UEFA Europa League - sezona 2009/10

Locked
Turija

Post by Turija »

Blic
Mario Đurovski, strelac Vojvodine
Beč nije kraj našeg evropskog puta
Autor: J. Terzić | Foto:a. dimitrijević | 01.08.2009. - 05:00

Mario Đurovski je sjajnim golom iz slobodnog udarca sa 25 metara ostavio nadu fudbalerima Vojvodine da mogu do plasmana u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Mladi vezista zatresao je mrežu Austrije u poslednjim trenutcima prvog poluvremena i tako izjednačio rezultat na 1:1.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Beču, a 23-godišnji Đurovski veruje da Novosađani mogu do povoljnog ishoda.

- Pokazali smo da imamo kvalitet da prođemo Austriju. Ostaje žal za boljim rezultatom iz prvog meča, u kojem smo propustili mnogo šansi. Čak pet zicera nismo realizovali. Mislim da u Beču možemo do plasmana u narednu rundu, iako 1:1 više odgovara Austrijancima. Potrebno je, naravno, da postignemo pogodak, a bilo bi dobro da to uradimo što pre – smatra Đurovski.
Mario je sin Milka Đurovskog, jednog od najkontroverznijih srpskih igrača, koji je svojevremeno nastupao i za Zvezdu i za Partizan. Mnogi su ga dok je igrao za Bežaniju svrstavali među najtalentovanije igrače u zemlji, a pre dolaska u Vojvodinu nalazio se na meti oba „večita rivala“. Prošle sezone u novosadskom superligašu nije imao veliku minutažu, ali je dolaskom Dragoslava Stepanovića na mesto trenera dobio zapaženu ulogu. Postojala je čak mogućnost da u duelu sa Bečlijama ponese kapitensku traku.
Svestan odgovornosti koju ima u ekipi, Đurovski nije dozvolio da podlegne euforiji uprkos dobroj partiji koju je pružio u prvom meču sezone.
- Nisam prezadovoljan igrom. Bitno je da ceo tim odigra dobro, a ne samo pojedinac. Počeli smo agresivno, ali je usledio neshvatljiv pad. Taktički smo, takođe, bili loši. To najbolje potvrđuje činjenica da smo pogodak postigli iz slobodnog udarca, ne iz neke akcije. Mislim da je problem što smo još neuigrani. Ima dosta novih igrača, a tokom priprema nismo imali dovoljno jakih mečeva. Igrali smo sa drugoligašima, koji nisu merilo za tim Austrije.
Gosti su na Đurovskog ostavili poseban utisak.
- U pitanju je odlična ekipa, iako sam pre utakmice imao drugačije mišljenje o njima. Tačno su znali da ćemo da krenemo agresivno i strpljivo su čekali šansu. Imaju svoj stil igre, koji nije lako razbiti. U pitanju je skup iskusnih i dobrih igrača, a prednjači kapiten Milenko Aćimović. Čovek nije izgubio nijednu loptu tokom meča.
Vojvodina je zbog juniorskog atletskog Prvenstva Evrope koje se održava na stadionu „Karađorđe“, susret sa Austrijom igrala u Beogradu, na „Marakani“. - Imali smo osećaj kao da igramo u gostima. Mnogo drugačije, pre svega lakše, bilo bi da smo igrali u Novom Sadu. Tamo je manji stadion, a i došlo bi više publike. Šta da se radi, ne vredi nam da žalimo, već preostaje da se spremimo za revanš i pružimo maksimum da dođemo do plasmana u narednu rundu kvalifikacija – poručio je Đurovski.
Naravno, ako Mario sprovede svoje reči u dela, da će zadobiti podršku navijača Vojvodine.Gol je zaista lep, ali igra i ponašanje, još uvek su daleko od ocene gola.Tek je počelo, pa biće i prilike za dokazivanje izrečenog.
Vidim da i Stepi, kroz razgovor za žurnal , priprema reakciju, i izmene, zbog uočenih slabosti ekipe u meču sa Austrijom.Tako što će izaći u susret veznom redu, pomeranjem uže odbrane ka sredini.To jeste jedno od rešenja, da se ne talasa ništa ,,na više".Uz to, bilo bi još mnogo bolje da se dopuni korekcijama i napadačke linije (ako smo već rešili da zacementiramo vezni red, sa svim svojim vrlinama i manama).Ovako, daleko više povećavamo teret i rizik odbranbene linije.Bez Kize, Vuleta i još jednog brzog štopera, biće jako opasno probati (valda je taj Kamerunac brz, iako se sad ne bi reklo, koliko mu treba vremena da pristigne u SC Vujadin Boškov :wink:
Sve u svemu, dobro je to što se uočila potreba za korekcijama u igri Vojvodine.Ako se ne odustane od najavljenih promena, nađe mesta za pristojnu minutažu Aleksića, Smiljanića, Mišu, Mitoševića, Medojevića (zasad se oni ne spominju u priči, osim Aleksića), tek onda ima prave nade za napredak :!:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Commendatore

Post by Commendatore »

Citam razna misljena i trebalo bi da smo zadovoljni...mislim ja nisam ni iznendadjen ni razocaran niti pa nesto posebno ima da mislim o mecu.Kad sa takvim protivnikom imas 1-1 kuci,dodje ti kao da nisi ni igrao mec.Znaci sve se odlucuje tamo.
Igra ko igra,svi bili bas onakvi kakvi jesu i kako se od njih ocekuje.Naravno da ce napredovati tek je pocetak sezone...
I tamo ocekujem slican mec a nijanse i sreca ce odluciti i nece mi ni biti zao ako ispadnemo to je mala razlika.Naravno da bih voleo da prodjemo i docekamo neku jaku ekipu u sledecem kolu.Mi nismo povlasceni tako da iako prodjemo nema nista do ulaska u grupe,bar da se casno oprostimo!
budababa

Post by budababa »

Najzanimljiviji detalji, nazalost samo prvog poluvremena:

http://www.youtube.com/watch?v=1404lj5LcOQ
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
BondNS

Post by BondNS »

Verovatno protiv pravila ja ću prognozirati dva rezultata:

3:0 ili 3:4
JEDNA STVAR MI NIJE JAZNA,ZASTO NASI KLUBOVI POSLUJU SA CIGANIMA KAD NIKAD NISTA NE ISPLACUJU,SVOJEVREMENO SU POSLALI UZICKU SLOBODU U DRUGU LIGU ZBOG TOGA,A I JAVOR NIJE NISTA BOLJE PROSAO...

Prosto k'o pasulj,u upravama im sede razni Scepanovici itd...
amsterdam_

Post by amsterdam_ »

Stepanović: Biće teško u Austriji!

Image

Fudbaleri Vojvodine odigrali su 1:1 protiv bečke Austrije u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, ali trener Novosađana, Dragoslav Stepanović, i dalje veruje u igrače, kao i u prolazak u narednu fazu.

Stepijev govor: http://sportal.rs/news.php?id=7077
stormer

Post by stormer »

FT Austria Vienna [3 - 0] Kapfenberg

12' [1 - 0] Z. Junuzovic

75' [2 - 0] R. Okotie

90' [3 - 0] R. Okotie
Turija

Post by Turija »

Gradjanski List
Stepanović: Najiskrenije, osećam se odlično!

Novinar: M. P., Fotoreporter:

Sve mere nisu jednake, pa posle prve utakmice trećeg kola kvalifikacija Lige Evrope, u kojoj je Vojvodina remizirala s Austrijom 1 : 1, poneki sumnjičavo vrte glavom kada se radi o konačnom ishodu, dok trener Dragoslav Stepanović kaže da je nakon meča dobro spavao i da se oseća – odlično.

– Ma, čoveče, ni pobeda od 2 : 0 ili 2 : 1 mi ne bi ulivala toliku sigurnost kao ovaj nerešen rezultat. Osnovno i posebno važno je to što su se moji fudbaleri pokazali u dobrom svetlu. Takođe, imali smo tri takozvane mrtve šanse. Setite se one Dušana Tadića, kada je mogao da pita golmana gde da šutira, pa one Alina Stojke... Takve prilike moraju da se pretvore u pogotke i verujem da ćemo o njima govoriti uskoro, ne o tome jesmo li propustli ovo ili ono. Moja ekipa može zaista mnogo, čak mi se čini da je i sama bila iznenađena kada je spoznala kakve su joj mogućnosti. Sad, kada sve ovo znate, treba li da objašnjavam zbog čega se dobro osećam?

Šef struke Novosađana odmah nastavlja s pohvalama na račun nekolicine igrača.

– Prijatno me je iznenadio Dejan Karan. Odigrao je skoro bez greške. Takođe, odličan utisak ostavio je Mitar Peković, a Dušan Mrđa, tipičan golgeter, snašao se odlično po desnoj strani i nije stvorio samo jednu priliku svojim saigračima za gol. Slaven Stjepanović je nekoliko puta napravio zbrku u redovima Austrije, a i pogodio je prečku.

Stepanović objašnjava da u ekipi nema potištenosti i da čak... Malo me brine situacija sa Stojkom, kog sam zamenio zbog povrede. Međutim, lekari nisu utvrdili ništa i ne znamo o čemu se radi. Možda je, jednostavno, u pitanju umor, možda još nije dovoljno spreman, a u prvom poluvremenu je mnogo trčao i bilo ga je na svakom mestu.

– U Beču nam nije cilj jedino da domaćinu zatresemo mrežu, već da pobedimo! Ako prvi damo gol, a učinićemo sve da tako bude, Austrija će morati da se otvori i biće nam neuporedivo lakše nego u Beogradu. Nisam prepotentan kada kažem da se Austrija može pobediti, pa čak i onda kada igra veoma zatvoreno.

Ne preskače prvi stručnjak ni činjenicu da se iz Ukrajine vraća Danijel Aleksić i pri pomenu njegovog imena dodaje da prisustvo mladog reprezentativca u crveno-belim redovima znači gol više:

– Ko ima takvog fudbalera kakav je Aleksić, sigurno je da optimistički gleda na ono što predstoji. Jasno, biće teško, jer će se igrati na manjem terenu i pred veoma bučnom publikom, koja pravi paklenu atmosferu. Odgovara nam to i nadam se najboljem.

Papiri

Po rečima operativaca Vojvodine, od ponedeljka će se fon igrača uvećati, pošto će stići reprezentativac Kameruna Džekson Nguamele.

– Ovaj fudbaler je dobio sve papire, a Vojvodina mu je poslala avionsku kartu.

Kada je reč o Milanu Vilotiću, Miodrag Pantelić kaže da dosadašnji igrač Čukaričkog nije u kombinaciji, mada se čuje da su njih dvojica bili u kontaktu, a Vladimir Buač je ostao pri ranije donetoj odluci da ide, iako je i dalje u Novom Sadu.

– Individualno treniram, a kad sredim još nešto u vezi s papirima, reći ću gde ću nastaviti karijeru – čuli smo od Buača.
Dobro je što Vilotića nećemo dovesti.U utakmicama protiv nas, pamtim ga samo po lošim intervencijama.Karan je sigurno bolji i perspektivniji stoper, a uz sve to i naše je.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Владика
Administrator

Post by Владика »

gradjanskir wrote:Iz prve kvalifikacione utakmice trećeg kola Lige Evrope Vojvodina nije uspela da zaradi prednost za revanš u četvrtak u Beču, gde će Novosađani krenuti danas, posle treninga.

Golman Željko Brkić, mladi reprezentativac novosadskih crveno-belih, razgovor o izgledima u novoj utakmici s ljubičastima započinje šaleći se, pa kaže da je ekipa u nedelju imala dva treninga, kao da se na taj način želelo uzeti nešto od svetog dana.

Ne znam je li bilo dobro što smo radili za Svetog Iliju, ali će se valjda nešto od te njegove energije preneti na nas pa da tamo u Beču zagrmimo i da pogađamo mrežu svog rivala. Da im sipamo munje i gromove.

Iza toga prelazi u ozbiljne vode, pa dodaje da mu je žao što pitanje pobednika nije rešeno u prvom susretu:

– Bez ikakvog preterivanja, bili smo bolji, stvarali povoljnije šanse od naših rivala. Nažalost, nismo uspeli i sada idemo na njihov stadion, manji od Zvezdinog i za koji nam svi govore da će biti pun njihovih navijača. Ali, to nas neće izbaciti iz takta. Dobro smo pripremljeni i verujemo u svoje sposobnosti. Uostalom, setite se, odbrana nam je dobro delovala, iako su u toj zadnjoj liniji čak četvorica novih igrača. Izuzimam Lovrića, ali Karanu je ovo prva međunarodna utakmica i nema sumnje da se odlično snašao. Peković je bio u ulozi levog beka i sjajno je odradio taj posao i svim skepticima zapušio usta. Takođe, Vulićević je maksimalno korektno obavio svoj zadatak. Sve u svemu, zadovoljan sam, s tim što je jasno da bi vezni red morao malo više da obrati pažnju na defanzivu.

Brkić govori kako ne može da prežali što se prilikama koje su stvorili njegovi saigrači nije pristupilo s više pažnje:

– Teško mi je i da se prisetim kako sam preživljavao te trenutke. Ali, ne može se reći da i Austrija nije imala svoje šanse. Okotie je veoma jak, brz i opasan kad ima loptu, a beskompromisan je borac. Aćimović me je oduševio. Istinski je mozak ekipe. U tu, ekstraklasu spada i strelac Jon. Izvanredan je vezista i jasno je iz prve da mnogo zna. Ipak, imamo nemale šanse da idemo dalje. Naravno, osnovno je da ne smemo u prvih pola sata da primimo gol, s tim da ne smemo ni od prvog zvižduka sudije da jurnemo ka austrijskom golu. Trebalo bi donekle domaćinu prepustiti inicijativu, pa da probamo iz kontranapada nešto da uradimo, s tim što bismo i na individualnom planu mogli da stignemo da prednosti. Videlo se u prvoj utakmici, tu smo jači od suparnika. Bitno je da utakmicu otvorimo kako treba, a nadam se da ćemo dobro proći, jer smo se odlično pripremili. Hoćemo li biti kompletni? Ne znam, kao što to niko ne može u ovom trenutku da kaže. Vulićević i Stojka su povređeni, idu na terapije, a i Kizito je još rovit. Ali, ko god da izađe na teren u Beču, ima obavezu da dâ maksimum i ukoliko tako bude, nema razloga da se ne veselimo.

Aleksić: Umoran sam

Danijel Aleksić je stigao iz Ukrajine u subotu, a već u nedelju je trenirao. Kaže, zna da trener Dragoslav Stepanović polaže u njega velike nade i da je čuo da je šef rekao da "kada Aleksić igra, onda je njegova ekipa jača za gol".

– Hvala šefu na tome, ali ne znam ni da li ću putovati u Beč. Isceđen sam kao krpa i zaista sam veoma umoran. Međutim, ne treba sumnjati ni u to da bih voleo da idem i da igram, da se izborimo za sledeću rundu takmičenja.
Владика
Administrator

Post by Владика »

Владика
Administrator

Post by Владика »

Aleksić nije dobio austrijsku vizu. Ne znam čiji je propust ali ovo je stvarno nevidjen fudbalski skandal.
Brane

Post by Brane »

podbara wrote:Aleksić nije dobio austrijsku vizu. Ne znam čiji je propust ali ovo je stvarno nevidjen fudbalski skandal.

:shock: Kako nije dobio vizu? Pa ima jos tri dana do utakmice. Koliko vremena treba da s izda viza?
DUB

Post by DUB »

Може за пола сата а може и за 3 недеље...
Seti se kako se provuk'o Sisley, seti se kako se provuk'o Werder!
Jan

Post by Jan »

podbara wrote:Aleksić nije dobio austrijsku vizu. Ne znam čiji je propust ali ovo je stvarno nevidjen fudbalski skandal.
Ne mogu da verujem !
I na ovome ce se zavrsiti ...???
Ko je odgovoran za ovakav skandal ?
VOŠA ZAUVEK !!!
Zeljafcv

Post by Zeljafcv »

Blago receno, ovo je bruka i sramota za klub, jedan od najboljih mladih igraca na svetu ne moze da dobije vizu :oops: KOJI BLAM :!: :oops: :oops: :oops:
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
Radoye
Administrator

Post by Radoye »

Pa to je cisto sabotiranje od strane drzave... Treba momentalno da dignemo dzevu u UEFA, direktno kod Platinija, sta bi se desilo da Acimovicu ili Okotiju na primer nije bio dozvoljen ulazak u Srbiju??? Ovo je totalni skandal, i ako se Aleksicu ne odobri viza u roku od jedan dan treba zapretiti da cemo iz protesta povuci ekipu i ne otputovati u Bec!
Locked