UEFA Europa League - sezona 2009/10

Locked
Minja
Administrator

Post by Minja »

Kakva utakmica. Nema foliranja. Radoye, ja bi voleo da Vojvodina igra tako nefudbalski :) Da primamo i dajemo golove i da konacno i mi kao gledaoci uzivamo. Austrijski fudbal je mnogo bolji nego sto se ovde misli. Uostalom, mi nismo nesto cenili ni Hapoel, pa su nas ljudi napunili kao malu decu.

---
Vec mi je pun... nos srpskih 1:0 ili 0:0 sa ukupno pola sanse za 90 minuta, a da veliki i mudri treneri hvale briljantnu igru protivnika. Nasi treneri iskopali su dno dna fudbala, i na tome im treba odati veliko priznanje, jedino sto nisu pronasli nikakav cup sa zlatom, samo blato praznih "stadiona".
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Minja wrote:Kakva utakmica. Nema foliranja. Radoye, ja bi voleo da Vojvodina igra tako nefudbalski :) Da primamo i dajemo golove i da konacno i mi kao gledaoci uzivamo.
Nisam ja kazao da igraju "nefudbalski", meni je vise "nefudbalski" ovo sto se kod nas radi, bunker sa 10 igraca i ko predje centar nek mu umre keva :lol: ali ovih 9 golova dana nisu plod igre koliko zaista glupavih gresaka u odbrani na obe strane. Tako da se stvara pomalo lazna slika - ispada da se tamo igra superatraktivno i da napadaci resetaju. Meni se cini da ipak ova jedna utakmica nije merodavna da se po njoj stvara realna slika o stanju austrijskog ligaskog fudbala.

Ali po ovome sto sam danas video i Austrija i LASK ako bi natrcali na neku ozbiljnu evropsku ekipu pukli bi k'o zvecka. Kao uostalom i mi.
Minja
Administrator

Post by Minja »

Slazemo se skroz. Ni oni nisu bog zna sta, ali mene vise nervira sto smo mi jos gori od njih, a nasi vrli fudbalski radnici prave ovde od fudbala visoku nauku, pa otuda i onaj deo o trenerima iako nije tema topic.
Koral

Post by Koral »

Što se više bliži utakmica sve više pesimizma i straha na forumu, a ranije se moglo reći da ćemo i osvojiti Evropa ligu... Normalno je da se bude oprezan, ali ovi ne da nisu bolji od nas toliko kao što se stvara slika, već nisu uopšte bolji, niti imaju bilo koju prednost u igri.. Što se mene tiče, ja imam osećam da ćemo mi razvaliti i igrom i rezultatom ove Austrijance (sad ne mislim 10:0, ali sigurnu pobedu osećam).
Sale

Post by Sale »

Успела генералка

ВОЈВОДИНА УОЧИ ДУЕЛА СА АУСТРИЈОМ

Фудбалери Војводине се спремају за изазове који их очекују у наредном првенству, као и на међународној сцени.
Остало је још шест дана до прве утакмице трећег кола квалификација за Лигу Европе и дуела са Аустријом из Беча. У генералки за овај важан меч Новосађани су одмерили снаге са ивањичким Јавором и победили са 2:0.
Након ове провере, утисак је, тренер Драгослав Степановић има разлога за оптимизам.
- Утакмица са Јавором била је последња провера уочи дуела са Аустријом 30.јула на Маракани. Ивањичани гаје стил игре сличан екипи из Беча и овај сусрет нам је много помогао . Дефанзивна игра Јавора натерала нас је да стрпљиво градимо игру у фази напада и свих 90 минута пробијамо њихову бедем испред гола. Што се тиче наше одбране, она је функционисала беспрекорно што ми улива наду за ваљан резултат у сусрету са Аустријанцима - казао је Степановић.
На питање колико је екипа одмакла у грађењу стила игре коју форсира искусни тренер је одговорио:
- Од првог дана сви фудбалери прихватили су начин игре који захтевам. Посебно ме храбри то што се новајлије добро сналазе и извршавају задатке. Против Јавора добро су се показали Стејпановић, Максимовић и Стојка иако доста дуго нису играли, али тек у наредним месецима очекујем да их видим у најбољим издањима.И тадић је имао веома добру ролу.
Степановић већ сада има јасну слику састава који ће истрчати на терен Маракане.
- Сви играчи који су се радом и залагањем наметнули у најужем су кругу кандидата за стартере на мечу са Аустријом. Доласком нових играча конкуренција у тиму се заоштрила, а припремне утакмице су ми помогле да стекнем увид и могућности играча. О саставу који ће се супроставити Аустријанцима размишљаћу дан - два уочи сусрета, а већ сада могу рећи да се контура тима назире. У зависности од тактике за коју се одлучим пред утакмицу, могуће су варијације једног или два играча.
Занимљиво је да ће Војводина после 72 године поново укрстити копља са прволигашем из Беча. Са екипама из Аустрије одиграли су 33 утакмице и остварили биланс од 13 победа, пет ремија и 15 пораза. Информације о ривали стручни штаб црвено -белих свакодневно прикупља.
- Аустријанци играју добар фудбал, имају неколико одличних играча, а један од најбитних је Словенац Миленко Аћимовић. Играју веома чврсто свих 90 минута и стрпљиво граде игру. Наша шанса је да им дисцилинованом игром парирамо и чекамо своју шансу из контра напада. У таквој ситуацији биће принуђењи да се отворе и онда можемо да пробамо да урадимо нешто више. Мислим да је прва утакмица кључна за пролаз даље. Познато је да ћемо Аустријанце угостити у Београду на Маракани. То је велики хендикеп за нас, поготово када се зна какаве навијаче имамо. Жао ми је због тога, али сам уверен да ћемо и у Београду имати подршку најватренијих присталица, али да ће и београдска публика искористити прилику да на делу види окршај два квалитетна састава - истакао је Степановић.

На Маракани у 19.00

Прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе Војводина - Аустрија играће се 30.јула на Маракани са почетком у 19 часова. Према речима спортског дректора Миодрага Пантелића,екипа ће дан раније отпутовати у Београд и на Маракани одрадити један тренинг.
This time next year, we'll be cup winners!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

Koral wrote:Što se više bliži utakmica sve više pesimizma i straha na forumu.
Poenta je druze u tome da se niko od nas na forumu ovde ne plasi Austrije vec Vojvodine!!!! :wink:
Image
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Voja wrote:Poenta je druze u tome da se niko od nas na forumu ovde ne plasi Austrije vec Vojvodine!!!! :wink:
:!:
Commendatore

Post by Commendatore »

Red Marquis wrote:Au, zabavan meč. Danas sam video da je Austrija lošija no što sam mislio, ali s druge strane, plašim se da će da nas nadtrče. Bez Pleča, i nadam se Đurovskog, jer očekujem da Stojka igra od početka, i možda im budemo parirali u tom pogledu.
Ovaj meč mi je uneo više nade nego onaj protiv Salcburga, iako bi po rezultatu trebalo da je obrnuto...
Nece Austrija igrati kao protiv LASK-a nego kao protiv Salcburga!Igrace mnogo opreznije i sta ce im kreativnost ako se zatvore,samo trcanje i to je to...pa ako sevne jedan iz kontre gol u gostima i cao evropo :)
Nisu oni tako losi...bice mec kao Srbija protiv Austrije kad smo igrali kuci...znaci tesno
Владика
Administrator

Post by Владика »

Sale

Post by Sale »

Posle gledanja ovog snimka prvo što mi pada na pamet je odbrana od prekida! To se mora uvežbati do savršenstva, jer Milenko svaku loptu daje kao na tacni. Što se tiče davanja golova, mislim da Mrđi ne bi bio problem da ovde zavuče bar 2 komada (dajem mu 5 šansi).
This time next year, we'll be cup winners!
amsterdam_

Post by amsterdam_ »

Čudesna pobeda Austrije!

Image

Bečka Austrija, rival Vojvodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odigrala je super uzbudljiv meč u drugom kolu nacionalnog šampionata u kojem je viđeno čak devet golova!

Bečlije su gostovale Lasku u Lincu i pobedile sa 5:4, i to posle velike drame! Naime, gosti su ekspresno poveli sa 3:0, da bi ekipa Laska napravila retko viđen preokret, postigla četiri gola, i prešla u vođstvo! Međutim, gosti su se brzo oporavili od šoka i uzvratili punom merom, do kraja utakmice postigavši još dva za konačnu pobedu u neverovatnom meču. Inače, četiri od pet golova Austrije namestio je bivši vezni fudbaler Crvene zvezde, slovenački reprezentativac Milenko Aćimović.

Dvostruki strelac za goste bio je Okoti, dok su po jednom mrežu Laska pogađali Klajn, Bak i Ortlehner.

Austrija je u prvom kolu, takođe kao gost, poražena od šampiona Red Bula sa 2:1.

Sportal.rs

Pozdrav svim navijacima Vose! :)
SlobaNN

Post by SlobaNN »

По Уефином сајту ми играмо меч у 19:00 а Севојно у 20:45. Није ми јасно како је могуће да се утакмице у истом граду одигравају у истом дану :?:
Samo napred Vojvodina!!!
Voja
Dežurni spiker

Post by Voja »

SlobaNN wrote:По Уефином сајту ми играмо меч у 19:00 а Севојно у 20:45. Није ми јасно како је могуће да се утакмице у истом граду одигравају у истом дану :?:
A RTS najavljuje prenos u terminu od 17h prenos meca lige Evrope,a ne pise ko igra :lol:
Image
Koral

Post by Koral »

Jeste u istom danu, prekrsice svoje pravilo zato sto ne mogu drugacije u ovom trenutku da naprave. Mi od 19 na Marakani, a Sevojno od 20:45 na Partizanovom... e sad od 17 je Dinamo Tbilisi-Zvezda , nadam se da nece opet samo njih prenositi
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

E ako neko negde naleti na link za prenos preko interneta, znate sta vam je ciniti... :mrgreen:
Locked