Uprava
Uprave su prolazne i niko nije dovoljno velik da bi jedna Vojvodina toliko trpela, kroz nasu bogatu istoriju bilo je mnogo gorih stvari i uvek smo ih nekako prevazisli! Aj za pocetak svi MI kojima je Vosa u srcu, kojima je Vosa prva ljubav i koji bi za nju dali sve da se pojavimo na utakmici protiv Javora (bilo na zapad, istok, sever) Ostavimo se raznoraznih glupavih razloga i nevestih opravdanja (tipa nema tu sta da se gleda, ne cemo da dajemo legitimitet ovoj upravi i tako dalje)Voja wrote:E moja Voso.... sta si dozivela.Vise me nije sramota izaci na ulicu,vise mi nije zao Mene,sto ce me zezati za losu igru,lose rezultate.Sad mi samo Vose zao. Odupire se jadna,trza nogama,grca..... a gamad navalila.... cccc!!! Umire dama stara.... samo legenda ostace!
Bas prisustvom, svako moze na svoj nacin da iskaze nezadovoljstvo, svko moze da bude tu, da da deo ljubavi svojoj Vosi i da pokaze unistiteljima naseg kluba Cvetku,Dubroji, Brki da su nepozeljni
Toliko je zasluzila Vojvodina, toliko smo duzni i u mogucnosti da je damo

@ max:
Dubroju je kao sto i ti dobro znas doveo Bata, isti onaj koji drzi "dvojac" na polozaju. Sa njegove strane se ja ne nadam vise nicemu dobrom. Uz njegovu pomoc smo stali na noge u vreme kad su se igraci hranili kod Govedarice jer klub nije imao da ih plati, hvala lepo za to, ali cini mi se da smo vec preskupo platili to ustajanje.
A sto se tice samog dvojca i mog papagajisanja, za mene su oni test svake nove uprave: ko god ih smesta ne najuri iz kluba nista ne valja. Oni su simbol korupcije i trulezi i svega onog sto ne valja u Vojvodini.
Dubroju je kao sto i ti dobro znas doveo Bata, isti onaj koji drzi "dvojac" na polozaju. Sa njegove strane se ja ne nadam vise nicemu dobrom. Uz njegovu pomoc smo stali na noge u vreme kad su se igraci hranili kod Govedarice jer klub nije imao da ih plati, hvala lepo za to, ali cini mi se da smo vec preskupo platili to ustajanje.
A sto se tice samog dvojca i mog papagajisanja, za mene su oni test svake nove uprave: ko god ih smesta ne najuri iz kluba nista ne valja. Oni su simbol korupcije i trulezi i svega onog sto ne valja u Vojvodini.

Nadam se da ce igraci naci snage da se izbore za svoja prava u skladu sa zakonom o radu. DOsta je bilo socijalistickih gazda koji bezdusno piju krv ovom narodu. Takve stvari ce se uvek desavati kada vode klub vode ljudi koji u zivotu nisu imali jedan trening, jednu utakmicu. Divlji kapitalizam, privatizacija.... Teska vremena su ponovo tu!DNEVNIK wrote: Sport
KAPITEN FK VOJVODINA ALEKSANDAR POPOVIĆ
Jučerašnji dan za fudbalere Vojvodine nije bio lak. Morali su dobro da razmisle pre nego što donesu konačnu odluku. Ono što je i za njih i za klub važno je to da je odluka, pala – jednoglasno.
Šta su igrači odlučili posle ultimatuma izrečenog od strane potpredsednika kluba Mirka Dubroje (da potpišu izjavu prema kojoj su spremni da do zimske pauze igraju bez dinara ili će u suprotnom završiti na transfer listi), prenosi kapiten Aleksandar Popović.
Danas Upravni odbor
Sednica Upravnog odbora FK Vojvodina koja je trebalo da se održi sinoć i na kojoj je bilo predviđeno da se “lomi preko kolena”, pomerena je za danas. Utisak je da se strasti stišavaju, na dobrobit, pre svega, Fudbalskog kluba Vojvodina. Danas odluke moraju biti odmerene, u cilju prevazilaženja trenutnog stanja, a najbolji lek za izlazak iz krize bila bi sutrašnja pobeda nad Javorom.
- Za sednicu Upravnog odbora pripremili smo naše zajedničko saopštenje čija je suština da mi igrači ne bežimo od odgovornosti posle eliminacije u Lav kupu, ali ne želimo da nas niko ponižava. Spremni smo za kaznu, koja mora da bude u skladu s klupskim pravilnikom i ugovorima koje smo potpisali. Verujemo da će razum prevladati, a mi se trudimo da budemo pametniji od situacije u kojoj smo se i kao pojedinci ali i kao ceo klub našli – rekao je Popović. S. S.

GRADJANSKI wrote:Nevesela situacija u Vojvodini, posle dva debakla, prvenstvenog u susretu s Crvenom zvezdom i u kup s beogradskim Hajdukom, rodila je ne jednu lošu priču, a među njima se juče po podne našla i ta da bi cenu dvaju poraza na poseban način mogli da plate Igor Đurić i Dragan Mrđa. Navodno, novosadski crveno-beli su već obavešteni da se njihova imena nalaze na spisku Radomira Antića, za prijateljski susret s Bugarskom, ali je juče neko iz rukovodstva kluba – u toj, navodno proverenoj informaciji nije rečeno ko je to mogao biti – pocepao selektorove pozive dvojici prvotimaca i saopštio im da "ne zaslužuju da igraju za reprezentaciju"?!
– Taman posla da se tako nešto uradilo. Ma, ljudi, ko ne voli da ima reprezentativce, ma koliko da se njegov klub nalazi u delikatnoj situaciji – prvo je što se moglo čuti od tehničkog direktora novosadskih superligaša Radisava Rabrenovića.
Odmah iza toga Rabrenović je naveo da je jasno kojim će putem u ponedeljak, za kada je Antić najavio početak priprema u Kovilovu, krenuti jedan od najpouzdanijih fudbalera odbrane Novosađana i njegov saigrač iz špica napada.
– Dakle, ukoliko se Đurić i Mrđa budu našli na spisku kandidata za sastav reprezentacije, zna se koja je obaveza pred njima. Krenuće u Kovilovo – govori Rabrenović.
Iza toga "tehniko" Vojvodine dodaje da će, kako se moglo načuti, Novosađani od nedelje raditi u znatno oslabljenom sastavu, pošto je juče Slobodan Krčmarević u mladu reprezentaciju, za utakmicu s Izraelom pozvao Željka Brkića, Dušana Tadića i Danijela Aleksića, dok se na spisku makedonskog selektora Srećka Kataneca nalazi ime Vlatka Grozdanoskog.
– Za sve važi isto, kao uvek, uostalom. Ko je pozvan, odazvaće se. Da budem i sasvim precizan, kada se radi o Igoru Đuriću i Draganu Mrđi. Poziv Radomira Antića se ne odbija.
Sastanak
Mada je bio najavljen za sinoć, sastanak članova Upravnog odbora Vojvodine prolongiran je za večeras. Iz tog podatka sledi da će, sasvim sigurno, Dragan Radojičić i dalje ostati šef stručnog štaba novosadskih crveno-belih, pošto je izvesno da se niko ne upušta u rez veče uoči utakmice, a Vojvodinu u subotu očekuje prvenstveni susret s ekipom Javora, koja joj je zagorčala život na početku sezone, još krajem avgusta.
Teško je predvideti kakva bi, od večeras, mogla da bude sudbina igrača, ali je izvesno da se sankcije neće zadržati jedino na tome što se čulo od potpredsednika kluba Mirka Dubroje, da do kraja polusezone neće biti ni plata ni premija, već treba očekivati da će biti izrečena i kazna ne samo za slabe rezultate, u poslednje vreme, već i za nedisciplinu iskazanu u igri. "
Neki ovde prozivaju Batu i Firmu, bre cemu to vodi? Kazniti "igrace", pa valjda je to jedini nacin da ekipa Bezanije konacno pobegne iz Vose, zasto placati nekog ko se ne zalaze na utakmici, kome je tako svejedno sta radi na terenu i mnogo mnogo stvari koje mi vec dugo idu na... Pa da nije Bate Vojvodina ne bi vise postojala, ne bi bili 2. na tabeli, ne bi pobedjivali "titove blizance", sve sto valja bi otislo u Bg, Kacar bi bio kapiten nekog bg dvojca, covek je toliko toga ulozio, klub redovno isplacuje "igrace", premije se daju, imamo reprezentativce, a neki su toliko ne zahvalni. Strpimo se ovo je jedna manja kriza, i iz ovoga ce FK Vojvodina izaci jaca nego ikad!
-
Moze se prozivati svako ko ne radi dobro. Na to imamo pravo, jer za razliku od predsednika kluba i pojedinih clanova UO, ovde svi odreda navijaju za Voshu. Bata je ovde najmanje spominjan, mada je i on kriv za (p)ostavljanje direktorskog dvojca na funkciji.Zeljafcv wrote:Neki ovde prozivaju Batu i Firmu, bre cemu to vodi? Kazniti "igrace", pa valjda je to jedini nacin da ekipa Bezanije konacno pobegne iz Vose, zasto placati nekog ko se ne zalaze na utakmici, kome je tako svejedno sta radi na terenu i mnogo mnogo stvari koje mi vec dugo idu na... Pa da nije Bate Vojvodina ne bi vise postojala, ne bi bili 2. na tabeli, ne bi pobedjivali "titove blizance", sve sto valja bi otislo u Bg, Kacar bi bio kapiten nekog bg dvojca, covek je toliko toga ulozio, klub redovno isplacuje "igrace", premije se daju, imamo reprezentativce, a neki su toliko ne zahvalni. Strpimo se ovo je jedna manja kriza, i iz ovoga ce FK Vojvodina izaci jaca nego ikad!
Pomenuo si igrace iz Bezanije. Oni su sami dosli u Vojvodinu? Zar ne mislis da bi trebao da odgovara onaj ko ih je doveo ovde? Vojvodina treba da trpi radi necijeg procenta od njihovih transfera?
Ti ne bi kritikovao onog ko je postavio sestoligaskog trenera da vodi klub koji "jurisa" na duplu krunu? I to ne na utakmicu dve, nego mu je da sansu da vodi klub na cetvrtini utakmica ove sezone...
Pa da, onog ko sa ovim timom najavljuje duplu krune ne treba kritikovati, nego se treba zapitati koliko ima dodirnih tacaka sa fudbalom. U najblazem slucaju...
Premije se daju? Daju se i za poraze

Kriza nije ni slucajno manja i prolazna. Ako igraci na terenu protiv Javora pokazu sta misle o igranju bez plata, situacija ce biti i mnogo gora nego kad je bio strajk. A posledice strajka su trajale sve do skora. Samo sto bi sad one bile nesagledive...
@Zeljafcv
Ko to kaze da bi se FK Vojvodina ugasila da nema Bate?Koliko je on ulozio u klub i pod kojim uslovima?Kacar da li bi bio kapiten nekog BG kluba mozemo samo da nagadjamo,to je prazna prica.Pekaric je u Zvezdi,nije kapiten ali cim proigra verovatno ce biti i sta ces onda reci?Mozda da nije otisao iz Vose u Zvezdu,pa da,bio je u Rumuniji dva meseca kao i onaj seljak Petkovic sto je otisao u Tursku da zavara trag.Kacar je za nase uslove dobro prodat i to ne zaslugom Bate nego zaslugom Gojka samog,zato sto je takav i covek i igrac kakav je a kad smo kod njega seti se i onoga da je Kacar govorio da nece jos da ide iz Vojvodine,da bi ostao jos jednu godinu,ko ga je prodao a samim tim i oterao?Od njegovog transfera ima dovoljno para za premije ili su pare isparile kao i finansijski izvestaj i sva ostala Batina obecanja.Od kada je ta veza Bezanija-Vojvodina toliko jaka da nam od njih dolazi po pola tima?Od kada to u FCV dolaze da odigraju tri nedelje i onda idu u inostranstvo,kakav je to biznis?Moze da se pise koliko hoces ali krivi su RR,dasta,krivi su i nek idu sto dalje zajedno sa Batom i njegovim drugarima i neka povedu sa sobom sve te levake koji su umislili da su profesionalni fudbaleri,hebes ti to kad covek od preko 30 godina napravi vise na jednoj utakmici od nekoliko 20-godisnjaka na deset utakmica.Eto Batu sam prozivao ali Firmu nisam vec pojedine navijace i to se vrlo jasno vidi iz mog komentara.Nije mi jasno zasto stalno to skrivanje iza imena cele grupe i na taj nacin optuzivanje da neko pljuje po svim ljudima.To je veoma pokvareno i nije nacin na koji moze da se diskutuje. Spominjao sam da se iz Vojvodine teraju ljudi koji vrede,jako dobar,ma odlican primer ti je proterivanje coveka sa Red Firm foruma,coveka koji je od tog foruma napravio mesto vredno posete,covek koji bi bilo gde bio cenjen i postovan.Pojedinim ljudima je on problem a ne to sto nam ruse stadion,da su radikali na vlasti bilo bi buke do neba a ovako je Red Firm veci problem i od toga sto se klub unistava ali sad sa Batom na celu.Lepo nas brani od propasti,nema sta
Ko to kaze da bi se FK Vojvodina ugasila da nema Bate?Koliko je on ulozio u klub i pod kojim uslovima?Kacar da li bi bio kapiten nekog BG kluba mozemo samo da nagadjamo,to je prazna prica.Pekaric je u Zvezdi,nije kapiten ali cim proigra verovatno ce biti i sta ces onda reci?Mozda da nije otisao iz Vose u Zvezdu,pa da,bio je u Rumuniji dva meseca kao i onaj seljak Petkovic sto je otisao u Tursku da zavara trag.Kacar je za nase uslove dobro prodat i to ne zaslugom Bate nego zaslugom Gojka samog,zato sto je takav i covek i igrac kakav je a kad smo kod njega seti se i onoga da je Kacar govorio da nece jos da ide iz Vojvodine,da bi ostao jos jednu godinu,ko ga je prodao a samim tim i oterao?Od njegovog transfera ima dovoljno para za premije ili su pare isparile kao i finansijski izvestaj i sva ostala Batina obecanja.Od kada je ta veza Bezanija-Vojvodina toliko jaka da nam od njih dolazi po pola tima?Od kada to u FCV dolaze da odigraju tri nedelje i onda idu u inostranstvo,kakav je to biznis?Moze da se pise koliko hoces ali krivi su RR,dasta,krivi su i nek idu sto dalje zajedno sa Batom i njegovim drugarima i neka povedu sa sobom sve te levake koji su umislili da su profesionalni fudbaleri,hebes ti to kad covek od preko 30 godina napravi vise na jednoj utakmici od nekoliko 20-godisnjaka na deset utakmica.Eto Batu sam prozivao ali Firmu nisam vec pojedine navijace i to se vrlo jasno vidi iz mog komentara.Nije mi jasno zasto stalno to skrivanje iza imena cele grupe i na taj nacin optuzivanje da neko pljuje po svim ljudima.To je veoma pokvareno i nije nacin na koji moze da se diskutuje. Spominjao sam da se iz Vojvodine teraju ljudi koji vrede,jako dobar,ma odlican primer ti je proterivanje coveka sa Red Firm foruma,coveka koji je od tog foruma napravio mesto vredno posete,covek koji bi bilo gde bio cenjen i postovan.Pojedinim ljudima je on problem a ne to sto nam ruse stadion,da su radikali na vlasti bilo bi buke do neba a ovako je Red Firm veci problem i od toga sto se klub unistava ali sad sa Batom na celu.Lepo nas brani od propasti,nema sta
Ljudi,ja ili sam rodjen u nekom pogresnom vremenu ili sam lud.Ali,uopste ne delim stavove sa nekima od vas,iliti sa mozda i ogromnom vecinom.
Za mene IGRACI NA TERENU SVAKOG KLUBA SU NJEGOV FINALNI PROIZVOD I SLIKA I PRILIKA KLUBA!!! Nikad u zivotu ne bih dozvolio sebi,pogotovo ovde u srbiji da opsujem nekom igracu kog clana familije ili ga nazovem pogrdnim imenom,jer smatram da normalan covek ne moze da se kao sto vi kazete "umisli" i glumi fudbalera,jer pa boze moj,to je njihov posao,njihov hleb koji jedu.Termin "umisljen" fudbaler u srbiji mogu samo da prihvatim za igraca koji je nekoliko godina bio vani i skupio odredjenu sumu novca,za miran zivot dalje,pa se vratio u srbiju da igra... mada,ne verujem ni da takvih ima mnogo.A ovo sto vi pricate,ma dajte molim vas.Pa svima njima je san prelazak u neki inostrani klub,opstanak na sceni,sto veca zarada i jednostavno ne mogu da poverujem,da ce neko na terenu da radi protiv sebe.Za mene je to nebuloza.Ti ljudi prvo sebi krce put,a onda igraju za druge.Tako da,sa tog aspekta svaki fudbaler* Vojvodine ima punu moju podrsku.Zvezdicu sam stavio,jer sam hteo da kazem,svaki fudbaler,koji je dosao u klub nekim prirodnim procesom.E sad,kako se radi u klubu i oko njega,pa eto vam slika... na terenu.Sta vi mislite da je zvezda uvek kupovala najbolje igrace u Srbiji?Malo sutra!Ali,evo i kod njih se sad vidi.Cim u organizaciji kluba nesto ne stima,dzaba tebi i Maradone na terenu.A u nasem klubu vec dugi niz godina nesto ne funkcionise kako treba,i zanimljivo je da to nikome ne smeta.Jbt,neko tamo spominje neku hronologiju propasti Vojvodine.Sta ce ti brate hronologija?FK Vojvodina funkcionise na principu interesea i to ti je sva poenta.Mozda samo pokusati naci momenat kad je sve pocelo,a posle,koga zanima hronologija,kad se sve zna... koga zanima ko je bio u klubu?Zar je bitno kome se aplaudira kad izlazi iz suda i sa optuzenicke klupe,zar je bitno ko peva i kad si porazen,zar je bitno ko rusi reflektore kad ih sav normalan svet dize,zar je bitno ko daje premije kad izgubis,zar je bitno ko dovodi igrace u stilu kao sto prosjaci iz parka pripitomljavaju pse lutalice,zar je bitno ko ne zeli veci broj navijaca na stadionu,zar je bitan onaj kome je rezultat nebitan..... ali jbg,ima u svemu tome nesto bitno,a to je i ono najbitnije.... SVE JE TO DANASNJA VOJVODINA!!!! Klub odlicno organizovan,samo za iskrenog zaljubljenika u njega,odlicno organizovan u skroz pogresnom pravcu.
Za mene IGRACI NA TERENU SVAKOG KLUBA SU NJEGOV FINALNI PROIZVOD I SLIKA I PRILIKA KLUBA!!! Nikad u zivotu ne bih dozvolio sebi,pogotovo ovde u srbiji da opsujem nekom igracu kog clana familije ili ga nazovem pogrdnim imenom,jer smatram da normalan covek ne moze da se kao sto vi kazete "umisli" i glumi fudbalera,jer pa boze moj,to je njihov posao,njihov hleb koji jedu.Termin "umisljen" fudbaler u srbiji mogu samo da prihvatim za igraca koji je nekoliko godina bio vani i skupio odredjenu sumu novca,za miran zivot dalje,pa se vratio u srbiju da igra... mada,ne verujem ni da takvih ima mnogo.A ovo sto vi pricate,ma dajte molim vas.Pa svima njima je san prelazak u neki inostrani klub,opstanak na sceni,sto veca zarada i jednostavno ne mogu da poverujem,da ce neko na terenu da radi protiv sebe.Za mene je to nebuloza.Ti ljudi prvo sebi krce put,a onda igraju za druge.Tako da,sa tog aspekta svaki fudbaler* Vojvodine ima punu moju podrsku.Zvezdicu sam stavio,jer sam hteo da kazem,svaki fudbaler,koji je dosao u klub nekim prirodnim procesom.E sad,kako se radi u klubu i oko njega,pa eto vam slika... na terenu.Sta vi mislite da je zvezda uvek kupovala najbolje igrace u Srbiji?Malo sutra!Ali,evo i kod njih se sad vidi.Cim u organizaciji kluba nesto ne stima,dzaba tebi i Maradone na terenu.A u nasem klubu vec dugi niz godina nesto ne funkcionise kako treba,i zanimljivo je da to nikome ne smeta.Jbt,neko tamo spominje neku hronologiju propasti Vojvodine.Sta ce ti brate hronologija?FK Vojvodina funkcionise na principu interesea i to ti je sva poenta.Mozda samo pokusati naci momenat kad je sve pocelo,a posle,koga zanima hronologija,kad se sve zna... koga zanima ko je bio u klubu?Zar je bitno kome se aplaudira kad izlazi iz suda i sa optuzenicke klupe,zar je bitno ko peva i kad si porazen,zar je bitno ko rusi reflektore kad ih sav normalan svet dize,zar je bitno ko daje premije kad izgubis,zar je bitno ko dovodi igrace u stilu kao sto prosjaci iz parka pripitomljavaju pse lutalice,zar je bitno ko ne zeli veci broj navijaca na stadionu,zar je bitan onaj kome je rezultat nebitan..... ali jbg,ima u svemu tome nesto bitno,a to je i ono najbitnije.... SVE JE TO DANASNJA VOJVODINA!!!! Klub odlicno organizovan,samo za iskrenog zaljubljenika u njega,odlicno organizovan u skroz pogresnom pravcu.

Da nema Bate Vojvodina bi propala, covek je uveo red u klub, pokusava da od Vose napravi klub, tako ne mislim samo ja. Aj seti se gde smo bili pre par godina... Pre svega kako mozes uopste porediti Kacara i Pekarica, za tim nema potrebe? I podrzavam kaznjavanje igraca, neka vide sta su imali i kako je lepo promasivati penale, ali ne svih, lepo ko nece da igra napolje i kvit.max wrote:@Zeljafcv
Nešto se razmišljam da li bi i meni trebalo 5-6 ljudi da mi konstantno zaklanja Sunce kada bih isto pokušao. Nadam se samo da me neke nevidljive sile ne bi konstantno sprečavale u dobrim namerama.Zeljafcv wrote:Da nema Bate Vojvodina bi propala, covek je uveo red u klub, pokusava da od Vose napravi klub, tako ne mislim samo ja.
A i ne vidim baš da tvoje mišljenje dele i oni iz pravosudnih organa, pa su i sudiju (to je onaj što je poništio sve dokazne materijale

B92 wrote:Odluka za izuzeće Berćana je, kako se navodi u saopštenju suda, doneta je jer je utvrđeno da je on u krvnom srodstvu sa pripravnikom koji je zaposlen u advokatskoj kancelariji branioca okrivljenih, advokata Dragana Gojkovića.
Takođe je utvrđeno da je Berćan u dugogodišnjem prijateljstvu sa drugim braniocem okrivljenih, advokatom Đorđem Nedeljkovim, što je kod stranaka i drugih učesnika u postupku stvorilo sumnju u nepristrasno postupanje sudije.
Ko sa djavolom tikve sad... Nemam reci sa kojim bih opisao moje razocarenje sa drugom Vikijem ali ajde da mu damo rec da obrazlozi svoju borbu protiv voljenog nam kluba!
podbara wrote:VISLAVSKI MIROSLAV wrote:Šta još treba učiniti da bi se u predmetima koji su dobili svoj epilog kao izvršni sprovele sudske presude? Dokle će se koprcanje advokatskih mutivoda - onih koji žive u strahu pred svojim nalogodavcima sa kojima nema šale - tolerisati u esnafskim komorama koje treba da štite autoritet profesije? Kada će sudski izvršitelji početi da sprovode naloge sudova, a prestati da traže pravne praznine u ime služenja kumovsko-burazerskim interesima, umesto služenja zakonima i državi? Da li je neka nova reforma lek za pravosuđe i može li ga osloboditi bremena korupcije i profesionalnog nemorala, ili barem dovesti u relacije kredibilnosti, kako sudove tako i njihove službenike? Konačno, da li je moguć rigorozniji odnos prema onima koji sud kompromituju svojom neprofesionalnošću, urušavajući ga, a običnim ljudima - strankama, koji nemaju zaleđe mafije ili politike, nanose stresove i bolove sa kojima jačaju njihov revolt i neverica prema državi i njenim institucijama? To su svakodnevna pitanja onih koji posežu za pravdom - a ona bi trebalo da se deli u palatama pravde, po pravu i zakonu.
Moje iskustvo nakon šest i po godina vojevanja protiv silnika koje simbolizuje FK Vojvodina na sudovima, prilično je obeshrabrujuće. Velikom delu javnosti je poznato da sam devedesetih godina u svojstvu generalnog direktora Odbojkaškog kluba Vojvodina i predsednika OSS i predsednika Udruženja ligaša bio jedan od stvaralaca uspešne odbojke koja je očarala naciju. Sa oktobarskim promenama 2000, Miodrag Kostić, direktor Demokratske stranke u to vreme, u svojstvu predsednika UO FK Vojvodina, uz dobre uslove klasičnog transfera doveo me je u redove novosadskog prvoligaša. Nakon deset meseci, smenjen sam nezakonito i od tada kreće moja bitka sa vetrenjačama za pravdu i istinu.
Sve sam ih dobio u nekoliko sporova - kao satisfakciju! Dokazao sam da su se moćnici i tajkuni koji su okupirali klub, ogrešili o zakon. Oni zbog toga nisu odgovarali, a ja i moja porodica smo prolazili kroz golgotu, sami bez druge pomoći, sem podrške pravnog zastupnika. Sa nama nisu bili autoriteti iz vlasti, politike ili mafije i kriminala. Bili smo sami, s verom da će nas pravda možda pogledati.
Ovih dana doživeo sam još jednu satisfakciju, kada je presuda u sporu sa Vojvodinom postala izvršna, u kome sam potraživao naknadu štete. Sud nije našao za shodno da mi prizna da sam zajedno sa svojom porodicom bio izlagan šokovima, stresovima i strahovima zbog nasrtaja kriminalaca koje su poručili ondašnji klupski moćnici, zbog šikaniranja u javnosti, zbog torture kojoj sam bio izlagan u montiranom krivičnom gonjenju za delo koje nisam počinio, zbog pretnji prebijanjem, iseljenjem iz Novog Sada i likvidacijom koje mi je u to vreme uputio direktno Miodrag Kostić, čovek koji je za takve situacije imao na raspolaganju "vitezove" čuvenog Nenada Opačića.
Ali, sud je dosudio ono što je bilo nepobitno, a odnosi se na obavezu Kluba da ispuni uslove koji su bili pretočeni u Odluku Upravnog Odbora FK "Vojvodina" da mi dodeli odgovarajući stan. Taj proces je trajao četiri godine, a na njemu su se promenila četiri sudska veća Opštinskog suda u Novom Sadu, kome slavno predsedava Petar Mohan, poznat po aktuelnom zahtevu Ministra pravde Dušan Petrovića da ga suspenduje (nažalost samo) zbog manipulisanja u vođenju spora u slučaju Vladike Ilariona!!!
Sada kada je presuda postala izvršna i zasniva se na obavezi Vojvodine da plati ukupno oko 5.000.000 dinara, neki novi moćnici, koji nemaju direktne veze sa uzrocima spora, ali ne i njihovi saradnici kao što je Cvetko Riđošić, protiv koga inače postoje dve krivične prijave, nastoje da izbegnu obavezu izvršenja po presudi.
Dakle, Ratko Buturović, poznat u javnosti kao Bata Kan Kan, apsolutni gazda u svojstvu predsednika Upravnog odbora Kluba, ističe da on nije odgovoran za nastali spor i štetu koju bi iz njega mogao da ponese Klub. To je tačno, ali to ne oslobađa Klub odgovornosti i obaveze da postupi po presudi. Jednom prilikom rekao sam Buturoviću da Klub koji predvodi ima vrednih rezultata i tradiciju za ponos koji mu gode i idu u prilog njegovom promovisanju, ali i ružne epizode i obaveze kojih se ne može osloboditi kao njegov čelnik u ovom istorijskom razdoblju. Koliko je bio nezainteresovan, ilustrujem primerom da ga je razljutila moja sumnja povodom njegove tvrdnje da ne zna imena, niti ko su advokati Kluba u ovom sporu.
Na sastanku koji je povodom presude održao sa Miodragom Kostićem i Draganom Gojkovićem, čelnicima Kluba u vreme nastanka spora, kao i sa advokatima i direktorom kluba, umesto da rešavaju način izvršenja obaveza Kluba po presudi, utisak je da su kovali plan kako da osujete njeno izvršenje. Štaviše, "kolegijum" ga je ubedio da sam pod krivičnom prijavom od koje je zbog nepostojanja dokaza odustao javni tužilac uoči glavnog pretresa, nakon dve i po godine koliko su me tadašnji moćnici na čelu sa Kostićem nastojali maltretirati i kompromitovati sa imputiranim delom i korumpiranim sudom. Možda sam ga razuverio kada sam mu na dan sahrane supruginog oca, morao poslati dokumentaciju kojom sam Bati Kan Kanu dokazao da su ga "kolege" obmanule. Od tada je prestala i naša profesionalna komunikacija.
Da je karakter sastanka "kolegijuma" bio sasvim drugačiji od načina sprovođenja izvršne presude, nameće i zaključak koji proizilazi iz činjenice da stupanjem na snagu, Klub nije postupio po sudskom nalogu. Cvetko Riđošić mi je u telefonskom razgovoru tražio da zaustavim nadolazeću blokadu računa Kluba, da ne nanosim probleme Klubu u postupku licenciranja u UEFI, pozivajući se na moju pripadnost Klubu iz kog niko u proteklih šest godina nije našao za shodno da me pozove na razgovor ili vansudsko poravnanje, ili bilo kako rešenje problema. Istovremeno mi je najavio postupak za reviziju pred Vrhovnim sudom. Na takvu nebulozu odgovorio sam da se nakon izvršne presude taj slučaj prenosi u nadležnost i na odnos Klub - država. Moja uloga u tome je - periferna!
U trenutku blokade svih klupskih računa (ukupno osam), koja je nastala početkom decembra, na računima je bilo 16.000 dinara (!!!). Do novembra prošle godine, kroz ove račune je ostvaren promet od 78.000.000 dinara. Veoma je zanimljivo da su pred blokadom svi računi bili gotovo prazni i to u Klubu koji se kandiduje za Evropsko takmičenje, da će da gradi nova zdanja, kule i gradove…
U klubu u čijoj su Upravi bogati ljudi, kažu da su sponzori kluba, među kojima predsednik Buturović ima dva najveća i najluksuznija hotela u Novom Sadu, veliki trgovački centar Pariski magacin, biznis u inostranstvu… Članovi te uprave su veliki građevinski preduzimači poput "Aleksandra", "Dijagonale", "Daltona", "Karin komerca" čiji je vlasnik potpredsednik Kluba Mirko Dubroja, za koji se tvrdi da ima preko 100 velikih transportera… Dakle, tu su ljudi koji imaju i mogu da stvore i obezbede kapital, što su svojim delom dokazali. Ali, to su i ljudi čija moć proizilazi iz njihovih žiro računa i celokupnog kapitala, koji time što su sticajem okolnosti u Vojvodini misle da su od kolevke emotivno okovani za Klub, mada o njemu znaju onoliko koliko su u njemu - od juče, i koji time što raspolažu Vojvodinom smatraju da su iznad zakona.
Da nije tako, teško da bi dozvolili neizvršenje presude, dovodeći tu obavezu u pitanje. Jer uz njihovu saglasnost, klupski advokati posežu zahtev da se obustavi postupak blokade računa, a da pri tome nemaju argumentaciju koja bi imala zakonsko uporište. To čine iako su svesni da nemaju posebnu pravnu argumentaciju.
Opštinski sud u Novom Sadu po sudiji Slavici Nedeljković donosi rešenje kojim se odbija predlog FK "Vojvodina" za obustavu postupka izvršenja, ali DELIMIČNO USVAJA predlog Kluba i skida blokada računa u narednih šezdeset dana!
Obrazloženje Rešenja pokazuje svu providnost profesionalnog suđenja, u kome se kaže: "…Sud je našao da ne stoje zakonski razlozi za obustavu postupka u ovoj pravnoj stvari, te je ovaj predlog dužnika odbio. Dalje sud zaključuje da navodi dužnika u vezi podnete revizije i zahteva za zaštitu zakonitosti ne mogu uticati na odluku suda za usvajanje predloga za odlaganje izvršenja jer isti ne predstavljaju razlog za odlaganje u smislu odredaba čl. 64 st. 2 ZIP-a. MEĐUTIM, SUD NALAZI DA JE TREBALO ODLOŽITI IZVRŠENJE NA VREMENSKI PERIOD OD 60 DANA IMAJUĆI U VIDU DA JE DUŽNIK SPORTSKA ORGANIZACIJA TE DA JE SPORT DELATNOST KOJA IMA OPŠTI KARAKTER, I DA SREDSTVA NA RAČUNU ISTOG PREDSTAVLJAJU IZVOR FINANSIRANJA, A IZ PRILOŽENOG UVERENJA PROIZILAZI DA DUŽNIK TRENUTNO NEMA SREDSTAVA NA RAČUNU NITI OČEKUJE PRILIV U NAREDNIH MESEC DANA, TE IZ OVOG SUD ZAKLJUČUJE DA BI SPROVOĐENJEM PREDMETNOG IZVRŠENJA RAČUN DUŽNIKA MOGAO BITI BLOKIRAN I TIME BI ISTI PRETRPEO ŠTETU. SUD NALAZI DA JE VREMENSKI PERIOD OD 60 DANA DOVOLJAN DA DUŽNIK PREVAZIĐE OVAJ FINANSIJSKI MOMENAT, TE DA SE PO PROTEKU OVIH 60 DANA IZVRŠENJE NASTAVI, IMAJUĆI PRI TOM U VIDU NAVODE DUŽNIKA DA U NAREDNIH MESEC DANA NE OČEKUJE PRILIV SREDSTAVA NA RAČUNU, PA JE NAVEDENOG ODLUČIO KAO U IZRECI OVOG REŠENJA POD 2 A OVO U SMISLU ODREDABA ČL. 66 st. 4 zip-A".
Nazdravlje, sudijo Slavice Nedeljković! Zabole vas moral i profi kodeks što sam zahvaljujući onima sa kojima saosećate, kao sportskom organizacijom od opšteg karaktera koja bi blokadom računa u ovom trenutku pretrpela štetu, koja nema sredstava iako je potrošila 78.000.000 dinara u prvih jedanaest meseci prošle godine, koja naveliko trguje sa igračima, prodaje, kupuje, koja gradi vile i vilajete, koja ima multimilionere u svom rukovodstvu koje će je kupiti onog časa kada država donese odluku o privatizaciji sporta.
Da li ste se, sudijo Slavice Nedeljković, zapitali ko su ti ljudi, sem što su vas njihovi advokati "ubedili" u tešku situaciju FK "Vojvodine". Nije vam poznato da je Izvršni poverilac, kako me nazivate kao pravnu kategoriju, ostao bez dve karijere sa posledicama koje sud koji vi i vaš predsednik Pera Mohan oličavate nije prepoznao i pored dokaza koji su mu u tom sporu prilagani.
Pratite li dešavanja na fudbalskoj berzi na kojoj Vojvodina računa da inkasira između 2.500.000 do 4.500.000 evra narednih dana i da će brzo izaći iz blokade nakon što plati dug po izvršnoj presudi, zbog koga joj izričete pomilovanje od 60 dana. Ne razmišljate šta je prava pozadina, a možda jeste: da se sklone pare i dalje pokuša "omekšati" rešenje u postupku revizije pred Vrhovnim sudom, pa da se opet gonimo pet-šest godina. A onda, ma ko te pita? Ma niste li i vi deo te priče, sudijo Slavice Nedeljković?
Ali, sva je sreća, i moja velika nada, jedna od mnogih, da pravde još uvek ima. Makar na kašiku! Moja iskustva kazuju da je Okružni sud u Novom Sadu ta nit koja me spaja sa verom u nešto što je najčešće - iluzija. Živeti u iluziji jeste naša tužna, ali lepa stvarnost. Ostaje mi da verujem u njeno otelotvorenje. Moja pobeda je šansa za obične ljude, za red, za državu.
Bilo je već reči na ovom mestu u vezi sa ovim sudskim sporom. Čovek se bori da ostvari svoja prava, da napokon dobije ono što mu zakonski pripada. A tužbu je podneo zbog ljudi koji su bili na čelu kluba i koji su mu svojim mutnim radnjama dali veliki povod za takav ozbiljan korak. Nažalost, mnogo je onih koji su podržavali tadašnje rukovodstvo kluba, od koga se danas vrlo rado ograđuju. Pitam se samo šta će se sve izdešavati kada i ova klupska garnitura bude zamenjena? Koliko će biti sličnih primera koji će tužiti klub zbog pogrešnih poteza njegovih čelnika?