Transferi
Re: Transferi
Dinamo želi Bamidelea, ali Vojvodina ne planira da ga pusti
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... sti/499745
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... sti/499745
Stojim u mestu gubim vreme
Čekam bolje dane, koji dolaze!
По мени нема смисла доводити човића ако ништа само због година, алекса се враћа, треба гурати боровину а ту је и депу. Повратак човића гледам као корак уназад
Dobar je Čović, i kvalitetom i mentalitetom. Igrači poput njega, Mede, Alivodića, Nina Pekarića su po meni uvek dobrodošli u naš klub.
PS Ovo mu je treći dolazak, je l' on po tome rekorder?
PS Ovo mu je treći dolazak, je l' on po tome rekorder?
Dovoditi nekog ko ne moze napraviti razliku a pustati nekog ko nam drzi glavu iznad govana je retko debilan potez! To je anti potez kojim se ne zeli napred vec se zeli zaustaviti progres i jacanje kluba.
-
Retko debilan, ali sve je to planski, siguran sam. Znaju šta rade, nema brige!

Za prodavati kljucne igrace, u momentu kad se formirala perspektivna ekipa, i dovoditi igrace, tek nesto bolje od proseka, ne treba biti biznismen. To moze i trgovac sa Kvantasa.Savcic Luka wrote: ↑Tue Dec 17, 2024 12:44 amRetko debilan, ali sve je to planski, siguran sam. Znaju šta rade, nema brige!![]()
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Ovde se preskače jedno krucijalno pitanje kada se diskutuje o prodaji igrača. Koliko je klub tim igračima pružio od dolaska, da bi njihove ambicije bile zadovoljene? Seri, kao jedan od najboljih igrača lige, igra kod četvrtog trenera od njegovog dolaska. Ekipa mu se bori za ulazak u plejof, a vodi ga psihotični čovek sa diskutabilnim porivima. On svoje partije iz Vojvodine sigurno može da naplati, a za Novi Sad ga ama baš ništa ne vezuje. Treba bti iskren prema čoveku i prihvatiti činjenicu da nije ispraćen njegov potencijal. On za to kriv nije, a zna se ko jeste. Slično razmišljam o Deleu, koji je, ako su kuloarske priče tačne, nateran da dođe u Novi Sad. Pokazao je šta može, ako dođe dobra ponuda, naravno da ga treba pustiti.
Nije problem u tome da li njih treba pustiti. Da, treba, ali treba iskopati i neke sledeće Serije i Delee. Problem je u tome ko je i ko će biti doveden da ih zameni. I ko ostaje. Savićević, oba Nikolića, Radulović i još neki neće nigde dobiti uslove kao kod nas, ni blizu. Tu bih dodao i Poletanovića, jer samo ne mogu da mu pređem preko istorije. A najveći problem, iliti problem svih problema je ko nas vodi. I klub i ekipu.
Moj pogled na stvari je sledeći: Svako u klubu je na prodaju. Za odgovarajuću cifru. Ovih 4-5 navedenih skinuti sa plate, već bi bio finansijski benefit za klub. Takođe, bitno je i šta znači odgovarajuća cifra. Više puta sam o tome pričao. Blizancima se igrači ne smeju davati za iste pare za koje bi se igrači davali u inostranstvo(ukoliko interesovanje postoji, a postoji, barem po tračevima). Ako Seri treba da ide, OK, milion-dva je cena za napolje, za blizance je 5. I to, naravno, prvo pare, onda igrač. Ništa rate.
Slično mora da vredi za sve ostale igrače.
Za mene postoje samo dva igrača koji nemaju cenu, a to su Meda i Korać. Dodao bih i trećeg u vidu Njegoša, ali bih razmotrio neku bezobraznu ponudu. Sve ostalo? Zna se ispod čega se ne sme ići i kome se ne smeju poklanjati igrači.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
@Rabba
Za kljucnu stvar u postu se ne slazem, a to je prodaja Serija.
Za ostalo, da. Jer na taj nacin, nikad necemo napraviti rezultat, a to je igra u LE, cak ni u LK ne mozemo.
Seri ima ugovor do 2027 i 24-25 godina, a mi imamo, vise nego realne sanse za izlazak u Evropu na leto ( kako nam igraju konkurenti).
Trener je takav, kakav je, ali igraci igraju na terenu i oni su kljucni za rezultat ( mogu i da ne sprovedu trenerove ideje, ako nisu dobre). Uprava redovno isplacuje plate, pa neka se oslobodi balasta skupih igraca, bez kojih se moze, i poveca Seriju platu ( jer on u napadu donosi 70-80% pobeda) privlaci publiku i paznju medija).
Njegova cena ce biti visestruko veca, ako napravimo rezultat u Evropi, a tako i njegova plata, ako ode sledece jeseni ili onog tamo proleca. Ne znaci mu godina duze u Vosi u pogledu sta moze dobiti kasnije.
Daleko je lakse nadoknaditi i odlazak Delea, nego Serija.
Meda treba Vosi, a stoperski par-trio se ne sme menjati svake godine.
Vosin kostur igraca su golmani, stoperi, Meda, Njegos, Seri ( mozda i Baros?). To se ne sme dirati. Za ostalo moze praviti odlazne transfere, jer su nadoknadivi i novi igraci se ubrzo mogu uklopiti sa ekipom koja je uigrana. Ova nasa ekipa je sada dosta uigrana i lako ce uklopiti pridoslice, ako se dobro odaberu.
Transfer Delea, moze podmriti troskove do leta, a posle stize novac od UEFA.
Primera radi, TSC inkasira5 miliona iz Evrope. Pa to je vise, nego posto bi prodali Delea, a mozda i Serija u paketu. I sta je onda zdrava racunica?
PS
Ne slazem se ni za prodaju blizancima. Prvi razlog, pojacavamo konkurente, a drugi, novce tesko da cemo od njih videti. Butorovic je to znao, pa su igraci, koji su hteli kod njih, morali iz Vose prvo u inostranstvo, pa posle sta bude.
Shvatite da Vojvodina nije obican superligaski klub, vec treci u drzavi, sa evropskim CV-jem, i skladu sa time, tako mora da se ponasa.
Za kljucnu stvar u postu se ne slazem, a to je prodaja Serija.
Za ostalo, da. Jer na taj nacin, nikad necemo napraviti rezultat, a to je igra u LE, cak ni u LK ne mozemo.
Seri ima ugovor do 2027 i 24-25 godina, a mi imamo, vise nego realne sanse za izlazak u Evropu na leto ( kako nam igraju konkurenti).
Trener je takav, kakav je, ali igraci igraju na terenu i oni su kljucni za rezultat ( mogu i da ne sprovedu trenerove ideje, ako nisu dobre). Uprava redovno isplacuje plate, pa neka se oslobodi balasta skupih igraca, bez kojih se moze, i poveca Seriju platu ( jer on u napadu donosi 70-80% pobeda) privlaci publiku i paznju medija).
Njegova cena ce biti visestruko veca, ako napravimo rezultat u Evropi, a tako i njegova plata, ako ode sledece jeseni ili onog tamo proleca. Ne znaci mu godina duze u Vosi u pogledu sta moze dobiti kasnije.
Daleko je lakse nadoknaditi i odlazak Delea, nego Serija.
Meda treba Vosi, a stoperski par-trio se ne sme menjati svake godine.
Vosin kostur igraca su golmani, stoperi, Meda, Njegos, Seri ( mozda i Baros?). To se ne sme dirati. Za ostalo moze praviti odlazne transfere, jer su nadoknadivi i novi igraci se ubrzo mogu uklopiti sa ekipom koja je uigrana. Ova nasa ekipa je sada dosta uigrana i lako ce uklopiti pridoslice, ako se dobro odaberu.
Transfer Delea, moze podmriti troskove do leta, a posle stize novac od UEFA.
Primera radi, TSC inkasira5 miliona iz Evrope. Pa to je vise, nego posto bi prodali Delea, a mozda i Serija u paketu. I sta je onda zdrava racunica?
PS
Ne slazem se ni za prodaju blizancima. Prvi razlog, pojacavamo konkurente, a drugi, novce tesko da cemo od njih videti. Butorovic je to znao, pa su igraci, koji su hteli kod njih, morali iz Vose prvo u inostranstvo, pa posle sta bude.
Shvatite da Vojvodina nije obican superligaski klub, vec treci u drzavi, sa evropskim CV-jem, i skladu sa time, tako mora da se ponasa.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Пустио би серија за милион-два? Једног од најбољих играча у лиги. Па Ивановића смо увалили за 3 милиона, Сери ако иде то не сме бити испод 3-4 милиона
Opet, ne postavljaš krucijalno pitanje, zašto misliš da Seri i dalje želi da bude u Novom Sadu?
I ko kaže da imamo šanse za Evropu? I ne samo to, zašto misliš da Lalatović može da nas izvede u tu Evropu?
Mi smo svoje ambicije pokazali dovođenjem Bandovića, a zakopali smo se dovođenjem ovog ludaka i režimskog poltrona. Sve što se desi, svi odlasci, isključivo su krivica uprave i sportskog sektora, jer su pokazali svoju nesposobnost u vođenju kluba. Šansu za Evropu nam neće uskratiti odlazak Serija, već uprava i trener koji su tog Serija obezvredili i demotivisali.
I ko kaže da imamo šanse za Evropu? I ne samo to, zašto misliš da Lalatović može da nas izvede u tu Evropu?
Mi smo svoje ambicije pokazali dovođenjem Bandovića, a zakopali smo se dovođenjem ovog ludaka i režimskog poltrona. Sve što se desi, svi odlasci, isključivo su krivica uprave i sportskog sektora, jer su pokazali svoju nesposobnost u vođenju kluba. Šansu za Evropu nam neće uskratiti odlazak Serija, već uprava i trener koji su tog Serija obezvredili i demotivisali.
"Uvalili" smo 19ogodišnjaka u Englesku, sa pasošem EU(Ima hrvatski pasoš, ako je verovati dostupnim informacijama). Meni Seri vredi 100 miliona, realno je da ćemo dobiti 2, obzirom da se grčevito borimo za mesto u plejofu.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Зашто мислиш да неће да буде? Има сигурно добру плату а ако му не одговара може слободно да тражи већу, звезда је тима и лиге донекле, игра са пола гаса а у француској другој лиги није био ни близу овога што је овде. Не знам какве ово везе има са ивановићем ја причам о фудбалским способностима а не о годинама (иако сери има 24 а не 34) и о пасошу. Немам ништа против Ивановића увек је био коректан и борио се да ме не схвати неко погрешно али ми смо њега некако увалили за 3 милона док су на пример Зукић и Топић отишли за укупно 1.900.000€ додуше мало старији али по мени бољи фудбалериRabba wrote: ↑Tue Dec 17, 2024 2:18 pm Opet, ne postavljaš krucijalno pitanje, zašto misliš da Seri i dalje želi da bude u Novom Sadu?
Uvalili smo 19ogodišnjaka u Englesku, sa pasošem EU(Ima hrvatski pasoš, ako je verovati dostupnim informacijama). Meni Seri vredi 100 miliona, realno je da ćemo dobiti 2, obzirom da se grčevito borimo za mesto u plejofu.
Upravo si sam sebi odgovorio. Iz Srbije se za ozbiljan novac dovode deca od kojih u perspektivi mogu tamo napolju da naprave igrace poput 19-godisnjeg Ivanovica. Sto mladji to bolji. Vec par godina stariji formirani igraci odavde (poput 22-23-godisnjih Topica i Zukica) im nisu interesantni i cena im je drasticno manja, iako su i oni zapravo jos uvek relativno mladi i imaju prostora za napredak. Vec kad stignemo na 25 i vise godina to moze da ode samo sa cistim papirima ili bas neko simbolicno obestecenje. To je sve dokaz koliko se u Srbiji lose radi sa igracima, prakticno nikome ne treba gotov proizvod odavde nego se kupuje sirovina koja se napolju profilise i usavrsava. Ne interesuje nikoga nesto specijalno kakav je ucinak igrac napravio u SLS nego eventualni potencijal koji moze da dostigne napolju i to se placa.djoks wrote: ↑Tue Dec 17, 2024 2:32 pm Не знам какве ово везе има са ивановићем ја причам о фудбалским способностима а не о годинама (иако сери има 24 а не 34) и о пасошу. Немам ништа против Ивановића увек је био коректан и борио се да ме не схвати неко погрешно али ми смо њега некако увалили за 3 милона док су на пример Зукић и Топић отишли за укупно 1.900.000€ додуше мало старији али по мени бољи фудбалери
(Izuzetak iz ovoga su igraci blizanaca na konto ucesca u Evropi ali i oni se sve vise uklapaju u opstu sliku.)
E sad, Seri je poseban slucaj jer je fudbalski skolovan napolju (zato i odskace kvalitetom), jos uvek je igracki u najboljim godinama, mozda bi za njega i moglo da se uzme vise novca naravno ako je neko voljan da plati. Verovatno bi ga opet blizanci uspeli zavaljati za veci novac igranjem u Evropi jer tu bi bio pred ocima svetskim trgovcima fudbalskom robom dok su igre na nasim lokalnim pasnjacima poput kosmickih crnih rupa iz kojih skoro nikakva informacija ne izlazi napolje.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
-
A zašto sigurni da i Seri ili bilo ko želi da ide?
To mi nećemo znati dok neko ne pusti insajdersku informaciju, a i tada je pitanje ko je izvor, odnosno da li je istina ili neka vrsta spina.
Ključna stvar za mene, a mislim i za ovo mesto je stav prema transfer politici. Radi se o stavu FKV, i spram tog stava budućnosti.
U tom pogledu sam saglasan sa onim što je napisao @Turija.
To mi nećemo znati dok neko ne pusti insajdersku informaciju, a i tada je pitanje ko je izvor, odnosno da li je istina ili neka vrsta spina.
Ključna stvar za mene, a mislim i za ovo mesto je stav prema transfer politici. Radi se o stavu FKV, i spram tog stava budućnosti.
U tom pogledu sam saglasan sa onim što je napisao @Turija.
- Deep Purple
Seri je kako sam pisao od Egipatskog Al-Ahlija na stolu imao ponudu (pričam o ličnim uslovima) na nivou ozbiljnih evropskih kiga, treba biti realan i reći da kada igrač dobije takvu ponudu a da nije iz nekih velikih evropskih liga njega više ne interesuje ni evropa, ni neka bolja evropska liga već novac
Opet mislim da mi uzimamo za njega glat 3-4 miliona ako ode tamo.
Što se tiće Bamidele-a ponavlja se ono što sam demantovao i kada se u žiži javnosti pojavila informacija da je blizu nas a to je da on nije bio protiv dolaska u Vojvodinu a stvorila se slika odnosno su se puštale informacije da neće kod nas.
Agenti koji su ga zastupaju su i gurali taj transfer nakon prvih ozbiljnijih kontakata sa nama, tako da je bilo suprotno.
Tako da ta priča kako je “nateran” u Vojvodinu nije istinita.
Čak šta više stranci su jako zadovoljni kod nas i imaju lepo mišljenje o klubu.
Lalatović ima jednu želju iz partizana, ko je i šta je još je rano da pričam.
I sam igrač generalno nema ništa protiv ali se uprava najviše pita.
Verovatno bi stigao besplatno bez obeštećnja ako do toga dođe, kao igrač za rotaciju.
Opet mislim da mi uzimamo za njega glat 3-4 miliona ako ode tamo.
Što se tiće Bamidele-a ponavlja se ono što sam demantovao i kada se u žiži javnosti pojavila informacija da je blizu nas a to je da on nije bio protiv dolaska u Vojvodinu a stvorila se slika odnosno su se puštale informacije da neće kod nas.
Agenti koji su ga zastupaju su i gurali taj transfer nakon prvih ozbiljnijih kontakata sa nama, tako da je bilo suprotno.
Tako da ta priča kako je “nateran” u Vojvodinu nije istinita.
Čak šta više stranci su jako zadovoljni kod nas i imaju lepo mišljenje o klubu.
Lalatović ima jednu želju iz partizana, ko je i šta je još je rano da pričam.
I sam igrač generalno nema ništa protiv ali se uprava najviše pita.
Verovatno bi stigao besplatno bez obeštećnja ako do toga dođe, kao igrač za rotaciju.
Samo da nije Antić, Mujakić i ostali polovnjaci. Ja zapravo u partizanu ne vidim niti jednog igrača koji bi kod nas pravio razliku.
Stojim u mestu gubim vreme