Milan wrote: ↑Fri Jul 26, 2024 12:48 am
Bravo za ekipu, a bravo i za trenera!
Pozitivne stvari su uglavnom napisane, pa ću ja izneti nekoliko negativnih utisaka:
- nismo nešto dobili s novim bekovima. Ofanziva 0, a ni defanziva nije sjajna. Rumun mi se nikako ne dopada.
- svi crnci u ekipi su jako loši u defanzivi. Pogotovo sam neprijatno bio iznenadjen levim bekom, kog su lagano pretrčavali. Bemidele igra odbranu rekreativno. Štoper nepromišljen i garantuje bar karton po utakmici.
Evo ja sa stadiona da kažem, znate li vi ljudi kakav je to tempo i kako su izgarali i Barrios i Butean na bekovskim pozicijama, ljudi su na tribini komentarisali i mislim da dugo nismo sa bekova ovako odigrali. Koliko lepih kombinacija i Barriosa i Butean-a znaju ljudi fudbala i nisu operisani sa loptom. Butean je jedna životinja.
Cichenje je po meni odigrao jako dobru utakmicu, imao 2-3 greške ali on je ljudi debitovao na Krojf Areni pred 50.000k ljudi. Ja iskreno verujem da smo izvukli kapitalca, mali ima ozbiljne fizikalije i jako je agresivan (samo malo da smanji to i biće super) a greške se dešavaju on sa 20 godina treba da ima kredita da i pet utakmica direktno zajebe ako mislimo da dobijemo igrača a on je itekako igrač.
Kao što sam rekao ovaj duel sa Ajaxom ako mi iskoristimo kao školu i probamo da odigramo nešto i prihvatimo da imamo kvalitet možemo mnogo ove sezone.
A o priči koja se potura da je nikad slabiji Ajax i ostalo, Ajax mozda jeste slabiji nego pre par godina ali Ajax je i dalje 3-4x vredniji i jači nego svi klubovi koje su blizanci izbacivali i o tome se pisali romani.
Ajax vredi 256 miliona a Dinamo Kiev 79.
Neko istrči na prepunoj Krojf Areni a neko negde u Poljskoj.
Imamo tim, kvalitet, koheziju, glavu i rep nakon dugo vremena makar za naše uslove.
I još jedna stvar Sery je najbolji igrač ako se samo gleda šta je radio na terenu i ako se pogledaju obe ekipe.
Šta je uradio mučenom Hendresonu u par navrata… Mislim da ga je on po prijemu lopte i izbacio kod one minijature kada je izbacio Vukanovića na 1 na 1 majstorskim dodavanjem, mada i Vukanović se kretao odlično.