UEFA Europa League - sezona 2009/10
- SezioneFCV
Sve je to ok sto je napisano. Ali ja stvarno ne znam o cemu brinemo. Daleko od toga da cemo ih lako prodji. Ali da je Austrija neka ekipa igrali bi Kval. za Ligu Sampiona, a ne za Evro League. Kao drugo, izgubili su od Salcburg-a 2:1. Ali to je njima Derbi... znaci sa svim druga pravila nego kad igraju bilo koju sezonsku utakmicu itd. Ja sam ubedjen da cemo da ih prodjemo. Mi smo pre prosle godine igrali protiv Atletiko Madrid, pa nismo dobili bog zna koliko golova. Ah sad je samo jedna mala "Austrija Bec" u pitanju. 

Jebes Beograd kad to je Bangladesh
Da otprilike i ja se slazem da smo svi pomalo u pravu. Ne potcenjujem Austriju ali mislim da smo bolji. Svidelo mi se sto su toliko gresaka pravili, kao i sto su im spoljni odbrambeni bili dosta spori i neuigrani, pa su ovi iz Salcburga sto puta probili po strani , sto mislim da nam moze biti dobra prednost, s obzirom da smo tu cini se najjaci po boku..
Ono sto uprava mora da shvati, je da nam hitno treba iskusan odbrambeni igrac, ali koji ce moci odmah da igra (ne kao Plec) , i jedan napadac, brz i prodoran (bilo bi pozeljno neki afrikanac).. Veoma slabo su govorili o pajacanju u napadu, a tu smo istina jako tanki. Mada, sto se mene tice verujem da Mrdja moze da ekspodira i da moze jos bolje.
Sto se tice Srema i ostalih pripremnih utakmica, to su samo pripreme i tu rezultati ne znace ama bas nista. Cesto se menjaju pozicije igraca, uvezbavaju neke taktike, i niko ne igra na rezultat, pogotovu ako je snazniji tim u pitanju..
Ono sto uprava mora da shvati, je da nam hitno treba iskusan odbrambeni igrac, ali koji ce moci odmah da igra (ne kao Plec) , i jedan napadac, brz i prodoran (bilo bi pozeljno neki afrikanac).. Veoma slabo su govorili o pajacanju u napadu, a tu smo istina jako tanki. Mada, sto se mene tice verujem da Mrdja moze da ekspodira i da moze jos bolje.
Sto se tice Srema i ostalih pripremnih utakmica, to su samo pripreme i tu rezultati ne znace ama bas nista. Cesto se menjaju pozicije igraca, uvezbavaju neke taktike, i niko ne igra na rezultat, pogotovu ako je snazniji tim u pitanju..
Evo malog poredjenja.Ta Austrija je znaci vidno slabiji klub od Salcburga.A Salcburg igra u kvalifikacijama za ligu sampiona sa zagrebackim Dinamom i to kao nepovlascen i gde se ocekuje tvrd dvoboj ali da ipak prodje Dinamo.A zatim taj isti Dinamo moze da izvuce Partizana gde bi se isto ocekivao tvrd dvoboj ali da Partizan ipak prodje.Jesu ovo i pretpostavke,ali tako figuriraju neka misljenja.
Po svemu ovome ispada da smo mi sto milja iza Partizana i da ne mozemo uopste da se merimo sa njima.Za razmisljanje,zar ne?
Klub mora vec jednom napraviti evropski iskorak.
Po svemu ovome ispada da smo mi sto milja iza Partizana i da ne mozemo uopste da se merimo sa njima.Za razmisljanje,zar ne?
Bato majstore vodi nas do titule 

- Commendatore
Ma pustite te price i nagadjanja.Lepo je i Stepi rekao 50:50.Nismo jaci tim od Austrije,sve sto pricamo za njih mogu i oni za nas.Vrlo smo slicne ekipe i bice interesantno gledati mec,nadam se da cemo proci ali bice ujednaceno!ice wrote:Evo malog poredjenja.Ta Austrija je znaci vidno slabiji klub od Salcburga.A Salcburg igra u kvalifikacijama za ligu sampiona sa zagrebackim Dinamom i to kao nepovlascen i gde se ocekuje tvrd dvoboj ali da ipak prodje Dinamo.A zatim taj isti Dinamo moze da izvuce Partizana gde bi se isto ocekivao tvrd dvoboj ali da Partizan ipak prodje.Jesu ovo i pretpostavke,ali tako figuriraju neka misljenja.
Taj Salzburg je odigrao 1-1 kuci sa Bohemijansom tako da nisu bas sigurni da ce proci dalje.Austrija je nesto slabija od Salcburga ali ne mnogo.Ne treba i nema razloga plasiti se Austrijske lige!To govori i rezultat Salcburga.
Sve te price koje od koga jaci i dal bi Partizan prosao Dinamo a Dinamo Salcburg su smesne i detinjaste.Na terenu ce se videti a kako ko odigra zavisice od mnogo faktora i ko ima generalno bolji dan.
Ako ispadnemo nije nista strasno,dobili smo trenera kakvog smo zeleli,koji ima viziju gde ovaj klub treba da bude,ide uzlaznom linijom i to je dovoljno za pocetak.Imamo osnovu treba stvarati tim a rezultati ce doci kao posledica toga!
Ja i pisem na konto te price da Austrija sigurno nije neka nepobediva ekipa i ako se njih plasimo,onda...i Partizan i Austrija su ekipe nakoje treba da jurisamo,ako to ne mozemo,onda mi i nemamo neke ambicije.
Samo sa druge strane,ne treba biti neozbiljan,lenj i drzati se one nase stare devize za sve ima vremenaa,samo polakoo sve ce doci na svoje.Vremena nema i mora se klub mobilisati na svim nivoima da spremno doceka predstojece izazove,a to vazi i za sve igrace.
Samo sa druge strane,ne treba biti neozbiljan,lenj i drzati se one nase stare devize za sve ima vremenaa,samo polakoo sve ce doci na svoje.Vremena nema i mora se klub mobilisati na svim nivoima da spremno doceka predstojece izazove,a to vazi i za sve igrace.
Bato majstore vodi nas do titule 

Tako je! Godine trebaju da se napravi jak tim!Commendatore wrote:
Ako ispadnemo nije nista strasno,dobili smo trenera kakvog smo zeleli,koji ima viziju gde ovaj klub treba da bude,ide uzlaznom linijom i to je dovoljno za pocetak.Imamo osnovu treba stvarati tim a rezultati ce doci kao posledica toga!
Tacno trebaju godine za Vojvodinu, koja ce se nositi velikim imenima.. ali valjda smo nesto radili i ovih godina, pa da budemo spremni da izbacimo jednu Austriju? To je solidan tim, ali nije za preuvelicavanje, nije ni skuplji ni talentovaniji tim.. Kada vec spominjete Partizan, na zalost on je mnogo veci rang od svih nabrojanih ekipa i dosta ispred nas u ovom trenutku
U pravu si, treba biti oprezan ali i mnogo optimisticniji nego prosle sezone. Izraelci su gorko iskustvo ali najveci krivci sada nisu tu... stvari su se mnogo promenile, jedini koji nesto vredi a sada nije tu je Djuric.. a ostali koji su krivi za taj debakl sada nisu tu -- lista je dugacka a cine je Lazetic, Vukajlovic itd. Tu su pak Ajuru, Vulicevic, Stoika ... jedna od vaznijih promena takodje - Bekvalac-Stepanovic... Ovo je jedna nova Vojvodina, koja ce nadamo se ponovo da iznenadi u Evropi, samo ovaj put pozitivno
- Commendatore
Naravno ne treba se plasiti ali ni izdizati iznad protivnika jel realno ma koliko pricali da nisu talentovani itd...dobri su i vrlo teski za proci u 2 meca.
Epizoda sa Izrelcima je bila i prosla ali i ti Izraelci imaju ligu na zavidnom nivou jako tvrde domace stadione itd...mozda je njihova liga jedna od najpotcenjenijih ali nezasluzeno.
Slazem se da su nam potrebni rezultati ali ako ne moze Evropa odmah da nas bolje upozna treba sacekati sledecu godinu,nista strasno.Najbitnije je u danasnjem fudbalu imati viziju,postavljene ciljeve i ljude koji znaju to da ostvare.Mi imamo to u treneru,donekle u upravi a i fudbaleri su nam dobri i postace jos bolji sa Stepijem.
Igracki kadar je manji problem ako se ima sve to,i sa prosecnim fudbalerima se moze postici dobar rezultat bitno je da se oni bore i postuju klub i trenera na terenu,i da znaju zasto se bore!
Ako se sve to postigne a na dobrom smo putu pitanje je kad ce doci rezultati,oni su samo posledica dobrog rada i zato se mora biti strpljiv.
Srecan sam kad znam da imamo plan i da nam je klub u dobrim rukama.
A borba za titulu i Partizan bi trebalo da zaista ozbiljno jurimo sledece godine(realno)ako sve ostane kako treba,zadrze se dobri igraci a oni koji ne valjaju zamene nekim boljim i Stepijev plan dodje do punog izrazaja!
Epizoda sa Izrelcima je bila i prosla ali i ti Izraelci imaju ligu na zavidnom nivou jako tvrde domace stadione itd...mozda je njihova liga jedna od najpotcenjenijih ali nezasluzeno.
Slazem se da su nam potrebni rezultati ali ako ne moze Evropa odmah da nas bolje upozna treba sacekati sledecu godinu,nista strasno.Najbitnije je u danasnjem fudbalu imati viziju,postavljene ciljeve i ljude koji znaju to da ostvare.Mi imamo to u treneru,donekle u upravi a i fudbaleri su nam dobri i postace jos bolji sa Stepijem.
Igracki kadar je manji problem ako se ima sve to,i sa prosecnim fudbalerima se moze postici dobar rezultat bitno je da se oni bore i postuju klub i trenera na terenu,i da znaju zasto se bore!
Ako se sve to postigne a na dobrom smo putu pitanje je kad ce doci rezultati,oni su samo posledica dobrog rada i zato se mora biti strpljiv.
Srecan sam kad znam da imamo plan i da nam je klub u dobrim rukama.
A borba za titulu i Partizan bi trebalo da zaista ozbiljno jurimo sledece godine(realno)ako sve ostane kako treba,zadrze se dobri igraci a oni koji ne valjaju zamene nekim boljim i Stepijev plan dodje do punog izrazaja!
Sportske.net wrote:Stepi: "I dalje mislim da su šanse Vojvodine i Austrije podjednake"
20. jul 2009. | 09:00 | Izvor: Sportske.net
Trener Novosađana gledao sinoć Austriju na "Red Bul Areni". Smatra da će se Bečlije braniti duboko i tražiti šansu iz kontre. Vojvodina po njemu, mora rano da postigne gol, kako bi kontrolisala utakmicu. Dragoslav Stepanović je video Austriju na delu sinoć protiv Salcburga. „Ostaje ona konstatacija koju sam rekao posle žreba, šanse su podjednake“, konstatuje iskusni trener. Bečlije su vodile, ali su se povukli u poslednjih pola sata i bili kažnjeni, od objektivno jačeg rivala. „Očekujem da i u prvom meču igraju duboko, na kontru. To će za nas biti opasno, ali ako na vreme damo gol, kontrolisaćemo meč“, otkriva „Stepi“. Prilika da ponovo vide Austriju na delu, u Vojvodini će imati naredne nedelje, kada „ljubičasti“ igraju još jednom kao gosti, u Lincu protiv LASK – a.
Jedem luka i slanine ...
Ovakve utakmice se pre svega dobijaju u glavi. Razlika na terenu nije toliko drasticna da se ne moze odigrati, ipak je Austrija protivnik koji je daleko od Barse, Mancestera, Celzija i ostalih "bauka". Bitno je samo da se udje u mec bez straha i maksimalno motivisano ali takodje i bez neke prepotencije jer ni za nju nema mesta, da svaki igrac na terenu maksimalno ozbiljno pristupi svom zadatku i ako se to postigne mi objektivno MOZEMO da prodjemo.
Ali ako se udje u mec kao onomad protiv Tel Aviva, takodje mozemo vrlo lako i da se ponovo obrukamo.
Ipak, dobro je to sto smo sami kovaci svoje sudbine u ovoj situaciji, samo od nas samih zavisi hocemo biti nindze ili mindze
ili lepse receno "na muci se poznaju junaci"...
Ali ako se udje u mec kao onomad protiv Tel Aviva, takodje mozemo vrlo lako i da se ponovo obrukamo.
Ipak, dobro je to sto smo sami kovaci svoje sudbine u ovoj situaciji, samo od nas samih zavisi hocemo biti nindze ili mindze

Информације у вези карата за реванш меч
http://www.fk-austria.at/TICKETING.586. ... no_cache=1
http://www.fk-austria.at/TICKETING.586. ... no_cache=1
Лепо васпитан деран или дупе гаће жваће?СПОРТ wrote:Bivši fudbaler Crvene zvezde, sada član bečke Austrije, Milenko Aćimović, nije oduševljen što će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Vojvodine.
- Sigurno da nisam bio zadovoljan kada sam čuo koga nam je žreb dodelio za protivnika. Ovde u Austriji malo se zna o Voši, ali ja dobro znam da je reč o ekipi koju moramo da respektujemo. Još iz vremena kada sam igrao u Zvezdi „lale" su bile težak rival.
Nekadašnja crveno-bela „desetka" priznaje da nije puno upoznat sa novim timom Vojvodine, koji postiže najbolje rezultate od raspada velike lige SFRJ.
- Iskren da budem ne znam puno o sadašnjem sastavu. Nisu mi poznati ti igrači. Ali, čuo sam da su u prethodnoj sezoni razdvojili Partizan i Crvenu zvezdu. Što dovoljno govori o njihovom kvalitetu - jasan je Aćimović.
Slovenac je rekao i par reči vezanih za svoj sadašnji klub...
- Imamo četiri-pet austrijskih reprezentativaca, zatim Vorišeka i Juna, koji su članovi nacionalne selekcije Češke. Ističe se i mladi špic Ruben Okoti koga ste gledali u Beogradu kada je Srbija igrala protiv Austrije. Posedujemo kvalitet, ali nismo uigrani - rekao je Milenko Aćimović u razgovoru za „Sport".