Stadion "Karađorđe"
Ovako kazu,da je ovo samo deo rekonstrukcije stadiona neophodan za Atletsko Prvenstvo u atletici,znaci semafor,tartan staza pored stadiona i Djacko igraliste,u drugu fazu se ubraja rusenje kuce i spajanje juga,postavljanje krova i krovne rasvete!
Sad posto mi znamo da od ovog drugog dela nema nista,mozemo se nadati da ce semafor biti neverovatne snage pa da ce moci da osvetli ceo teren
Sad posto mi znamo da od ovog drugog dela nema nista,mozemo se nadati da ce semafor biti neverovatne snage pa da ce moci da osvetli ceo teren

Željko Brkić jedan je od nas!!!
Moje je licno misljenje da njega bas boli uvce za stadion,nadam se da gresim ali mi niko nije dao povoda za drugacije misljenje.budababa wrote:Nadam se da direktor ZIG-a nece sebi dozvoliti da jos jedared osteti Vosu povodom stadiona. Puno bi mu bilo.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
http://www.youtube.com/watch?v=sIGXj9Sf ... r_embedded
23-26 јул! Има деца да падају од топлоте ко муве! Каква брука!
23-26 јул! Има деца да падају од топлоте ко муве! Каква брука!
Bora je rekao da ce se grad postarati da Vojvodina moze da igra utakmice u Evropi bez problema, i da ce stadion ispunjavati standrade UEFA. Samo sto to nece biti ove godine, a verovatno ni sledece. Jbg, kazu kriza, ne puni se gradski budzet kako su ocekivali. A za odzake na severu, kazu da je SPENS odgovoran.
Nije tacno da je nedostatak para razlog, pa Bata je nudio jos na pocetku svog mandata da Fk Vojvodina finansira obnovu Karadjordja, doneo i projekat, ali su ovi iz ne znam kog razloga odbili ponudu, nisu hteli da daju dozvolu!!!Krle wrote:Bora je rekao da ce se grad postarati da Vojvodina moze da igra utakmice u Evropi bez problema, i da ce stadion ispunjavati standrade UEFA. Samo sto to nece biti ove godine, a verovatno ni sledece. Jbg, kazu kriza, ne puni se gradski budzet kako su ocekivali. A za odzake na severu, kazu da je SPENS odgovoran.
ЗИГ wrote:У оквиру припрема за одржавање Европског јуниорског првенства у атлетици – Нови Сад 2009 у периоду од 23. до 26. јула ове године, у току су радови на реконструкцији стадиона "Карађорђе".
У октобру прошле године срушена је најпре, постојећа југоисточна трибина, а радове је изводило ГП "Градитељ НС". Вредност овог посла износила је 2.088.250,00 динара.
Дана 02.02.2009. године су започети радови на реконструкцији, доградњи и надоградњи југоисточне трибине. Претходно су обављени припремни радови који су обухватили бушења бунара за обарање нивоа подземне воде, обележавање и уређење градилишта. Извођач радова је ДОО Дијагонала из Новог Сада, вредност посла је 67.436.170,23 динара а рок за извођење радова је 100 календарских дана.
Садржај објекат југоисточне трибине је намењен потребама Атлетског клуба "Војводина" и гледалишту спортских догађања на стадиону "Карађорђе".(Који андрак онда ми имамо од тога јер руше нашу кућу?)
Кров објекта је трибински простор стадионског гледалишта. Капацитет трибине је 855 гледалаца.
Подтрибински простор је намењен потребама организације спортских догађања и управи Атлетског клуба "Војводина". (Све боље од бољег)У приземљу објекта биће смештене просторије управе атлетског клуба и пратеће просторије: гардеробе, тренери, прва помоћ, комуникације, атлетска теретана, магацин и просторије инсталација (подстаница, инсталациони канал...). У нивоу приземља се такође налазе и тоалети за публику који улаз имају са спољне стране. Планирани капацитет атлетске теретане у приземљу је 15 до 20 спортиста, рекреативaца, зависно од избора и распореда опреме и справа.
На спрату објекта ће бити сале за аеробик, планираног капацитета око 20 до 25 спортиста, рекреативaца, гардеробе, пратећи санитарни простори и остава за реквизите.
Поред радова на југоисточној трибини у току су и активности на пројектовању и склапању семафора са лед екраном, који треба да се монтира на југоисточну трибину. Посао је додељен АД Пројектомонтажа из Београда који су доставили најповољнију понуду у износу од 41.000.000,00 динара за рок извођења радова од 105 календарских дана, а само постављање семафора је условљено изградњом југоисточне трибине. Семафор који ће носити челична и бетонска конструкција састојаће се од LED дисплеја који ће се налазити на југоисточном делу стадиона и командне собе (хардвера и софтвера одговарајућих за ову врсту семафора) који ће се налазити на западном делу стадиона "Карађорђе".
Семафор је произвођача Philips из Холандије и сам дисплеј (LED display) је површине 44,24m2 у комплету са рамовима, управљачким јединицама и пратећом електроником. То све потврђује чињеницу да ће се на стадиону поставити семафор модерног дизајна и изузетног квалитета који ће омогућити приказивање колор текста, слике и филма у складу са савременим захтевима за велика спортска такмичења.
Напомињемо, такође, да је завршена израда пројектне документације за Реконструкцију атлетских борилишта на стадиону "Карађорђе" – која обухвата следеће:
- Реконструкцију западне трибине стадиона - рушење дела постојећих трибина, у циљу формирања једног борилишта за даљ и троскок, изградња борилишта за даљ и троскок у делу фудбалског терена, измештање борилишта за бацање кугле и изградња два борилишта за скок са мотком.(Јеба.. их атлектика!Нашта ће да личи стадион када завшре њихова роварења).
- Изградњу шест стаза за загревање и полигона за скок у даљ, у простору изван стадиона "Карађорђе" у НС – све привременог карактера.
Израда пројектне документације је била поверена АД Урбиспројект Нови Сад, а уговорена вредност посла износи 4.890.000,00 дин.
Тренутно су у току активности на припреми тендерске документације за спровођење поступка јавне набавке за избор најповољнијих извођача радова на реконстукцији атлетских борилишта на стадиону "Карађорђе".
Ja sam ranije vec napisao da se plasim da nakon ove "rekonstrukcije" Karadjordje vise uopste nece odgovarati za bilo kakve fudbalske utakmice. Pored svega ovoga treba i teren da nam prekopavaju da na njemu naprave zaletiste i pesak za skok u dalj...
Nema nam buducnosti bez NASEG stadiona (u smislu: u nasem vlasnistvu 100%). Ovako kako je sada jednog dana cemo se samo probuditi i shvatiti da vise nemamo svoju kucu, da nemamo gde da igramo domace utakmice...
Nema nam buducnosti bez NASEG stadiona (u smislu: u nasem vlasnistvu 100%). Ovako kako je sada jednog dana cemo se samo probuditi i shvatiti da vise nemamo svoju kucu, da nemamo gde da igramo domace utakmice...
Plasiracemo se sigurno u Evropu starom proverenom-da cilj ne bira sredstva...chinaman wrote:Ko uopste sme da tvrdi da cemo se plasirati u kup UEFA ove godine?
Nije problem namestiti koju utakmicu,a realno u ovoj ligi imamo kvalitet za trece mesto.Problem je sta cemo mi napraviti u kupu Uefa,hocemo li se opet obrukati?
Mi kvalifikacije mozemo igrati na Karadjordju i to je ove sezone sasvim dovoljno.Menja se sistem,do Lige Uefa se stize jos tezim putem,tako da bi samo cudo moglo da nas odvede tamo...bojim se da ove godine reflektori nece biti neophodni

Napred Voso!