Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
CRD FCV

Re: Transferi

Post by CRD FCV »

Начелно слажем са @Rabba да би се требало држати у овој теми само оних трансфера који се реализују или најављују. Са друге стране ако би то урадили за сваку тему онда нигде не би постојала дискусија, поготово на теми стадиона. Из тог разлога нагласим у овој теми на почетку уписа шта бих волео да видим.

Тако бих волео да видим Бојана Настића у клубу. Млађи од Црног две године, Црни већ био на путу за Кину што ми говори да би он хтео да се наплати преко. Треба увек имати једног искусног назад, Бојан последње време игра као штопер и игра редовно у Пољској другој лиги. Из неког разлога тамо се увек може пронаћи неко од наше деце.
Кренули смо лепо са повратницима, време је и да се он врати својој кући.

Уговор му истиче сад у Јуну.

Још памтим његове сузе када се растајао од нас.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@CRD FCV
I ja bih voleo da ga vidim nazad, zanimljivo bi bilo pitati za zdravlje i Planića i njemu ugovor ističe se tokom leta. Imao je tešku povredu ali je sad zdrav i igra redovno.

@Na_3_boda

Dobar je Šatara ali je on rešenje samo kao rokada, recimo zameniš njega i Crnog i na sličnom si, mada je meni Crni bolji štoper samo je kod njega problem što je rmpalija i dobija kartone redovno za gluposti. Ne dobijaš puno ali ni ne gubiš puno.

To ti je kvalitet Saničanina i sl a i njemu ističe ugovor, samo kažem.

Ja sam najviše ako već baš nema šanse za Planića recimo da se proba sa povratkom Bralića jer je tehnički odličan.

Tu je recimo i Lazar Rosić i njemu ističe ugovor doduše na zimu, ima puno domaćih štopera koji mogu da upadnu na mesto u slučaju nečijeg odlaska (recimo Crnomarkovićevog)
djoks

Post by djoks »

Александру Радовановићу истиче уговор у јуну њега би волео да видим поново на Карађорђу први пут је био свега 6 месеци и то је било довољно да оде у француску
Turija

Post by Turija »

I meni bi Radovanovic ( iako je 30+) bio prvi pik, pa onda Bralic, pa Planic, pa Rosic. Kad vec mastamo. :D
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

I meni je on pao na pamet, ali tu se postavlja pitanje potrebe. Ako ode Crni, da, iz prostog razloga jer nam je potreban levonogi stoper da bi Drobnjakova indukcija u rotaciju bila zdravija.

U odlicnim godinama je za stopera, profil godina se uklapa u koncepciju da bude most ka tome da Drobnjak bude polako ubacen u 11, a mislim da je bolji od Crnog. Takav profil nam treba, ako imamo igraca na istoj poziciji kojeg zelimo da uvedemo u prvi tim, jer je karijera na zalasku, moze da odigra par sezona i deli minutazu sa nekim mladjim, podeli iskustva, bude mentor.

Mislim da smo na stoperu generalno sasvim okej, jer imamo dva dobra desna stopera, mladog levog pred kojim je buducnost, uz ''rmpaliju'' kojem bih voleo da se zahvalim na svemu pruzenom i dovedem nekog drugog. Nista protiv Crnog nemam, iako je dobro morao da se oznoji da nas kupi, ali mislim da moramo menjati ako imamo bilo kakve vece ambicije.

Kad smo vec kod mastanja, kraljevstvo za Ljajica. :beg:
slanobarac

Post by slanobarac »

gospodinFKV wrote: Tue May 06, 2025 4:36 pm
Mislim da smo na stoperu generalno sasvim okej, jer imamo dva dobra desna stopera, mladog levog pred kojim je buducnost, uz ''rmpaliju'' kojem bih voleo da se zahvalim na svemu pruzenom i dovedem nekog drugog........

.....

Kad smo vec kod mastanja, kraljevstvo za Ljajica. :beg:
Upregao se skoro ceo forum da zacementira svoj gol kao da su pohađali bata Đorinu trenersku školu.
Jedini čovek koji tako dobro analizira i oseća fudbal je citirani. :cheers:
I ja bih voleo da konačno vidim pravog igrača zbog koga ljudi dolaze na stadion. Hoću da vidim novog Papeta Sušića a ne Jusufa Hatunića.
Koliko nam je samo lepog doneo kratkotrajni boravak Serija? Zaboravili izgleda.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Turija

Post by Turija »

@slanobarac
Serija ne moze(mo) zaboraviti ( i nismo), jer jos jako dugo necemo imati takvog igraca u napadu.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

@slanobarac
:cheers:

Ovaj tim umire za jednim tako ''vic'' igracem. Seri jeste bio takav, ali bi nam Seri 1000x vise legao da je bio veznjak (osmica ili desetka). I kao krilo je bio fenomenalan, a sad zamislite da imamo takvu lucidnost na poziciji gde svaka lopta ide na njega ne zato sto napadamo s leve strane, vec prosto zato sto je covek poziciono raskrsnica svakog iznosenja lopte s nase polovine.

Jos ce mnogo vode proteci Dunavom pre nego sto se u Srbiji zaigra moderan fudbal, jer to nije samo do toga da li cemo dovesti Nemca trenera iz nize nemacke lige ili par trkaca sa drugih kontinenata. Mi nemamo, kao liga i fudbalska nacija, uslove za brz i moderan fudbal. Prosto nemamo - od infrastrukture, preko struke, pa sve do motorickih sposobnosti (genetski) i sportskih navika igraca. Poslednjim stavkama kao dokaz prilazem znatno manje prisustvo nasih igraca u najjacim evropskim ligama nego ranije. Motoricki gubimo trku, odnosno fudbal se razvio u pravcu za koji nismo bili spremni.

Zato pred sobom imamo dva izbora: da bunarimo na foru kao Lucani i Vojvodina iz Lalatovog drugog mandata, ili da prihvatimo da i sa staromodnim pristupom fudbalu mozemo i dalje da imamo lepotu i onda ulozimo u igrace koji motoricki ne mogu da izdrze moderan fudbal ili nemaju radne navike u tom segmentu, a imaju fudbal u malom prstu, poput Serija ili Ljajica. Takve igrace treba da lovimo i svaka cast timu na iskopavanju Serija.

Ono, ne mozes sebi da priustis novi Ferari, ali ako hoces nesto sto ce te dovesti do iste krajnje destinacije kao Ferari, sa odredjenom dozom komfora i lepote, a mozes da platis, uzeces Nisan. Nece se svaka okrenuti za tobom, ali ko ceni automobile, uvek ce se obradovati dobrom Nisanu. :lala:

Ako vec ne mozemo Ljajica da privolimo, postoji jos jedan igrac koji moze da proizvede slican efekat, a njega sam vec spominjao (Jojic). Staromodan igrac, manje se krece, ali njegove lopte imaju oci, lepe mu se za nogu i svaki prekid, bilo korner ili slobodnjak, je vec pola gola. To su igraci koji mogu da iznenade i moderne ekipe, pogotovo kad nas potcene. Znam da necu naici na razumevanje dobrog dela foruma, ali prosto gledamo fudbal na razlicit nacin.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

@gospodinFKV

Sery samo tako deluje, Sery je motorički na vrhunskom nivou. Njegov problem je što je lenj ali većina majstora i jesu na kraju dana lenji. Sery je u Amsterdamu pokazao da ne zaostaje ni pedalj, tehnički ni motorički od igrača iz najbolje akademije sveta. Čisto da se razumemo.

Ja pratim Nemačku Zwajtu, gledam Ulm jako često i mogu samo reći ma koliko se god ovde ljudi sa tim ne slagali, da su Švabe u drugoj ligi od naših iznad samo po trčanju u svim ostalim segmentima zaostaju. Tehnički? Mnogo smo iznad.

Znači upoređujem Zwajtu a ne elitni rang a pogledao sam uživo 5-6 mečeva ove sezone.

Od fudbala tačno ne vidiš ništa, trku, udaranje, duge lopte i to je sve.

Leo Scienza je tehnički odskakao u Ulm-u u trećoj ligi i sebi zaradio transfer direktno u Bundesligu u tim Heidenheima.

Ko odskače iole u drugoj ligi tehnički i može da isprati fizički ritam odmah ide u Bundesligu.

Vi niste svesni šta bi Bamidele napravio u drugoj Nemačkoj… Rođen fudbaler za taj rang, udri i trči.

Mi prečesto potcenjujemo naše fudbalere ali mi tehnički nismo ni blizu toliko loši koliko ljudi potenciraju, ja sam se nagledao evropskog i domaćeg fudbala i mogu samo reći da je Nemačka druga liga samo po tom intenzitetu, trčanju iznad naše lige isključivo kada se govori o individualnim kvalitetima fudbalera.

Stadioni, navijači, ugođaj naravno to je druga dimenzija.

Stadion Ulma je sličan našim pa kada pogledaš na njemu utakmicu i ne primetis da je razlika ne znam kakva. Osim u mentalitetu između naših nacija. Nemca danas ne bi ništa zanimalo i otišao bi na polufinale kupa.

Mali Mladenović neverovatno odskače po pitanju intenzititeta i to se jasno vidi, Nemačka škola fudbala, tehnički je dobar, fali mu samo da sazri fizički i ja verujem da u njemu imamo vrhunskog fudbalera.

Zašto se Ivanović snašao u Čempionšipu? Pa nisu ti fudbaleri toliko bolji, ako su i bolji po znanju fudbala? Opet i Čempionšip je udri, trči, skači a Ivanović ima odlične fizičke predispozicije a i snašao se tamo odlično jer se uklapa u taj profil, čak mu takva igra i više odgovara gde se to traži a ne fudbal kod nas gde majstori prave razliku. Od Kataija u Čempionšipu ili Zwajti može po znanju fudbala da priđe maksimalno možda pet fudbalera i to kombinovano iz obe lige.

Kod nas ima znanja fudbala i lepih poteza ali fali taj intenzititet, ta genetika, rad na tom polju.

Zato je meni i najžaliji odlazak Bandovića i pored silnih kikseva, ono što smo mi odigrali u Amsterdamu, ne bi ponovila ni blizu ni jedna ekipa iz Čempionšipa ili Zwajte protiv Ajaxa i to je istina jer mi tehnički možemo da ispratimo pogotovo kada su uslovi adekvatni.

Recimo jedan Natho, doduše sada već i u poznim godinama ali pre par sezona, takvih igrača nema puno po takvim ligama.

Nas koče uslovi i genetika da to sve izgleda lepše ali uz rad i uslove mi ne bi puno zaostajali ali za to treba vremena ali tehnički? Mi smo i dalje za te druge lige, fudbaleri.

U pokretu sam pa se izvinjavam što sam nabacao upis ovako.
gospodinFKV

Post by gospodinFKV »

Pa razumeli smo se, jer upravo o tome i pricam. Mi imamo tehnicki potkovanih igraca u globalu, ali jako malo njih ima potrebne motoricke sposobnosti za top evropski fudbal, a za Serija (i samo za Serija) sam zato i dodao ''radne navike'', jer sam svestan da on jeste motoricki izuzetno jak, ali je lenj. Motoricki nedostatak se odnosi na nase igrace, ali tehnicki ne manjkamo toliko kada pricamo o igracima koji su uspeli da izadju napolje. Ima tu stvari koje se vide, ali mislim da se danas mnogo vise vidi bilo kakav nedostatak, jer je nedostatak motorickih sposobnosti takav da nas je lagano bacio u taj B rang fudbalera, cak i kada pricamo o nasim najboljim fudbalerima. To ranije nije bilo tako, kad uzmes u obzir broj igraca koji je igrao po klubovima u samom evropskom vrhu.

Edit: Inace, hteo sam i Natha da iskoristim kao primer, uz Jojica, pogotovo jer sam ima asistencija koliko Bamidele i Seri zajedno, i tek malo manje kada bismo im pridodali i Romaniceve u nasem dresu, ali mislim da forum jos uvek nije spreman za tu informaciju. :mrgreen:
Last edited by gospodinFKV on Wed May 07, 2025 2:02 pm, edited 1 time in total.
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Deep, Cvajtu nisam gledao jos tamo s kraja 90-tih pa ne mogu da cenim, ali gledam regularno MLS ovde kod mene. I igra se fudbal nizeg intenziteta nego u Evropi (rekao bih slicno nasem, mozda malo jace jer se igra otvoreno, kod nas vecina igra bunker i kontre) ali ono sto vidim su igraci koji bez problema na jedan dodir smiruju loptu, koji umeju da odigraju tacan dug pas do noge, koji imaju cistu tehniku suta a ne samo nabodi je sto jace... To je u Srbiji misaona imenica, a kako vreme prolazi situacija sve vise stagnira. Na TV se i ne vidi toliko ali uzivo na stadionu itekako, a posto mi je geografija takva da u proseku svake dve godine imam priliku da vidim utakmicu-dve uzivo kontrast je jos izrazeniji. To je ono sto meni predstavlja sok, koliko u elitnom rangu igracima fali one bas bas najosnovnije tehnike koja se savladava jos u petlicima. Ja se secam fudbala iz nizih rangova gde igraju lokalni policajci i pekari sa stomacinama nakon prethodne alkoholisane veceri gde trcanja i taktike nisi puno mogao da vidis ali gde je prijem lopte recimo bio u proseku bolji nego u MBSLS danas. Kad gledas "super" ligu 90% igraca lopta se odbije od njega kao od bandere 3 metra, pasovi idu daleko od igraca pa ovi moraju da prolagode kretanje unazad ili u stranu i tako usporavaju svaku akciju a igra gubi tecnost, na stranu to sto se slabo trci i krece narocito bez lopte... Takve stvari recimo u MLS ne vidis i to je to sto cini razliku iako su i oni takticki tehnicki i fizicki daleko od elitnog fudbala iz liga Petice. Mi jos uvek imamo talentovane klince ali se sa njima jako slabo radi i to jos od najranijeg uzrasta. Oni koji su voljni i vredni te manjkavosti da poprave kad izadju napolju postace fudbaleri, oni kojima su druge stvari na pameti nece i ostace vecito nedoreceni. I to je to.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Rabba
Moderator

Post by Rabba »

Jojića bih veoma rado gledao u našem dresu.

Inače, ovo zaostajanje o kojem pričate i kako je nekad ipak bilo drugačije, baš juče i danas je aktuelna priča. Dodić, trener Napretka, je bio akter polufinala Kupa Jugoslavije 1992. godine. zvezda, kao aktuelni osvajač interkontinentalnog kupa, je išla na Napredak. U Kruševcu je bilo 2:2, u Beogradu 1:0, na nož. Dok je fudbal bio talenat, itekako smo imali šta da pokažemo.

Naš fudbal i liga su na mestu koje im omogućava da budu samo razvojni. Druga priča je da je korumpiran i kroz to u sprezi sa raspadnutim sistemom.

Uspešan predsednik kluba bi to prihvatio i svoj klub postavio u skladu sa time. Promovišeš mlade, poluproizvode, koji će za umerene pare i velike procente na zapad, da se dovrše i eksplodiraju. Ovde samo odvajaš žito od kukolja. 5-10 godina prihvatiš to i nakon toga kreneš da praviš iskorak. Sve do tada tretiraš kao suvi bonus, eto desilo se. Za to ti treba utegnuta škola i trener koji razume sistem i nije uslovljen rezultatom. Znači neko mlad, talentovan i sa mogućnošću da postane do zla boga stručan.

Otuda moja frustracija pijanim milionerstvom. To što oni pokušavaju je uludo bačen novac, a posledice će osetiti samo klub i oni koji ga vole.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Milan

Post by Milan »

Radoye wrote: Wed May 07, 2025 1:57 pm Deep, Cvajtu nisam gledao jos tamo s kraja 90-tih pa ne mogu da cenim, ali gledam regularno MLS ovde kod mene. I igra se fudbal nizeg intenziteta nego u Evropi (rekao bih slicno nasem, mozda malo jace jer se igra otvoreno, kod nas vecina igra bunker i kontre) ali ono sto vidim su igraci koji bez problema na jedan dodir smiruju loptu, koji umeju da odigraju tacan dug pas do noge, koji imaju cistu tehniku suta a ne samo nabodi je sto jace... To je u Srbiji misaona imenica, a kako vreme prolazi situacija sve vise stagnira. Na TV se i ne vidi toliko ali uzivo na stadionu itekako, a posto mi je geografija takva da u proseku svake dve godine imam priliku da vidim utakmicu-dve uzivo kontrast je jos izrazeniji. To je ono sto meni predstavlja sok, koliko u elitnom rangu igracima fali one bas bas najosnovnije tehnike koja se savladava jos u petlicima. Ja se secam fudbala iz nizih rangova gde igraju lokalni policajci i pekari sa stomacinama nakon prethodne alkoholisane veceri gde trcanja i taktike nisi puno mogao da vidis ali gde je prijem lopte recimo bio u proseku bolji nego u MBSLS danas. Kad gledas "super" ligu 90% igraca lopta se odbije od njega kao od bandere 3 metra, pasovi idu daleko od igraca pa ovi moraju da prolagode kretanje unazad ili u stranu i tako usporavaju svaku akciju a igra gubi tecnost, na stranu to sto se slabo trci i krece narocito bez lopte... Takve stvari recimo u MLS ne vidis i to je to sto cini razliku iako su i oni takticki tehnicki i fizicki daleko od elitnog fudbala iz liga Petice. Mi jos uvek imamo talentovane klince ali se sa njima jako slabo radi i to jos od najranijeg uzrasta. Oni koji su voljni i vredni te manjkavosti da poprave kad izadju napolju postace fudbaleri, oni kojima su druge stvari na pameti nece i ostace vecito nedoreceni. I to je to.

+ 1

Ja ne znam šta Deep gleda, ali koju god ligu da sam gledao (prva dva ranga), tehnička obučenost igrača ne može da se poredi sa našom. Baš sve kako si napisao...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Turija

Post by Turija »

Milan wrote: Wed May 07, 2025 3:31 pm
Radoye wrote: Wed May 07, 2025 1:57 pm Deep, Cvajtu nisam gledao jos tamo s kraja 90-tih pa ne mogu da cenim, ali gledam regularno MLS ovde kod mene. I igra se fudbal nizeg intenziteta nego u Evropi (rekao bih slicno nasem, mozda malo jace jer se igra otvoreno, kod nas vecina igra bunker i kontre) ali ono sto vidim su igraci koji bez problema na jedan dodir smiruju loptu, koji umeju da odigraju tacan dug pas do noge, koji imaju cistu tehniku suta a ne samo nabodi je sto jace... To je u Srbiji misaona imenica, a kako vreme prolazi situacija sve vise stagnira. Na TV se i ne vidi toliko ali uzivo na stadionu itekako, a posto mi je geografija takva da u proseku svake dve godine imam priliku da vidim utakmicu-dve uzivo kontrast je jos izrazeniji. To je ono sto meni predstavlja sok, koliko u elitnom rangu igracima fali one bas bas najosnovnije tehnike koja se savladava jos u petlicima. Ja se secam fudbala iz nizih rangova gde igraju lokalni policajci i pekari sa stomacinama nakon prethodne alkoholisane veceri gde trcanja i taktike nisi puno mogao da vidis ali gde je prijem lopte recimo bio u proseku bolji nego u MBSLS danas. Kad gledas "super" ligu 90% igraca lopta se odbije od njega kao od bandere 3 metra, pasovi idu daleko od igraca pa ovi moraju da prolagode kretanje unazad ili u stranu i tako usporavaju svaku akciju a igra gubi tecnost, na stranu to sto se slabo trci i krece narocito bez lopte... Takve stvari recimo u MLS ne vidis i to je to sto cini razliku iako su i oni takticki tehnicki i fizicki daleko od elitnog fudbala iz liga Petice. Mi jos uvek imamo talentovane klince ali se sa njima jako slabo radi i to jos od najranijeg uzrasta. Oni koji su voljni i vredni te manjkavosti da poprave kad izadju napolju postace fudbaleri, oni kojima su druge stvari na pameti nece i ostace vecito nedoreceni. I to je to.

+ 1

Ja ne znam šta Deep gleda, ali koju god ligu da sam gledao (prva dva ranga), tehnička obučenost igrača ne može da se poredi sa našom. Baš sve kako si napisao...
Jos 1+ za postove iznad.

Ja ovde ne vidim ni tehnicku ni takticku spremnost nasih igraca. Ni prijema, ni predaje, ni suta, a o taktickom kretanju, postavci, rezonu i tajmingu odluke, da ne pricamo. U takvim okolnostima onda su Natho i Jojic, i takvi bez snage, za nas fudbalski vanzemaljci.
Da bar trce, pa da imaju vise slobodnog prostora oko sebe, svi ti nedostaci bi bili mnogo manje uocljivi. Ovako, bas ,,bode oci" nedostatak tehnike.
PS
Seri im je pokazao kako se stopuje, kako se dribla, kako i kada predaje lopta. Jedino sto nema, to je vrhunski sut.
Deep Purple

Post by Deep Purple »

Povela se priča o Jojić, Zeka je jedan ozbiljan profesionalac, sjajan momak. Nije zaslužio ono što su mu priredili u partizanu a šta je sve uradio za njih. Mislim da je kao profil osobe i igrača pravi igrač za nas.

Bio je blizu prelaska kod nas kada je napuštao partizan ali je nakon pritiska i udara navijača na kom je bio ipak želeo mir i otišao preko.

Mislim da bi i njegov dolazak bio realan, mogao bi da deli minute sa Medom i da uvek na terenu u veznom redu imamo nekoga iskusnog.
Post Reply