Blic wrote:Bečlije padaju na „Marakani“
Autor: b.m. | 18.07.2009. - 05:00
Bečka Austrija je rival baš po meri Vojvodine, kaže šef struke Novosađana, Dragoslav Stepanović.
Iskusni stručnjak smatra da su šanse za prolaz u narednu rundu podjednake.
- Austrijanci su u maloj prednosti jer će do našeg međusobnog duela odigrati dve utakmice u nacionalnom šampionatu, ali opet mislim da su šanse 50:50. Imamo dosta vremena da pogledamo njihove utakmice i da analiziramo njihovu igru. U svakom slučaju neće nas iznenaditi – poručio je Stepanović. Vojvodinu je u Nionu predstavljao sportski direktor Radisav Rabrenović koji je sa kolegama iz bečkog kluba utanačio tehničke detalje.
- Zadovoljni smo, nego šta, iako je Austrija veoma ozbiljan rival. Za nju igraju bivši zvezdaš Aćimović i reprezentativac Austrije Dragović, a imaju nekoliko Čeha i Poljaka. Mogli smo da naletimo na Fenerbahče, moskovski CSKA ili Steauu - rekao je Rabrenović. Prvu utakmicu na međunarodnoj sceni Vojvodina će igrati u Beogradu.
- Bićemo domaćini na Zvezdinoj „Marakani“, jer se naš stadion renovira za potrebe Juniorskog prvenstva Evrope u atletici. Očekujem, naravno, da će veliki broj naših navijača doputovati u Beograd i bodriti nas. Želimo dalje i verujem da je naša ekipa, sa trenerom Stepanovićem na čelu, sposobna da nam donese radost i prođe u sledeću fazu.
Prvi operativac „lala“ ima razloga da trlja ruke i zbog finansijske strane predstojećeg meča.
- Klubovi sa zapada uvek su zlatna koka, jer privlače oglašivače. Zaradićemo dobro i na TV pravima, ali naš glavni cilj je ipak - pobeda na terenu.
Sportske.net wrote:Popović: ''Nedostajaće nam atmosfera sa Karađorđa''
Kapiten novosadske Vojvodine Aleksandar Popović ističe da nema razloga za strah od prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope - bečke Austrije i očekuje podršku navijača u Beogradu, gde će Novosađani biti domaćini u prvom meču.
Popovic VojvodinaU ekipi srpskog vicešampiona Vojvodini, posle žreba za Ligu Evrope vlada opšta ocena da izabranici Dragoslava Stepanovića imaju realne šanse da eliminišu bečku Austriju, ali malu glavobolju svima u klubu zadaje termin u kome će se odigrati prvi meč - 30. jul.
Tada će Vojvodina biti domaćin, ali zbog Evropskog prvenstva za juniore u atletici, koje se na stadionu Karađorđe održava u to vreme, Novosađani će morati da svog protivnika ugoste na stadionu Crvene zvezde.
Kapiten Aleksandar Popović kaže da će igračima Vojvodine nedostajati atmosfera s novosadskog stadiona, ali i da očekuje da će imati lepu podršku i u Beogradu. I pored toga, Popović smatra da Novosađani imaju realne šanse da eliminišu trećeplasirani tim austrijskog šampionata.
''Ne sumnjam da ćemo i u Beogradu imati adekvatnu podršku naših navijača. Nismo se mnogo raspitivali o kvalitetima Austrije jer do našeg prvog duela imam mnogo vremena. Ekipa iz Beča ima kvalitet, ali je izvesno da imamo šansu da preživimo u Evropi. Rekao bih da su šanse podjednake jer je Austrija u našoj klasi'' - istakao je Aleksandar Popović.
zar evropsko prvenstvo nije od 23. do 26. jula?
nije mi jasno da oni ne mogu za 4 dana da obeleze teren za fudbal.
Sportske.net wrote:Popović: ''Nedostajaće nam atmosfera sa Karađorđa''
Kapiten novosadske Vojvodine Aleksandar Popović ističe da nema razloga za strah od prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope - bečke Austrije i očekuje podršku navijača u Beogradu, gde će Novosađani biti domaćini u prvom meču.
Popovic VojvodinaU ekipi srpskog vicešampiona Vojvodini, posle žreba za Ligu Evrope vlada opšta ocena da izabranici Dragoslava Stepanovića imaju realne šanse da eliminišu bečku Austriju, ali malu glavobolju svima u klubu zadaje termin u kome će se odigrati prvi meč - 30. jul.
Tada će Vojvodina biti domaćin, ali zbog Evropskog prvenstva za juniore u atletici, koje se na stadionu Karađorđe održava u to vreme, Novosađani će morati da svog protivnika ugoste na stadionu Crvene zvezde.
Kapiten Aleksandar Popović kaže da će igračima Vojvodine nedostajati atmosfera s novosadskog stadiona, ali i da očekuje da će imati lepu podršku i u Beogradu. I pored toga, Popović smatra da Novosađani imaju realne šanse da eliminišu trećeplasirani tim austrijskog šampionata.
''Ne sumnjam da ćemo i u Beogradu imati adekvatnu podršku naših navijača. Nismo se mnogo raspitivali o kvalitetima Austrije jer do našeg prvog duela imam mnogo vremena. Ekipa iz Beča ima kvalitet, ali je izvesno da imamo šansu da preživimo u Evropi. Rekao bih da su šanse podjednake jer je Austrija u našoj klasi'' - istakao je Aleksandar Popović.
Koliko znam oni su malo i terena skresali kako bi napravili zaletiste za skok u dalj tako da pored toga sto nemamo reflektore i teren nam je kratak za evropu (ako sam dobro cuo)
Koliko znam oni su malo i terena skresali kako bi napravili zaletiste za skok u dalj tako da pored toga sto nemamo reflektore i teren nam je kratak za evropu (ako sam dobro cuo)
Dimenzije(pre nego sto su poceli radove): 105m x 68m
A dozvoljene dimenzije za medjunarodne utakmice, iz knjige pravila fudbalske igre: duzina 100m-110m, a sirina 64m-75m
Pa sad ako je istina da su ga malo "korigovali" zbog atlektike, e onda...
Dosta vise spominjanja reflektora. Reflektori su potrebni za grupnu fazu a ne za kvalifikacije.. i gde god da igramo sa Austrijom nece biti pod reflektorima
Kakav ubitacan poraz u poslednjim trenucima meca. To za nas moze da bude dobro jer ovaj poraz dosta boli.. Bili su sigurni u odbrani ali su nacisto pali u drugom delu drugog poluvremena. Imaju samo jednog igraca velike klase a to je Milenko Acimovic. On mi se jedina izdvaja. Odlican igrac, veoma iskusan i kvalitetan, nije mi jasno sto nije u nekom vecem klubu.
Austrija je u premijernoj utakmici novog prvenstva, porazena kao gost od strane aktuelnog sampiona Red Bula iz Salcburga sa 2-1. Nas protivnik je nastupio u sledem sastavu -Almer; Standfest, Bak, Dragovic, Ortlechner; Klein, Vorisek, Junuzovic (82., Suttner), Acimovic; Jun (66., Hattenberger), Okotie, tako da najverovatnije mozemo ocekivati da ce mec protiv nas zapoceti sa ovom selekcijom.
Ja bih rekao, nazalost, da smo mi u ovom mecu autsajderi.
Ne mislim da su Austrijanci losija ekipa od one Izraelske koja nas je pre godinu dana nakantala, a nasa igra u pripremnim utakmicama me nimalo ne ohrabruje.Protiv nas Srem i Proleter imaju terensku inicijativu, o cemu mi pricamo.Bojim se jos jednog evropskog/i ne samo evropskog/blama.
šumar wrote:Ja bih rekao, nazalost, da smo mi u ovom mecu autsajderi.
Ne mislim da su Austrijanci losija ekipa od one Izraelske koja nas je pre godinu dana nakantala, a nasa igra u pripremnim utakmicama me nimalo ne ohrabruje.Protiv nas Srem i Proleter imaju terensku inicijativu, o cemu mi pricamo.Bojim se jos jednog evropskog/i ne samo evropskog/blama.
Ja delim ovov misljenje.Nisu Austrijanci neki tehnicari,ali imaju 10 igraca koji trce 90 minuta,dok mi imamo jedno 6.To ce biti najveci problem i cini mi se i presudna stvar.Nasi moraju da shvate da se utakmice dobijaju trcanjem,a ne tehnikom.
Izvinite, a sta je to vidjeno? Mora da nismo gledali istu utakmicu, ili ja malo drugacije vidim stvari... Bez ljutnje, ali ne razumem. Austrija je postigla gol iz jedine sanse, da bi se onda povukla i bunkerisala celu utakmicu.. Salcburg je solidna ekipa, ali ni ona nije bauk.. Tek da se kaze bice iznenadjenje ako prodjemo.. Pa mene je ohrabrila jucerasnja utakmica.. Austrija je imala toliko gresaka u odbrani da je to neverovatno, pogotovo u 2 poluvremenu.. mnogo kikseva i neuigrnosti.. Jedini koji odksace je Acimovic a ostali su prosek, barem prema jucerasnjem mecu.. Tako da mene je Austrija najvise plasila pre zreba, a sada se radujem sto smo izvukli njih, jer su prosecan tim.. Znate li vi kakvi klubovi sve nastupaju u Evropi, pa sta ce nama bilo kakva razmisljanja o dobrim rezultatima u Evropi ako ne mozemo ovu Austriju da izbacimo
Дај Боже, да ја грешим. Своје мишљење градим на основу оног што се дешава у нашој авлији. Трансфер листа још увек није закључена, као домаћини играмо на неутралном терену, имамо мало искуства у игрању такмичарских европских утакмица а и у Аустрији је почело првенство . Понављам дај Боже да ја грешим!