ŽRK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
Grbavica.021*

Re: ŽRK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ПОРАЖЕНЕ ОД ТЕМЕРИНА: Корак даље од промоције у елиту

Image

Рукометашице Војводине поражене су од Темерина са 22:29 у првом колу пролећног дела Б Суперлиге.

Темеринке су се овом победом реванширале за јесењи пораз и направиле крупан корак ка пласману у елитни ранг такмичења. Новосађанке се нису снашле на страни и домаће играчице су биле боље од првог минута. Истина, има Војводина кадровских проблема, али то не може да буде оправдање за екипу која жели пласман у виши ранг. Код Воше су се истакле Ратка Шашић са седам погодака и Тамара Новосел са једним мање. У победничкој екипи све конце је вукла Милица Аћимовић која је постигла девет погодака. Аћимовићева је репрезенетативка Србије и члан актуелног шампиона Србије, Црвене звезде, а упоредо наступа и за Темерин.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

САН О СУПЕРЛИГИ И ДАЉЕ МОЖЕ ДА ПОСТАНЕ ЈАВА: Рукометашице Војводине уписале важну победу над Београдом

Image

Рукометашице Војводине савладале су Београд са 32:30 (12:14) у 13. колу Б Суперлиге. Пораз од Темерина је прошлост, а победа над Београђанкама је додатни ветар у леђа младим Новосађанкама.
Новосађанке су се мучиле у првом делу, већим делом утакмице су биле у зоастатку, али су превазишле све недаће, показале победнички карактер и славиле у изузетном важном мечу. Најзаслужнија за победу била је Пена Граматова са чак 13
голова, а пратиле су је Невена Тодоровска са седам и Лана Мијаиловић са шест.
Новосађанке имају осам победа и четири пораза у првенству.

Изабранице Игора Николића у наредном, 14. колу Б Суперлиге гостују Лозници у недељу од 16 сати.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ У НЕДЕЉУ ГОСТУЈУ ЛОЗНИЦИ (16): Борбеношћу против искуства

Image

Рукометашице Војводине одлучне су у намери да следеће сезоне поново буду део елитног рукометног друштва у Србији.
Изабранице Игора Николића су победом прошлог викенда над Београдом 32:30 у Б Суперлиги уписала веома важне бодове којима су одржале шансу за повратак у Суперлигу. У недељу их очекује још један захтеван пошто гостују Лозници у 14. колу другог по квалитету такмичења у држави. Меч се игра од 16 сати.

Црвено-беле су треће на табели са 16 бодова, Рума има два више, док лидер првенства Темерин има 19 бодова.

Леви бек Војводине Тамара Новосел истакла је да екипа мисли само на два бода.
Сваки меч нам је битан и знамо шта морамо да урадимо како би остварили циљ. Лозница има добру екипу са неколико искусних играчица, али ми смо спремне за њих. Имамо млад тим и фали нам баш то искуство фали, али зато нам не недостаје борба, а она је подједнако важна – јасна је Новоселова.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ УПИСАЛЕ НОВУ ПОБЕДУ У Б СУПЕРЛИГИ: Лана и Пена двоцифрене

Image

Рукометашице Војводине су деветом победом у сезони потврдиле да и те како верују у остварење циља зацртаног на почетку сезоне, повратка у Суперлигу.
У изузетно напетом дуелу са Лозницом изабранице Игора Николића су славиле са 35:34 и показала да су кадре за највиши пласман у Б Суперлиги.
Код Новосађанки су се истакле Лана Мијаиловић и Пена Граматова са по 11 погодака. Мијаиловићева је капитенском игром разбила одбрану Лознице, док је Граматова господарила на крилу и четири пута била прецизна са седмерца. Код Лозничанки је бриљирала Милица Ранчић са 14 погодака.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ У СУБОТУ ДОЧЕКУЈУ РУМУ: Освета се сервира хладна

Image

Рукометашице Војводине, после паузе због ЕХФ недеље националних тимова, дочекују Руму у суботу од 19 часова, у дербију 15. кола Б Суперлиге Србије.
Трећепласиране Новосађанке састаће се с лидеркама и евентуалном победом закомпликовале би борбу за трон и пласман у Суперлигу.

Једна од најбољих играчица црвено-белих, Лана Мијаиловић, рекла је да је пауза веома пријала екипи и да очекује сјајан сусрет у СЦ Слана бара.
Ово је важан део сезоне за нас у ком треба да потврдимо суперлигашке амбиције. Морамо да се доказујемо против јаких екипа, а управо је таква Рума. У јесењем делу сезоне смо биле поражене, Румљанке су нас надиграле, а повреде с којима смо тада кубуриле, нису биле алиби. Сада смо уиграније и жељне да се осветимо Румљанкама - јасна је Мијаиловићева.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ НОВОМ ПОБЕДОМ ПОМРСИЛЕ ПЛАНОВЕ РУМИ: Црвено-беле и те како имају чему да се надају

Image

Рукометашице Војводине савладале су Руму са 26:23 у дербију 15. кола Б Суперлиге.
За изабранице Игора Николића ово је десета овосезонска победа с којом су се изједначиле по броју бодова управо са Румом која им је љути ривал за повратак у Суперлигу.

У првом полувремену водила с евелика борба, а Сремице претежно водиле, истина имале су минималну предност. У наставку игре свесне важности меча Лана Мијаиловић, Пена Граматова и друштво су заиграле боље и коначно сломиле ривала пред последњих пет минута. Здушну подршку саиграчицама пружила је голман Ивана Рајковић којој је припало ласкаво пирзнање за најбољу играчицу сусрета. Судећи по игри Рума је бледа сенка екипе која је доминирала лигом у првом делу сезоне.

Новосађанке наредни меч играју у суботу са Сремом од 19 сати.

Војводина – Рума 26:23 (12:12)
НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 200. Судија: М. Јевтић и Ђ. Јевтић. Седмерци: Војводина (), Рума (). Искључења: Војводина, Рума минута.
ВОЈВОДИНА: Рајковић, Шаранчић Гутеша, Рогуља, Божић 1, Мијаиловић 3, Шашић 4, Граматова 6, Тодоровски 4, Новосел 4, Михаиловић, , Савић, Зонаи, Зељковић, Матић 1, Бољановић 3.
РУМА: Савић 2, Аврамовић 4, Је. Вукмирић 3, Јо. Вукмирић 1, Попович, Змијањац 5, Максић, Мијаиловић, Табак, Витас, Маринковић 5, Ђукановић, Влаисављевић, Поткоњак, Игњатовић 3.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

ТРЕНЕР РУКОМЕТАШИЦА ВОЈВОДИНЕ ИГОР НИКОЛИЋ ПРЕД НАЈВАЖНИЈЕ УТАКМИЦЕ У СЕЗОНИ: Комплетни можемо много

Image

Рукометашице Војводине су након пораза од Темерина на старту пролећног дела првенства у Б Суперлиги Србије уписале три победе и показале да се много и те како питају у борби за елиту.
Прошлог викенда изабранице Игора Николића савладале су првопласирану Руму са 26:23 и изједначила се са Сремицама пред финалних шест утакмица.

Стратег Новосађанки је говорио за наш лист и истакао је да екипа може да победи свакога када је комплетна.
Више пута сам рекао да су повреде и мањак расположивих играчица у доброј мери утицале на четири овосезонска пораза. У првом колу другог дела сезоне смо изгубили од Темерина без четири важне играчице, док смо против Руме били комплетни и победили смо их. Истакао бих нашу капитенску Милицу Бољановић екс Голушин којаје мотор екипе и њеним повратком на терен екипа игра течније - рекао је Николић.

Када је реч о ривалима за место у елити Темерину и Руми, Николић је рекао да на игру најбољих екипа Б Суперлиге утичу рукометашице које играју на двојну регистрацију. Невена Тодоровски ове сезоне брани боје Војводине и Железничара.
Лига је уједначена и свако свакога може да добијем. Неколико екипа има играчице из Суперлиге које играју на двојну регистрацију и то често доноси превагу. Рума није била комплетна у неколико кола и то је утицало на поразе. Темерин је екипа која нам је такође ривал за елиту, а њихова игра у многоме зависи од Милице Аћимовић која игра и за Црвену звезду. Када Аћимовићева није у саставу Темерин је доста слабији и рањивији - јасан је стратег црвено-белих.

Директан пласман у Суперлигу обезбедиће две најбоље пласиране екипе док ће трећепласирана у бараж.

У недељу гостовање Срему

Рукометашице Војводине до краја сезоне у Б Суперлиги одиграће шест утакмица, чак четири као гошће. У суботу Новосађанке гостују Срему у Сремској Митровици од 19 сати.
Гостовање Срему једно је од најтежих у првенству. Идемо на ноге екипе која се појачала и нико им није лако узео бодове у Сремској Митровици. Међутим ми смо спремни за сва искушења која су пред нама. Нажалост мале су шансе да будемо у пуном саставу у суботу, али очекујем квалитетну игру и нова два бода - закључио је Игор Николић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ГОСТУЈУ СРЕМУ: Јуриш по 11. победу у сезони

Image

Рукометашице Војводине ухватиле су залет пред одлучујући део сезоне у Б Суперлиги.
Новосађанке играју одлично и везале су три победе, а последњу против директног ривала за елиту, Руме. У суботу их очекује гостовање Срему у Сремској Митровици од 19 сати.

Пред дуел са Сремом првотимка Војводине Лана Мијаиловић истакла је да екипа мисли само на два бода.
Свесне смо да су Митровчанке веома квалитетне и да нас очекује изузетно напорних 60 минута. Добро смо искористиле паузу током ЕХФ недеље националних тимова и фокусиране смо на то успешно приведемо сезону крају. Најважније је да смо здраве, највероватније нећемо ићи са свим снагама у Митровицу, али је ситуација свакако боља него у првом делу сезоне. Ако одиграмо као против Руме сигурна сам да можемо до победе - јасна је Мијаиловићева.

Лана је у овој сезони одиграли свих 14 утакмица, постигла је 59 погодака, а два пута је проглашена најбољом играчицом утакмице.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ПРЕТРПЕЛЕ ПЕТИ ПОРАЗ У Б СУПЕРЛИГИ: Сремице изненадиле Новосађанке

Рукометашице Срема савладале су Војводину са 26:21 (9:10) у 15. колу Б Суперлиге. Изабранице Игора Николића биле се у серији од три победе, али су сада поново иза Руме која је и даље главни претедент за повратак у елиту.

Изабранице Игора Николића биле се у серији од три победе, али су сада поново иза Руме која је и даље главни претедент за повратак у елиту.
Игру црвено-белих носиле су Тамара Новосел са шест погодака, Лана Мијаиловић је постигла четири, а Ратка Шашић и Пена Граматова по један мање. У победничком тиму најбоља је била Ања Кленковски са шест голова.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ОСТАЛЕ БЕЗ ТРЕНЕРА: Николић напустио кормило Новосађанки, циљ остаје непромењен

Image

Рукометашице Војводине на добром су путу да се врате у Суперлигу где им је и место. Новосађанке ће, по једно од два места које води директно у елиту морати да се боре без тренера Игора Николића који је поднео оставку из приватних разлога.
Николић је у Војводину стигао прошле сезоне и мало је фалило да избори опстанак у Суперлиги, а сада је трасирао пут екипи до повратка у исту.
Црвено-беле су након везане три победе претрпеле пораз од Срема у Сремоској Митровици за викенд, али су Новосађанке и даље у игри за остварење циља.

Николић је по прекиду сарадње са Вошом истакао да је уживао у Новом Саду.
Ово ми је био први ангажман у женском рукомету и заиста носим лепе успомене. Захвалан сам Војводини на свему што су ми пружили. Посебно ми се свидело то што је екипа веома талентована и не морају да брину за будућност. Војводина је за мене велико искуство, и ако буде прилике радо бих поново био на клупи оваквог тима. Све је и даље у рукама рукометашица и сигуран сам да ће да оправдају очекивања и игром у наредних пет мечева изборе суперлигашки статус - рекао је Николић.

Војводина мора да реши питање новог тренера у наредна два дана, пошто већ у недељу дочекује Топличанин у СЦ Слана бара у недељу од 19 сати.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ДОБИЛЕ НОВОГ ТРЕНЕРА: Поверење Славку Крњајцу

Рукометашице Војводине у одлучујућих пет мечева за повратак у Суперлигу водиће Славко Крњајац. Доскорашњи стратег црвено-белих Игор Николић у среду је поднео оставку из приватних разлога.

Нови тренер водиће екипу већ у недељу од 19 сати када у Нови Сад долази Топличанин из Прокупља. Крњајац у Нови Сад стиже из Ниша где је до скора водио Наису, радио је и у Младости из Нове Пазове, а тренутно је селектор кадетске репрезентације Србије. Крњајац је синоћ одржао први тренинг са Вошом, а уговор је потписао до краја сезоне. Након завршетка такмичења у Б Суперлиги управа клуба и Славко Крњајац размотриће опцију наставка сарадње.

Бивши тренер Новосађанки Игор Николић је по прекиду сарадње са Вошом истакао да је уживао у Новом Саду.
Ово ми је био први ангажман у женском рукомету и заиста носим лепе успомене. Захвалан сам Војводини на свему што су ми пружили. Посебно ми се свидело то што је екипа веома талентована и не морају да брину за будућност. Војводина је за мене велико искуство, и ако буде прилике радо бих поново био на клупи оваквог тима. Све је и даље у рукама рукометашица и сигуран сам да ће да оправдају очекивања и игром у наредних пет мечева изборе суперлигашки статус - рекао је Николић.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ДОЧЕКУЈУ ТОПЛИЧАНИН У Б СУПЕРЛИГИ (19): Деби Крњајца

Рукометашице Војводине и даље су у игри за једно од два места која директно воде у Суперлигу. Новосађанке су у прошлом колу поражене од Срема, али у недељу имају прилику да се врате на победнички колосек против Топличанина. Утакмица се игра у СЦ Слана бара од 19 сати.

Доскорашњи тренер црвено-белих Игор Николић је у уторак због приватних разлога поднео оставку, а замена је брзо стигла у виду Славка Крњајца, селектора кадетске репрезентације Србије. Крњајац је са Вошом одрадио три тренинга.

Искрен да будем после растанка са Наисом планирао сам да направим паузу, али стигао је позив Војводине и брзо сам се договорио са управом. Изнели су ми планове и након првог тренинга било ми је јасно да сам дошао у добру екипу. Имам млад тим, веома талентован, и нешто мало фали како би се остварио примарни циљ. Проблем ми представља кратка ротација, али то ћемо да надоместимо радом. Када је реч о утакмици са Топличанином очекујем чврсту одбрану моје екипе, брзу транзициону игру и дисциплинованост – јасан је нови шеф струке Војводине.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦЕ ВОЈВОДИНЕ ЛАКО САВЛАДАЛЕ ТОПЛИЧАНИН У Б СУПЕРЛИГИ: Силовите црвено-беле

Image

Одличном и убедљивом игром рукометашице Војводине савладале су Топличанин у 17. колу Б Суперлиге са 40:24 и тако уписале 11. победу у првенству.
Питање победника решено је у првом полувремену када је чета Славка Крњајца стекла двоцифрену предност, па је нови стратег Воше могао да комбинује и види на које играчице може да рачуна до краја првенства и похода на Суперлигу. Најбоља играчица сусрета била је Лана Мијаиловић из Војводине.
У наредном колу Новосађанке гостују Младом раднику у суботу од 19 сати.
Grbavica.021*

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИЦА ВОШЕ ЛАНА МИЈАИЛОВИЋ О ТРЕНИНЗИМА ЗА ВРЕМЕ ЕХФ НЕДЕЉЕ: Време за детаље

Рукометашице Војводине презриле су много тога преко леђа и текућој сезони у Б Суперлиги.
Од повреда, преко кризе резултата и промене тренера у кључном делу сезоне. Поред свега тога Новосађанке нису клонуле већ и даље чврсто верују да ће наредне сезоне поново да буду део елите.

Једна од најважнијих играчица Војводине ове сезоне је Лана Мијаиловић која подједнако добро игра на обе стране терена и има велике заслуге за партије целог тима. О двонедељној паузи Лана је рекла да је то и више него довољно времена да екипа увиди и исправи грешке.

Пауза долази у право време, пред најважније мечеве и борбу за сам врх табеле. План је да се посветимо детаљима и да увидимо грешке. Играмо добро у последње време, али показали се на гостовању у Крушевцу да не умемо мирно да приведемо утакмицу крају. Имале смо контролу против Младог радника, али смо до тријумфа дошле у последњих секундама. Морамо да радимо на томе и фокус ставимо на ствари које добро радимо и да тако надокнадимо мањак искуства - јасна је Мијаиловићева.

Када је реч о тренеру Славку Крњајцу који је на клупи Воше заменио Игора Николића пре три недеље Лана има само речи хвале.
У ходу смо се упознали и уклопили. Ово је кључан део сезоне и за то је потребно да све радимо брзо. Задовољне смо тренером и има позитиван утицај на екипу. Пимерт и је да се још навикавамо на другачији рад и идеје, али управо је зато добра ова пауза и имамо времена за рад и за одмор - јасна је Шапчанка.

Тренер је супер, добро тренирамо и мислим да има позитиван утицај на целу екипу. Још увек се упознајемо, и он нас и ми њега и навикавамо се на другачији рад тако да је и то још један плус ове паузе - рекла је Лана која је ове сезоне одиграла 17 мечева у Б Суперлиги и постигла 78 голова.
Post Reply