres Vojvodine. Zna se da je Vojvodina pola bela, pola crvena - to je deo klupske istorije i tradicije, i jedna od stvari po kojima smo prepoznatljivi. Pola-pola dres je svetinja i sinonim za Vošu, i tu jednostavno nema mesta za eksperimentisanje. Mogu se modifikovati neki detalji, poput boje brojeva (da li će biti plavi, crni ili zlatni nije mnogo bitno), šorceva (nosili smo u prošlosti i crvene i bele), plave zvezde na rukavu ili umesto grba, pa čak i rasporeda boja (da li će leva strana biti bela ili obrnuto), ali dres mora ostati pola-pola. Ako se već želi eksperimentisati, za to postoji gostujuća garnitura.
Stadion nemamo, a sada su nam promenili i dresove. Kad odem na utakmicu, više neći znati koji klub gledam. Kako teku prelazni rokovi, uskoro nećemo imati nijednog igrača iz Novog Sada u prvom timu. Od FK Vojvodine je izgleda ostalo samo ime, a ne bih se iznenadio da i ono bude promenjeno, pošto mnogima već smeta - verovatno u FK Severna Srbija, a možda i u FK zvezda Severnjača, da se ozvaniči status filijale. Na početku će zvučati loše, ali navići ćemo se posle par godina.
Stadion nemamo, a sada su nam promenili i dresove. Kad odem na utakmicu, više neći znati koji klub gledam. Kako teku prelazni rokovi, uskoro nećemo imati nijednog igrača iz Novog Sada u prvom timu. Od FK Vojvodine je izgleda ostalo samo ime, a ne bih se iznenadio da i ono bude promenjeno, pošto mnogima već smeta - verovatno u FK Severna Srbija, a možda i u FK zvezda Severnjača, da se ozvaniči status filijale. Na početku će zvučati loše, ali navići ćemo se posle par godina.