KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ПО­СЛЕ ПО­БЕ­ДЕ КО­ШАР­КА­ША НАД ИЛИ­РИ­ЈОМ У АБА 2 ЛИ­ГИ До­ми­на­ци­јом по­сла­та по­ру­ка ри­ва­ли­ма

Image

Као да су сву не­га­тив­ну енер­ги­ју и по­ра­зе из прет­ход­ног пе­ри­о­да ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не ис­ко­ри­сти­ли ка­ко би ис­ка­ли­ли бес на не­моћ­ној Или­ри­ји, јед­ној од нај­бо­љих на­па­дач­ких еки­па АБА 2 ли­ге.

Но­во­са­ђа­ни су згро­ми­ли су­пар­ни­ка, сла­ви­ли са 105:68, чи­ме су по­сла­ли по­ру­ку остат­ку так­ми­че­ња, да су и да­ље до­ми­нант­на си­ла у дру­гом ран­гу ја­дран­ске ко­шар­ке. Ка­кав је то ура­ган цр­ве­но-бе­лих био...

Од­мах на стар­ту дво­ци­фре­на пред­ност, па пот­пу­но уни­ште­ње су­пар­ни­ка, од ко­јег на кра­ју ни­је оста­ло ни­шта. Све­у­куп­но, из­у­зет­на пар­ти­ја но­во­сад­ског са­ста­ва и ли­дер­ска по­зи­ци­ја на та­бе­ли. Са­да 2-0 по­сле два ко­ла топ осам фа­зе де­лу­ју ве­о­ма увер­љи­во и Вој­во­ди­на кра­јич­ком ока већ ви­ди по­лу­фи­на­ле.

По­моћ­ни тре­нер еки­пе са се­ве­ра Ср­би­је, Алек­сан­дар Пи­ли­по­вић, ни­је имао шта да за­ме­ри свом ти­му.
Има­ли смо од­лич­ну енер­ги­ју свих 40 ми­ну­та, би­ли до­бри у на­па­ду, док је у од­бра­ни то би­ло не­што та­ње у пр­вом по­лу­вре­ме­ну, с об­зи­ром на то да је Или­ри­ја има­ла 10 офан­зив­них ско­ко­ва. То смо про­ме­ни­ли у дру­гом по­лу­вре­ме­ну и ру­тин­ски при­ве­ли утак­ми­цу кра­ју. Ову по­бе­ду по­све­ћу­је­мо тре­не­ру Ми­ло­шу Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћу и же­ли­мо му брз опо­ра­вак – на­вео је Пи­ли­по­вић.

Стра­тег го­сти­ју Сти­пе Мо­дрић био је уту­чен по­сле не­у­бе­дљи­ве пред­ста­ве.
Утак­ми­ца је би­ла го­то­ва на­кон тре­ћег ми­ну­та и њи­хо­вог стар­та, јед­но­став­но ни­смо се сна­шли. Они су ис­ку­сна еки­па и во­ди­ли су у сва­ком ми­ну­ту. Мо­гу са­мо да се из­ви­ним овим љу­ди­ма што су до­шли да гле­да­ју, ово је на­ша нај­го­ра пред­ста­ва ове се­зо­не, али то не ума­њу­је чи­ње­ни­цу да је до­ма­ћин играо од­лич­но и да је за­слу­же­но по­бе­дио – по­ру­чио је Мо­дрић.
Док је Вој­во­ди­на на 2-0 и у на­ред­ном ко­лу го­сту­је Це­де­ви­ти ју­ни­ор (1-1), Или­ри­ја са 1-1 до­че­ку­је Ши­ро­ки (0-2).

Ре­корд­на ноћ
Пар­ти­ја Вој­во­ди­не про­тив Или­ри­је у дру­гом ко­лу топ осам фа­зе АБА 2 ли­ге про­те­кла је ма­е­страл­но за срп­ски тим. Но­во­са­ђа­ни су раз­би­ли сло­ве­нач­ки са­став на свом пар­ке­ту у јед­ној од нај­бо­љих утак­ми­ца се­зо­не, за­хва­љу­ју­ћи ве­ли­ком бро­ју рас­по­ло­же­них игра­ча. Вој­во­ди­на је са ли­ни­је за сло­бод­на ба­ца­ња шу­ти­ра­ла 21/21 и тај сто­про­цент­ни учи­нак је дру­ги нај­бо­љи у так­ми­че­њу од осно­ва­ња.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

19.коло кошаркашке лиге Србије
Тамиш - Војводина 62:69 (17:20, 11:16, 23:22, 11:11)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

[media]КЛС сивило и даље траје (и може да буде кобно) упркос победи НОВОСАЂАНИ СЛАВИЛИ У КОШАРКАШКОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ[/media]

Image

Било да је до тренера, играча, услова, такмичења или нечег другог. Једноставно, кошаркаши Војводине у последње време демотивишуће наступају у Кошаркашкој лиги Србије, мада су овај пут на суви квалитет са 69:62 надиграли Тамиш у Панчеву, у 19. колу домаћег шампионата.

Најјачи утисак је да су победе над Широким и Илиријом у АБА 2 лиги вероватно и замаскирале реално стање ствари код Новосађана, чије расположење је дијаметрално супротно оном од прошле сезоне, када су били у подређеном положају, како организационо, тако и квалитетом у односу на Спартак, а баш тада су изнедрили неке од партија за памћење, попут оне против Меге или Партизана на Купу Радивоја Кораћа. Може паралела да се повуче и са разбијањем Суботичана на Спенсу у уводном делу АБА 2 лиге...

И сада, када су околности на Јадрану много повољније, када су приче о укидању националног кључа све гласније, а самим тим и директна проходност ка АБА лиги потенцијално омогућена, Војводина себи дозвољава да са слабијим тонусом улази у низ утакмица, што може да им се обије о главу на најболнији начин, када буде наступило оно најбитније. Јасно је да ове сезоне Новосађани на паркету немају израженог лидера, иако би то требало да буде, у већини случајева индолентни, Скучи Смит, као и да је проблематично то што је највећа енергија синоним за најискуснијег, Марка Љубичића (без којег су црвено-бели наступили на овој утакмици) уместо да буде за млађе, жељне доказивања.

Истина, има до тога и да Војводина у КЛС не игра више ни за шта. Обезбедила је пласман на Куп Радивоја Кораћа, а питање првог места је само ствар престижа и не доноси апсолутно ништа. Тако је тешко мотивисати првотимце да свакој утакмици приступају у пуном погону. Међутим, тако нешто је неопходно, како би се одржао ритам и најзначајнији дуели у АБА 2 лиги чекали под пуном борбеном готовости.

Срећом по Војводину, распоред у регионалном такмичењу им је ишао наруку, тако да није било много простора за грешку у сваком случају. Сада водеће у клубу чекају две најбитније недеље, током којих ће морати да донесу одлуке које ће имати пресудан утицај за даљи ток сезоне и на оно о чему сви у Новом Саду размишљају, пласману у АБА лигу.

Што се тиче утакмице у Панчеву, домаћин из доњег дома табеле је имао егал на пет минута пре краја, да би уследила серија гостију и на крају тријумф. Најзаслужнији за то били су Урош Бањац и Скучи Смит са по 15 поена, док је Тамиш предводио Мур са 24.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Одбрана јача од лошег шута ПОСЛЕ ПОБЕДЕ КОШАРКАША ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ ТАМИША

Image

Имали су кошаркаши Војводине проблема с Тамишом у Панчеву, егал пет минута пре краја, али су на крају извојевали победу са 69:62 и вратили се на лидерску позицију у КЛС-у.

Новосађани нису играли лепршаво и, упркос томе што ове сезоне имају већи шутерски потенцијал у односу на неке претходне, ни овог пута то нису показали. Тек 69 постигнутих поена, довољно говори о томе, али и веома лоших 8/33 у шуту за три. То је доказ и да Новосађани нису пронашли унутрашњу игру против супарника који се определио за конзервативинији приступ, што је могло и да му се исплати.

Војводина је, на крају, ипак славила и сада има недељу дана да се припреми за изузетно важан дуел против Златибора у Новом Саду. Центар црвено-белих, Филип Ребрача, забележио је три поена и после блиставих партија у досадашњем току сезоне, наставио с нешто слабијим издањима у домаћој лиги, иако је један од најбољих играча Новосађана ове јесени. Овог пута, његов нешто мање запажен учинак није скупље коштао актуелног првака такмичења.
Захваљујући доброј тимској игри, свели смо Тамиш на испод 65 постигнутих поена, што смо и планирали. Није нам ишао шут за три поена, ту су нам лоши проценти, али одиграли смо чврсту одбрану и задовољни смо резултатом – истакао је Ребрача.

Помоћни тренер Александар Пилиповић дотакао се приступа сусрету.
Прво полувреме је прошло у знаку добре дефанзиве, осим њиховог офанзивног скока, који нисмо најбоље градили. Имали смо лош проценат шута, што нас прати већ неко време. Оно што је за нас битно је то да смо од самог старта изашли с добром енергијом – поручио је Пилиповић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Прва женска лига Србије, 16.коло
Војводина 021 - Мега МИС 57:84 (10:18, 10:22, 13:24, 24:20)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Триглав КЛС - кадети, 14.коло
Војводина - Мега супер 95:102 (18:21, 16:31, 44:21, 17:29)
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Одбрана периметра кључ победе КОШАРКАШИ ВЕЧЕРАС ПРОТИВ ЗЛАТИБОРА У ДЕРБИЈУ КЛС

Image

Утисак је да је проблематичан период иза кошаркаша Војводине, мада су највећи изазови тек пред Новосађанима.

Сада им следи окршај против Златибора у дербију 20. кола Кошаркашке лиге Србије, у којем ће настојати да надиграју традиционално великог ривала и направе најбољу увертиру пред Куп Радивоја Кораћа, који је на програму наредне недеље у Нишу и дуел са Партизаном у четвртфиналу.

Војводина у овај дуел улази у добром расположењу, с обзиром на то да је у претходном колу домаћег шампионата надиграла Тамиш у Панчеву. Исти је случај и са Златибором, са тим што је екипа из Чајетине одиграла врхунску утакмицу у АБА 2 лиги и победила Босну, са чак 18 постигнутих тројки, тако да је јасно одакле црвено-белима прети највећа опасност.

Центар новосадског састава, Филип Ребрача, оценио је да је иза његовог тима успешан период и да из тога црпе сигурност за даље.
Добро се осећамо, одиграли смо неколико коректних утакмица. Мало је тежа била прошла против Панчева, али смо извукли жељени резултат. Златибор је веома опасан, поготово нападачки. Победили су јаку Босну, очекујемо чврсту игру и надам се да ћемо победити. Навикли смо да играмо против центара који више „ролају“, ово је тотално другачије. Шире терен, не можемо толико да помажемо саиграчима, морамо да се ослонимо на бекове да нам помогну у скоку, с обзиром на то да смо ван рекета. Покушавали смо да радимо на свему томе на тренингу – навео је Ребрача.

Помоћни тренер Александар Пилиповић у сличном тону је анализирао игру предстојећег супарника.
Очекује нас озбиљна екипа, без обзира на скор. Имају доста талента у својим редовима, краси их шут за три са свих пет играча. Кључ ће бити да наметнемо ритам од старта, испарирамо им у контакту и смањимо број отворених шутева ривала. Позивам навијаче да дођу да нас подрже. Били смо у кризи, док смо неочекивано лако добили озбиљну Илирију и то нам улива огромну дозу самопоуздања да се вратимо на стари колосек из првог дела сезоне. Љубичић је имао малу повреду зглоба против Илирије и нисмо хтели да ризикујемо са њим против Тамиша. Калкулација код нас не постоји никад, увек смо играли са 100 одсто, без обзира на то што нас очекује куп следеће недеље – закључио је Пилиповић.

Дуел два тима на програму је од 20 часова у малој сали Спенса.

Војводина је тренутно на скору од 16-4, док је Златибор на 12-7.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

партизан резервисан према Савезу У СУСРЕТ КУПУ РАДИВОЈА КОРАЋА - ВОША ИМА НЕОЧЕКИВАНУ ШАНСУ ПРОТИВ ЕВРОЛИГАША

Image

Када су кошаркаши Војводине извукли партизан у четвртфиналу на жребу за предстојећи Куп Радивоја Кораћа (12-15. фебруар) у Нишу, осећања су била подељена.

Сигурно да је постојало усхићење због тога што ће Новосађани на највећој сцени одмерити снаге са једним од најбољих тимова Европе, што гарантује спектакл, али је са друге стране можда и прижељкиван други, слабији ривал попут Меге или Спартака, против којих би црвено-бели сигурно имали веће шансе.

Међутим, то делује тако само на папиру, а разлога је више. Због ограниченог броја странаца, Београђани се не налазе у најбољој ситуацији, с обзиром на то да је састав Жељка Обрадовића пун интернационалаца, а домаћи добијају шансу само на кашичицу, изузев Аријана Лакића, који је у последње време почео да игра нешто интензивније. Због тога је велики знак питања како ће партизан да изгледа у Нишу. Друго, однос партизана и Кошаркашког савеза Србије је у најмању руку проблематичан, највише због тога што се Небојша Човић налази на његовом челу. Познато је још одраније колики анимозитет влада између првог човека српске кошарке и клуба из Хумске. Уз то, Обрадовић је и ранијих година изражавао сумњу у регуларност такмичења, често критикујући домаће судије и организацију унутар српске кошарке називао "циркусом". Нешто слично је и између редова провукао када је давао изјаву у вези са четвртфиналним окршајем.

Немам баш много времена да размишљам о купу уз све ове обавезе, али оно што знамо да је куп специфично такмичење у сваком погледу. Имамо то искуство из прошле године када смо играли против Војводине која је веома добар тим у полуфиналу. Максималан респект према њима – присетио се најбољи стручњак Европе дуела који је обележио модерну историју новосадског клуба, када је "парни ваљак" 35 минута зазирао од пораза, да би на крају ипак славио.

Због свега тога, неколико дана пред почетак турнира поставља се питање у ком капацитету и са каквим приступом ће партизан наступити на купу. Из наведеног, може да се закључи да Војводина у читавој замрзлами и из компликованих односа црно-белих према домаћим такмичењима има могућност да извуче нешто позитивно за себе, али је битно да Новосађани буду прави. За сада, у тренутној екипи не назиру се обриси прошлосезонских врхунских издања.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

Триглав кадетска лига Србије, 15.коло
Динамик - Војводина 90:93 (26:21, 14:24, 25:22, 25:26)
Post Reply