Stadion "Karađorđe"
Re: Stadion "Karađorđe"
Poenta je da nam se u slučaju stvarnog dobijanja novog stadiona (što je ponavljam i dalje vrlo neizvesno i neodređeno i u vezi čega ja zbog raznih okolnosti nisam baš preterani optimista) "isplati" da godinu dve dana igramo i drugu ligu, ili da uopšte ne igramo ništa.
Toliko bi to bila krupna stvar da je u poređenju s tim sve ostalo gotovo trivijalno.
A ako ćemo već igrati negde onda je ZR sasvim pristojna opcija.
Toliko bi to bila krupna stvar da je u poređenju s tim sve ostalo gotovo trivijalno.
A ako ćemo već igrati negde onda je ZR sasvim pristojna opcija.
Da igramo u Ratkovu i da je Limeni na nasoj klupi, to bi bio pravi dozivljaj sa prepunim tribinama i ja bih, ponovo, bio redovan na stadionu. Jedino Limeni moze spasiti Vosu od zaborava
Kakvi Zrenjaninci, pa to tamo 90%+ navija za blizance
Limeni je najbolji motivator. Lalatovic mu ni segrt ne moze biti.
Ljudi i iz Beograda dolaze u Ratkovo, zbog Limenog

Kakvi Zrenjaninci, pa to tamo 90%+ navija za blizance

Limeni je najbolji motivator. Lalatovic mu ni segrt ne moze biti.
Ljudi i iz Beograda dolaze u Ratkovo, zbog Limenog

Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
- slanobarac
Sve, sve ali ovaj strah od blizanaca mi nikako ne ide u glavu. Šta nas boli koliko ih je, mi znamo koliko je nas.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Znamo koliko nas je, ali nas nece biti u Zrenjaninu, a oni su zeljni superligaskog fudbala, a nama je poznat njihov animozitet prema Vosi.slanobarac wrote: ↑Wed Mar 12, 2025 9:31 am Sve, sve ali ovaj strah od blizanaca mi nikako ne ide u glavu. Šta nas boli koliko ih je, mi znamo koliko je nas.
No, hajde da vidimo, kako ce se navijati za Vojvodinu u Zrenjaninu ( kad nisu ni za gradski Proleter, da jesu ne bi se ugasio klub)?
Stalno su nas optuzivali da im krademo igrace, a kad oni odu u blizance, onda se to podrzava. Ti njihovi bivsi igraci nisu sprecili gasenje Proletera. A, mogli su .
To nisu mogli Dimitric, Vesko Mihajlovic, Todic, Micanovic, Radosavljevic, Tosa Manojlovic....dok su njihovi u Beogradu mogli. Medjutim, drazi su im bili blizanci i licni interesi.
No, mozda se sada nesto i promeni?
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
I ja bio.

A, put od Torde do Dvora rupa do rupe, a da se mimoidju dva vozila nema sanse, bez silaska na bankinu.

S ovim stavom se 100% slažemslanobarac wrote: ↑Wed Mar 12, 2025 9:31 am Sve, sve ali ovaj strah od blizanaca mi nikako ne ide u glavu. Šta nas boli koliko ih je, mi znamo koliko je nas.

Lepo je rečeno, odnosno napisano: boj se ovna, boj se ....
Ispade da se bojimo i ko će doći kad budemo igrali s nekim Lučanima i Napretkom, smešno.
A uostalom, ko tvrdi da ne možemo bar malo probati popularisati klub i kad nismo baš u našoj avliji, voleli nas ili ne bar će nas morati primećivati. I to je nešto

A pri tome neće to bit na drugom kontinentu nego gotovo pa na pola sata od NS

Niko se ne boji posete u Zrenjaninu, samo necemo imati nikakvu podrsku. Stadion ce protiv Lucana biti prazan, ali kad dodju blizanci, bicemo gosti.
U prvovoj - drugoj utakmici u Zr. bice i njihovih i nasih ( nasi malo da vide grad i igru Vose), ali posle ce stadion biti prazan, kako je napisao Minja. Pogotovo, ako budemo igrali antifudbal.
Ne mozemo ni u NS da skupimo ljudi za jednu punu tribinu. Poseta je od 500-1500, gde mozes da dodjes peske i u sorcu, a ne sad kad treba stalno voziti u Zrenjanin.
No, tako je kako je. Pa, videcemo hoce li sta i biti od domacinstva u Zrenjaninu ili je to jos jedna prazna prica njihova i nasa?
U prvovoj - drugoj utakmici u Zr. bice i njihovih i nasih ( nasi malo da vide grad i igru Vose), ali posle ce stadion biti prazan, kako je napisao Minja. Pogotovo, ako budemo igrali antifudbal.
Ne mozemo ni u NS da skupimo ljudi za jednu punu tribinu. Poseta je od 500-1500, gde mozes da dodjes peske i u sorcu, a ne sad kad treba stalno voziti u Zrenjanin.
No, tako je kako je. Pa, videcemo hoce li sta i biti od domacinstva u Zrenjaninu ili je to jos jedna prazna prica njihova i nasa?
@Turija
Možda si potpuno u pravu, a možda i ne. Pokazaće vreme, ako do toga uopšte i dođe kao što kažeš.
Ja ne želim da govorim u bilo čije ime osim u svoje. Ako budemo igrali tamo nastojaću da budem na svakoj utakmici, izuzev ako baš ne budem objektivno sprečen nečim.
Toliku "žrtvu" mislim da mogu podneti za klub za koji navijam.
Možda si potpuno u pravu, a možda i ne. Pokazaće vreme, ako do toga uopšte i dođe kao što kažeš.
Ja ne želim da govorim u bilo čije ime osim u svoje. Ako budemo igrali tamo nastojaću da budem na svakoj utakmici, izuzev ako baš ne budem objektivno sprečen nečim.
Toliku "žrtvu" mislim da mogu podneti za klub za koji navijam.
pa i u Ns-u je poseta i podrška gotovo nikakva,tako da ovo moze da bude samo na bolje.Jer gore nece moci .
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
-
Ja i dalje ne mogu da shvatim zašto bi se kod izgradnje stadiona trebali seliti bilo gde? Ako i dođe do izgranje novog stadiona, teren bi trebalo da ostane gde jeste, zapad je sasvim dovoljan za "masu" koju trenutno imamo. Tri tribine se mogu rušiti i graditi nove i kad sa Istok završi publika ide na novu tribinu i pravi se Zapad. Ako su mogli Atalana i Marselj što ne bi mogli i mi? Potrebno je samo malo logike i organizacije. Ako se želi dobor napravljen stadion onda treba dati mađarskoj firmi koja je večinom gradila njihove stadione da pravi isti. Poenta je u tome da se mogu ugraditi svi koji hoće ali da se bar posao uradi kako treba... Mađari su inače spremni da slične projekte i finansiraju po nekom ključu, jer su tamo izgrađeni stadioni u skoro svim selima, tako da im ponestaje posla pa su počeli da grade i po okolnim državama (Osijek ili ponuda da se gradi nacionalni stadion u Prištini itd.).
-
Поновићу... На Карађорђу само терен и рефлекторе не дирати - и на том простору се могу изградити трибине сасвим лепог капацитета, скоро у висини Променаде... 

- KoKanidja
Stadion da ima ili 21000 ili 19140 sedecih mesta. Neka simbolika da se ubaci, i da bude bez atletske staze. A po mom ukusu bi bilo i da se zove "Crni Djordje" 

Al' desi se da kilometre pešačite skupa,
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
da pokaže se ko je tu, a ko teška kurva
- slanobarac
Teren mora da se malo pomeri ka Promenadi a reflektore bi kol'ko sutra trebalo iseći. Jako su ružni.Dragojlo resurrected wrote: ↑Wed Mar 12, 2025 7:26 pm Поновићу... На Карађорђу само терен и рефлекторе не дирати - и на том простору се могу изградити трибине сасвим лепог капацитета, скоро у висини Променаде...![]()
+1000000Minja wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 10:55 am Симболика је одлична, али име, по мени, др Коста Хаџи. Што више ствари копам о том човеку, све више долазим до тога колико је велик и значајан био. Са друге стране имам и лични сентимент, мој деда је рођен у истом граду у којем и Коста, годину дана је разлике, у исти град су се преселили, исти су факултет завршили, исти су клуб волели, не сумњам и да су се познавали.
Име стадиона Карађорђе је било помало и шлихтање тада владајућој породици/династији. Ми треба да баштинимо људе који су створили и неговали ФКВ. Идентитет клуба су људи који су своје животе уткали у исти.
Стадион др Коста Хаџи
https://fkvojvodina.com/secanja.php?id= ... osta+hadzi
Čovek je svojim likom i delom zaslužio mnogo više od one biste kod stadiona!
Takođe, i tribine bi mogle nositi imena po legendama kluba, ali tu je mnogo veća dilema. Po meni, ističu se dve varijante:
1) četiri tribine za četiri musketara - Toza, Rajkov, D. Krstić i Vujke
2) jedna tribina po Radomiru Krstiću, kao igraču sa najviše nastupa za naš klub, druga po Tozi, kao najboljem strelcu u istoriji kluba, treća za jednog igrača iz prve, a četvrta tribina iz druge šampionske generacije.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
- slanobarac
Vi zaboravljate da je stadion u vlasništvu grada(nažalost
). Ako država bude gradila nov stadion sigurno ga neće pokloniti Voši(kao što su blizancima). Tako da prvo rešimo vlasništvo nad ovim jer će sutra na novom igrati i GAT.